Gå til innhold
  • Bli medlem

oyvindh

Aktiv medlem
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av oyvindh

  1. (Skriver eget innlegg på dette da det ikke er relatert til mitt forrige). Jeg synes dette er en tulletråd. Hvorfor synes jeg det? Av samme grunn som at jeg synes ambulansetjenesten har fått alt for mye negativ spalteplass etter "rasismesaken" i 2007 og saken hvor en eldre kvinne døde i januar i år, kanskje på grunn av for sen behandling. Disse to hendelsene er alvorlige, men av 500.000 oppdrag i året skal det litt til at noen ikke går slik de burde. Pressen fyller sin rolle når de påpeker systemsvakheter, ikke når de lager ti forsider av en enslig feilhendelse blant hundretusener av hendelser som gikk bra. Denne tråden er av samme type. Jeg liker fjellforum fordi debattene er på et nivå som gjør det hyggelig å lese og delta her. Jeg liker ikke debattsidene på VG, Dagbladet e.l. fordi de er like fulle av tøys som avisene selv. Denne type tråder kan jeg derfor spare meg på fjellforum. For ordens skyld -- jeg har ingenting med hverken ambulansetjenesten eller Oslo sportslager å gjøre.
  2. Min erfaring når det gjelder kundebehandling er at du kommer best ut av det dersom du snakker med en av butikkens faste heltidsansatte. De kjenner både lovverk og egne rutiner, kan produktene, samt at de er bevisste på hvordan de kan gjøre kunden fornøyd på en måte som butikken selv er tjent med. Et eksempel: Jeg handlet en fiskestang på XXL for noen år siden. På første(!) kast knakk stanga. Det var åpenbart en produksjonsfeil eller fraktskade, så jeg tok den med tilbake. Jeg var uheldig og traff en uerfaren deltidsansatt som med skepsis i blikket tok stanga og skulle sende den inn for vurdering, og jeg fikk en kvittering på det. En uke etterpå gikk jeg tilbake (på dagtid, det var lurt) og møtte en voksen mann som tydeligvis jobbet der fulltid. Han rista på hodet og sa at her var ikke rutinene deres fulgt. Han var også helt klar på at dette var en åpenbar produksjonsfeil. Han ville gi meg ei ny stang, men dessverre hadde de ingen på lager av typen jeg hadde kjøpt. Han tilbydde meg da ei stang som var dobbelt så dyr, til innkjøpspris. Dette betydde at jeg la i noen kroner i mellomlegg fra fullprisen på den billige stanga til innkjøpsprisen på den dyre. Dette gjorde meg naturligvis kjempefornøyd. XXL tapte lite på det, sparte administrasjon med reklamasjonssaken og fikk god reklame. I ettertid har XXL fått egen reklamasjonsskranke, og det tror jeg er lurt, så får man mer profesjonell behandling. Når det gjelder Oslo sportslager konkret, så har jeg inntrykk av at det stort sett er faste folk der. Iallefall i friluftsavdelingen, hvor jeg stort sett handler. Min erfaring med retur, både av defekter og type "passa ikke", har vært svært god. Oppfatter dem som veldig pragmatiske.
  3. De Dunlop-støvlene er populære i fiskeflåten. Det er fordi: - De er naturligvis vanntette, og på dekk flyter det ofte i vann - De er utrolig sklisikre, selv når du får oljeprodukter og lever på dekk - De har vernetå (på en båt er det mange tunge ting og ofte høyt tempo) - De er varme Hvorvidt disse egenskapene har så mye å si for friluftsfolk kan en vel spørre seg, men støvlene er gode de
  4. Jeg ville gått for den størrelsen du syntes passet når du prøvde den. Som et apropo: Jeg har kort rygg og kjøpte samme sekk i medium og byttet den til small etter å ha prøvd den en del hjemme. Ikke noe problem å bytte den dersom du finner ut at medium er for liten: http://www.oslosportslager.no/angrefrist-og-retur.aspx
  5. Du sier at 80 tusen på 4 måneder var knapt. Dette synes jeg hørtes mye ut, med mindre du kjøpte mye og dyrt utstyr og/eller inkluderer løpende kostnader knyttet til livet i sivilisasjonen (lån og slikt). Hadde vært interessant å sett regnskapet ditt, om ikke annet så i en grov form som viser hva som var kostnadsdriverne.
  6. Jeg synes dette godt kan nyanseres: Hvor mange gjennom verdenshistorien har hatt tilgang på stive fjellstøvler? Er vel stort sett bare moderne vestlige fjellturister, og også av disse er det mange som bruker joggesko eller gummistøvler. Det fungerer, selv om det ikke er optimalt. Jeg har brukt joggesko på tur jeg. Det største problemet med dette var at jeg kommer fra trøndelag og der er det noe som heter myr. Jeg er ikke i tvil om at 30 mil med joggesko vil fungere, selv om fjellsko er bedre.
  7. Heisann, var i det humoristiske hjørnet med mitt første svar Mye bra i Skjækerfjella, men det er vitterlig mer enn to timer med bil fra Trondheim, iallefall hvis man skal kjøre helt inn til Vera. Et bra område er marka og fjellområdene sør for Selbusjøen (se f.eks kart på http://www.gislink.no) Her er noen inngangsporter: - Brøttem i Klæbu (Brungmarka): flott å ta med sykkel på stort nettverk av tømmerveier stengt for biltrafikk, men fullt mulig å nå fine fiskevann også til fots på dagstur (Blæstertjørnin, Sikatjønna, Turtjønna eller min personlige favoritt Dånnøyvatnet). Med sykkel eller flere dager til rådighet finnes det flere muligheter. - Kjør til Samsjøen og prøv deg på den nederste av Lakstjønnin. - Kjør til Selbu og opp forbi Sørungen. Gå til Fjellvatna og prøv deg der.
  8. Ser du har vært til legen og fått en diagnose, men uavhengig av dette kan det være greit å vite at svært mange volleyballutøvere sliter med jumper's knee. Se http://www.legehandboka.no/asp/document.asp?id=2728 Edit: æsj, må ha spesiell tilgang for å nå lenka der, får se om jeg kan finne en annen referanse.
  9. En annen ting når det gjelder å bli kvitt vann før nedpakking er at stoffet i ytterteltet er svært vannavstøtende, slik at det er lett å riste av det aller verste før teltet stappes i pakkposen.
  10. For å ta det formelle så gjelder forbudet på eller like ved skogsbunn. Fjæresteinene burde dermed åpenbart være tillat forutsatt at forholdene ellers tillater det, og så kan man sikkert diskutere alle mulige andre situasjoner. I praksis handler dette om sunn fornuft. Du skal føle deg trygg på at bålet ikke kan starte en brann. Er du i tvil så la vær. Som hovedregel bør du etterstrebe å tenne bål i vannkanten og ellers følge de rådene som blir gitt av andre her.
  11. Crocs-kopi er tingen. Blir de for luftige fikser gaffatape den biffen.
  12. *gjesp* Du burde skaffe deg jobb i Expressen, der vet de å sette pris på sensasjoner kokt på spiker...
  13. Av og til kan man humre litt over hva andre har glemt igjen. Fant midtstanga til en lavvo pent innpakket i futeralet sitt ute på ei myr en gang. Vi får håpe neste leirplass ikke lå over tregrensa
  14. Enig, bedre med rødsprit eller isopropanol, så slipper man fettbelegget.
  15. Jeg vil si at det er en sannhet med modifikasjoner. Jeg har drukket av stillestående vann i praktisk talt alle situasjoner hvor dette har vært aktuelt, og har ikke fått problemer av den grunn. Små myrpytter og lignende holder jeg meg unna, det er ikke vanskelig å vurdere de stedene man bør passe seg for. Jeg synes ikke det iallefall. PS: Myrbekker er en helt annen sak - at vannet er brunt og smaker humus er her som regel bare et godt tegn på at man drikker næringsrikt vann
  16. Spesielt når man har med seg barn bør man drikke vannet direkte og urenset av de vannkildene som er tilgjengelige, slik at de lærer seg å sette pris på dette fantastiske godet vi har i Norge. Da kan man også lære dem de tilfellene de faktisk må være kritiske, slik som stillestående vann med stort avrenn fra jordbruk.
  17. Nei, skoene har såvidt jeg vet ulik oppbygging (iallefall ulikt design). De egenskapene jeg dro frem er det jeg mener har praktisk betydning av ulikhetene skoene har. Personlig synes jeg som sagt at bruk av helgarvet skinn er mer hensiktsmessig i sko, og da har syncro etter min mening kun en funksjon dersom du har brede føtter. Jeg har brede føtter og synes professinal blir for smale. Har ikke fått prøvd syncro enda, men av produktinformasjonen forstår jeg at de har bredere lest.
  18. Nei, den er ikke verd differansen, men om foten din passer bedre i syncro må du punge ut De har ulik lest, syncro er bredere. Pro har helgarvet skinn i skaftet, mens syncro har nubuck. Førstnevnte er mer vanntett og mer vedlikeholdsfritt, men puster noe dårligere. Personlig synes jeg mest om pro, og jeg ville gått for denne dersom den er god på foten. Prøv begge i butikk med nøyaktig den sokkekombinasjon du vil bruke i praksis. Lykke til!
  19. oyvindh

    1500 vs. 2500

    Jeg har den snella du har funnet på tilbud, min er riktignok noen år gammel. Fantastisk snelle, men etter jeg kjøpte en billig shimano exage 1500 for et par år siden har den store snella stort sett fått hvile. Liker å ha det lite og lett jeg, så da passer 1500 bedre. Blir vel litt mer tvinn med mindre spole, men ikke noe som plager meg. Generelt med større sneller så har de større deler og er dermed mer robuste, men min velbrukte exage har ikke gitt meg nevneverdige problemer, så...
  20. Er ikke så vanskelig å lage noe som er regntett, så akkurat det klarer det meste av regntøy. På tur er regntøy som oftest reserveplagg og bør derfor være av den lette varianten. Det er en eneste egenskap som er direkte vanskelig å finne, og det er regnbukser som kan tas på med skoene på. Uten at dette er mulig blir det for knølete å ta på seg buksa. Forsvaret sin variant er grei, men med åpning i skrittet blir du våt der om du ikke har lang jakke. Jeg fant etter lang tids leting en bukse med glidelås i beina, jippi.
  21. Kontakt Åsnes, du må få frest ut spor i skiene dine. Hvorvidt de er i stand til å hjelpe deg med dette etter produksjonen i Norge ble lagt ned vet jeg ikke. Om ikke de kan hjelpe deg må du vel frese ut selv
  22. Jeg tenker som regel på hva jeg synes er moralsk riktig når det gjelder fiskekort, kombinert med hva som i det hele tatt er praktisk gjennomførbart. Fisker jeg steder hvor det drives kultivering og/eller tilrettelegging, synes jeg at jeg bør kjøpe kort. Fisker jeg mye et sted synes jeg også det er helt greit. Når det kommer til det praktiske handler jeg kort hvis det kan kjøpes til en fornuftig penge på inatur eller i kasse på vegen. Hvis ikke det er mulig, for eksempel fordi man krysser store områder og/eller ikke vet helt hvor man vil være på ulike dager, så gir jeg blaffen. Har ikke noe dårlig samvittighet for det. Har for øvrig bare truffet oppsyn der det er kultivert og lett tilgjengelig.
  23. Jeg har zippet sammen soveposer av ulike slag, både ulike ajungilak-poser og ajungilak med mountain equipment. Det er tydeligvis vanlig å bruke YKK-glidelåser av samme størrelse. For å få det bekreftet dine modeller kan du høre med ajungilak direkte, alternativt prøve i butikk hvis du har mulighet til det. Vær obs på at noen soveposer ikke har toveis glidelås, slik at sammenzipping ikke er mulig. Et annet potensielt problem er hvis det er ulikhet i hvor langt ned glidelåsen går; hvis én av posene har 3/4 glidelås og én har full lengde vil det bli knølete. Går glidelåsen rundt fotenden er det ikke mulig med sammenzipping i det hele tatt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.