Gå til innhold
  • Bli medlem

Støy mm. (utskilt)


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Tom er faktisk ikke helt på jordet her, selv om han bor ute på landet :!:

Oslo tettsted med sine ca 700.000 innbyggere er en del større enn Oslo by med ca 500.000 innbyggere. Bor man i Bærum (og større deler av Asker også) bor man i Oslo tettsted, men ikke i Oslo by.

Bor du i Oslo kommune kan det hende at du bor i Oslo tettsted, men ikke Oslo by.

Sikkert litt vanskelig det her, men begrepet tettsted er definert som område med minst 200 bosatte der avstanden mellom husene som regel ikke overstiger 50 meter. Tettsted avgrenses uavhengig av administrative grenser.

Hva dette har med helikoptertrafikk i Jotunheimen å gjøre aner jeg ikke :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Siden Asker er en del av byen, trenger du vel ikke flytte så langt for å få stillhet og ro, og samtidig ha kort vei til jobben i "byen".

Du har åpenbart svært lite forståelse for dimensjonen av de trafikkale problemene vi sliter med i og rundt Oslo. Det er ikke slik at en strekning på 3-4 mil går unna på en halvtime i rushen her, skjønner du. Så hvis man ikke godtar tre timer transport hver dag kan man ikke flytte så langt ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oslo tettsted med sine ca 700.000 innbyggere er en del større enn Oslo by med ca 500.000 innbyggere.

Oslo tettsted har passert 800.000 innbyggere. Hvor mener du at grensene for "Oslo by" går? Du har definert tettsted korrekt, men ikke gitt noen definisjon på by.

For de interesserte kan nevnes at det største tettstedet i Akershus er Ski med 12.500 innbyggere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har åpenbart svært lite forståelse for dimensjonen av de trafikkale problemene vi sliter med i og rundt Oslo. Det er ikke slik at en strekning på 3-4 mil går unna på en halvtime i rushen her, skjønner du. Så hvis man ikke godtar tre timer transport hver dag kan man ikke flytte så langt ut.

Korrekt, jeg har i grunn svært liten forståelse for det. Hvorfor ikke forlange en femti- eller hundrelapp for hver (bom-)passering? Kystnorge har slike bompenger, ferger og tuneller, og er vant med å betale. Så lenge man bare betaler noen lusne kroner for å passere, vil dere ha de problemene. Med utbygging slik du nevnte tidligere, vil kapasiteten bygges ut og støyproblemene enda større. Pisse i buksa for å holde varmen. Og så skal distriktsnorge overstyres for at støybelastede og sammenstimlende folk skal finne stillheten sin....

Tenk hvis distriktsnorge fikk bestemme størrelsen på bompengene. Prisforslag:

Bil kr. 55,- pluss kr. 20 pr passasjer (hver vei!!!!). Tilsvarende å kjøre tunellen mellom Ålesund og Vigra flyplass. Det gis rabatt på 20-40 % ved kjøp av klippekort på 50-250 turer. Det hadde vært noe for støyen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, her har vi å gjøre med en sjefsdåre :wink:

Vi trenger ikke å legge på bompengesatsene for å få gode veier, veslegutt. Hvis vi bare hadde latt alle bilrelaterte avgifter tilbakeføres til veibygging hadde vi hatt gode veier over hele Norge om 10-15 år, og da mener jeg meget god internasjonal standard. Men siden sosialistene heller vil bruke penger på opera, dukketeater og innvandring kan vi nok se langt etter dette.

Og en opplysning, skrullingen: Det er private aktører som vil bygge ny E18 mellom Oslo og Asker uten å belaste staten en krone, men de får ikke lov.

Dessuten er det patetisk å sammenligne østlandsområdet med Vestlandet. Har er det stor trafikk og ikke spesielt utfordrende natur å bygge infrastruktur i. Hos dere er det liten trafikk og vanskelig natur. Det skulle for faen bare mangle at dere ikke skulle betale mer, og det skulle for faen bare mangle at de store investeringene fra statens side ble gjort der hvor trafikken er størst. Bompenger trengs overhodet ikke. Det finnes ikke i Sverige og Danmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner godt at du er sint og lei deg Tom.

Men at du konsekvent beskylder meg for å skrive innlegg du ikke er enig i eller ikke greier å svare på på annen måte virker bare tåpelig.

Jeg har ikke skrevet det innlegget du sikter til. Du har også tidligere beskyldt meg for å skrive innlegg jeg ikke har noe med.

Bjørn R

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner godt at du er sint og lei deg Tom.

Nuvel, du har jo åpent sagt at du skifter fra å være "gjest" til "Panda" etter som det passer deg, altså ingen integritet. Men det er greit: Er det ikke du som har skrevet det så skal du ikke ha skylden for det heller. Synd det ikke er mulig å vite.

For øvrig er det ikke alle som blir like sinte som deg av å ta en diskusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veier i norge holder god standard

Ja, i den grad desidert dårligst i den vestlige verden = "God standard".

Men det er jo typisk sosialist å kalle det sutring dersom man ønsker at Norge ikke skal drite seg ut i internasjonale sammenhenger, og samtidig sikre næringsliv og enkeltpersoner en samfunnsgavnlig infrastruktur. Alle andre land enn Norge har skjønt viktigheten av det, men de er vel bare dumme sutrekopper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er overhodet ingen sosialist. Og når den landsdelen som har norges desidert best utbygde infrastruktur klager over for dårlige veier, da kaller jeg det syting. Dere sitter i kø et par timer om morgenen og et par timer om ettermiddagen. So what? Dere velger det selv. Begynn på jobb kl. 6 og slutt kl. 14 så slipper du køen. Har du jobb med å putte pølse, så finn deg noe annet å gjøre.

Problemene for næringsliv er større i distriksnorge når det gjelder framkommelighet. F.eks hovedfartsåren langs vestlandet, s&fj, har det nå pågått en utbygging som gjør det mulig å passere to biler i bredden!! Det er på slike steder at logistikken får trøbbel.

Du syter over støy. Du syter over dårlig infrastruktur, at du må sitte i bilkø. Du vil bygge større, bredere veier som gir mer trafikk, mer støy og dårligere luftkvalitet. Så vil du overstyre distriktene fordi de ikke vet sitt eget beste, slik at du kan komme å nyte de goder du selv har vært med på å skusle vekk der du selv bor. Agurktenking. Skal du få renere luft der du bor må trafikken avgiftsbelegges. Eller gratis kollektivtransport.

Langs kystnorge er det ikke unormalt å måtte betale 10-15 tusen kroner/år i bompenger (ferge el tunell) på vei til jobb. Jeg husker sytinga da det steg fra 10 til 12 kroner (tror jeg det var) å passere bomringen i Oslo. Da betaler dere bare en vei også. Du vil ha nasjonal styringsrett på naturen, men lokal bestemmelse av avgiftsnivå på trafikk/bompassering. Omvendt hadde vært vel så bra, kanskje bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjør som jeg, ta bussen. Jeg innrømmer at det er dyrere enn å kjøre bil med matpakka som eneste passasjer, men jeg gjør det av ren idealisme.

Jeg tar også buss m/et bytte, men for mitt vedkommende blir bensin+bompenger det samme som månedskortet koster. Da er ikke andre bilkostnader medregnet... ;-) Siden jeg ikke kan kjøre sammen med noen andre, er valget enkelt: Kollektivt! Selv om det tar meg 2-3 ganger så lang tid som å kjøre (utenom rushen vel og merke).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er overhodet ingen sosialist. Og når den landsdelen som har norges desidert best utbygde infrastruktur klager over for dårlige veier, da kaller jeg det syting. Dere sitter i kø et par timer om morgenen og et par timer om ettermiddagen. So what? Dere velger det selv.

Du er totalt uvitende. I forhold til trafikkmengde har Oslo-området en av de dårligste infrastrukturer i Europa. Man kan jo ikke se an infrastrukturen uten å ta hensyn til belastningen den aktuelle sådanne blir utsatt for, brødhue.

Og selvfølgelig er det ingen som velger å sitte i kø. Hvorfor skulle noen ville det av fri vilje? Kollektivtilbudet er dyrt og dårlig, og det er ikke alle som kan komme seg rundt uten bil. Og skal man bo like ved jobben bør man først sørge for å være mangemillionær pga. de boligprisene som er her. Nei, er det noen som sutrer så er det uvitende surrebukker som deg, som tror at folk i Oslo har det så forbanna enkelt mens det er skikkelig hardt å bo i fiskeværet ditt.

Samme hvor mye du rører kommer du ikke vekk fra at infrastukturen i Norge er på u-landsnivå. Infrastruktur er helt avgjørende for en nasjon, selv Norge som bader i olje. At du kaller det syting å ville gjøre noe med den, viser for det første at du er en meget, meget stor idiot. For det andre viser det hvorfor ting aldri blir bedre i Norge - det er for mange søplemennesker som er medlem av vårt demokrati

Du vil ha nasjonal styringsrett på naturen, men lokal bestemmelse av avgiftsnivå på trafikk/bompassering.

Bompenger er ikke nødvendig, skrullingen.

Problemene for næringsliv er større i distriksnorge når det gjelder framkommelighet. F.eks hovedfartsåren langs vestlandet, s&fj, har det nå pågått en utbygging som gjør det mulig å passere to biler i bredden!! Det er på slike steder at logistikken får trøbbel.

Først syter du og hevder at Norge har god nok infrastruktur, så begynner du å klage over den. Kan du bestemme deg snart? Jeg har sagt at infrastrukturen må bedres drastisk i Norge generelt, og der hvor det er størst behov spesielt. De største behovene er på det sentrale Østlandet, der det er kø, kork og kaos. Næringslivet er snart lammet rundt Oslo pga. dette, og du presterer å grine over at det er vanskelig for trailere å møte hverandre på en øde strekning i Sogn og Fjordane. Jeg må le av folk som er så totalt blottet for fornuft.

Du vil bygge større, bredere veier som gir mer trafikk, mer støy og dårligere luftkvalitet.

For rasjonelt tenkende mennesker er det et poeng å legge rette til at folk kan få reise til og fra jobb, og at næringslivet skal få gjennomføre sine transporter uten heft og store økonomiske tap. Din løsning på problemene eksisterer ikke, og det er selve kjennetegnet på idioter på venstresiden. For det første skjønner de ikke hva som er reelle problemer, og i den grad de får med seg at noe bør forandres har de aldri noen løsnining som passer til virkelighetens verden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg står ved at veiene i norge generelt har god standard. Sentrale østland har generelt mye bedre standard enn hva som finnes mange andre steder i landet.

Veiene langs vestlandet har mye dårligere standard enn på østlandet. Men vi syter ikke. Vi lever med det. Fiskerinæringen er største eksportnæringen i norge etter oljen. Som også krever logistikk på vestlandet. Siden vi importerer så mye som vi gjør, er eksportnæringene de viktigste næringene vi har. For å opprettholde valutabalansen.

Løsningen min på problemet ditt er høye avgifter på dagtid og gratis kollektivtransport. Da får du redusert støy og forurensning. Så slipper du å reise nordover til distriktene for å finne det du verdsetter. Å si at infrastrukturen er på ulandsnivå er så feil som det kan bli. Kollektivtransporten i de store byene er godt utbygget, men kan bli bedre for å avlaste trafikken mer. Det går jo mer eller mindre buss/trikk hele tiden... Mye vil ha mer heter det.

Så hadde det vært stort om du klarte å skrive innlegg med gode argumenter, og ikke dustemikkelbemerkninger som blir selvbeskrivende.

Oslo m/omegn er sikkert et bra sted å bo for de som liker å ha det slik. Behovet for stillhet og ro blir stort, men det skal ikke andre distrikter betale/lide for.

Rasjonelt tenkende mennesker tenker konsekvens. Enten de befinner seg på venstre eller høyre siden. Meg finner du på høyresiden. En mennesketype som har den oppfatning at alle andre er idioter til det motsatte er bevist, har jeg dårlig erfaring med. De er ofte dårlig likt, er maktsyke og har mindreverdighetskomplekslignende symptomer.

Hva denne tråden handlet om var helikoptertrafikk og støy. De som er vant med støy i hverdagen, får ofte større behov for perioder med stillhet. De som bor i distriktene har ikke samme behovene. De kan akseptere at et helikopter passerer eller en scooter støyer litt uten at det reduserer kvaliteten på naturopplevelsen. Spm er da hvem som skal bestemme. De som mer enn gjerne legger til rette for støy der de selv bor (og syns det er greit), eller de som bor der noe skal bestemmes?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er slettes ikke slik at turfolk fra distriktene har mindre behov eller aksepterer mer støy. Det er noe av det mere merkelige jeg har hørt. Vi som er naturelskere og bor i distriktene elsker stillheten, og det er nettop denne stillheten og roen som som gjør at vi vil bo i landlige omgivelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg flyttet ifra Sagene i OSLO for 7 år siden,aldri angret på det,men det å etablere seg på bygda har vært ett langt lerret å bleike,så det er ikke bare bare.

Apropo Oslo,så oppfatter jeg byen lik kommunens grense.

Asker,Bærum,Nittedal,Oppegård,Lørenskog osv. oppfatter jeg som endel av stor Oslo.altså byens nedslagsområde,og sånn har det vel vært en stund nå,har det ikke det da!

Skulle tro at tinderanglerne kommer ifra hele geografien,både by og land m.h.t den debatten,finns ikke noen fasit på den fordelingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er slettes ikke slik at turfolk fra distriktene har mindre behov eller aksepterer mer støy. Det er noe av det mere merkelige jeg har hørt. Vi som er naturelskere og bor i distriktene elsker stillheten, og det er nettop denne stillheten og roen som som gjør at vi vil bo i landlige omgivelser.

Tror du misforstår det jeg skrev. Ikke aksepterer mer støy, men kan tåle mer støy før det reduserer kvaliteten på opplevelsen. Ikke sammenhengende støy, men støy som kommer og går (helikopter, scooter mv). Og det tror jeg kommer av at "begeret ikke er fullt", slik det er for de som bor i områder med mye støy og stress. De er vant til mer eller sammenhengende støy, og vil ha det så stille som mulig. Mens folk fra mindre støyfyllte områder er vant til å ha det stille/rolig, og får dermed høyere terskel før de reagerer. Hele skalaen finnes helt sikkert i begge leire.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror turfolk generelt har lite til overs for støy i naturen enten de kommer fra by eller land.

Min erfaring med byfolk er at de ofte oppsøker den samme støyen når de er på ferie i distriktene. De står i kø i alpinsentere og butikker. De eier gjerne dyre "hytter" med alle tenkelige støyende innretninger som man finner i et hus, som feks. tv og parabol.

Men jeg mener ikke å gre alle over en kam. Det er ivrige turfolk fra byene også (ofte de mest ivrige) som er sanne naturelskere og unngår støy så sant de kan, men det virker desverre som at disse er i mindretall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsom lesning!

Til tider meget enig med Tom. Ville aldri sagt "vi i byen" e.l. når jeg bodde på Holmen i Asker, men han har jo et meget godt poeng. Nemlig at Oslo som by også omfatter deler av andre kommuner.

Også veldig enig i at mange lokalpolitikere på landet ikke helt vet hva de driver med i forhold til vern av miljøet. De ser rett og slett ikke hvilke verdier det er i urørt eller "tilrettelagt forsiktig rørt" :wink: natur... Og derfor er det veldig, veldig bra at noen forteller dem det!

Utrolig morsomt at dere lar dere provosere. Og enda mer gøy at noen ikke tør å skrive sine meninger pålogget!

Liten digresjon: Erstatningen etter skadene på naturen i Alaska etter Exxon Valdez-ulykken ble i stor grad beregnet ut i fra en vurdering av hvor viktig den gjennomsnittlige amerikaner synes det er med urørte villmarksområder i sitt eget land.

Det var nettopp dette som gjorde at erstatningen ble så stor!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Også veldig enig i at mange lokalpolitikere på landet ikke helt vet hva de driver med i forhold til vern av miljøet. De ser rett og slett ikke hvilke verdier det er i urørt eller "tilrettelagt forsiktig rørt" :wink: natur... Og derfor er det veldig, veldig bra at noen forteller dem det!

Selvfølgelig er det lov å si fra. Til flere som sier i fra, jo større incentiver vil lokale myndigheter få til å vektlegge slik "tilrettelegging". For å bygge et levedyktig næringsgrunnlag. Som kanskje er største poenget med lokal styringsrett. Å sikre levedyktige distrikter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.