Gå til innhold
 • Bli medlem

arbe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

arbe vant dagen sist 20. februar 2020

arbe hadde mest likt innhold!

Om arbe

Nylige profilbesøk

1 306 profilvisninger
 1. Var høyere jeg. Sipmek var sommerlig. Jetnamsvannet vårlig, og Øvre Jetnamsvann/Ranserdalen var grå, trist, snøfull og isdekt. Men fjoråret vart svært unormalt da, såvidt jeg har forstått. Fisk fantes heller ikke forresten.
 2. Får håpe på tidligere vår enn i fjor. Var der i starten av august og fant is på vann og vårflom i bekkene.
 3. En god dæsj lime er effektivt for å få litt smak. Har man i tillegg fisk stekt i mengder med smør og noe løk har man et herremåltid.
 4. Den kan også være ganske stri, med en halv ally på kanoen, plenty mygg og sterk varme. Du har kanskje GPS-spor fra da vi bakset oss over der? Den bør du dele, vi traff vel brukbart på veivalget, mener jeg å huske.
 5. Når jeg glider mine ski gjør jeg som følger: 1. Smelter på glider. Skal du ha det i en sammenhengende stripe må du legge nedpå kanten av smørejernet, vær kjapp og ikke ha smørejernet på samme punkt lenge. Da brenner du sålen og ødelegger den. 2. Avkjøle 3. Sikle i full bredde, 2-3 ganger 4. Ta siklingen på høykant og ta hver halvdel 2-3 ganger 5. Børst noen drag med bronsebørste PS for å ta rennen i midten er det genialt med slike runde "siklingspinner" man får kjøpt på sportsbutikker. Dette duger i lange baner til treningsbruk.
 6. Sliten sikling? Den bør (les: må) ha skarpe kanter. Mange ski er konkave slik at man må ta en og en side av gangen.
 7. Er i "utforskningsfasen" på vinterovernattinger selv, og har et par viktige tips, som jeg har lært: -ha opptenningsved og nok ved til å få på god lunk i UMIDDELBAR nærhet til soveposen. Å tenne opp på morgenkvisten uten å gå ut er GULL. -tisseflaske - glemmer du det faller litt av poenget med ovennevnte punkt bort... Vinternatt er digg, når man holder varmen.
 8. Veldig se-bar serie! Nesten så man kan bli fristet til å foreta en light-tur med samme konsept. Vil kunne få se og oppleve naturen på en helt ny måte. Seansen med blautmyren var dryg å se på. Opplevde noe lignende en gang, en kompis vaset seg uti en skikkelig blaut svartmyr og satt bom fast. Jeg hadde av uforklarlige grunner ikke på klær, og kunne bistå med å få stakkaren opp. Moral: skal man krysse blautmyr bør klærne kastes!
 9. Det er stuerent i språkrådets stue. Jeg kjenner ingen norsktalende amerikanske indianere, så har ikke fått hørt hva de synes om saken. Og ja, fordommer er fordommer, det poengterte jo jeg og. Var jo ganske interessant når Kvernmo besøkte dene-folket. Han hadde jo et klassisk norsk syn på indianere, som et flott folk i pakt med naturen. Så møter han en gjeng rusmisbrukere som skadeskyter dyr til sin egen store fornøyelse. Jensemann fikk seg en skikkelig øyeåpner der.
 10. Indianer er et stuerent ord å bruke, og bør på ingen måte blandes med amerikanske "indians". I følge språkrådet. Neger er en annen gate, og et ord som er gått ut på dato. Forskjellen på indianere og mørke afrikanere er at fordommene våre (som oftest da) mot indianere er i overkant positive og romantiserende, mens fordommene mot afrikanere er i langt større grad negative. Det er nok derfor disse betegnelsene ikke vurderes likt.
 11. Merkelig å klandre Kvernmo for at indianerne i Canada har store rusproblemer. Eneste han kan påvirke med den seansen er å få frem at våre fordommer mot indianere er altfor positive og romantiske.
 12. Helt på trynet at enkelte kommer i media med slike utspill. Selvfølgelig kan man gå på tur selv om det er jakt! Det er jo tross alt jakt året rundt, unntatt noen få utvalgte helligdager. Det sagt, første helgen/uken i elgjakten prøver jeg å ta hensyn med å ha på meg sterke farger og holde meg fortrinnsvis på merket sti. Møter jeg en jeger spør jeg gjerne hvor de jakter/har tenkt å jakte, slik kan man unngå å løpe seg rett inn i jaget, eller skremme opp rypene unødvendig. Jeg er så naiv at jeg tror man møter forståelse, om man selv viser forståelse. Kjenner man tilfeldigvis noen elgj
 13. Restitusjon betyr ikke at man skal ligge i ro på sofaen, men at man ikke skal trene hardt
 14. Her passer det fint å lime inn et dikt av en naturmann alle i Trøndelag har et kjært forhold til - Jon Østeng Hov! Skal hilse fra fjellet Skal hilse fra fjellet jeg kommer med bud; det lyste så herlig der inne. På floene vogga myrduna brud, mens viddene lekte så linne. Det let i kvar busk, det var slikt et kor, og sang til mitt øre seg søkte. Og rypa, min elskede, møtte mitt spor, hvor sti langs med bekken seg krøkte. Det glitret i stryket, det blinket i vak, og gleden i brystet mitt bruste. Over aurete botn storfisken rak, mens fjellbrisen vasskorpa
 15. Ser ut som en relativt komfortabel og grei måte å bære på. Men jeg lurer på hva som skjer om man skulle være uheldig og snuble. Går man på snørra ser det litt skummelt ut?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.