Gå til innhold
 • Bli medlem

Alek

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 413
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Alek

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Miljø i dag er på vei til å hovedsaklig omfatte gassen co2, ikke fysiske inngrep i natur. Og når det nå stadig kommer rapporter og ny viten om at co2 gevinsten fra vindturbiner enten er svært lav, ikke-eksisterende, eller til og med kan bidra til økte klimagassutslipp, så føler jeg at vi starter i feil ende. Det blir feil å prøve å bekjempe ett miljøproblem ved å skape andre miljøproblem.
 2. Er enig med deg i det meste. Men hvis du har sett fundamentene til en vindmølle, så ser det ut som en stor jobb å få sprengt bort dette. Så må det fylles igjen og revegeteres. Anleggsveiene er ofte sprengt inn i fjellsidene, og må ha stor radius på svingene for å få fram ekstra lang last. Og siden det var tverrpolitisk enighet om disse sertifikatene, så er det ikke sikkert det blir bedre når vi blir kvitt Borten, men det er jo lov å håpe. En politiker evner sjelden å innrømme feil (ikke før de har pensjonert seg fra politikken [Hidden Content])
 3. Grønn vei ja. Tabbe det. Anleggsveiene som man har i vindparkene i Skottland er grå [Hidden Content] Så jeg har endret fargen på veiene til grå (på stort bilde)
 4. Jeg har opprettet en facebookside som er en protest mot vindkraftplaner i Vang i Valdres. Zephyr, med sine eiere Østfold Energi AS og Vardar AS, EB Kraftproduksjon AS og danske DONG Energy Power A/S ønsker å satse på utvikling av et vindkraftverk på høyfjellet i Øye, Vang i Valdres. Denne siden er en protest mot denne utbyggingen i Øye, Vang i Valdres, og et tiltak for å få publisert synspunkter mot dette prosjektet, som kommer til å gjøre ubotelig inngrep i en unik fjellnatur på grensen mellom øst og vest. Det er nå valget skal tas om Vang i Valdres skal satse på en fremt
 5. P1000473.jpg er foprøvrig ikke Telemarks stolthet men Rundemellin og Skravemellin. Vennisfjellet er bra, men synes selve turen opp er langt flottere enn selve toppunktet som ligger der inne på platået som en knaus. Utsiken er selvsagt kjempeflott, men Grindane, Skjøld og Skutshødnet som ligger i samme område kan by på enda mer. Nydelige bilder fra et fantasisk dalføre
 6. Og hva skal man kalle denne 11 meters saken?, hva er høyden og hvilken måling på pf fikk du eksakt?
 7. Tidligere diskutert her: [Hidden Content]
 8. Helt tragisk. Snart må man lage en kalender for å unngå alle disse arangementene.
 9. Isete flate med null feste? hvis du mener blåis så er ikke ski å anbefalle, men om snøen er isete og hard så funker feller greit. Har aldri opplevd at fellene ikke sitter bortsett fra når du detter igjennom dyp råtten snø og sklir litt tilbake. Ikke bekymre deg for festet på feller, festet er knall. Du kan oppleve noen glepptak hvis fellene er for smale og du kanter skia i en flanke, så feller som dekker ut til stålkanten er å anbefalle. Gliden med feller blir dårligere, men gliden er mindre viktig i oppoverbakker enn bortover, og feller er stort sett laget for oppoverbakker. Det er uansett v
 10. MMM.JPG ligner toppkrona av Skardalseggje fra nordvest
 11. Jævla bra rapporter Tom, du skriver lettfattelig og ikke lengre enn at jeg gidder å lese det. Bra hvordan du sammenligner, og du får meg virkelig til å få lyst til å besøke "nye" områder. Ser gjerne at du fortsetter med dette her
 12. Jeg trekker ikke på smilebåndet av de bratte bakkene oyvindbr, all respekt og bra gjennomført, en utglidning ville jo ikke vært bra på et slikt sted. Austre Ringstind går for å være lettest på våren. Det er som nevnt mye sva der sommerstid, men under tørre forhold (som det uansett bør være når man er på tur i Hurrungane) så er den ingen problem selv om den kan virke hakket mer krevnde enn Midtre på samme årstiden.
 13. Flanker generelt er ikke å spøke med. Har hendt folk har nærmest jogget forbi meg i styggbratte snøflanker der et fall ville være nærmest ustoppelig. Jeg lærte min lekse om forsiktighet i flanker på vestsiden av Storstygge Svånåtind i 94 da skiene glapp taket på skaren, etter kanskje 100 meter og rett før steinurda fikk jeg slått knyttneven og armen igjennom skaren og jeg fikk stoppet på den måten. Bra du fortsatt lever, du har fortsatt noen liv igjen (om du hadde vært en katt)
 14. Jeg hadde helt klart vært i Jotunheimen i dag hadde værmeldingen vist riktig. Hele tinderekka nord for Bygdin lyser opp i dette øyeblikk. I følge Yr skulle det vært nedbør der jeg bor, men neida, været er helt ok det. Det stemmer derimot mye bedre med pent.no Holåtinder skal helt klart gåes i godt vær, utsikt er det viktigste for meg og det er langt mer motiverende å gi seg i kast med slike lange turer når man ser hvor man er. Neste gang Storivilen skal bestiges så blir det via din rute.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.