Jump to content

Kristin

Aktiv medlem
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kristin

 1. Har nettopp kjøpt men en Jerven King Size, for en litt tykkere vindsekk til å ha i pulken. Har den lille jervenduken som blir flittig brukt, men bare til å sitte på/ laken, men jeg vil ha en jeg kan ligge i hvis uhellet først er ute. Nå ser jeg jo at det finnes en Extreme, den har samme vekt (2 kg), men er smalere 104x220 mot 145x220 på King size. King size har ikke samme foringen, men den er tykkere enn Orginal. Jeg har med en dunpose i pulken uansett. Noen som har testet både exstreme og king size og har gjort seg noen erfaringer?
 2. Hei, jeg gikk rett på en hytte i sørfjorden for noen år siden. Der var det 3 koselige karer som fikset middag, overnatting og båtskyss:) han som kjørte het Herman ( og eieren av hytta jeg besøkte het Kjell). Lykke til!
 3. Og vil du overnatte i fine hytter med mulighet for badstu, så prøv Krongården:)
 4. www.klart.se er en grei side å sjekke ut.
 5. Det er ikke særlig ideelt å tørke kjøttdeig. Det er mye vann i kjøttdeigen - og jo rimeligere kjøttdeig, jo mer vann og fett inneholder den. Fettet legger seg "utenpå" det tørkede kjøttet, og etter en stund harskner det. Ha heller med deg noe tørka kjøtt/ salt spekekjøtt/ birkebeinerskinke e.l. på turen. Det kan du ha oppi det meste du skulle finne på å lage.
 6. Gå inn på Stavanger Kajakklubb ( www.skk.no) - Hør på forumet der, de har helt sikkert noen gode tips!
 7. Har Kaitum 2 også to åpninger? Begynner å lure på om det er nok for oss med 2-mannstelt. Hvis det er 2 fortelt på dette også, så skal det kanskje holde...
 8. Hmm, jeg prøver å finne ut om Kaitum har åpninger i begge ender? Var det noen som nevnte at teltet har to små fortelt? Og når det gjelder farge, så blir det nok grønt... Mannen min vil ikke synes når vi er på fiske i Sverige:)
 9. Å jo da, det kan fort skje:) Sålene mine begynte å løsne rett etter Abisko.
 10. Siden vi får ny valp i huset snart ( korthåret vorsther ), har jeg tenkt å invistere i et lite og greit kamera som jeg kan ha med på turer vinter og sommer. Finnes det kamera jeg ha på hodet eller noe? ( skal ikke ha videobriller). Hadde vært kjekt å kunne filme toppjakt og andre spennende situasjoner:) Pris er litt viktig, jeg vil ikke betale så mye mer enn 5000,- for kamerat. Tips, noen? Gjerne rimelige gode modeller.
 11. Har nå studert alle teltene, og jeg tenker at med to svette hunder, er det greit med to fortelt:) Det blir et Kaitum3 GT. Litt godt å få slippe å ha en hund oppå seg når en våkner. Og det ligner mitt kjære, gamle Nallotelt! Solid som bare det! Takk for alle innspill, det var gode tips dere kom med, alle sammen:) En siste ting; skal jeg kjøpe rødt denne gangen ( det er litt fint med rødt ) eller blir det for lyst inne da?
 12. Jeg må bytte ut mitt gamle Hilleberg Nallo 3. Nå er jeg i tvil om hva slags telt jeg bør anskaffe. Vi er to voksne og to hunder. Vekt og volum spiller stor rolle, da jeg er vant med Hillebergs superlette telt. Hilleberg er favoritten, men trenger tips til andre modeller jeg bør se nærmere på. Kriterier: god lufting, lav vekt, plass til to personer + 1 til 2 hunder, god pris:)
 13. Vi er på jakt etter nye poser til vintersbruk. Vekt er ikke viktig. Til bruk i telt i opptil minus 35 minus. Er det noen som har erfaring med Jerven Extreme ( thermoduk 2,2mX1m ) utenpå dunpose?
 14. For det første: Tekniske sokker ( som er av nylonstoff) lukter ikke godt! Bruk ullsokker ( og ullklær på resten av kroppen!) Så et par tips: De sier at et tips er å fylle skoene med vann/grønnsåpe og la de stå natten over. Dagen etter tømmer du og tørker du med avispapir. Et annet gammelt triks er å putte skoene i fryseboken, det tar knekken på bakteriene og dermed den verste lukta. Lykke til! Husk at det beste er å få skylt av skoa etter turen, og så lagre dem i kjelleren utenfor allfarvei! :=)
 15. En ting jeg husker fra Dividalen: Det er jævlig mye mygg der - og ikke mobildekning:) Fisk finner du sikkert, hvis du har utstyret og tålmodigheten med deg:)
 16. Kristin

  Sykkel i Lofoten

  Er ikke "sykkelproff", men hvis jentene tenker på å sykle langs veien og evt. noen turritt/ langturer, så må de ikke finne på å kjøpe sykkel med dempegaffel! (?) Og jo større diametere på dekka, jo mindre tråkk. Jeg har nå 28"., og er kun 1,65 på strømpelesten. Har prøvd meg på Nordsjørittet med og uten demping - mye lettere uten dempegaffel - etter min amatørmessige mening, da... Så jenter, ikke nøl: Kjøp hybridsykkel
 17. Kristin

  Sykkel i Lofoten

  Ingen tvil: Hybridsykkel hvis du skal på lengre turer. Større og tynnere dekk gjør at du ruller lettere og raskere. Jeg har en Giant Cypress X som jeg er kjempefornøyd med. Var en uke i Lofoten i fjor ( uten sykkel, men med kajakk) - det er kjempeflott der. Håper dere er heldige med været!
 18. Det er ikke mye snø igjen på Saltfjellet nå. Es ist nur zu kommen:)
 19. Stikk innom butikken og kjøp Sunligt sepe. Den koster under en 10er, og kan brukes til klesvask, hårvask og kroppsvask. Klipp av en liten del av såpa. Den er superdrøy.
 20. Kristin

  Et problem

  Jeg får ikke sove i soveposen. Enig med du:) Eller en deilig karamellaktig Whisky "Inverness Cream" som du har oppi Liptonteen. Nydelig ...
 21. Fantastisk gode å grille/ steke/ spise rå - og tar ikke plass i sekken:) Spekeskinke smaker også godt hvis du steker den litt! Får du tak i en litt hard, moden ost så holder deg seg utrollig bra i sekken. Du bare skjærer av litt med kniven. Legg biter inni tortillaen og grill i vei!
 22. Jeg har bodd i nordland i tre år nå, og fått merke at det ikke er like enkelt å hive seg rundt på en ukestur som det var hjemme på sørvestlandet. Det ikke så mange hytter å velge mellom, så vi drasser på telt og kokeutstyr. ( Om vinteren er det scooter, Reisatelt, oljefyring, reinsdyrskinn og et halvt flyttelass! ) Men nå skal det sies at mitt turliv har endret seg etter at jeg har giftet meg med en lidenskapelig fisker/jeger. Han klarer ikke å forstå seg på at jeg alltid vil opp på toppene:) Det blir mye sniking i skogen, jakt på fjellet og isfiske. Men over til Turistforeningen: I flere år jobbet jeg som "altmuligjente" for Stavanger Turistforening. På somrene og høsten gikk jeg oppsynsrunder hvor jeg hadde varetelling osv. Dette var en kremjobb ved siden av studiene. Hver gang jeg fikk lyst på en langtur, så tok jeg meg en runde. Noen ganger fikk jeg med meg en kompis, men ofte alene. Trygt og godt med merkede løyper. Jeg har gått på merkede løyper i store deler av Norge og jeg er enig i at det er flotte traseer rundt omkring! Favorittsteder er Setesdalsheiene! Og Suldalsheiene! Jeg husker også at vi gikk en uke i KOTs hytter ( starta på Haukeliseter og gikk til Bjåen og videre), det anbefales i høyeste grad:) Dividalen og Reisadalen er også vakre steder. Det er et vakkert land vi bor i - skulle gjerne har vært enda mer rundt og kikket. Bare så synd at tiden ikke strekker til nok! Nå gleder jeg meg til midten av juli, da skal jeg på rundtur i Børgefjell sammen med en svensk venninne og hundene hennes. Da blir det heller ikke å følge merkede løyper, men vi skal ihvertfall opp på mange topper
 23. Den løypa har jeg gått både med og uten ski. Det er en fin løype og du går den på 6 dager. Dyranut er et sted jeg ville gått rett forbi, evt. tatt turen til en privat betjent hytte som ligger et par hundre meter øst for Dyranut. Gammelt og koselig. Kjenner at jeg savner det flotte hyttenettet på sørvestlandet. Og temperaturene God tur!
 24. Hei du! Det går tog over Saltfjellet helt til Bodø. Du må bare kikke på NSB.no, få finner du sikkert ut tidene:) Haiking er vel også en mulighet? Det går en del trafikk den veien om sommeren. PS: Hvis dere går ned mot Umbukta ( Bolna- Virvatnet- Sauvasshytta-Umbukta) så kan dere jo hoppe på Blåvegenbussen, men det er vel kanskje derfra dere starter? Lykke til!
 25. Vi er to jenter og 3 vorstere som skal på tur i midten av juli. Vi liker å gå, og skal ikke fiske så mye. Noen som har tips til en rundtur? Starter turen nærmest mulig Trondheim eller Järpen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy