Jump to content

inaktiv

Aktiv medlem
 • Posts

  503
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by inaktiv

 1. Det går fint å ha på XL, men hvis du har på L får du i tillegg plass til dagstursekken foran. Hvis du har tenkt å bære dette på ryggen anbefaler jeg L ...
 2. jeg spiste real som var nesten ett år for gammel en gang, og det gjør jeg aldri igjen! I hvert fall ikke på tur!
 3. pass på å spise nok. På tur spiser jeg lett dobbelt så mye som på en jobbe-onsdag. Støtter forslag om å forbedre liggeunderlaget - det kan gjøres både med greiner og mose, eller med synmat/downmat. Dunjakke kan også legges over soveposen om natta. Hvis du er eier av et pelsdyr, kan du ta med isolert fjellduk som du lar dyret krype inn i, det blir av erfaring veldig varmt!
 4. Folk har temperament ja! Her i Sunndalen er Røde Kors' skutere vel mottatt av lokalbefolkningen, jeg var også en uke på Finse og så ingen tegn til problemer der heller. Om jeg går på ski i en løype, så går jeg også ut av løypen om det kommer en preppemaskin eller en snøskuter. Det jeg ikke liker, er skuterkjøring i skitrekk når heisen stopper, har sett masse farlige situasjoner med folk som går av heisen samtidig som det er en skuter på vei opp i 60 km/t i heistraseen. Jævli sært at folk syns skisporet blir ødelagt av skuter... Håper de finner karen.
 5. baktunge ski er en velsignelse! neste gang du skal gå trapp så beveger du først skia litt bakover, løfter tuppen og vipper resten av skia opp mens du skyver fram igjen. Fiskebein/skøyting funker også sånn. Marker er noe herk å gjøre vendinger med IMO (men det er kanskje fordi jeg bare bruker dem på store ski )
 6. Ai ai ai! Da blir det tur onsdag ja Flott at du viste meg alpinist.no også, det var jo en flott site! Kommer til å følge med der fremover.
 7. Hei, noen som vet om Kongsvollfossen er stabil for tida? Det har jo vært rimelig varmt synes jeg, men har håp om at den kanskje kan klatres på Onsdag. Noen lokale som har noen tanker? Hilsen Rolv Marius
 8. Da vi gikk der på høsten var det akkurat kommet et stort snøfall. Men vi kom da opp til fots! Den ruta går ikke over bre. Skal du fra Juvass er det bre, men ikke nødvendig (imo) med stegjern.
 9. Jeg bruker også denne løsningen og har heller ikke hatt problemer med det. Så lenge en greier å holde snøen borte fra mellom liggeunderlaget og soveposen holder man seg stort sett varm. Hvis man ligger i skog kan mye gjøres med granbar, men på høyfjellet er det exped som gjelder, hvis man ligger i telt. I snøhule funker jo bamse + fjellduk + hund som bare det.
 10. Joa, surt er det, men båndtvang er båndtvang. Ille at du får smekken så sent. I sunndal skal de nå prøve å vedta en ny hundelov som er enda strengere, som gjør at man skal ha hunden i bånd når det er beite, fugleklekking, og (hold dere fast!) når det er snø på bakken. Dette for å beskytte villtet. Den observante leser vil merke seg at det kanskje er opptil fire uker en da kan ha hunden løs, dersom man har en kastrert hannhund. For disse fire ukene er det løpetid. Man kjører ikke på ski med hunden i bånd, det er alt for farlig både for hund og eier. Forskjellige hunder er disponert for forskjellige instinkter. Jeg har en labrador og jeg må passe på at den ikke spiser egg, men den gir jo en lang faen i både sau, hest, hjort og rein. En spisshund gir sikkert blanke i fugl og egg, men er over alle hauger om den får ferten av noe som kan jages. Kanskje gjeterhunder syns det er stas med sauer, jeg har aldri hatt en. Det blir som ostereklamen, bikkje er bikkje. Det viktigste man kan gjøre som jeger i Sunndalen er å beskytte hjorten og reinen mot jaging, slik at den kan spise seg god og feit. Da er det mer stas å skyte den etterpå, det blir jo mer mat. Gi nå blanke i at vi har 400 hjort for mye i denne dalen, og at de går og sulter hele gjengen om vinteren fordi det er så mange av dem, og at en alt for liten andel blir tatt ut hvert år. Sunndalen er en lutfattig kraftkommune som ikke får budsjettene til å gå opp uansett, så det er bare bra at du fikk anledning til å spytte penger inn i fellespotten vår. Men det viktigste du burde lære av dette er: Gå heller tur i Rauma! Se der, utvidet hjortejakt for å få kontroll på bestanden http://www.auraavis.no/lokale_nyheter/article5963720.ece
 11. hvordan får du med søppelet ditt ned fra fjellet da, når du lager et naturlig rappellanker? Det blir jo bare hengende igjen for nestemann å ta med ned! Og da er det *mer* sporløst å ha et par limbolter der enn en haug med slynger og kiler.
 12. But there is more: http://www.driva.no/nyheter/article416770.ece Denne gangen var også klatrerne enige i at de skulle sagt i fra på forhånd.. For de som har facebook her så ligger det noen flotte bilder fra turen! http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150500490291361.366888.203222256360&type=1 Neste gang får du si fra til politiet hvis du har tenkt deg bort fra TV-skjermen! Med obligatorisk GPS-bånd og full pakke! "There's no party like a Pyongyang party. Because a Pyongyang party... is ABSOLUTELY MANDATORY."
 13. http://www.auraavis.no/lokale_nyheter/article5884506.ece Ja, nå er nok dette en sak skrevet i all hui og hast, men hva er det politiet mener?
 14. HELT enig! Jeg mener at grå matte limbolter med rundt øye er mye mindre skjemmende enn en gjenhengende slynge. Jeg var på Store Venjetind i sommer og tok med meg ned et typisk biltema blått seiler-tau som ikke hørte hjemme der oppe, og en haug med annet tjafs, og er skuffet hvis det er som dere sier at det henger en haug med dritt der oppe igjen . Jeg er også skuffet over klatremiljøet som sutrer over ganske anonyme permanente rappellfester. Hva er det som er galt med å øke sikkerheten bittelitt på rappellen, som er det farligste vi gjør?
 15. mitt tips er .. dropp det og kjøp nye. Det er mye griseri.
 16. Wow, å kunne dra på tre ukers tur, det er jo drømmen! Jeg tenker at hvis jeg skulle gjort noe sånt, så ville jeg kanskje prøvd å besøke flere områder. Ett forslag jeg har er å dra til Kristiansund, videre til Todal, Innerdalen, Trollheimshytta, Jøldalshytta, så videre sørover til Gjevilvasshytta, Vangshaugen og Dovre; Snøheim. Videre derfra kan man jo dra over til Østerdalen, eller ta toget et annet sted. Denne turen gir i hvert fall ekstremt variert natur, fra kystlandskapet til mektige bratte fjell og til slutt endeløs vidde. Det er heller ikke særlig problematisk å ha med seg hund i denne delen av landet, og hyttene ligger tett så ofte kan man gå to etapper på en dag hvis det blir for fort framme ved første hytta. Man kan jo også oppholde seg i ett område til man begynner å bli lei, og så gå videre. Og er dere glad i å fiske så er det kjempegode muligheter for dét. Selv bor jeg i Sunndalen og har labrador, ta gjerne kontakt hvis dere tenker dere forbi Hilsen Rolv Marius
 17. jeg har alle tre. Tennstål, kniv, kartmappe og kompass syns jeg hører sammen. Man kan f.eks. dra ut i skogen uten noe annet og greie seg fint, og det tåler alt. I storsekk har jeg alltid dopapir, telys, lo fra vasketrommelen, fyrstikker og noe never i en knytt pose. Syns det er ålreit å brenne opp dopapiret når man er ferdig med å bruke det, så det ikke flyr rundt. Og dersom jeg tenner opp gassbluss eller gasslykt i telt bruker jeg ALLTID fyrstikker så jeg er sikker på å ikke spille gass. Får jeg ikke fyr første gangen går jeg ut, og lufter teltet godt. Jeg mener dette er mye tryggere enn bruk av lighter (kan blåses ut av gassen) og tennstål (stor gassboble som tennes). I topptursekken har jeg en storm-lighter, men det er mest fordi det er egnet til å fikse utstyr med. Fryste staver som ikke fester seg ved regulering, feller som frynser, jakker med løse tråder, rensing av pinsett, nødreparasjon av basen på ski, smelte enden av tau hvis man må kappe det. På dagsturer bruker jeg også konsekvent matpapir til nisteinnpakningen, for da er det enkelt å lage et mini-bål for litt kaffe, også slipper man å bære på en skitten pose man uansett ikke har tenkt å bruke til noe annet.
 18. husk at du putter våte ting i sekken hele tiden. Telt, svett superunder, vaskede mat-ting, drikkesystem som blir vått når man fyller det osv.. Jeg pakker tørre ting i pose og de tingene jeg ikke bryr meg om ligger bare som fyll. Jeg syns ofte posene tar stor plass, de stabler dårlig oppå hverandre, så da bllr alt mer kompakt om de våte tingene ligger løst. På lettere fjellturer bruker jeg helst en søppelsekk som ligger med åpningen ned i sekken. Også er jeg forsiktig med å sette sekken fra meg med nedsiden ned. På kanotur bruker jeg gjerne søppelsekk inni North Face bag. Man må knyte igjen sekken med en litt spesiell knute som ikke slipper gjennom vann. Vannet kommer gjennom baggen ved velt, men gjør at sekken ikke "sprekker". Søppelsekker er greit for man bytter de bare når de får små hull, og de er relativt lette. På turer jeg vet det skal regne har jeg "det aller helligste" innerst pakket: mobil, fyrstikker og opptenningsrusk, ett tørt ullskift som ligger rundt dette så en pose over det. Denne posen ligger inni en annen pose med klær som lue, hansker, tørre sokker osv. slik at det ikke så lett kan gå hull på den innerste posen. Jeg er også flittig bruker av regntrekket når det ikke blåser.
 19. da vi var der oppe forrige helg var det fryktelig dårlige forhold på sognefjellet nord. Vi fant en bakke med litt snø vis a vis Dalsnibba, over Djupvasshytta, men søndagen var tiningen veldig rask og vi valgte i stedet å prøve den nye via ferrataen over Hotel Alexandra i Loen. Lørdag på snø og klatring på søndag var begge fint, men det ser ut som at det blir et par uker til før det blir nedbør av høyere valør
 20. inaktiv

  Sele

  Arcteryx X·350a er en sånn type sele jeg ville valgt. For helårs-seler ser jeg etter: - moderat polstring - justerbare bein-stropper - lav profil på utstyrsløkkene - lav vekt - hurtig justerbare stropper (ikke slike du må tre tilbake!) Det fins supermange gode seler altså, drar bare fram denne for å gi en idé om gode konsepter. På brevandring syns jeg ofte at hoftebeltet til sekken kommer i veien for klatreselen, så jeg bruker å ta det av eller knipse det rundt sekken, feil vei. Jeg syns også det er bra at selen ikke har for utstikkende utstyrsløkker bakerst fordi de gjør vondt mellom sekken og ryggen. Lykke til med valget
 21. Jeg tar det ikke ille opp nei, men i motsetning til deg så tror jeg ikke turutstyr er fullkomment enda. Det er bra du ikke er investor for da hadde du blitt sittende med mye penger i banken Lykke til på turen med ditt ikke-oppblåsbare exped liggeunderlag...
 22. Det trenger ikke være så dyrt og tungt. Kjøp to lette telt og en presenning som du kan henge opp mellom noen trær. Så har du trygg kokeplass og klestørk og du kan ha bål under den, og inngangen til teltene blir ikke våte
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy