Jump to content
IGNORED

Telt/pose for 1 person


notoms
 Share

Recommended Posts

Hei - jeg har hørt om veldig små telt, egnetlig mer som en tube eller (vanntett) sovepose som har et nett ved hodet. optimalt sett hadde det vært med innebygget liggeunderlag (om det eksistererer). Viktig med lav vekt, og det er ikke behov for å tåle ekstreme tempraturer (mest aktuelt på vår/sommer/høst).

 

Noe som vet hva dette kalles evnt har noen gode produktforslag? Jeg finner nok av 1-persons-telt men ikke intressert i stenger osv.

 

Jeg har helsport fjellduk og barduner som kan brukes som tarp over dersom det skulle bli ekstra dårlig vær.

Link to comment
Share on other sites

Forsvaret hadde noen poser hvr yttertrekket hadde integrert liggeunderlag. Men det var jo store og tunge greier.

 

Evt kan du få kjøpe et vanntett Grevling 2000 Shelter trekk av meg(brukt 2 ganger). Så kjøper du løst myggnett til å ha rundt hodet i tillegg.

 

Bivy har som regel litt stang ved hodeenden for å holde nettet etc. Lages bl.a av MSR og Black Diamond.

Skal du campe steder med trær så finnes et jo og hengekøyer med myggnett til turbruk. Spenner du duken din over som tak.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg har god erfaring med disse. Konseptet er flott; meget lav vekt og pakkevolum. Dessuten sovner jeg som en stein uansett.

Førstnevnte har jeg og trives godt i den, selv om den gir noe kondens, men ikke allverden. Kan faktisk kose meg itt i den lese, etc

Nettopp kjøpt en TNF Asylum Bivy men bittelitt mer plass.

Men: steget opt til et "stort" enmanntelt er ikke mye mer enn 500 gram, men for gramjegere som jeg er det flotte saker. Men noe kondens blir det jo.

Men skikkelig ego-telt, min kjæreste ble sinna da jeg kjøpte den.....

Link to comment
Share on other sites

Hva med denne?

Hidden Content

Selv har jeg en Hilleberg Akto og synes den er helt super. Med en slik "uteligger" som kun har plass til en person så må både sekk og kokeutstyr være ute uansett vær.

Jeg synes det er greit å kunne ta sekken inn under tak og skulle været bli for dårlig så kan du ha primusen i forteltet. 

Link to comment
Share on other sites

Hva med denne?

Hidden Content

Selv har jeg en Hilleberg Akto og synes den er helt super. Med en slik "uteligger" som kun har plass til en person så må både sekk og kokeutstyr være ute uansett vær.

Jeg synes det er greit å kunne ta sekken inn under tak og skulle været bli for dårlig så kan du ha primusen i forteltet. 

Hei - denne så også interessant ut.

Hvordan er den å sette opp?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hvis du allikevel har en tarp så ville jeg gått for en bivy ala denne:

Hidden Content

Vantett bunn og pustende vannavvisende topp og veier ca 160g

Denne beskytter mot vind insekter og vannsprut om noe regn blåser inn på siden av tarpen innimellom 

 

PS: denne typen Bivy er ikke vantett, kun vannavvisende

Liggeunderlaget kan legges inni eller under, jeg foretrekker inni :cool:

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Jeg vil også anbefale bivybag fra Mountain Laurel designs. Har den selv. Kjøp den med hel myggnetting i toppen, så blir det mindre kondens. Hvis du forventer regn så tar du med en liten tarp (ca 300 g). Bivybaggen veier rundt 200 gram og funker godt sommer som vinter. Det er ei snor ved ansiktet som du kan feste i noe over deg (grein, stav, e.l.) så får du litt plass rundt hodet. Liggeunderlaget stapper du inni.

Link to comment
Share on other sites

Hei - denne så også interessant ut.

Hvordan er den å sette opp?

Disse settes opp som et lite telt. De finnes mange forskjellige modeller, men de veier selvfølgelig noen gram mer enn de som er laget som et soveposetrekk.

Fordelen med disse som har stenger er at du får luft mellom soveposen og duken og da blir ikke posen så fort våt av kondens.

Jeg har ligget ute en del med bare en Ajungilak grevling utenpå posen, men det blir som regel en del kondens og våt sovepose. 

Det beste er å ligge under greinene på ei stor frittstående gran eller et stort lauvtre med tette greiner, eller så kan du spenne opp en tarp / duk mellom noen trær, eller som en gapahuk og sove under den.

Under åpen himmel blir det ofte noe nattedugg som legger seg på posen, men hvis du har "tak" over så er vanligvis posen helt tørr neste morgen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Memento mori
   Jeg har vært gjest hos Randulf Valle i podcasten Uteliv, den er en time og 28 minutt. Den ligger her blant annet - 
   Hidden Content
   .
   Bakgrunn for dette var Artikkelen om hvorfor jeg startet med lettpakking.
    
  • By electristan
   Har sett etter lette, godt bygget (bombesikker), og ikke for dyr sekk til helg turer. Har brukt min Norrøna Stedtind 90L på 3.5 kg siden ungdommen og selv om er utrolig fornøyd med den kvalitet messing, så er det på tide med noe nytt tenkte jeg.
   Liker å kjøpe fra mindre firma siden det blir litt mer personlig. Fant frem til Scottish Mountain Gear siden de syr Ray Mears sin Leafcutter sekk, men de lager også sine egne fjell tur sekker i tre størrelser.
   Dette er den største, Cuillin 3, på 42L + to stk Standard sidelommer på 4L hver.

   Hidden Content
   Ville bare bele litt bilder og ord siden det er veldig vanskelig å finne mye informasjon på nettet

   Liker veldig den enkle stilen. Er sydd for hånd da man bestiller og ser ingen ting feil.
    

   Ikke noe ramme på sekken, men en stødig skum rygg (som man kan ta ut og sitte på) komfortabel på ryggen og skuldre. Enkel belte som ikke holder mye vekt, men laser sekker mot det i det mminste. Har stor lomme i lokket.
    

   Ganske tynn selv da fylt. Kanskje det stopper med fra og pakke for mye små lommer på siden nederst for en vannflaske eller poser (kan ikke se de her siden "under" sidelommene
    

   Kan holde mer on 42L om man må

   Innvendig har man en stor lomme der rygg skumm er, en bred lomme man kan lukke, og 2 lange lummer for øks eller sag
    
   Det var det, som sagt egentlig bare et innlegg slik at det finnes noe på nettet, og kanskje det er interessant fot noen her
    
  • By Memento mori
   Starter en egen nerdetråd på X-mid teltet som Dan Durston har designet og det blir solgt via 
   Hidden Content
    sitt system. Admin kan muligens flytte en del innlegg fra Duplex tråden som er litt rotete etterhvert. 
   Skissa ser slik ut, og er vanskelig å lese. Soveposen er 175 cm lang og 50 cm bred. De har oppgitt høyden på teltet utvendig, litt forvirrende. Men høyden er 43 tommer eller 109 cm i innerteltet. Alle tall er hentet fra massdrop eller fra tråden 
   Hidden Content
    hvor konstruktøren har lagt ut mye bilder, skisser og mål.
   Slo det derfor opp i stua. Laget innerteltet i tråd og maskeringstape. Carbonstenger festet på lettcola. Jeg bruker 40 cm fri høyde som mål, når jeg måler opp telt. Ellers så subber posen i teltduken. Jeg er litt som @Bjørn J når det gjelder skrå telt og skisser.

   Her er 175 mål opp. Omriss med 40 cm fri høyde. De yttere er det faktisk innerteltet går. Teltet tar forbausende stor plass, de små merkene og teppe er ytterkanten.

   Litt avhengig av hvordan jeg måler blir praktisk liggelengde 140 om du skal ha fullbredde 71 cm og helt opptil 190 om du tar maks lengde. Jeg ville sagt 170 er reel liggelengde, med neoair reg underlaget på 6.3 cm.
    

   Bruker WM pumpa -32 grader for personlengde 200cm som dummy - omtrent som en vanlig person som er i posen når den er tom. Den stikker langt utenfor ved 40cm frihøyde.

   Med 9LW underlaget blir det enda mere utafor.


   Litt detaljbilder, presser ut sideveis på begge sider.

   Presser ut innerveggen i fotenden

   Fotenden i annen vinkel.

   Hodeenden.

   Den presser ut i hodeenden også.
   Når jeg sitter på bakken greier jeg ikke å sitte oppreist uten at skuldra tar borti innerteltet. Men jeg er høy og bredskuldra, så det er ikke noe nytt. 
   Så min konklusjon er at det er en artig nytenkende konstruksjon, men ikke for personer over  160-170. Det er også relativ billig og du må sømtette det selv, så det havner ikke på ønskelista mi. Men håper @Blaser og jeg treffes, så vi kan ha et lite telttreff.
  • By Memento mori

   Hidden Content
    har superlette gåstaver i karbon. Mine Leki er 11 år gamle, og har holdt bra. Men @a_aa tipset meg om disse. @Grimner har også disse, og kan sikkert gir litt erfaringer fra bruken. 
   Så da fant jeg ut at de må testes ut, og bestilling til Japan sendt. De ser fine ut, bra låsesystem og du kan velg om du vil ha på trinsa. Jeg har alltid trinsa på, siden da går di ikke så langt ned mellom steiner, og brekker ikke så lett. 
   De selges PR stk.

   Sparer 38 gram også her, eller ca 10%. 
   Normalt selger jeg de gamle, når nytt kjøpes inn, men her blir det et unntak. Det blir med videre. 
  • By Memento mori
   Sawyer mini som er lettest, har dårlig kapasitet, jeg valgte derfor Squeeze når jeg kjøpte mitt filter. Men de har kommet med et nytt filter,
   Hidden Content
   samme innmat, og samme vekt som Mini.  Jeg sparer 36 gram og 41% på dette. Mindre i volum også.
   Normalt er det veldig bra vann i Norge, men er jeg på steder som ligger lavt og med husdyr i nærheten, og/eller jeg ikke er kjent, tar jeg meg bryet med å rense vannet. Forrige sommer var varm og det var enkelte steder vanskelig å finne  rennende vann. Det fungere bra, litt rens av og til, samt kloring om det ble liggende lenge. 
   På turer i høyfjellet blir filteret ikke med. 
   De som ønsker å diskutere om det er nødvendig å rense vann, kan starte sin egen tråd om dette. Dette er kun ment som utstyrsinfo over hva som finnes fra sawyer. 
   Squeeze removes 99.99999% of bacteria (salmonella, cholera and E. coli) and 99.9999% of protozoa (cryptosporidium and giardia) 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy