Gå til innhold

Nikke

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  623
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Nikke vant dagen sist 9. september 2015

Nikke hadde mest likt innhold!

Om Nikke

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Abu Garcia røykeriet har blitt flittig brukt opp gjennom årene, men dog kun til salt -og ferskvannsfisk. Men de siste årene har jeg "forsket" litt og kommet frem til at man kan bake diverse bakevarer i den også. På bildene har jeg brukt en Toro Scones ferdig mix, trenger kun vann, og kun 15min steketid. (Som tilfeldigvis også er kapasiteten til røykeriet på en full skål med rødsprit) Det er en stor utfordring, og det er at varmekilden er ekstremt nær formen man bruker til baking, siden formen må stå på bunnen. Likevel, dette fungerer, selv om undersiden på bakeverket blir noe mørkt. Dette kan trolig gjøres noe med hvis man finner litt lavere former, og får løftet disse et lite hakk opp fra bunn på røykeriet. På denne måten har røykeriet fått et bredere bruksområde, noe som gjør at man kan få til endel "fixe" retter på korte turer, og en mer variert meny på lengre turer. Så når jeg om kort tid legger ut på fire ukers tur, ser jeg fram til, i tillegg til røyket ørret, ferske bakevarer i ulike varianter, feks hvitløk/organo brød, banan/nøttebrød, frokostbrød mm. I tillegg kan sikkert en sjokoladekake smake etter et par uker☺️
 2. 70kr på TGR, veier ca 350gr. Mot Helinox sin pris på +1000kr og hele 1kg i vekt.
 3. Lenge vært på utkikk etter et alternativ til de dyre, litt tunge og nedpakkingsvriene stolene til turbruk, feks slike som brukes i forbindelse med liggeunderlag. Savner sårt et alternativ på langtur når liggestillingene forlengst er oppbrukt. Ventet på buss, og drøyde tiden med å gå inn på butikken TGR. Der dukket det opp et oppblåsbar alternativ. Vekt ca 350gr, pris 70kr. Verdt forsøket. Mulig den også kan brukes som hodepute, eventuelt som flyteelement ved grov vading eller svømming når man må krysse av elv/vann. Valgte rød, fin signalfarge.
 4. Lurt å sjekke ut Exped Venus og Orion modellene som alternativer til Helsport.
 5. Hei. Etter å ha vært på en lengre tur på Hardangervidda i sommer, returnerte jeg via DNT stien fra Vråsjø mot Stegaros. Ved slutten av ruta ble jeg møtt av et trist syn. Her hadde noen turgåere kaster fra seg diverse turutstyr, av den billige og upraktiske sorten. For teltet var av simpleste man finner på markedet, og har etter min erfaring ingenting å gjøre i høyfjellet. Teltet var opprevet og en teltstengerne var knekt. (Glassfiber) Det samme kan sies om en opprevet barnesovepose av dårlig kvalitet som lå klissvåt inni teltet. 1 stk ødelagt gummistøvel var også lagt igjen, sammen med et fult brukbart halsbånd til hund. Det toppet seg da vedkommende hadde "tatt seg bryet" med å skrive en beskjed til eventuelle finnere. "Vi ble slitne. Finner kan beholde telt og sovepose." Nærmest en gave til passerende fjellfolk altså. trekker ut noen relevante underpunkter i fjellvettreglene: - Planlegg turen etter gruppas evner, og ha alltid flere alternativer. - Sørg for å ha kunnskap og ferdigheter som kreves for den aktuelle turen. - Ta hensyn til naturen. Med god planlegging legger du ikke igjen spor etter deg. - Tilpass turen etter evne og forhold! - Ikke legg ut på langtur uten erfaring, du må være i stand til å ta vare på deg selv og de andre i gruppa. Det skulle vel holde. Skamme seg! Nikke
 6. "Vi føler at vi flyr taxiturer for å hente ned turister. Trolltunga i dressjakke og stresskoffert, blir feil." http://www.dagbladet.no/2015/09/25/nyheter/innenriks/trolltunga/41233229/
 7. Takk for flott turrapport og nydelige bilder. Detaljer i selve historien din peker mot, eller forteller om viktige holdninger i forhold til uttak av fangst. Jeg har sett endel i motsatt ende, så gledelig med en rapport som tydelig viser "jakt og fiske etikk."
 8. Sitter noen på statistikk for bruk av radio på landsbasis? Min påstand er at bruken av radio generelt er alders -og interessebestemt, og dermed vil bruken også avta i årene som kommer. Ergo er bruken av radio vanestyrt. Det hører med til sjeldenhetene at jeg har sett eller hørt om unge mennesker som bruker radio. Veldig mange hytter er oppgradert med strøm, enten strømnett eller selvstendige løsninger, og moderne hytter idag bygges stort sett med strøm i områder med høy hyttetetthet. Dermed får dab radioen nok strøm. En turradio som kun brukes til en nyhetsoppdatering om dagen, samt ei værmelding, bør vel holde noen dager? Å beholde et FM nett for en eventuell nasjonal krise er ikke et godt argument. Det er en altfor marginalisert konsekvens. Personlig ser jeg så lite nyheter som mulig. Det burde egentlig hete "dårlig nyheter," for 99% av nyhetene er negative. Derfor vil jeg heller ikke lytte til nyheter på tur. Slik slipper jeg unna all negativiteten og får "renset" systemet for samfunnets og verdens mas. Samtidig så har jeg heller ikke behov for musikken på tur. Når det gjelder værmeldinger så har jeg nå drevet med ganske ekstremt og hyppig turliv i mange år, uten behov for å vite hva slags vær det blir de påfølgende dagene. Men jeg forstår godt at andre mennesker føler en trygghet i å vite noe om været på tur, hvertfall vinterstid. Men igjen, min påstand er at mye av bruken et vanestyrt. Norge har vel vært en sterk "radio nasjon," men ser ikke helt for meg at radio blir ungdommens medie alternativ i fremtiden, hverken i by, bygd eller til fjells.
 9. Takk igjen. Jeg var aldri utenfor min egen komfortsone hverken psykisk eller fysisk på denne turen. De utfordringene jeg møtte håndterte jeg som forventet sett i forhold til grunnlaget/erfaringen jeg har. Ergo, jeg legger ikke ut på slike turer uten å være sikker på at jeg kan gjennomføre. To erfaringer jeg sitter igjen med. De blir mange år til jeg tar ibruk dnt hytter. For det andre, nå har jeg sett Geitvassdalen, og det er nok med den her ene gangen. Begge handler om folk, altfor mange folk.
 10. Må også nevne at vekta merkes nesten ikke når den først er på plass i kajakken. Når da de vannene jeg padlet var av den litt store og lange sorten, så brukte jeg mindre energi enn hvis jeg skulle vandret samme distanse. Det betyr igjen at jeg har et overskudd av energi og trøkk i bena til de doble bæringene. De strekka som skulle bæres var heller ikke så lange, samt at jeg for eksempel kunne bære første lass en dag, og siste lass neste dag. Skulle jeg gjennomført identisk tur til fots hadde det betydd bruk av stier. Og de stiene som er naturlig å bruke på denne ruta er for det meste dnt stier. Det hadde vært uaktuelt uansett siden jeg prøver så langt det går å unngå stier og folk. Villmarksopplevelsen teller mest, og der inne er man ofte alene hvis man beveger seg på vannet.
 11. Takk for det! Veldig hyggelig med tilbakemelding, og ikke minst spørsmål. Må si jeg er skrudd sammen slik at jeg etterstreber å ikke sette hva som er slitsomt, og hva som ikke er det, opp mot hverandre. Det handler for min del om den mentale innstillingen. Erfaringsmessig så er det både tunge tak og høydepunkter på slike turer, og jeg prøver å la begge være positive. Jeg liker å slite, trenger utfordringer og bruke meg selv på tur. Likevel er det jo slik at jeg fikk en god del dager uten slit når turen strakk seg over 3 uker. Det er forøvrig ingen hemmelighet at været var en faktor som preget turen. Konstant og masete vind er ikke favoritten. Når det gjelder valget av en oppblåsbar kajakk på denne turen handlet det om tre ting. Det ene er at jeg liker å bevege meg vannveien, det skaper variasjon underveis. Altså kombinasjonen av padling og vandring over 3 uker synes jeg det har gitt mest uttelling. For det andre så får jeg ved å bruke kajakken, fisket på plasser og måter som jeg ikke klarer fra land. Hva jeg ser og hvordan jeg ser av natur fra kajakken er også annerledes. Blant annet bilder og film blir mer variert. For det tredje synes turen får mer "ekspedisjons preg," og ikke minst lokket tanken om å padle medstrøms nedover Geitvassdalen. Må si etter så mange år med fiske og turer, at jeg ikke lenger drar på slike turer utelukkende for å fiske. Det er helheten som teller. Før dreide alt seg, med stor a, om å fiske og jakte rekorder. Heldigvis har jeg klart å senke fiskestresset, og som jeg skriver over så betyr turens mangfold mer nå enn kun fiske. At jeg er mer avslappet handler også om at jeg må over 4kg på både ørret og røye for å sette ny personlig rekord. Ikke så nøye lengre. Samtidig går jeg lei av ørret som mat to ganger om dagen etter 2-3 dager, og da må jeg ha en dags pause. På denne turen fikk jeg nok fisk til den maten jeg hadde lyst på. Oppsummert så er dette en av de turene jeg har fisket minst, vært fornøyd med fangst i forhold til Fisketid nedlagt, og nytt andre aspekter ved turen. Sånn i ettertid så innrømmer jeg lett at været, eller den sene starten på sommeren, preget fiskelysten. Det handler om temperatur i luften, i vannet og ikke minst nærmest en konstant kald vind. Vi møtte fiskere i Geitvassdalen som ga opp og dro hjem på grunn av været. Alt i alt, en tur som inneholdt alle de forventede elementer og hendelser som dukker opp over 3 uker. Slit, kos, spenning, uhell, fiske -og naturopplevelser. Ergo, høy grad av mestring på mange nivåer.
 12. Takk til deg også! Merkelig at du nevner det, jeg satt akkurat å tenkte på alt det jeg ikke fikk med i turrapporten.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.