Jump to content

Bart

Aktiv medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

About Bart

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Bart's Achievements

 1. Da er det greit å nevne i samme slengen at ytterduken også finnes i metervare. Har selv vurdert å sy fjellduker selv, men har ikke kommet helt dit enda. Vær obs på at vatteringen trolig ikke er Primaloft-materialet som benyttes i de nyeste fjelldukene. Kanskje greit å ringe Jerven for å høre om erfaringene med denne vatteringen i jervenhiet.
 2. Du kjenner kanskje til det allerede, men den originale vatteringen til Jerven kan kjøpes i løpemeter: [Hidden Content] Synes ikke prisen er så ille. Dette stoffet er veldig lett og tørker fort, begge er viktige egenskaper når man er på tur.
 3. Har sett på Biltema sin, men den var litt for liten til å brukes med flere av mine primuser. Modellen jeg kjøpte fra DX er 24 x 84 cm, mens Biltema sin er 14 x 60 cm. Ellers er sikkert kvaliteten tilsvarende, vil jeg tro.
 4. Jeg bruker denne med mange slags primuser: [Hidden Content] Fungerer bra, med mindre vinden er så kraftig at den blåser bort. Dette er en relativt stor og tung modell, men du kan finne mange andre varianter i samme nettbutikk. Min kostet ca 80 kroner med dagens valutakurs, inkludert forsendelse fra Kina. Beregn dog noen ukers leveringstid.
 5. Jeg har selv vurdert en Exped Ergo Hammock Combi (inkluderer tarp) da man i denne konstruksjonen ligger horisontalt og ikke i "bue". Ser for meg at det kan være en fordel om man ønsker å ligge på siden. Liker også at oppblåsbart liggeunderlag kan integreres i bunnen for ekstra isolasjon og komfort. Ser at Outnorth selger den til 2999 inkl frakt - har ikke funnet den hos andre forhandlere i Norge foreløpig. Har dessverre ingen erfaring med å overnatte i hverken denne eller i standard hengekøyer enda, så dette blir bare enda et forslag i jungelen der ute.
 6. Kan anbefale en artikkel fra magasinet Friluftsliv dersom du vil lære mer om gass: [Hidden Content] Mange gode fakta og tips der.
 7. Kan anbefale prisjakt.no til både sjekk av lagerstatus og priser - en strålende tjeneste: [Hidden Content]
 8. Jeg har mange ulike primusvarianter, men det jeg oftest tar med meg på dagsturer er mitt gamle Trangia stormkjøkken med gassbrenner. Det er rett og slett enklest og fungerer veldig bra under de fleste forhold.
 9. Bra at andre enn meg leste hele teksten jeg refererte til. Jeg tror likevel jeg ville spurt Avinor på forhånd, for dette var en rar regel. En halvflaske med vann kan man glemme å ta med gjennom sikkerhetskontrollen, men samme mengde med flytende gass under trykk er ok...?
 10. Det stemmer som tronn sier, gass kan ikke tas med hverken i håndbagasje eller innsjekket bagasje. Her er litt mer detaljer fra Avinor: [Hidden Content]
 11. Det er ingen toll på denne typen produkter, men staten vil ha merverdiavgift - dette synes jeg er greit. Amerikanerne får også VAT i tillegg til prisene som er angitt i nettbutikkene i USA, og denne varierer fra stat til stat. Det som gjerne er en verre kamel å svelge, er fortollings-/ekspedisjonsgebyret som også kommer i tillegg. Her tar eksempelvis Posten kr 135 for pakker med verdi opp til kr 1000, og kr 270 for pakker med høyere verdi. Sendes pakken med UPS eller andre speditører, kan gebyret bli enda høyere. Edit: Takk for tipset, forresten! BernieDawg ser definitivt ut til å være et bra og rimeligere alternativ.
 12. Frister veldig, men jeg synes også at prisen er litt høy. Hvis korrekt verdi er påført pakken fra avsenders side, skal med rett moms og fortollingsgebyr komme i tillegg. I følge importkalkulatoren til tollsjekk.no blir sluttprisen ca 810 NOK med dagens kurs, inklusive moms og fortollingsgebyr - her er regnestykket.
 13. Har vurdert en slik selv. Kan jeg få spørre om hvor mye du måtte betale i frakt og fortollingsgebyrer?
 14. Jeg har en Manaslu 121 og også strålende fornøyd - inkludert når jeg fyrer med den grønne parafinen. Hvilke problemer merket du med denne parafinen, forresten?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy