Gå til innhold
  • Bli medlem

Nikke

Aktiv medlem
  • Innlegg

    925
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    19

Nikke vant dagen sist 24. februar

Nikke hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

705 Excellent

Om Nikke

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk som spør. Fantastisk nerdete, og helt i stil med hva man kan forvente på Fjellforum🤣. Datoen da jeg postet var altså 14.4.2010. Husker dessverre ikke. Ikke lenge etterpå hadde jeg et uhell med Omni'en, og simslabim, da var jeg ferdig med slangebrennere fyrt på bensin. I fjor var jeg tilbake på hesten og kjøpte Kovea booster, montert nedi en verktøykasse i plast. Føles tryggere nå, men fremdeles skeptisk😅.
  2. Hiver meg på @Veidemannsblod her. Lett og fint terreng å gå i, både i atv spor og utenfor. Rikelig med spennende fiskevann. Når det gjelder antall dager VS trasking, har jeg noen ganger valgt mindre gåing og heller hatt max en eller to baser ved gode vann med muligheter for å fiske i omkringliggende vann. Det kan kanskje være noe å vurdere med dårlige knær? Se også på alternative ruter, både den nevnte veien inn fra Jokta, men også et stykke før, kalles "Stilla." Der er det parkering med god plass. Vurder også start på Sennalandet/E6 ved Jovnnajohka. Da kan du starte og ende i Alta. Jeg skal inn i samme områder i år, men tidlig sommer. Lykke til.
  3. Kanskje lese deg mer opp, før du skriver? (spammer) Foretningsfolk er som glupske ulver og gjør alt for å sleipe til seg økonomisk utbytte og overskudd. Overskudd er forøvrig første bud og står i deres økonomiske bibel. Et initiativ her på berget kalles "Norsk Kjernekraft," med milliardær Trond Mohn i spissen, er i ferd med å få fotfeste. Usunt. Energiminister Terje Aasland og et stort sett samlet storting er enige i denne saken, og har vært det i en årrekke. Det er flere grunner til det. Hovedfokuset fremover er utviklingen av fornybar kraft, og kjernekraft er ikke aktuelt satsningsområde for norsk fremtidig kraftforsyningen. Statsnett ser heller ikke ut til å vie kjernekraft en tanke, og godt er det. Fun fact; Institutt for atomenergi, idag Institutt for energiteknikk (IFE), ble opprettet i 1948.
  4. Ser argumentene, men det var ikke poenget med denne tråden. Det er makteliten, altså politikere, såvel som de grådige foretningsfolk. Noe som også kommer tydelig frem i Bård Tufte sitt program "Oppsynsmannen." Ikke vanskelig å se hvor det bærer hen med strømkåte lokal politikere og grådige foretningsfolk. "På politikkfestivalen Arendalsuka i fjor følte hun seg som en «superstjerne». Siden har over 30 kommuner tatt kontakt for å få mer informasjon om kjernekraft, ifølge Rose." https://e24.no/energi-og-klima/i/abA7xM/kjernekraftbyen
  5. NATO tilstedeværelsen er nok høyst i nord, og også der vår/felles militære styrke og kompetanse er mest sentrert. Er ikke fan av engang vage konspirasjonsteorier, og dermed null tro på at det russiske militæret har lagt inn Real i sine militære planer ved et eventuelt angrep i nord. Det er dog noen meget bra gatekjøkken med reinburger som ligger mye dårligere an.
  6. For min del handler det hverken om å være "blodfan" eller dårlige holdninger. Real har samarbeidet med, spesialisert og tilpasset sitt produkt til det norske forsvaret over mange år. Det betyr for eksempel at Real har en produksjon og fasiliteter som er dimensjonert for å dekke Forsvarets behov. Det er de skoene Gilde skal fylle. Pr i dag har Gilde skostørrelse 37, mens Real kan vise til skostørrelse 45. Stridsmat er viktig for et moderne operativt forsvar.
  7. Gjenbruk av brødposene da? Real, og andre sin innpakning, kan fint vaskes og gjenbrukes.
  8. Forstår ikke hva som er galt med min Blade 2, synes forbrenningen består av mer gule flammer enn jeg liker. Løsning?
  9. "Snakes in the grass" eller "sleip som en ål," samme det, for naturen taper i møte med mennesker med total mangel på ryggrad. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/76E3n4/regjeringen-vil-hastebehandle-klimadom-greenpeace-og-natur-og-ungdom-sier-nei
  10. https://jotka.no/ankomst-og-transport
  11. 39kr på Jula. https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/klesvask-og-stell/vatrengjoring/oppvasktilbehor/bestikkstativ-003142/
  12. Nikke

    Escape work...

    Da er vi to like glad i pinnekjøtt 🙌.
  13. Nikke

    Escape work...

    Takk! Enig, det gjelder å komme seg ut om vinteren selv om man ikke er enig med værmeldingen. De mest ihuga her inne lufter nok utstyret mer enn det som rapporteres her😏.
  14. Nikke

    Escape work...

    Høyst velkommen, og høyst nødvendig tur i en hektisk jobb-hverdag. Syv dager i telt gjør godt for sjela. Spesielt med en titanium ovn gående, godt selskap og til tider bitevillig røye og ørret. Turen begynte med minusgrader, men som sikkert andre har opplevd denne uka så ble det mildere og mildere. Det betydde ski hver gang man skulle ut på isen og fiske/sjekke ståsnører. Likevel så ga innsatsen resultat, fangsten endte på i underkant av 20 ørreter og røyer. Fiske tilside, for det sakte tempoet, stillheten, frisk luft og flammene fra både ovn og bål, ble balsam for sjela. Vel hjemme begynte det de fleste kjenner igjen. Rutiner med tørking av klær og utstyr, gjennomgang av brukt utstyr, og oppladning av elektronikk. Rart med det, hva som skal på plass før tur, og jobben etter tur😏. MOV_0802.mp4 MOV_0807.mp4 MOV_0803.mp4
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.