Jump to content

Haakon

Aktiv medlem
 • Posts

  388
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Haakon

 1. Jeg har 9 telt fordi jeg er en svekling og vil ha det perfekte teltet til enhver anledning pga vekt. + tarp og 2 hengekøyer som jeg ikke klarer å sovne i uten x aquavitter innabords.... Inkludert 2 s.k. biuvak-telt 4 av dem er The North Face, men min favoritt er Hilleberg.
 2. Haakon

  Reparere telt?

  Det var et spor, tusen takk. Prøver dem. Jeg har ringt Helsport i 3 dager og hele tiden blitt satt over til en "ekspert" som ikke svarer.... Men nå kontakter jeg din "barentsoutdoor", takk igjen!
 3. Haakon

  Reparere telt?

  He he..... Teltet ER faktisk kjøpt opprinnelig i USA. Men på eBay og jeg har selvfølgelig ikke kvitteringen. Men jeg kan gjerne reparere/få det reparert selv, om jeg bare får tak i den helsikes plasten! Synes nesten umulig. Noen som vet om teltleverandører som har elt med vindu? (ikke North Face...)?
 4. Haakon

  Reparere telt?

  Takk for svar. Ja, jeg har vurdert teltduk, men tenkte jeg skulle forske ut vindusmuligheten først. Jeg har forsåvidt ikke spesielt dårlig erfaring med plastvindu bortsett fra denne ene gangen, men tror en medvirkende årsak var at dette teltet er skikkelig gammelt, i alle fall 15 år.... En refleksjon rundt service hos The North Face. De er snåle. De nekter plent å send e meg et lite stykke plast så jeg kan sette det inn selv f.esk. via Sømhuset. MEN; de har livstidsgaranti på teltene sine (hva nå den er verdt), så de sier at jeg bare kan sende teltet til dem i USA så skal de reparere det for meg gratis.... Jøss... Men det er noe som skurrer her, for samtidig som de sier at de har livstidsgaranti, tar de forbehold om at teltet/skaden er innenfor garantien, forstå det de som kan. De forklarer heller ikke hva de mener. Så jeg kan bli sittende med en betydelig kostnad for å sende det til USA og kanskje også betale returfrakt om jeg er uheldig. TNF har ingen kontaktadresse i Norge, og i Sverige er de enda mer tverre enn i USA, der sier de at livstidsgarantien bare varer i 2 år.....(?).
 5. Haakon

  Reparere telt?

