Gå til innhold

bendive

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bendive

 • Bursdag 06. mars 1992

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, jeg kunne nok stilt spørsmålet i et dedikert foto-forum, men tenker at det er en del her som har erfaring med fotografering i fjellet. Jeg har altså et Samsung NX1000 systemkamera med 20-50mm kit-objektiv, og tenker at det hadde vært gøy å kjøpe et nytt objektiv. Jeg bruker kameraet stort sett i fjellet (toppturer i Jotunheimen, stort sett), og lurer på om et vidvinkel-objektiv er veien å gå, evt. fisheye. Alternatiet er vel en zoom-linse. Jeg har ikke mye fotoerfaring, og litt av problemet er at jeg ikke vet hva slags bilder jeg vil ta heller (/kan ta, med de ulike objektivene). Et objektiv jeg har sett på er Samsung NX 16mm f/2.4. Vil jeg kunne ta mye bedre landskapsbildet med det enn kit-objektiet jeg allerede har? Evt. Samsung NX 10mm f/3.5, som er ca dobbelt så dyrt. Fisheye-bilder er jo kule (ref. mange av Þrondeimr-sine toppturbilder), men jeg er redd det fort blir litt gimmick, som ikke passer i så veldig mange situasjoner. Ellers har jeg også sett litt på zoom-objektiver, typisk Samsung NX 50-200mm f/4-5.6. Noe av det jeg sliter litt med er å forstå er hva slags bilder disse ulike objektivene er i stand til å ta, eller kanskje rettere sagt, hva er den naturlige veien videre, hvis jeg nå skal investere i et nytt objektiv? Tips og oppklaringer tas imot med takk! (jeg har et budsjett på ca 3000 kr)
 2. Suunto Ambit 3 Peak Sapphire, på finn til 2000. Utrolig fornøyd så langt, fantastisk klokke!
 3. Da blir det Raufoss - Lygna (/Skarvåsbu) - Råbjørnhytta - Hakadal fra imorra til tirsdag. Takk for svar!
 4. Takk for svar. Nå har vi egentlig retta blikket litt nordover, og jeg har laget en egen post for det som er mer relevant for oss. Denne posten kan dermed slettes. Fikk ikke gjort det selv, admin må kanskje gjøre det?
 5. Noen som har gått denne turen, eller som har gått på ski i området? http://www.ut.no/tur/2.6492/ Er det et fint område for en 2-3 dagers skitur i påsken?
 6. Jeg og et par kompiser tenker å ta en skitur i Nordmarka, med to overnattinger på ubetjente DNT-hytter. Og lengre har vi ikke kommet i planleggingen, mye på grunn av at det finnes så mange muligheter. Vi får skyss med bil til startstedet, så vi kan starte hvor vi vil (slipper med andre ord å gå en runde), og vi kan ende opp hvor som helst også (men det er en fordel om det er på sørsida). Går gjerne litt på kryss og tvers, for å få litt lengde (opptil 3 mil kanskje, 4 mil hver dag synes jeg høres mye ut ) Vi er med andre ord megafleksible. Noen som har noen forslag? Hva med Grua - Bekkestua (hytte, dag 1) - Presthytta (hytte, dag 2) - Ende opp ett eller annet sted sør? På forhånd takk for svar!
 7. Endelig fått kjøpt meg randoneestøvler! Scarpa Maestrale, til 3800 kr på XXL Lade (Trondheim)
 8. Black Diamond GlideLite momix feller. Nå mangler jeg bare randostøvler, så kan jeg endelig dra på randotur!
 9. Ja, har testet litt støvler her i Trondheim og ingen jeg testet var perfekte rett ut fra boksen. Dynafit tlt6 passet meg ikke i det hele tatt (hadde jo håpet at disse skulle passe, hehe), men scarpa maestrale passet meg såpass at med varmetilpasning av innerstøvelen tror jeg de skal passe meg veldig bra. Så nå venter jeg egentlig bare på et sted som selger disse på tilbud og som tilbyr varmetilpasningen Dette tror jeg de fleste gjør gratis der du kjøper støvlene.
 10. Ja, jeg er kjent med sport conrad, kjøpte ski og bindinger der i sommer på et skikkelig bra tilbud. Men jeg tør ikke kjøpe støvler der, vil finne noen som passer beina mine perfekt i en butikk.
 11. Smud, da kjører jeg på med BD-fellene! Forøvrig veldig smart triks, Lompa!
 12. Takk for svar! Nå skjønte jeg endelig størrelsessystemet til feller. Skjønner jo også at feller uansett glir dårlig, men med "god glid" mener jeg kun god glid i forhold til en annen felle Så K2 fellene burde i praksis gli bedre enn G3 sine, altså (skulle gjerne hørt fra noen med first hand experience, da). Noen av dere som har erfaring med BD GlideLite, da? Det er jo også en momix (65 mohair/35 nylon), og fant den på fjellsport til 1360,- med fjellforum-rabatt, noe som jo er billigere enn alt annet. https://www.fjellsport.no/black-diamond-glidelite-mohair-mix-custom-sts-125mm-x-179-186-cm-125-mm.html
 13. Vet det finnes en del forumemner om valg av feller rundt om på nettet, men jeg er forvirret. Lurer i hovedsak på to ting: 1) K2 BackUp har dimensjonene 124-82-105 mm. Hvilke fellestørrelser passer? 100 - 130 mm antar jeg, men blir 140-150 mm for stort? Blir frontfestet på fellen merkbart større med bredere feller? Bredden kutter man jo bare av etter innsvingen på skia, så det antar jeg går fint, men frontfestet? For eksempel med G3 alpinist feller. 2) Også var det felletype. G3 alpinist virker som å være standardvalget, lest at de har både godt feste og god glid. Har også lest flere steder at K2 feller har forferdelig glid, men dette skjønner jeg ikke. G3 alpinist er nylon, K2 har en mohair mix (70% mohair, 30% nylon). Mohair sies jo å glid mye bedre enn nylon. Hvorfor glir alpinist da bedre enn K2 sine? Lurer spesielt på dette med gliden til K2 feller, da sport conrad har et godt tilbud: http://www.sport-conrad.com/en/ski-touring/climbing-skins/climbing-skins/trim-to-fit-125mm.html?force_sid=31d070aafa308dafadd329ff8fae085b På forhånd takk for svar.
 14. Brukt, eller rett før/etter påske, ved sesongslutt, black friday og tidlig på høsten. Takk
 15. Hei, jeg fikk penger til jul og bursdag for å kjøpe meg randoneestøvler (og forsåvidt feller til mine K2 BackUp 82 ski hvis det er penger igjen). Jeg har ikke noe voldsomt hastverk med å skaffe meg dette, og siden det er såpass svindyrt er jeg veldig interessert i å kjøpe dem på tilbud (vil ikke bruke mer enn 4000 kr på støvlene), og jeg er villig til å vente til sesongen er ferdig. Spørsmålet mitt er da som følger: Når starter vintersesongen-er-ferdig-salget? Skjønner at det er umulig å gi en spesifikk dato, men når burde jeg begynne å se meg om etter sportsbutikker som selger ut randoutstyret sitt fra forrige sesong? Evt på høsten, før sesongen starter, når ca er det typisk at sportsforretninger begynner å selge ut fjorårets skiutstyr? Kom gjerne med erfaringer! Når og hvor/hvordan fikk du kjøpt dine randostøvler til en skikkelig god pris? For å spesifisere litt: Jeg har ikke testet noen støvler enda, så jeg vet ikke hvilke modeller som passer min fot, men jeg har et håp om at Dynafit TLT6 skal passe meg bra. Og for å illustrere: Oslo Sportslager har i disse dager nyttårssalg med 25% på en rekke varer, men vanlig pris for TLT6 hos dem er 6000, så dette salget er derfor "for dårlig" for at jeg kan få kjøpt meg disse støvlene der (6000*0.75 = 4500 > 4000. Men TLT6 dekkes uansett ikke av nyttårssalget, ser det ut til. Vet også at de selger fjorårets TLT6 til 4000, men der har de ikke min str inne.) Muligens vanskelig å gi noen svar her, men jeg tror altså at det jeg er ute etter er erfaringer/eksempler på gode kjøp gjort under utenom-sesong-salg, for å gjøre min letejobb litt lettere. Fordi man kan jo alltids stikke innom hver eneste sportsforhandler i området sitt en gang i uka, men det gidder man jo ikke. Så kom med erfaringer, plis Mvh Bendik
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.