Jump to content

Nils

Aktiv medlem
 • Posts

  2,710
 • Joined

 • Last visited

About Nils

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nils's Achievements

 1. Hyggelig å se bilder fra Rundemellen igjen! Det var en av mine aller første toppturer, tidlig på 80-tallet. Dengang på sommeren. Bildet "05 OP rett før toppen" kjenner jeg sånn vagt igjen, etter så mange år. Synet av toppvarden bare noen meter unna må nok ha vært stort for en ung, kommende toppsamler...
 2. Takk for tips om Hovlandsfjellet "mortenaron"! Knabben var jeg på i fjor høst med kone og en unge på 4 år. Det var passe tur ja, men greit å være litt på vakt med barn som vimser rundt der oppe. Er litt bratt mot sør... Forøvrig suveren utsikt mot Drammen! Underskriver også på det du skriver om Lokkeråsen: [Hidden Content]
 3. I 2011 grusa jeg til med hele 2 netter ute! Den ene var ute i hagen med unga i juli med nesten 20 grader som minimum på natta. Det skal vel bli tradisjon så lenge unga har lyst. Den andre utenatta ble jo nesten ekstrem, en regnvåt septembernatt i fjellene nord for Ål. Også det en tur for og med barn, som forhåpentligvis blir en årlig hendelse, ikke sant Morten? Ikke lenge til mitt mellomnavn blir Monsen...
 4. Det er ikke så ofte jeg får lest turrapporter for tiden, men når du annonserte at din Jan Mayen-roman snart var ferdig, Øyvind, var det helt klart at DEN skulle jeg få med meg! En ting var at Jan Mayen betyr noe spesielt for meg og at jeg også har helt eventyrlige minner derfra, noe annet var at dine turrapporter som regel er meget interessante og underholdene. Du skriver rett fra levra, og legger ikke skjul på alle ”lidelsene” en slik stortur gjerne kan ha. Videre beskriver du inntrykk og følelser så detaljert, noe som krydrer historien betraktelig. Jeg kjenner meg så godt igjen i mye av det du skriver. Spesielt din beskrivelse av turen opp mot basecamp med tung sekk og det sterke ønsket om å ta en pause. Slitet den første dagen og tankene om at ”dette gjør jeg frivillig” husker jeg også så inderlig godt. Var ikke spesielt glad i sekken på slutten der jeg heller… Joda, jeg fulgte innimellom med på webkameraet og satelittbilder som viste skyene på Jan Mayen. Og jeg var litt bekymret for om dere fikk godvær, for det var ikke ofte jeg kunne se Beerenberg fra webkameraet (men var vél vitende om at toppen ofte er over skydekket), men heldigvis ble det Øyvind-vær for dere når det gjaldt!! Takker for meget fornøyelse lesning Øyvind! Nå var jeg på Jan Mayen igjen!
 5. Så det er sånn det ser ut der oppe... Husker jeg vurderte den (og den høyeste på øya) da vi var på Kreta i 2000, men gikk heller lavest i terrenget, da det kun ble med Samariaravinen som utflukt den uka vi var der.
 6. Da foreslår jeg "tunga ved Gjende", sånn ca 1516 moh. Er ganske bratt den veggen der!
 7. Oi, om østveggen på Leirhø er håpløs må noen andre svare for. Jeg kan ikke huske å ha lest om noe klatring opp der, og det er vel neppe noe "walk in the park" heller. Det stupet ser fryktinngytende ut for en med mine klatreferdigheter. Om du forsøker, hadde det vært artig å høre litt fra den turen!
 8. Nils

  Larstind

  Ser at bildet fra skaret har en link som ikke fungerer, men det ligger ute i denne tråden: [Hidden Content] Står litt mer om det bratte skaret der. Selv om det er bratt noen meter, er det meget gode tak. Som Sondre sier, svasko behøver du ikke.
 9. Herlig turrapport Ole-Petter! Kjenner meg mye igjen i din beskrivelse av utfordringer underveis på turen. Dine refleksjoner rundt det å falle ned i en bresprekk har jeg også gjort mer enn et par ganger, og skrekken for et slikt uhell har stort sett gjort at jeg har styrt unna breene usikret. Men, jeg skriver "stort sett"... Vedr. din kommentar på bilde IMG_2032.JPG... Ja, jeg gikk opp og ned vestflanken i 2004. Siden det er blitt noen år siden, så måtte jeg kikke litt i turrapporten jeg skrev dengang: [Hidden Content] Jeg har lagt ved bildet ditt med inntegning av hvordan jeg gikk sånn ca. Grønn strek viser hvor jeg omtrent gikk opp, blå strek hvor jeg gikk annerledes på turen ned. Nederste del, hvor jeg har tegnet sikksakkstreker, var brattest. Litt sondering her før jeg kom opp, men ikke mer en lett klyving. Så vidt jeg husker var det flere valgmuligheter. Fra der den grønne og blå streken møtes og opp til toppeggen, var det mye fast fjell og ingen større problem. Alt av hindringer kunne omgåes.
 10. Underholdende videosnutt fra Urdadalsryggen, med noe frisk bading mellom isflak på slutten. Brrr... At du brukte "en haug" med timer forstår jeg. Må jo ta litt tid å filme alt det alene, så sant du ikke har et kamera som går selv da.
 11. Nils

  Hestbrepiggene

  Vi gikk til fots på alle minus de to østligste punktene (Heksete/2105 & Ø-1/2132), hvor vi hadde tråkket våre ben før, i juli 1999. Men vi startet lenger vest, fra Høydalssæter. Vi parkerte omtrent der hvor stien starter, den som skrår opp mot høyde 1227, kalt Løyfte på kartet. Så dreide vi rett mot nord, og slet fælt med å steingå elva Høya. Ikke gadd vi å ta av skoene for å vasse nei, så vi endte opp ved noen småvann sør for høyde 1511. Der rant elva såpass smalt at vi klarte å hoppe over uten sekk på ryggen. Deretter inn mot Høybreatjønnen og videre via 1919-toppen til vestraste (2078), og så hele regla til nordre/store (+ punkt 2026 nord for store). Etter at vi kom tilbake til Midtre Hestbrepiggen (2160) fra Store (2172), skled vi ned breen SØ for 2160. Deretter øst for Høybreavatnet, og "strake" veien til Høydalssæter igjen. Ankom bilen etter 16 timer på tur (rundt 35 km og 2200 høydemeter).
 12. Ja da, det kan du! Vedlagte bilde er tatt en klar augustdag i 1994, og hvis du ser langt der bak, lengst til høyre, ser du den:
 13. En av de mer luftige passasjene etter Vestre (2100) i retning Store Austanbotntind (2204), er når du forlater eggen mellom Vestre og Store, og går løs på ryggen som stiger opp mot Store, og du nærmer deg fonna som ofte ligger i nordflanken. Her klyver vi nedover dette punktet: [Hidden Content] Hentet fra denne turrapporten: [Hidden Content] På dette bildet sitter min turkamerat på samme sted, men bildet er tatt litt lenger unna, fra eggen som forbinder Vestre og Store Austanbotntind: [Hidden Content]
 14. Gratulerer med passert målstrek, Roar! Verdig avslutning det der! Interessant med beskrivelse av den ruta opp til vesttoppen på Styggedalstind. Holdt på å gå den veien engang vi også for noen år siden, men snudde da tåka tok hele ryggen og alle tindene, og det begynte å småregne. Takker for alle trivelige turrapporter fra din side de siste årene! Men det blir vel flere...?
 15. Nils

  The Wall

  Takker for den trivelige rapporten fra de britiske øyer, Dag! Anderledes og inspirerende. Fikk lyst til å ta turen over igjen nå. Naturen der er så grønn som jeg husker den. Og ja, er det ikke rart hvordan britene greier å putte søpla der den hører hjemme, mens her hjemme er det så vanskelig... Det husker jeg også fra min interrailtur der, hvor lite søppel det var gatelangs. Men, så minnes jeg også et skilt med advarsel om en brukbar bot hvis man kastet søppel i gata...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy