Gå til innhold
 • Bli medlem

Nikke

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  664
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Nikke vant dagen sist 9. september 2015

Nikke hadde mest likt innhold!

Om Nikke

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. De virkelig forsto meg, og jeg fikk helt vederlagsfritt nye 36mm stålvaiere med meg som plaster på såret. Samtidig ga de meg helikopterservice med levering av ny tarp i hele Skandinavia ved nytt uhell, til 2030!
 2. Tja, høres ut som vi har litt forskjellig bruk/oppsett. Den jeg reklamerte på sjekket de der og da. Gikk så ut døra med ny tarp 10min etterpå. Service på topp, og slapp heldigvis det våset om brukerfeil. Nå er tarp to i full oppløsning etter en tur, men gidder ikke engang bry meg, skal ikke ha den modellen igjen. Tips, det er verdt å sjekke skråsømmene ut mot kantene.
 3. Kan ha noe med forskjellen i bruken å gjøre. Har du testet den i vind/krevende forhold? Eventuelt strammet den godt opp slik at man får testet festene? De var dog enig med meg i at å sy søm helt ut til kantene fører til en svakhet. Så eiere av denne type tarp bør gå over hele ytterkanten og teipe (Type A) sømmer som ikke er stoppet før ytterkanten.
 4. Dårligste kvaliteten jeg har hatt på tarp. Revnet på første tur i litt vind. Fikk ny, men nå revner den i flere fester. Styr unna. Greit å få avklart om trådstarter kun skal bruke den til hengekøye eller ikke. Dette pris er for min del viktig siden jeg tenner ild på kanten av tarpen, noe som medfører gnisthull. Da er tarp til +2500kr lite gunstig.
 5. Hei. Forstår frustrasjonen. Samtidig tror jeg nok (med litt inside info) at det både blir gjort grundig undersøkelse/analyse av markedet, samt erfaringer fra tallenes tale. Når det er sagt, det er ganske stor forskjell på hva det norske markedet tilbyr og det utenlandske utvalget. Problemet blir da at man må ta sjanser hva passform gjelder siden man ikke fysisk kan prøve/teste sekken i butikk. Likevel har man samme returrett på kjente nettbutikker i utlandet, men det tar litt lengre tid. Sånn sett mer upraktisk. (Heller ikke så miljøvennlig) Tross dette kan det være verdt å ta en titt på
 6. Et av mange "Zen" moments på fjorårets viddatur i nord.
 7. Hei. På lange vandreturer over tregrensa der bål ikke er mulig, beregner jeg en 450gr boks pr uke. Erfaringen er basert på turer tilbake til begynnelsen av 90-tallet. Siden du skal padle har det kanskje ikke så mye å si om du tar med deg to slike? Når det gjelder det å tørke våte klær i telt så fordrer det at man har et egnet telt/fortelt til det. Her må man være forsiktig, og spesielt unngå "multitasking" mens man tørker klær. En ting er at turklærne, feks skalljakker og skallbukser, har blitt mer sårbare for varme, men et annet aspekt er at slike klesplagg har i tillegg blitt dyrere enn
 8. Hei Luddis. Flott å høre at du vil utfordre deg selv med en tre ukers tur. Det er ikke for alle! Når det er sagt, tre ukers trasking om sommeren her i Norge er generelt ikke det samme som en ekspedisjon. Dermed kan det føre til litt for mye fokus på å telle kalorier. På en annen side, skal man gå hardt og langt hver dag, bør man være litt nøyere med hva man dytter i seg, uten å bli hysterisk. Et annet aspekt er egen kroppsvekt. For er man veldig mager i utgangspunktet, så bør det også taes med i likningen. Sist, men ikke minst, hvilken form man er i er også viktig. Likevel, det
 9. Takk for informasjon 🙂. Aner ikke helt hva som ligger bak betegnelsen "blodharry" hva fyring av Esbit angår. 🤣. Ganske vanlig ute i den store verden. Hvert fall så har jeg testet alle variantene av Esbit tabs og brennere ril mitt behov for den kommende langturen, og det ble pass. Det jeg så langt har landet på er bcb sin gel på flaske og gel i brikett form. Brenner ikke så varmt/effekt som Esbit tabs, men er tryggere, lukter ikke og er mer fleksibelt.
 10. Etter en lang dag på elva med alt fra padling på totalt magiske plasser, til lining tett på hissige strykk, vading, trekking og dytting, fant vi ved dagens slutt en fantastisk camp.
 11. Har foreløpig ikke merket noe til det. Samtidig har jeg ikke behov for fyring over to timer, og til nå har den brent helt fint opp imot den tiden. Hvis man har med seg egnede hansker så kan man riste den forsiktig så faller mye av asken ut. Jeg rørte nedi kammeret med en pinne og det fikk også asken til å drysse gjennom gitteret i bunn.
 12. Kan anbefale pellets. Brenner utrolig rent. Likevel kan det være litt streb med å få tent på. Foreløpig har det fungert greit å flise opp noen vanlige tennbriketter og blande inn sammen med pellets i ferdig doserte ZIP Lock poser på 200gr og 400gr. Så fyre fra toppen med ønsket brensel. Tomshoo wood stove fungerer omtrent på akkurat samme måte som Firebox. Brenner småved, pellets, briketter/tabletter, gel og tar Trangia brenner eller tilsvarende. Utrolig fleksibel. Den har en enkel justeringsmulighet da man bare kan snu brennkammeret og for eksempel bruke en Trangia brenner.
 13. Den er avhengig av stabilt underlag, og absolutt noe man bør være bevisst på. Samtidig ikke mer ustabil enn pocket rocket montert på en 450gr gassboks. Nå ga du meg en grunn til å se på ytterligere en modifikasjon. Montro om ikke det går an å lage ben til den?🙂
 14. Variert friluftsliv. Sixtydegreesadventures
 15. No harm done Hege👍.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.