Jump to content

Lars75

Aktiv medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lars75 last won the day on April 2 2014

Lars75 had the most liked content!

About Lars75

 • Birthday 01/04/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Lett sekk, rask gange, helst lange turer, sommer og vinter, helgeturer er også bra.
 • Location
  Lillehammer

Recent Profile Visitors

746 profile views

Lars75's Achievements

 1. Lars75

  Lars75

 2. Kjøper du lignende poser fra polen, som ikke holder noe igjen på kvalitet, slipper du med halve prisen. Kompis av meg kjøpte råeste vinterposen til cumulus og det var til under 5000. Etter momspåslaget. Selv har jeg en quilt med 450gram 850+ cuin dun. Pertex quantum tekstil. Bestilt ekstra lang. Tror jeg betalte mellom 2000 og 2500. Den veier 750 gram og er posen min når det er ned til ca -8 grader.
 3. Jeg anbefaler deg en tarp på 3X3 meter og myggnett fra sea to summit (tror det koster ca 200kr). Da får du morsommere turer. Unga elsker å ligge under presenning. Det er bedre plass under den, og lett nok til å være morsom å ta med på tur alene. Tar ikke lang tid å bli vant til tarp i stede for telt. Billigere er det også. Og får du peil så kan du bruke den over alt, hele året. Dyreste tarpen koster omtrent det samme som et billig telt, men man slipper fint unna med langt rimeligere tarp. [Hidden Content] Denne har jeg brukt i mange år. Tåler mye og er lett å bruke. Veier under 800 gram.
 4. Kjenner en som har kjøpt pose fra roberts. Han er fornøyd. Har selv kjøpt quilt fra cumulus. Fikk den litt lengre. Veldig imøtekommende service. Kun de beste materialer og den beste duna. Langt under prisen til noe tilsvarende i Norge. Jeg anbefaler at du ber om ytterstoff av pertex endurance. Da tåler posen litt mer fukt.
 5. Halvlange løpetights(kalles capri), et par tynne regnbukser eller bukser i vindtett materiale. Ta på deg sistnevnte når været krever litt. Ta med deg et par shorts til bruk de fine dagene eller når du tar deg en dukkert i en fjellbekk. Tights tørker også latterlig fort.
 6. Min vintersekk veier knapt over halvkiloen.... Men krølla50lapp har nok en av de lettere store sekkene.
 7. Anbefaler deg å tenke mer på å redusere vekta. Jeg drassa rundt på stor sekk med mange kilo i i årevis. Men med unger som skal med så begynte jeg å tenke litt nytt. Se hvor lett du kan pakke, skaff en sekk som ikke er for stor, og legg igjen alt du egentlig ikke trenger. Den siste store sekken jeg eide var en gregory på 120 l. Den satt godt på ryggen også når jeg runda 30 kilo. Men store sekker veier mye.
 8. Jeg gikk i høstferien som var. Det blir litt mer utstyr som må med når det blir kuldegrader, men ingen mygg, og deilig temperatur å gå i. Pass på så ikke sekken blir for tung. Det er en kjempefin tur. Lykke til!
 9. Lukk pusen med en halv brett, sett kneet ditt på posen slik at du kan la lufta komme ut på siden av åpningen og legg litt vekt på posen. Gjenta hvis nødvendig. Rull igjen og vips er posen komprimert. Etter noen pakkinger får man teken og man lurer på hva vitsen er med en ventil:-)
 10. Du er inne på det der ja. Luftas fuktighet vil uansett ha noe å si for hvor mye kondens det blir i posen. To faktorer er helt vesentlige: luftfuktighet og temperatur. De sier noe om hvor mye fuktighet lufta kan holde på før det blir til vann. Jeg opplever at quilten, som har htterstoff av pertex quantum, blir fuktig på utsiden, men om det er fuktighet inni posen er vanskelig å si. Med en gang jeg krøller litt på den blir duna blaut, og temmelig håpløs å tørke under overnevnte forhold. Jeg merker jo også at den isolerer dårligere i løpet av natta når det er riktig ille.
 11. Problemet med kondens er jo at fuktig luft fra kroppen møter kald luft og kondenserer(blir til vann og is). I temperaturer under null vil dette skje et eller annet sted i posen/quilten, uavhengig av om du har trekk over posen eller dobbelt telt. Hvis temperaturen er nær null kan man oppleve å varme opp lufta rundt posen nok til at fukten setter seg i teltduken eller trekket utenpå posen. Det jeg lurer på er om noen har erfaringer med dampsperrepose eller å bruke en tynn syntetisk quilt utenpå dunposen. Eller andre gode og lette løsninger.
 12. Takker for tipset, men da snakker vi om en annen måte å være på tur på enn hva jeg driver med. Jeg pakker lett, har ikke pulk, telt uten innertelt, ikke nok drivstoff til å varme opp teltet en times tid, og jeg forflytter meg det meste av dagen. Med dobbelt telt og masse bensin har heller ikke jeg problemer med fukt i posen.
 13. Når sola skinner er det ikke et problem, men altså på tur sammenhengende i flere dager når været er fuktig. Opplever heller ikke at det er særlig lett å tørke du posen i kaldt ute selv om sola skinner. Dunposen tøker ikke. Og jeg er mest opptatt av å komme meg videre på tur:-) Takker for forslagene.
 14. I amerika selges det mange løsninger, og med webben kan man jo handle over alt. Dette anbefales av flere, uten at jeg skal påberope meg egen erfaring med stoffet: [Hidden Content] Jeg har dog kjøpt middelet, dersom anledningen skulle dukke opp.
 15. Er det noen som har erfaring med å løse problemet som oppstår med fukt i soveposen etter noen dager. Spesielt i kaldt vær. Helst en lettvektsløsning. Dette er jo først og fremst et problem når det er kaldt og mulighetene for tørking av utstyr er begrensede. Etter omtrent tre netter blir jo isolasjonsevnen til duna betydelig redusert. Tidligere har jeg løst dette ved å ta på det jeg har av klær og ellers bare fryse litt om natta. Erfaringer med dampsperrepose? Andre løsninger?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy