Gå til innhold
  • Bli medlem

Lars75

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Lars75

  1. Kjøper du lignende poser fra polen, som ikke holder noe igjen på kvalitet, slipper du med halve prisen. Kompis av meg kjøpte råeste vinterposen til cumulus og det var til under 5000. Etter momspåslaget. Selv har jeg en quilt med 450gram 850+ cuin dun. Pertex quantum tekstil. Bestilt ekstra lang. Tror jeg betalte mellom 2000 og 2500. Den veier 750 gram og er posen min når det er ned til ca -8 grader.
  2. Jeg anbefaler deg en tarp på 3X3 meter og myggnett fra sea to summit (tror det koster ca 200kr). Da får du morsommere turer. Unga elsker å ligge under presenning. Det er bedre plass under den, og lett nok til å være morsom å ta med på tur alene. Tar ikke lang tid å bli vant til tarp i stede for telt. Billigere er det også. Og får du peil så kan du bruke den over alt, hele året. Dyreste tarpen koster omtrent det samme som et billig telt, men man slipper fint unna med langt rimeligere tarp. http://www.draut.no/products/dd-hammock-presenning-tarp Denne har jeg brukt i mange år. Tåler mye og er lett å bruke. Veier under 800 gram.
  3. Kjenner en som har kjøpt pose fra roberts. Han er fornøyd. Har selv kjøpt quilt fra cumulus. Fikk den litt lengre. Veldig imøtekommende service. Kun de beste materialer og den beste duna. Langt under prisen til noe tilsvarende i Norge. Jeg anbefaler at du ber om ytterstoff av pertex endurance. Da tåler posen litt mer fukt.
  4. Halvlange løpetights(kalles capri), et par tynne regnbukser eller bukser i vindtett materiale. Ta på deg sistnevnte når været krever litt. Ta med deg et par shorts til bruk de fine dagene eller når du tar deg en dukkert i en fjellbekk. Tights tørker også latterlig fort.
  5. Min vintersekk veier knapt over halvkiloen.... Men krølla50lapp har nok en av de lettere store sekkene.
  6. Anbefaler deg å tenke mer på å redusere vekta. Jeg drassa rundt på stor sekk med mange kilo i i årevis. Men med unger som skal med så begynte jeg å tenke litt nytt. Se hvor lett du kan pakke, skaff en sekk som ikke er for stor, og legg igjen alt du egentlig ikke trenger. Den siste store sekken jeg eide var en gregory på 120 l. Den satt godt på ryggen også når jeg runda 30 kilo. Men store sekker veier mye.
  7. Jeg gikk i høstferien som var. Det blir litt mer utstyr som må med når det blir kuldegrader, men ingen mygg, og deilig temperatur å gå i. Pass på så ikke sekken blir for tung. Det er en kjempefin tur. Lykke til!
  8. Lukk pusen med en halv brett, sett kneet ditt på posen slik at du kan la lufta komme ut på siden av åpningen og legg litt vekt på posen. Gjenta hvis nødvendig. Rull igjen og vips er posen komprimert. Etter noen pakkinger får man teken og man lurer på hva vitsen er med en ventil:-)
  9. Du er inne på det der ja. Luftas fuktighet vil uansett ha noe å si for hvor mye kondens det blir i posen. To faktorer er helt vesentlige: luftfuktighet og temperatur. De sier noe om hvor mye fuktighet lufta kan holde på før det blir til vann. Jeg opplever at quilten, som har htterstoff av pertex quantum, blir fuktig på utsiden, men om det er fuktighet inni posen er vanskelig å si. Med en gang jeg krøller litt på den blir duna blaut, og temmelig håpløs å tørke under overnevnte forhold. Jeg merker jo også at den isolerer dårligere i løpet av natta når det er riktig ille.
  10. Problemet med kondens er jo at fuktig luft fra kroppen møter kald luft og kondenserer(blir til vann og is). I temperaturer under null vil dette skje et eller annet sted i posen/quilten, uavhengig av om du har trekk over posen eller dobbelt telt. Hvis temperaturen er nær null kan man oppleve å varme opp lufta rundt posen nok til at fukten setter seg i teltduken eller trekket utenpå posen. Det jeg lurer på er om noen har erfaringer med dampsperrepose eller å bruke en tynn syntetisk quilt utenpå dunposen. Eller andre gode og lette løsninger.
  11. Takker for tipset, men da snakker vi om en annen måte å være på tur på enn hva jeg driver med. Jeg pakker lett, har ikke pulk, telt uten innertelt, ikke nok drivstoff til å varme opp teltet en times tid, og jeg forflytter meg det meste av dagen. Med dobbelt telt og masse bensin har heller ikke jeg problemer med fukt i posen.
  12. Når sola skinner er det ikke et problem, men altså på tur sammenhengende i flere dager når været er fuktig. Opplever heller ikke at det er særlig lett å tørke du posen i kaldt ute selv om sola skinner. Dunposen tøker ikke. Og jeg er mest opptatt av å komme meg videre på tur:-) Takker for forslagene.
  13. I amerika selges det mange løsninger, og med webben kan man jo handle over alt. Dette anbefales av flere, uten at jeg skal påberope meg egen erfaring med stoffet: http://www.amazon.com/Aquamira-Water-Treatment-Drops-1oz/dp/B000OR111G Jeg har dog kjøpt middelet, dersom anledningen skulle dukke opp.
  14. Er det noen som har erfaring med å løse problemet som oppstår med fukt i soveposen etter noen dager. Spesielt i kaldt vær. Helst en lettvektsløsning. Dette er jo først og fremst et problem når det er kaldt og mulighetene for tørking av utstyr er begrensede. Etter omtrent tre netter blir jo isolasjonsevnen til duna betydelig redusert. Tidligere har jeg løst dette ved å ta på det jeg har av klær og ellers bare fryse litt om natta. Erfaringer med dampsperrepose? Andre løsninger?
