Gå til innhold
  • Bli medlem

Ulvetid

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Ulvetid

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg mistenker litt at vektbesparelse på mesh kontra solid materiale, er mye mindre enn det en skulle tro. Veldig ofte så har jeg sett at mesh-alternativene veier omtrent det samme som solide innertelt. Jeg sjekket fort nå på Hilleberg sine sider, og der skriver de at mesh-inner har en ubetydelig vektbesparelse. Dette er sikkert et notis de har lagt til da flere har blitt skuffet når de har lagt teltet på vekten etter å ha byttet innertelt. Jeg sjekket også hos Tarptent, og deres mesh innertelt veier, i likhet med Fjellreven, også mer enn de solide innerteltene.
  2. Jeg testet det i hagen en natt det skulle regne en del. Merket ikke noe før jeg våknet, men oppdaget da at det dryppet inn gjennom sømmene på flere plasser og at utstyret hadde blitt vått på flere steder. MSR gikk over til en DWR de kaller Xtreme Shield for noen år siden, og dette skulle gjøre at de ikke trengte å tette sømmene. Dette fungerte ikke slik den skulle - de skal visstnok ha begynt å tette sømmene på de teltene de har produsert etter 2019/2020. Dersom du tenker å bestille teltet på nettet er kanskje ikke mulig å vite om teltet er produsert etter denne endringen ble gjort. Finner du teltet derimot i en fysisk butikk, er det fort gjort å sjekke om sømmene er tettet. Med tette sømmer, er dette et supert telt til en rimelig penge. Men skulle helst ønsket at det hadde vært vanntett uten noen egeninnsats.
  3. Jeg har Zoic 3 og er veldig fornøyd med dette. Veldig god plass til to personer og en liten hund. Utrolig godt å bruke uten ytterduken, for maksimal lufting, på de varmeste dagene. Det var riktignok nødvendig å tette sømmene på ytterduken med en slik seam-sealer. Men etter dette har teltet fungert veldig bra - også i regnvær.
  4. Jeg har MSR sin universal footprint til mitt Carbon Reflex. Det er godt mulig dette er en annen den den som følger med Elixir. I hvert fall så har jeg pleid å legge det slik at de grå hempene som holden snorene i hjørnene kommer på oppsiden. Den siden som da ligger nedover kjennes ut som kan være behandlet med en slags DWR. Kan derimot ikke huske at noen av sømmene på min er tapet.
  5. Det er gratis å parkere på Krossobanen. Busstilbudet fra Krosso til Rjukan er dessverre dårlig. Det går noen få busser i løpet av dagen, men dersom du kommer ned på feil tid kan det fort bli lang ventetid. Du kan sjekke rutetider på www.farte.no Når vi kom ned fra vidda for noen uker siden haiket vi til rutebilstasjonen slik at vi nådde bussen videre til Notodden.
  6. Jeg kjenner litt til de teltene fra MSR, og jeg vil nok anbefale Mutha Hubba over Elixir 3 til en som er 1.90. MSR har oppgitt samme liggelengde på de to (2.13 m), men på Mutha Hubba har du hode- og fotende mot for-teltene som gir deg rette vegger. Takhøyden er 1.12 m, så det burde holde. Selv er jeg 1.85 og syntes takhøyden var mer en nok. Mange liker riktignok ikke "amerikansk" oppsett der inner-teltet må settes opp først - spesielt mtp regnvær. Selv synes jeg dette ikke er et så stort problem som mange skal ha det til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.