  Jeg var ute i styggvær på vidda før jul. Brukte et TNF-telt VE25. 2 av stengene ble bøyd og begge vinduene i ytterteltet revnet. 1: Kan jeg bar bøye teltstanga tilbake uten risikere noen svekkelse? 2: Hvor/fra hvem kan jeg få tak i vindusplast slik at den kan repareres på f.eks. Sømhuset? Sømhuset har ikke vindusplast.
 6. Hva er poenget med innlegget, Sliten og Kjørt? For de fleste utenom deg er en 2-3 ukers "tur" litt av en ekspedisjon. Som det er, hvor vil du?
 7. Det var ekstremtur ja..... Du er en gal mann, men ekstremt imponerende. Om man tar vekk det lite imponerende mht mangel på sikkerhetstenking. Hadde du med satellittelefon?
 8. Campsiten ved Elvann/Langvann er nydelig, men høyst sannsynlig mye folk.... Jeg hadde heller syklet til Katnosdammen og teltet ute på odden der. Eller Mantjern, nydelig. Eller nord ved Store Daltjuven, godt utgangspunkt fra Stryken stasjon, husk få stoppetider for toget. Det beste er følge vegen.
 9. På eBay finner du mange slike til halve prisen (og under). Men husk: mange selger "silke", men er egentlig polyester. Er godt skjult i underteksten.
 10. Kjempeflott tur, vært der 2 ganger. I Katmandu kryr det av operatører på Island Peak, bare å velge. Du finner de i lett, i reisebyråer ec, mange kontakter de mest sentrale. Men du må påregne en uke fra bestilling. Den uka er det ingen problem å bruke opp i Katmandu, spennende by! Send meg gjerne en PM, så skal jeg sende deg en god referanse.
 11. Skal du bestige et fjell et eller annet sted i verden? Her er DEN store informasjonskilden: Petter Bjørstad, professor i Informatikk ved UiB, MÅ da være den personen i Norge (og Europa/verden?) som har besteget flest fjell. Uten å ha spurt han, våger jeg allikevel å dele hans database over turer; se topplisten hans under. Den er et gullgruve av informasjon, for han har vært fantastisk flink til å beskrive og dokumentere turene sine, mitt absolutte foretrukne oppslagsverk, bruker denne mer enn Summitpost: Siste telling: 1635 fjell! [Hidden Content] Les, lær, reis og kom deg på tur!
 12. Hei Dreams! Jada, som Kjell Iver skriver, så har jeg (Haakon) har en tur på gang. Vi er en liten gjeng som skal opp og kontakt meg gjerne! Vi er i full planleggingsfase. Kontakt [email protected]/93072607. Vil gjerne høre fra deg!
 13. Lite trolig du finner noe i småbyene, men mulig i Bariloche, den byen er jo temmelig tur-roientert. Men jeg hadde tatt med noe, det skjer ikke annet enn at du mister det. Men jeg er rimelig sikker på at det går bra.
 14. Lite trolig du finner noe i småbyene, men mulig i Bariloche. Men jeg hadde tatt med noe, det skjer ikke annet enn at du mister det. Men jeg er rimelig sikker på at det går bra. Jeg har reist mange ganger (12) til Argentina og Chile med Real Turmat. Landene skriver selv at de ikke vil tillate kjøtt og animalske produkter inn i landene. Vi har alltid tatt med Real Turmat og det har alltid gått bra, men det er tydeligvis litt opp til den enkelte ved grenseovergangen/flyplassen. Jeg har vært nervøs hver eneste gang, men det har alltid gått bra. Det de er redd for, er at deres flora og fauna skal "infiseres" av ukjente arter, men muligheten for spredningen skal visst ødelegges av frysetørringen. De siste årene har jeg fått et skriv fra Real om at disse pakningene er frysetørret og de få gangene vi er blitt stoppet med Real, har vi vist dette og da har det gått bra. Eller: vis til dokumentasjonen på pakningene, der er det beskrevet. Det går etter erfaring bra. Men det er mulig å kjøpe frysetørret (Mountain House) i Argentina. Hvor skal du? Jeg vet hvor du kan kjøpe i Mendoza. Er det interessant, send meg en PM.
 15. Jeg har reist mange ganger (12) til Argentina og Chile med Real Turmat. Landene skriver selv at de ikke vil tillate kjøtt og animalske produkter inn i landene. Vi har alltid tatt med Real Turmat og det har alltid gått bra, men det er tydeligvis litt opp til den enkelte ved grenseovergangen/flyplassen. Jeg har vært nervøs hver eneste gang, men det har alltid gått bra. Det de er redd for, er at deres flora og fauna skal "infiseres" av ukjente arter, men muligheten for spredningen skal visst ødelegges av frysetørringen. De siste årene har jeg fått et skriv fra Real om at disse pakningene er frysetørret og de få gangene vi er blitt stoppet med Real, har vi vist dette og da har det gått bra. Eller: vis til dokumentasjonen på pakningene, der er det beskrevet. Det går etter erfaring bra. Men det er mulig å kjøpe frysetørret (Mountain House) i Argentina. Hvor skal du? Jeg vet hvor du kan kjøpe i Mendoza. Er det interessant, send meg en PM.
 16. Jeg er litt stutt og med en begynnende mage, og jeg får IKKE på meg Hagløfs-jakkene. De er underlig trange i snittet, så prøv dem.
 17. Hva med Riksgränsen i Sverige til bunnen av Rombaksbotn ved Narvik? Det tar deg ca 4 timer.... Men flott tur, med masse informasjon underveis om Rallarkulturen ifm byggingen av Ofotbanen. Eller: hva med grensen-Hellemobotn, den kan du ta på ca 1 time... Men litt kort, kanskje....:-)
 18. Hei Dette er litt "shot in the dark", men om dun tar kontakt med denne jaren, kanskje han er den du leter etter? [email protected]
 19. Hei Thomas Tok du denne turen til Lågaros som du beskriver? Var den bra?
 20. Hvordan gikk turen? Ble den gjennomført? Så på Skiforeningens sider at de faktisk hadde preparert fra Katnosa og ned til Daltjuven på Langfredag..
 21. ....men det haster jo.....

 22. Å!

  Kan du/han kontakte meg? Tlf. 93072607. Det gjelder en GoreTex-jakke som en ulykkelig person glemte igjen. Som jeg gjerne vil hjelpe han med å få fraktet ned til Argentina.

  1. Jonas83

   Jonas83

   Trodde det var snakk om å ta med andre veien, de dro i går formiddag.

  2. Haakon

   Haakon

   OK, takk for tilbakemelding. 

 23. Er det noen som er på veg til Aconcagua nå? Jeg vet at det er en gjeng på veg ned den 27/12, men har ingen referanse på noen personer. Jeg trenger noen til å ta med en etterglemt jakke...
 24. Ja, jeg er helt enig. Som jeg skrev, så ser jeg ikke at elsykkel-folket vil sykle på sti; der er ikke elsykkelen egnet. Det er riktignok noe ytterst få fulldempede elsykler på markedet, men de selges nesten ikke, så vi vil ikke se mange av dem. Men jeg kjemper litt for likestilling, all den tid de to forskjellige kategoriene sykler i praksis er like i bruk. Men en forskjell er det: i nasjonalparken på vidda er vanlig sykkel lov å bruke, mens det ikke er lov å bruke elsykkel. Det er trist.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy