Jump to content

Exped DownMat


Kjetta

Recommended Posts

Annonse

Får man faktisk Downmat-serien med innebygd pumpe? Kan bare huske å sett den integrerte puta i de syntetiske liggeunderlagene dems jeg?

Selv kjøpte jeg en Downmat 7 på Oslo Sportslager for en ukes tid sida, og da hadde de bare de med pumpe i posen.

Link to comment
Share on other sites

Fekk i dag mitt Exped Downmat Pump 9DLX. Vart først litt skeptisk til den integrerte pumpa, men so blei eg imponert. Fekk intrykk av at det ikkje blei heilt blåst opp, men det blei det til gangs. Går litt tid å blåse opp, men det kjem ann på kor rask ein er sjølvsagt :P Å ligge på det var ein draum. No gledar eg meg til eg skal på tur. Kosta 1079 kroner under utvalgte varer på oslo sportslager.

Såg ein youtube video av det gamle utan integrert pumpe og det såg ut som om det var mykje meir jobb å pumpe med trekket. Trur uansett at med integrert pumpe så er ein betre beskytta mot skit inn i ventilen. Dette er då berre antagelsar, sidan eg ikkje har prøvd det gamle.

Løp og kjøp er mi meining og prisen er jo ikkje feil heller :D

http://www.oslosportslager.no/produkt/exped-downmat-9-dlx-pump-liggeunderlag-dun-20508.aspx

mvh.

Håkon Martin

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hej

Kan du ikke forklare lidt mere om HVORDAN denne integrerede pumpe fungerer? Jeg har også set youtube videoen med den "eksterne" pumpe, men ikke helt sikker på hvilken model jeg skal vælge (integreret eller ikke).

Vh

Jakob

Ps. Du kan vel ikke ligge nogle billeder ved?

jeg checkede Expeds hjemmeside, men fandt ingen info om Exped Downmat 7/9 PUMP, men kun uden pump.

Dog fandt jeg PUMP tilføjelsen under deres galleri:

http://www.exped.com/Exped/web/chbexped02.nsf/DBAllById/FDE78918CE20C294C12574F2004A3D0A/$FILE/09_DownMatPump_9DLX_7DLX_7.jpg

Link to comment
Share on other sites

I helgen var vi to på tur med hver vår DLX 9. Èn med og èn uten integrert pumpe. Jeg brukte 5 minutter på å fylle min med posen i rolig tempo. Pumpemannen bannet og svertet over den helvetes udugelige pumpa og det endte med at han lånte posen min. Årsaken er at man må ha et hardt underlag for å få dreisen på pumpa og ute i vintersnøen kryr det ikke av gulvflater. Skal du stå på kne i teltet og pumpe, lager du noen fine groper i teltet. Mulig det kan løses med å legge noen plater under.

Link to comment
Share on other sites

synes den integrerte pumpa er helt grei om vinteren. jeg lar liggeunderlaget ligge med pumpeventilen oppe en 10 minutters tid(de to andre stengt), dunfjærenes spenst gjør da halve jobben med å blåse opp (luft siger inn). Etter dette tar det ca ett minutt å fullføre jobben. underlaget er da allerede blitt såpass stivt at jeg ikke føler jeg lager noen store kratere i teltet akkurat. eventuelt kan man jo bare legge det over kneet.

Egentlig veldig fornøyd med mitt exped downmat 7! kompakt og varmt.

erik

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dette tilbudet virker meget fristende, dog sitter jeg fortsatt med en litt skeptisk følelse ovenfor ting som er fylt opp av luft.

Er det noen her inne som har opplevd at det har gått hull på dette liggeunderlaget, hvor mye tåler det egentlig? Jeg fortstår at man ikke skal bruke det til bålkos, det har jeg ingen planer om. Men kan eks barnåler i teltet og slike gjenstander stikke hul på den?

mvh Cooj

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte et Exped Downmat 7 for noen måneder siden med integrert pumpe.

Ble overrasket over hvor lite kondens det ble under soveposen når jeg lå oppå dette underlaget på vintertur, mye mindre enn med mitt Bamse Extreme underlag.

Anbefales.

Link to comment
Share on other sites

exped 9 ser meget tiltalende ud, men bemærk evt. problemer med længden.

Størrelse: 178 x 52 x 9 cm, dvs. en kende smalt og kort for min smag. Derfor jeg er interesseret i DLX udgaven af enten 7 eller 9 modellen.

Link to comment
Share on other sites

Har brukt Downmat DLX 9 i tre år, og er stort sett meget fornøyd. God isolasjon, god utjevning av ujevnheter i bakken. Viktig å sjekke at duna ligger der den skal, ellers blir det kuldegjennomslag. Man kan skjelne duna med sterk gjennomlysning type bygglampe 500 watt, muligens sollys.

Aldri hatt lekkasje, men brakk en ventil da jeg skulle fjerne pumpesekken. Lappet i felt med Tear - Aid. Fikk ny matte (svensk nettbutikk). Har blåst opp med munnen noen ganger, duna ser ut til å ha overlevd. Ingen erfaring med integrert pumpe, synes sekken er grei. Har skåret ut foret, og redusert vekta. bruker den nå som pakksekk.

Er det noen som har sett "stol" som passer til Exped 9 DLX? Link?

Stein

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy