Gå til innhold

bendive

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bendive

 • Bursdag 06. mars 1992

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. bendive

  Nytt objektiv til Samsung NX1000

  Hei, jeg kunne nok stilt spørsmålet i et dedikert foto-forum, men tenker at det er en del her som har erfaring med fotografering i fjellet. Jeg har altså et Samsung NX1000 systemkamera med 20-50mm kit-objektiv, og tenker at det hadde vært gøy å kjøpe et nytt objektiv. Jeg bruker kameraet stort sett i fjellet (toppturer i Jotunheimen, stort sett), og lurer på om et vidvinkel-objektiv er veien å gå, evt. fisheye. Alternatiet er vel en zoom-linse. Jeg har ikke mye fotoerfaring, og litt av problemet er at jeg ikke vet hva slags bilder jeg vil ta heller (/kan ta, med de ulike objektivene). Et objektiv jeg har sett på er Samsung NX 16mm f/2.4. Vil jeg kunne ta mye bedre landskapsbildet med det enn kit-objektiet jeg allerede har? Evt. Samsung NX 10mm f/3.5, som er ca dobbelt så dyrt. Fisheye-bilder er jo kule (ref. mange av Þrondeimr-sine toppturbilder), men jeg er redd det fort blir litt gimmick, som ikke passer i så veldig mange situasjoner. Ellers har jeg også sett litt på zoom-objektiver, typisk Samsung NX 50-200mm f/4-5.6. Noe av det jeg sliter litt med er å forstå er hva slags bilder disse ulike objektivene er i stand til å ta, eller kanskje rettere sagt, hva er den naturlige veien videre, hvis jeg nå skal investere i et nytt objektiv? Tips og oppklaringer tas imot med takk! (jeg har et budsjett på ca 3000 kr)
 2. bendive

  Hva har du kjøpt nå!

  Suunto Ambit 3 Peak Sapphire, på finn til 2000. Utrolig fornøyd så langt, fantastisk klokke!
 3. bendive

  bendive

 4. bendive

  Påskeskitur fra ~Gjøvik og mot Oslo

  Da blir det Raufoss - Lygna (/Skarvåsbu) - Råbjørnhytta - Hakadal fra imorra til tirsdag. Takk for svar!
 5. Takk for svar. Nå har vi egentlig retta blikket litt nordover, og jeg har laget en egen post for det som er mer relevant for oss. Denne posten kan dermed slettes. Fikk ikke gjort det selv, admin må kanskje gjøre det?
 6. Noen som har gått denne turen, eller som har gått på ski i området? http://www.ut.no/tur/2.6492/ Er det et fint område for en 2-3 dagers skitur i påsken?
 7. Jeg og et par kompiser tenker å ta en skitur i Nordmarka, med to overnattinger på ubetjente DNT-hytter. Og lengre har vi ikke kommet i planleggingen, mye på grunn av at det finnes så mange muligheter. Vi får skyss med bil til startstedet, så vi kan starte hvor vi vil (slipper med andre ord å gå en runde), og vi kan ende opp hvor som helst også (men det er en fordel om det er på sørsida). Går gjerne litt på kryss og tvers, for å få litt lengde (opptil 3 mil kanskje, 4 mil hver dag synes jeg høres mye ut ) Vi er med andre ord megafleksible. Noen som har noen forslag? Hva med Grua - Bekkestua (hytte, dag 1) - Presthytta (hytte, dag 2) - Ende opp ett eller annet sted sør? På forhånd takk for svar!
 8. bendive

  Hva har du kjøpt nå!

  Endelig fått kjøpt meg randoneestøvler! Scarpa Maestrale, til 3800 kr på XXL Lade (Trondheim)
 9. bendive

  Hva har du kjøpt nå!

  Black Diamond GlideLite momix feller. Nå mangler jeg bare randostøvler, så kan jeg endelig dra på randotur!
 10. Ja, har testet litt støvler her i Trondheim og ingen jeg testet var perfekte rett ut fra boksen. Dynafit tlt6 passet meg ikke i det hele tatt (hadde jo håpet at disse skulle passe, hehe), men scarpa maestrale passet meg såpass at med varmetilpasning av innerstøvelen tror jeg de skal passe meg veldig bra. Så nå venter jeg egentlig bare på et sted som selger disse på tilbud og som tilbyr varmetilpasningen Dette tror jeg de fleste gjør gratis der du kjøper støvlene.
 11. Ja, jeg er kjent med sport conrad, kjøpte ski og bindinger der i sommer på et skikkelig bra tilbud. Men jeg tør ikke kjøpe støvler der, vil finne noen som passer beina mine perfekt i en butikk.
 12. Smud, da kjører jeg på med BD-fellene! Forøvrig veldig smart triks, Lompa!
 13. Takk for svar! Nå skjønte jeg endelig størrelsessystemet til feller. Skjønner jo også at feller uansett glir dårlig, men med "god glid" mener jeg kun god glid i forhold til en annen felle Så K2 fellene burde i praksis gli bedre enn G3 sine, altså (skulle gjerne hørt fra noen med first hand experience, da). Noen av dere som har erfaring med BD GlideLite, da? Det er jo også en momix (65 mohair/35 nylon), og fant den på fjellsport til 1360,- med fjellforum-rabatt, noe som jo er billigere enn alt annet. https://www.fjellsport.no/black-diamond-glidelite-mohair-mix-custom-sts-125mm-x-179-186-cm-125-mm.html
 14. Vet det finnes en del forumemner om valg av feller rundt om på nettet, men jeg er forvirret. Lurer i hovedsak på to ting: 1) K2 BackUp har dimensjonene 124-82-105 mm. Hvilke fellestørrelser passer? 100 - 130 mm antar jeg, men blir 140-150 mm for stort? Blir frontfestet på fellen merkbart større med bredere feller? Bredden kutter man jo bare av etter innsvingen på skia, så det antar jeg går fint, men frontfestet? For eksempel med G3 alpinist feller. 2) Også var det felletype. G3 alpinist virker som å være standardvalget, lest at de har både godt feste og god glid. Har også lest flere steder at K2 feller har forferdelig glid, men dette skjønner jeg ikke. G3 alpinist er nylon, K2 har en mohair mix (70% mohair, 30% nylon). Mohair sies jo å glid mye bedre enn nylon. Hvorfor glir alpinist da bedre enn K2 sine? Lurer spesielt på dette med gliden til K2 feller, da sport conrad har et godt tilbud: http://www.sport-conrad.com/en/ski-touring/climbing-skins/climbing-skins/trim-to-fit-125mm.html?force_sid=31d070aafa308dafadd329ff8fae085b På forhånd takk for svar.
 15. Brukt, eller rett før/etter påske, ved sesongslutt, black friday og tidlig på høsten. Takk
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.