Gå til innhold
  • Bli medlem

Biner

Aktiv medlem
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Biner

  1. Du klarer ikke grave frem noe mer fra underbevistheten? Hvilket magasin, hvilket tiår, kjønn, årstid eller hva som helst?
  2. Heisann. Jeg har anskaffet et par Åsnes Gamme og er i ferd med å smelle på noen 75mm(super telemark) bindinger. Men så begynner jeg å lure, skal jeg ha forhøyningsplater eller ikke? Hva sier folk, skal/skal ikke? Hvorfor eventuellt?
  3. Har vanskeligheter med å finne kontaktadresse/informasjon om hvordan søknad om kryssning skal se ut. Noen som har en link eller annen informasjon om hvor søknaden skal sendes inn?
  4. Noen som har studeret friluftsliv her? Slik jeg ser det står det mellom Høgskolene i Sogndal, Bø og Volda. Men hva med nivået på de forskjellige. Bø er har fokus på mer tradisjonelt friluftsliv har jeg fått med meg. Sogndal har mer moderne friluftsliv, og idrett og teori første året..? Hva med Volda, selv har jeg ikke hørt så mye.. Noen som kan si noe her? -jeg jubler for hvert svar!
  5. Jeg ville uansett ikke brukt de samme binerne til slakkline og Klatring! Det er et faktum at når man strammer en line hardt også går på den så blir det en ENORM belastning! Jer har selv hørt om folk som har bøyd ordentlige klatre skrukarabinere ved slakklinebruk. Selv har jeg det som et prinsipp at jeg jolder slakkline og klatreutstyr fra hverandre.
  6. Da var EVA Lux mottat! Gleder meg som en unge til å prøve det! Skum-underlag, uten å fryse! det blir en opplevelse det!
  7. mmm... Venter i spenning på mitt..
  8. Har selv brukt mountain equipments "iceline" i litt over et år nå. Posen er en helt sjef dunpose. Den er temmelig liten sammenpakket, og veier lite til å være en vinterpose. Til teltbruk tror jeg dette er et flott valg! Den har masse gode detaljer, noe som bare skulle mangle til den prisen! Den mangler en lomme på innsiden, noe jeg savner! Selv ligger jeg mye under åpen himmel og foran bål osv.. Er derfor litt i tvil om jeg heller burde kjøpt en syntet pose... Må også legge til en advarsel om at en våt dunpose ikke er morsomt! Vått dun tørker SAKTE og varmer DÅRLIG!
  9. Bruker noen adidas snowboardbriller. Helt sjef, sommer som vinter. Hater solbriller over alt på jord med deres kanter over og under...
  10. Høres egentlig mer realistisk ut, ettersom at det skal en del til for å gå så feil som han gjorde...
  11. Dette skjedde like ved der jeg bor. Har selv gått strekningen dusinvis av ganger og ble selv sloppet løs der på samme alder.. Kan ikke tro at dette er annet en et tilfelle av extrem uflaks...
  12. Shit! Amfibi melder utsolgt for EVA Lux. I tilegg melder de at den er te av produksjon og derfor ikke vil komme inn igjenn heller... Blir vel Bamse da..............
  13. Har absolutt brukt underlaget i henhold til instruks. Har heller ikke hatt det i mer en ca 2-3 år.. Spørs om det ikke blir en liten reklamasjon! Men vil uansett gå til innkjøp av et "ikke oppblåsbart" underlag. Ut ifra det som har blit sagt hittil virker det som om det er Bamse Extrem og EVA Lux som gjelder. Er EVA kun en tjukkere versjon av Bamse? Isåfall er det vel ikke noe spørsmå. Iallefall ikke for en tynn frossenpinn som meg...
  14. Jeg er blitt ganske interessert i EVA lux liggeunderlaget. Men i beskrivelsen til Bamse Extrem står det at bamse har "konstruerte lukkede celler" og at det er 100% nødvendig for at liggeunderlaget skal være vantett. I beskrivelsen av EVA lux står det ikke noe om lukkede celler osv.. Er EVA luxen like vanntett som Bamse?
  15. Jojo, men jeg er egentlig ganske sliten generelt av heletiden å måtte være så forsiktig. Tror jeg er villig til å ofre litt komfor for å kunne tenke litt friere rundt bålet.
  16. Jo, gid jeg hadde fått den ideen tidligere. Problemet er at selve ventilene slipper ut luft. Har desverre hatt expeden så lenge at å klage ikke er et alternativ. Å kjøpe en ny blir nesten i dyreste laget for meg. Ellers er det jo et lurt forslag!
  17. Heisann! Jeg har nå hatt exped 7DLX i et par år. Den er jo som alle vet helt sjef både på varme og komfort. Jeg har nå hatt så mye problemer med hull rundtomkring, pumping og luftlekasjer i ventilen at jeg ikke gidder mer. Exped er fra nå av bare for teltbruk. Ute i skauen og i sommerhalvåret er det "ikke oppblåsbart" som gjelder for min del. Mulig jeg bruker utstyret hardt, men det får være så.. Jeg tenkte å få meg et SKIKKELIG godt liggeunderlag av skomgummi typen. Har sett på bamse extrem som alle virker så sårefornøyd med, men har også blitt ganske nyskjerrig på disse thermarest greiene! Noen som har noen erfaringer å øse av? Har blandt annet sett på denne. http://www.oslosportslager.no/produkt/thermarest-ridgerest-dlx-regular-liggeunderlag-5268.aspx Er kun interessert i underlag som takler en vinternatt. Øs ut alt dere har av erfaringer!
  18. Ser det er mange her som er flinke på å sette opp preseninger på forskjellige måter. Så mitt spørsmål til dere er hva slags tau/hyssing bruker dere? Hvor tykt? Hvor får man kjøpt? Hvor dyrt? Vil ikke bruke tynne hyssingtråder pga at det fort bare blir engangsgreier ettersom at knuter er så godt som umulige å få opp om hyssingen er tynn. Tjukke tau begynner jeg vel også å bli forholdsvis lei av å dra rundt på..
  19. Hjertelig takk for alle svar hittil! Jeg føler at jeg har blitt et par hakk smartere nå. Så på det bilde du linket til i det siste innlegget og likte ideen svært godt. Alt blir fort enklere når man får en skisse. Det eneste jeg lurer litt på er at luftekanalen er helt oppe ved taket. Vil ikke det føre til høyt varmetap?
  20. Heisann! Om en stund nå skal jeg og fire kamerater på tur i fjellet. Vi Planlegger en del overnattinger i snøhule og en del under åpen himmel. Dillemmaet er: Hvordan finne frem til den ideelle plassen og begynne å grave? Hvordan regne seg fram til hvor det har samlet seg opp mest snø? Vi tenker jo å bygge en forholdsvis stor snøhule. Eller er det lurere å lage to litt mindre? Fyr løs med alle slags erfaringer rundt snøhule og snøhulebygging! Finnes det foresten noen annen stor "snøhuletråd" her på forumet? Fant ingen....
  21. Tror definnitivt XXL er det biligste stedet! mmm... Munnen min "jogger i vann" etter å ha lest om de forskjellige realene!
  22. Heisann! Jeg er ute etter en slags multi tøffel. Jeg sliter litt med kalde føtter i vinterposen, det er jo et allment problem, men nå tenkte jeg å få bukt med det en gang for alle. Men når jeg først kjøper så vil jeg ha en jeg kan bruke litt utenfor posen også. Sånn når jeg fyrer opp morgenbålet osv... Har sett på disse 2 alternativene. http://www.oslosportslager.no/produkt/ajungilak-bivouac-boots-varmesko-sokker-8039.aspx http://www.sportsnett.no/sportsnett/userhtml/bilder/40blo_camp_bootie.jpg Funket ikke å linke til siden på sportsnett, men man kan jo gå inn å finne om man har tid. www.Sportsnett.no ,under kategori friluftsutstyr-- ekspedisjons og spesialutstyr Noen som har noen erfaringer? Fungerer disse slik at man kan ta ut "innersokken"/Ta av "yttertrekket"? Er turbo glad for alle svar!
  23. For min del likte jeg den pumpe systemet på den gamle mye bedre! Kan ikke fordra å sitte å dytte på den pumpe greia i evigheter. Da likte jeg bedre systemet hvor man fyllte over luft fra pakkposen!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.