Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. mai 2025 i alle områder

  1. Pakke fra Finland scandinavian outdoor. Fjällräven Kajka 35 M/L Green. 3,359 kr fikk den for 2,778. Nå er det bare å fyre i gang på nye Fjelltur.
    3 poeng
  2. Generellt må man sette seg inn i reglene som gjelder for det stedet man er. Det varierer veldig og det er ingen fasit på hva som er lov og hva som ikke er lov. Fellesnevneren for f.eks. Statsskog sitt fiskekort er at " All redskap skal ettersees/trekkes minst en gang i døgnet og fastgått fisk avlives og fjernes". Daglig med andre ord. Likeledes er det regler for hvor mange ståsnører man kan ha etter hvilke vann man fiske i. Det vannet jeg fisker mest i er det kun lov med 2 stenger, noen vann er det lov med 4 stenger og noen steder er det lov med 5. De skal merkes med navn.
    2 poeng
  3. Takker for mange gode tips! Helt enig med deg, rk! Litt skeptisk til at det kan være for langt for hun minste ja. Vi tror vi ender opp med trekanten i Tafjordsfjella. Litt kortere etapper over flere dager og det ser himmelsk ut! (https://ut.no/turforslag/1110932/trekanten-i-tafjordfjella)
    2 poeng
  4. Erfaringene jeg har gjort meg med mine barn er at det er bedre å være litt defensiv enn alt for ambisiøs. Både foreldre og barn får det bedre om man går kortere etapper og har overskudd, enn om man pusher for langt. Jeg har også hatt med meg mine barn på alt for lange dagsetapper og det har gått fint, men jeg ville aldri planlagt med det flere dager i strekk. Jeg ville ikke planlagt for hverken etappene i Trekanten eller de lengste etappene mellom hyttene i Sylan med en 2018 modell. Risikoen for dårlig stemning og tunge dager er for stor. Da tror jeg det er bedre å finne de litt kortere etappene mellom de ulike hyttene i midt-Norge og heller lagt inn tid til bading og annet gøy ved ankomst hytten. Ikke alt for langt å kjøre til Rondaene heller, noen av turene der er nok mindre krevende enn Trekanten og turene i Sylan.
    2 poeng
  5. Paret jeg har er Altra Lone Peak Hiker. Men det ser ikke ut til at Altra har noen halvhøye sko uten membran for øyeblikket. Alfa Stette gir nok mer støtte en Altra skoene jeg har. Det er nok ikke de jeg ville valgt for å gå med tung sekk i fjellet. Jeg kikket litt rundt, og GoreTex er jo nærmest blitt standard i alle sko av denne typen. Ellers se mitt innlegg om tvilsomme nettbutikker i denne tråden:
    1 poeng
  6. 20D er tynnere enn hva jeg ville brukt uten skum under, men sikkert fint med skum i bunn! Dura greiene til expend med 170D i bunn burde fungere greit uten skum
    1 poeng
  7. En på youtube som tester både Ly1 og Torv underlaget. Ca 12 minutter ut i filmen. Han viser problematikken med høyden på 11 cm og krumme vegger, antar at det vil også gjelde for mange telt med lav tak høyde og skrående bakvegg. Han har et par gode poeng og det er litt morsomt at både ligge underlag og telt fra samme produsent, med to produkter som er omtrent kommer ut på samme tid
    1 poeng
  8. Hvis dere kommer kjørende fra Trondheim så kan dere jo vurdere å starte den turen fra øst, kjøre inn Brøstdalen og gå til Pyttbua første dagen. Blir en del kortere kjørestrekning, spesielt hvis dere skal dra før Trollstigen åpner (det er vel estimert til mot slutten av juli i år?) Og hvis dere har litt ekstra tid så anbefaler jeg sommers tid å kjøre via Aursjøvegen (Eikesdalen-Sunndalsøra) enten på tur eller retur og evt legge inn en overnatting på Aursjøhytta som er en betjent DNThytte med bilveg helt frem. Flott turterreng der og artigere vei å kjøre enn Trollstigen synes jeg
    1 poeng
  9. Jeg har hvertfall ikke noe i mot å beklage når jeg tar feil 😊. Jeg var nokk litt kjapp på avtrekkeren. Så den går på meg 😊 ha en fin dag Ada
    1 poeng
  10. Hva med Bjørneggen-Storerikvollen-Ramsjøhytta-Schulzhytta-Bjørneggen? Bilveg frem til Bjørneggen og to av hyttene er betjente. Og så kan man svippe innom Fongen (høyeste toppen i både Meråker og Selbu) på tur fra Ramsjøhytta til Schulzhytta hvis man har et par timer med ekstra futt i beina (og ser at man rekker middagen...).
    1 poeng
  11. Fine vann i Østmarka er som regel flittig brukt i helgene over hele sommerhalvåret. Jeg har denne våren unngått vann og merkede stier. Der får du nyte Østmarka helt for deg selv, og det er mange fine leirplasser om du tar deg tid til å lete. Vann henter du i bekker, eller tar med deg. Ellers kan jeg nevne Svartkulp, vest for Skålsjøen. En leirplass på østsiden og en på vestsiden. Ikke det vakreste vannet, men mindre brukt.
    1 poeng
  12. Tenkte det samme da jeg så de nye og leste gjennom spesifikasjonene.
    1 poeng
  13. I varmt sommervær, så må du regne med at de blir varme. Jeg var ute og klippet plen i litt over en time i dag, i ganske varmt vær. Jeg brukte et par Walk King jeg har med et par tynne og et par tykke sokker, siden jeg liker å ha god støtte i når jeg klipper en skråning. Selv på den korte tiden så ble det ganske fuktig i sokkene. Jeg har også par Impact. Men de er likt bygd opp. Jeg var også ute og gikk med de i påsken en dag det var ganske så sommerlige temperatur, da var sokkene på grense til å være våte og ikke bare fuktige etter turen. Det hadde kanskje vært bedre med en størrelse mindre for ren sommer bruk med bare tynne sokker. Men med tykt lær og foring, inkludert GoreTex, så blir det nok ganske tett og varmt likevel. Det samme vil jeg nok tro gjelder Alfa Stette siden de også har Goretex. Men de er kanskje tynnere og derfor ikke fullt så varme. De ser veldig fine ut og er lettere. Så de kan nok være godt valg. Så på sommeren bruker jeg vanligvis et par halvhøye Altra sko uten membran med tynne sokker når jeg går tur i nærområdet, hvis det ikke regner og jeg ikke trenger mye støtte. Ellers på året så er det Alfa lærstøvler som jeg bruker. Valg av fjellstøvel er også valg av kompromisser utifra aktuelle bruksområder.
    1 poeng
  14. Jämtlandstriangelen er jo en mulighet☺️ Fine muligheter til å bo både i hytte (og telt). Stier litt på kryss å tvers så man kan korte ned turen ved behov. Ta utgangspunkt i Storulvån. Og kjøp vafler på Hanriis kafé i Handöl etter endt tur😉
    1 poeng
  15. Hva med fjellområdet Sylan. Det er noe myrete der. Ellers vil jeg anbefale appen ut.no Den er utviklet med DNT, og viser hyttene til DNT.
    1 poeng
  16. Hva med (deler av) Fjordruta? https://ut.no/turforslag/115720/signatur-fjordruta-pa-nordmre
    1 poeng
  17. Nå har Thomas selv "hele" (akkurat nå) 27 poster i forumet her så tenker at du ikke skal legge en enkelt brukers begrensede erfaring med dette forumet til grunn for totalvurderingen av tonen her inne. Jeg opplever det som han fikk direkte kritikk for motiv og fremgangsmåte og at ingen fulgte opp dette noe videre. En av fordelene med forum er at man enkelt kan gå inn på enkeltbrukere, se antall poster, tilbakemeldinger og "score" slik at man enklere kan gjøre en vurdering selv. Dette er en klar fordel med fora kontra f.eks Facebook. Facebook har lenge vært et sted det virker som det er viktigere for folk å svare fort enn riktig og det kan være vanskelig å gjøre noen vurderinger av erfaringene/seriøsiteten osv til de som svarer. Det er ganske mye enklere å gjøre seg noen formeninger om slikt i et forum. Velkommen hit. Håper du både finner svar på dine turspørsmål og kan bidra med egne erfaringer og kunnskap.
    1 poeng
  18. Det kom mye gøy fra Durston og Tread Lite Gear i posten i dag💸💸 Kakwa 55, pods, pluggpose og pose til Windburneren blant annet.
    1 poeng
  19. Jeg begynte med packraft på senhøsten 2020, ikke padla noe som helst siden et par ganger med kajakk i 1997. Jeg har aldri tenkt/reflektert noe over teknikk, jeg bare padler (nærmer meg 100 turer siden debuten). Det er det som er så fint (slik jeg oppfatter det) med packraft på flatt vann , og rolige elver. Hvem som helst mestrer det fra start, siden det er (nesten) like enkelt som å gå. Kan hende jeg har endra stil/teknikk siden start, og padler jo nå på mer krevende steder, men det er jo bare tyngre. Om jeg padler på et rolig lite vann, eller ute på fjorden med noe motvind er ikke så ulikt ha stil/teknikk kommer til føler jeg Jeg har stilt åra så langt som mulig, fant ut at det gjorde at det ble mindre drypping inn mot båt og meg. Jeg har også stilit årebladene likt vinkla, blir enklere i håndledde da, synes jeg. Padler jeg på kule trange/smale steder, gjør jeg selvsagt åra kortere. Det nevnes her med pute og sittestilling. Det er både pute og solid ryggstøtte i båtene mine, det er vel standard i alle båter?
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.