  15. Kamkiler kan sikkert funke, men ligger du urolig kan de vandre...
  16. Jeg vil også anbefale bivybag fra Mountain Laurel designs. Har den selv. Kjøp den med hel myggnetting i toppen, så blir det mindre kondens. Hvis du forventer regn så tar du med en liten tarp (ca 300 g). Bivybaggen veier rundt 200 gram og funker godt sommer som vinter. Det er ei snor ved ansiktet som du kan feste i noe over deg (grein, stav, e.l.) så får du litt plass rundt hodet. Liggeunderlaget stapper du inni.
  17. Selv har jeg to sekker fra MLD. En for vinterbruk og en til resten av året. De er lette, rimelige og gode å bære. Synes "teltene" fra six moons designs ser interresante ut. Har holdt meg unna cuben fiber pga pris, og er veldig fornøyd med silnylon. Noen erfaringer å dele?
  18. Nettopp lasta ned google docs. Hvis jeg får det til så blir jeg med. I min entusiasme og iver glemte jeg at madammen har bursdag samme helg. Godt hun ikke frekventerer samme forum.... Har forøvrig bytta ut kniven med den minste victorinox lommekniven. Fant ut at jeg ikke brukte den noe særlig, men jeg kunne få bruk for en liten saks. Så der sparer jeg nesten hundre gram. He he
  19. Litt dårlig liste, men der er den i hvert fall. Blir stadig gjort endringer. Kommer til å bruke en liten tarp mer på tur nå, og skal prøve meg litt fram med hjemmelagd spritbrenner. Sparer noen gram der. Med vedlagte pakkliste var vekt uten mat i underkant av 4.5 kg. Jeg mener at det ikke er ekstremt sparsommelig. En helg i nordmarka skal ikke kreve all verden. Omtrent samme mengde utstyr brukte jeg på jotunheimstien i høstferien. Fungerte utmerket.
  20. Vi er nok litt konservative i Norge, og ikke minst når det gjelder turutstyr. Mange drar rundt på kjemperyggsekker fulle av en masse skit de aldri får bruk for. Jeg var selv en av dem som kunne dra rundt med nesten tretti kilo p ryggen. Nå er velta sjelden oppi ti kilo, selv inkludert mat og brennstoff. Jeg har altså en "base" vekt på rundt seks kilo. Jeg går i lette terrengjoggesko. Jeg har på meg løpetights. Aldri har det vært morsommere å være på tur. Aldri har jeg kommet meg lenger avgårde. Det er lettere å komme seg ut. Jeg kan gå rundt fem mil om dagen, flere dager på rad. Og det er gøy hele veien. Har du først fått skrudd hjernen om til lett, så snur du aldri. Og det er mye "lettere" å ha med unga på tur. De bærer jo ikke så mye, men om sekken hopper opp fra ni til tolv kilo så gjør ikke det no.
  21. Når man først har prøvd en quilt er man solgt. Når du ligger urolig i en sovepose så ender du gjerne opp utenfor liggeunderlaget, og så blir du kald mot bakken. I en quilt ligger du alltid oppå liggeunderlaget. Quilten ligger alltid over deg. Sørg for at den er riktig festet rundt underlaget, og natten blir deilig. Du sparer del vekt ved å velge quilt framfor sovepose. Selv har jeg to stk. En fra mountain laurel designs som er i kunstfiber, og en dunquilt fra cumulus. Mld sin quilt er fantastisk god å ligge i og med løsninger som gjør at den kan brukes med hengekøye også. Når gradene kryper ned mot ti kalde om natta så bruker jeg dunquilten. Nå er sovepose forbeholdt de virkelig kalde turene. Jeg ser etter en løsning for å slippe det også.
  22. Jeg har god erfaring med rammeløs sekk. Den jeg bruker veier knapt over 500 gram og er god å gå med selv omdu tråkker fem mil på en dag. Må selvfølgelig bruke huet litt når du putter ting i sekken. Hvis man ilke må ha telt så ville jeg tatt med en tarp. De letteste veier rundt 200 gram. Når du ser etter sovepose må du sjekke cumulus. Polsk produsent. De brukes den beste duna du kan få tak i og pertex quantum stoff. Det finnes ikke noe lettere i forhold til temp-rating. Og ganske annerledes pris enn hva du får i norske butikker selv med momspålegg. Selv har jeg konvertert til quilt når det ikke er kaldere enn -10 celcius. Link til cumulus: http://sleepingbags-cumulus.eu/
  23. Jeg fikk en nordheim bæremeis engang, og har brukt den mye med to unger. God å ha på ryggen og man kan gå lenge med den. Kona har også brukt den en del. Jeg er 190 og hun er ca 165, så den er vel anvendelig for de fleste. Aner ikke hva den koster, men kan ikke tenke meg at den koster så mye som 3000. Forøvrig kan det nevnes at sønnene mine ikke er noen lettvektere...
  24. Sjekk hva mountain laurel designs har. Det er "telt" med kun en duk. Du slipper unna med 550 gram for et tomanns telt. De har en stor variant som jeg bruker som familieteltet, og det veier 750 gram. Tåler alt av vær. Burde være plass i den store i hvert fall. Selv er jeg 190 cm lang og trenger ikke tenke på plassen i noen av dem. Link:http://www.mountainlaureldesigns.com/
  25. Jeg har hatt en slik i noen år. Helt topp tarp. Like lett som det hilleberg selger, men til en rimeligere penge. Lett stor og med mange fester. Kan bli litt stor når det blåser friskt:-) Anbefales absolutt!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.