Gå til innhold

vatn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vatn

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, Noen som har gått opp Svartdalen fra Gjendebu vinterstid og kan si noe om fremkommeligheten? Og hvordan er det fra Svartdalen og opp til Leirungsdalen? Mvh Erik
 2. vatn

  TRAVERS av Denali

  Dette så ut som en utrolig bra tur! Gratulerer med vel gjennomført! Hvor mange dager var dere i tau? Så ut som det var en del spennende brepartier:)
 3. http://whileoutriding.com/
 4. Nei, absolutt ikke. Fjellskiene mine glides en gang i året, og det er etter sesongslutt. Legger da på et lag glider som jeg tar av i november/desember når skiene tas frem igjen. Er du veldig opptatt av god glid på fjellskiene kan du selvfølgelig glide de oftere!
 5. Glider brukes foran og bak festesonen (og dermed også utenom fellene). Glider påføres med varme (smøre eller strykejern - pass på at du ikke "brenner" sålen), sikles av og børstes før bruk. Festevoks/smørning brukes i stedet for feller og kun i feste"sonen"... De to må ikke forveksles. Både glider og smørning kan være blå/grønn/rød/gul etc etc.
 6. Vil tro at du får denne type reparasjon gratis hos Norrøna. Uansett vil jeg anbefale å reparere den du har! Det er en flott sekk som ikke blir dårligere av at det kommer nye sekker på markedet.
 7. vatn

  Øyeblikk fra Elbrus - Juli 2010

  Det lå en rød der 12. juli iallefall.
 8. vatn

  Tips til superlett telt ønskes!

  Ang Exped Polaris og testen utført av VG/DNT/Fjell og vidde. For all del. Hvis du har lyst til å utelukke dette teltet på bakgrunn av denne testen må du gjerne gjøre det. Anbefaler deg derimot å se etter litt flere kilder, og også gjøre en vurdering av hva du skal bruke teltet til. Exped Polaris er et telt i en tildels helt annen klasse og ment for langt mer ekstremt bruk enn noen av de andre teltene i denne "testen". At VG ikke har skjønt dette er egentlig ikke særlig overraskende. Personlig synes jeg Exped Polaris er et utrolig bra telt. Mange gode løsninger. Enkelt å sette opp (ca 60 sek). Utrolig vindstabilt. Særdeles god ventilasjon. God plass.
 9. vatn

  Tips til superlett telt ønskes!

  Exped Polaris. Vekt: 2,7 kg (eller noe slikt) Selvstående En-duks (E-vent membran. Bedre ift kondens en mitt helsport 2-duks telt) God plass innvendig (både høyde og lengde) Litt lite fortelt etter "norske standarder" Tåler myyye vind (helårs ekspedisjonstelt) Mange smarte løsninger Enkelt å sette opp God plass for 2 på lange turer Dyrt
 10. vatn

  Overføring av bilder fra MAC iPhoto til Fjellforum

  Som halvorrep indikerer er det mulig å automatisere mye på mac. Dette er hensiktsmessig dersom det er en aktivitet du gjør ofte. For visning på web er det ok å velge "Fit within 1024*1024". Dette betyr at de fleste vil kunne se hele bildet på sin skjerm uten å scrolle, samtidig som filene blir ok store (100-250kB dersom de kommer fra speilrefleks eller tilsvarende antall piksler). Personlig synes jeg aperture er et meget godt program. det er kraftig og fleksibelt, men er nok beregnet på folk som er litt interessert i foto og som har tid til å lære seg programmet.
 11. vatn

  Overføring av bilder fra MAC iPhoto til Fjellforum

  hvis du høyreklikker på bildet i aperture og velger export>version kan du velge forskjellige presets for format og størrelse. Evnt kan du lage din egen standard som spesifiserer type (jpg, png etc) og størrelse (antall pixler og dpi).
 12. vatn

  Fjellski-lengde

  Jeg er 3 cm kortere enn deg og stortrives med ski (Rago med BC) på 200cm. Kommer an på ferdigheter, vekt og bruk.
 13. vatn

  Selvsikring

  Det står litt om det i denne fine tråden: http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=4637&start=0
 14. vatn

  Exped Downmat Pump - ventiler

  Ventilene du ser på bildet det er linket til over og her er de nye. De "gamle" (fra tidlig 2009 og eldre) har tre ventiler, en i hvert hjørne på toppen, og en i selve pumpa.
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.