Gå til innhold
  • Bli medlem

panda

Passivt medlem
  • Innlegg

    2 174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av panda

  1. Du trenger ikke antyde at jeg "ikke er lovlydig" fordi jeg har en annen mening enn deg.
  2. Hvis dere velger å ikke benytte dere av DNTs tilbud er det vel ikke DNT som har "stengt dere ute" ? Frokost for 90 kroner er ikke så mye hvis du sammenligner med andre overnattingssteder. Stort sett er det dyrere andre steder. Noen av hyttene har ikke veiforbindelse heller slik at frakt er ganske dyrt. Du får mer enn to skiver for 90 kroner, du kan spise så mye du vil. Ellers er jeg enig i at matpakkeprisene kunne vært lavere. Ingen DNT hytter tiinger deg til å gå en hel kilometer unna hvis du vil lage middag selv. Så lenge du ikke sitter midt i glaninga går det helt greit. Dette i motsetning til Spiterstulen f.eks hvor "vakter" går rundt i terrenget og krever avgift av de som drister seg til å overnatte innen en kilometer fra hytta selv om de ikke har vært innom hytta i det hele tatt. Middag og frokost er ikke "påtvunget". Du velger selv, i motsetning til flere private hytter hvor dette er "inkludert" i en dyr pakke.
  3. Jeg tror det vil oppleves som litt suboptimalt å sykle til Fagervann. Det er ikke så langt å gå heller, en 30-40 minutter fra Maridalen skole. Raskest å gå til venstre der hogstfeltet/brannfeltet starter
  4. Takk for tips! Jeg kom nettopp hjem derfra og de har nok av fjell for å si det sånn. Kotor og bukta er veldig fint som du sier. det er en fantastisk vei over fjellet til Cetinje, noe sånt som 3o hårnålssvinger og over tusen meter temmelig rett opp. Fikk ikke gått noe særlig pga liten skade, men jeg ruslet noen fine ruter i åsene ved Budva samt trappene til et mausoleum som ligger på en 1600 meter høy topp. Ellers hadde jeg planer om å kjøre fra Budva til Durmitor eller fjellene inn mot Albania men det viste seg å være litt for langt for en dagstur. Kartet lyver litt siden veiene er smale og krokete og fartsgrensene temmelig lave. Skal man gå i de litt mer dramatiske fjellområdene i nord bør man overnatte i nord. Dagstur fra kysten blir for mye pes. Samme gjelder egentlig rafting i Tara. Orjen skal ellers være bra tilgjengelig fra en vei i nærheten av en liten landsby som heter Krusevice eller noe sånt litt nord for Herceg Novi. Der kommer man høyt med bil. Jeg skal teste dette alternativet neste gang for Montenegro reiser jeg tilbake til helt sikkert!
  5. Jeg tror også det er en holdningsgreie. Nordmenn har fått litt for mye litt for lett og mangler forståelse for å ta vare på verdier. I land som har mindre er man flinkere til å ta vare på det man har.
  6. Tanzania prioriterer å ta vare på unik natur fremfor kortsiktig økonomisk gevinst ved å bygge en motorvei. Hadde vi hatt like mange penger som dem kunne vi kanskje også tatt oss råd til å sette natur foran utbygging en gang i blant. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10087784
  7. Har tenkt meg ditt i neste uke og lurer litt på hvor høyt man kan kjøre med bil og om det finnes saklige kart. Det er merkete stier i området men de starter helt nede i landsbyen Herceg Novi. Vil helst slippe 2000 høydemeter på en dagstur.... Det finnes ikke så mye konkret om dette fjellområdet på nettet så hvis noen har vært der og har noe å fortelle blir jeg glad.
  8. Jepp, her har du helt rett. Veien er laget oppå en blåsti som altså nå er ødelagt. Jeg har sjekket flere utgaver av Nordmarkskartet og ingen har dette inntegnet som vei. Området er svært lite besøkt, i hvert fall om sommeren. Trolig derfor ingen har reagert på det. Fint at du avdekker slikt.
  9. Skiforeningen argumenterer stadig for at dobbeltsporete skitraseer ikke skader naturen. Derfor er det viktig med dokumentasjon på det motsatte. Særlig gjelder det der skitraseene legges oppå eksisterende stier som dermed blir ubrukelige sommerstid. Angående grusveien ved Hakkloa: Nøyaktig hvor går den ? Dersom den er lagt oppå en merket blåsti bør det helt klart komme frem.
  10. Jeg synes sendingen begynte veldig bra med et litt minimalistisk konsept hvor man faktisk viste det som skjedde på hurtigruta uten noen effekter eller noe sånt. Det var annerledes og veldig nyskapende. Men etterhvert har det blitt mer og mer turistreklametøys og musikk og voiceover og gudene vet hva. På det verste har det lignet en dårlig utgave av "VM studio" med ompamusikk og tomme intervjuer. Det ville vært mye bedre om man faktisk hadde fortsatt med dokumentarfilmlinja og ikke funnet på en masse flashy ting som egentlig bare er klisjeer. Aller verst var Peer Gynt-musikken som ble lagt på det ellers utmerkete innslaget fra Trollfjorden. Det hadde vært mye bedre med bare naturlig lyd. Da hadde naturen kommet mye mer til sin rett.
  11. Et teltingsforbud må være godkjent av fylkesmannen i et konkret tilfelle. Fylkesmannen kan ikke gi generell tillatelse til en kommune for å begrense ferdsel. Men Fylkesmannen kan akseptere et telteforbud på et konkret avgrenset område med direkte henvisning til friluftsloven. Dersom kommunen ikke har et konkret vedtak fra fylkesmannen er forbudet ugyldig.
  12. Veivesenet har brukt omtrent 20 år og sikkert ganske mange millioner på å planlegge veien. Merkelig at ingen tenkte på at det er litt dumt å legge den helt nede ved en elv som flommer ganske ofte. Gudbrandsdølene selv sa ingen ting.
  13. Jeg er ikke sikker på om folk var mer vant til å gå i fjellet før. men mulig det er andre brukergrupper i fjellet i dag. Jeg synes de fleste virker ganske saklige i forhold til utstyrsvalg og slikt og de velger turer de er i stand til å gjennomføre. Tidene DNT angir virker ganske gjennomsnittlige synes jeg. Liker man ikke tidsangvivelsene kan man vel bare se bort fra de.
  14. De fleste som er medlemmer av turistforeningen er vel i grunnen helt alminnelige mennesker som liker å gå på tur.
  15. Leste en gøyal artikkel her om dagen som viste at såkalte "passivhus" bruker mer strøm enn andre hus. De er så tette at man åpner vinduene og slipper ut varmen. Myndighetene forsøker å tvinge oss til å bo i sånn dritt ved en slags energimerkeordning som heldigvis folk flest har vett til å sabotere. Sunt er det heller ikke å bo i et altfor tett hus. Stakkars de som har latt seg lure!
  16. Det holder ikke med ett "lavere hotell".Ikke noe hotell er eneste løsning. Dette området er "marka", selv om det ligger noen meter utenfor markagrensen. Området burde egentlig vært fredet, det er et av de fineste i Nordmarka og det er et av de få stedene med tilnærmet høyfjellsvegetasjon. Bislingplatået er unikt på mange måter. Kurs og konferansehotell kan bygges mange andre steder enn akkurat midt oppe på den 6 høyeste toppen i Nordmarka.
  17. Sinober i Lillomarka bør gåes litt etter i sømmene. Det er satt opp elektrisk gjerde i utmark flere steder . Bærum kommune har også litt shady gjerdepraksis. En tur med kamera kan trolig avdekke en god del. Og den elektriske porten til en gårdbruker i Enebakk som stenger av deler av Østmarka bør med. Her er lovligheten usikker, men den lokale fremskrittspartiordføreren anstrenger seg ikke akkurat for å ta tak i dette ser det ut som.
  18. noen som vet om det forekom mange ulykker før man sikret området ? Jeg mener å huske at da det bare var plakater uten fysisk sikring gikk det stort sett bra. Men når det kom opp sikring begynte folk å føle seg trygge og klatret over rekkverket.
  19. Vet du hvem som står bak dette ? Er det Skiforeningen ?
  20. Vengsøya er utrolig fin, særlig sett fra veien ned til Belvika. Det er noen ganske spisse topper på den. Var dere på flere ?
  21. Kult. Det hadde nok vært greiere med en sykkel. Litt vått mellom Svarttjernshøgda og Lamannshaugen Jeg gikk/syklet alle fem på en tur i fjor sommer. Det var greiere enn jeg trodde men jeg hadde fordelen av å bli kjørt til Sindersetra ved helgehaugen slik at jeg slapp å returnere til startstedet. I stedet endte jeg opp i Sørkedalen. Det er en overkommelig tur.
  22. Fjellredderen: Erstatningsrett faller inn under sivilrett. Dermed kan du dømmes til erstatning uten å ha brutt en konkret lov noe som ikke er mulig i strafferett slik du er inne på. Erstatning er ikke en straffereaksjon. Det er egentlig fire krav i erstatningsrett (normalt) for å bli erstatningsansvarlig: Økonomisk tap - påregnelighet - årsakssammenheng og ansvarsgrunnlag. Noe objektivt ansvar vil du neppe ha for å være på klatretur med andre. Skal du bli gjort ansvarlig må din opptreden være forsettelig eller grovt uaktsom. Dette gjelder for alle turdeltakerne, selv om man muligens vil kunne stille strengere krav i forbindelse med aktsomhet til den mest erfarne. Det viktige her er at den mest erfarne deltageren ikke vil være ansvarlig for hendelige uhell som at noen får en stein i hodet eller faller under en klyvestrekning. Dersom man driver med føring vil reglenene fungere noe annerledes da blant annet arbeidsgiveransvar vil kunne komme inn og at man selvsagt stille helt andre aktsomhetskrav til en fører enn til en turdeltager. Trådstarters eksempel er etter min mening ikke "føring" selv om de dekker utgiftene til den mer erfarne deltageren. Det blir likevel ikke "næringsvirksomhet" av det ut ifra lovens normale oppfatning av næringsvirksomhet. Det er masse detaljer rundt dette som jeg ikke orker gå inn på, men dette er slik rettstilstanden er i hovedtrekk.
  23. Mener bestemt at Europeiske dekket Aconcagua fordi det ble regnet som fottur, ikke som klatring. Vet ikke om det er sånn lenger. Har hørt mye bra om Europeiske
  24. Det er helt greit å gå utenfor merkete turstier. Det krever imidlertid at du har nødvendig kompetanse/utstyr til å finne frem dit du skal også når været er dårlig. Du må vurdere hva som skjer hvis du skader deg. Hvordan skaffe hjelp ? Kanskje du bør gå i et mindre fjellområde enn Hardangervidda, evt få med deg noen ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.