Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. april 2025 i Innlegg

  1. Turen som ble til likevel Jeg spurte her inne om tips til teltur i nærheten av Jotunheimen. Planen var klar, sekken pakket og jeg hadde tatt fri fra jobb. Men i siste liten fikk han jeg skulle dra med en akutt kneskade. Så der sto jeg, tidlig fredag morgen, med alt klart – og alene. Jeg sto der med tungt turutstyr ment for to personer og to sekker. Jeg måtte tenke raskt. Et tips jeg hadde lest her tidligere dukket opp i minnet: Øyungen i Nordmarka. Kort og lett tilgjengelig, men likevel naturskjønt. Det ble løsningen. Turen startet fra Skar utfartsparkering. Derfra går det en tydelig sti helt frem til vannet, en tur på 20–30 minutter. Da jeg kom fram og fikk øye på vannet, visste jeg med én gang hvor jeg ville slå leir: på Storholmen, øya midt i vannet. Den så idyllisk ut, og lå perfekt til for både kveldssol og morgensol. Jeg valgte å ikke krysse isen dit ut, selv om jeg gjorde det på vei tilbake. I stedet fulgte jeg østsiden av vannet til jeg fant en myr jeg kunne krysse. Jeg ble selvfølgelig klissvåt, men det var verdt det. Øya bærer preg av å være mye brukt – forståelig nok, med tanke på nærheten til byen. Mange trær var felt unødvendig, og det lå dessverre en del søppel rundt. Jeg slo opp teltet helt ytterst på øya, på en stor, fin plass rett ved vannet. Fyrte opp primusen og lagde meg joikaboller, før jeg ble liggende langs vannkanten i flere timer og bare nøt roen. Jeg brukte litt tid på å rydde rundt i området – fjernet søppel, samlet kvister og tok ved fra allerede felte trær. Været var helt fantastisk – sol hele dagen og en nydelig solnedgang som speilet seg i isen. Når mørket la seg, var det utrolig deilig å kunne sitte rundt bålet med en kald øl fra vannkanten . Flere bål dukket opp på ulike steder rundt vannet, og det var nok 7-8 andre grupper samlet rundt. Jeg regner med at det er stappfullt her på sommeren. På vei tilbake tok jeg sjansen på å krysse isen. Det mest risikable var å komme seg fra land og ut på isen – den var tynn langs kanten. Jeg hadde ikke sekken stroppet på ryggen, i tilfelle jeg gikk gjennom. Men isen virket overraskende solid, og det er nok noen uker igjen før den forsvinner helt. Målet mitt var enkelt: å komme meg ut. Og det klarte jeg.
    4 poeng
  2. Rask overnatting i Østmarka. Første gang vi overnatter 2 i Hilleberg Unna... Og kanskje siste gang? Liggeflaten er på grensen, men i og med at alle veggene i teltet er ganske skrå blir det rett og slett for liten effektiv plass. Deilig med overnatting i skogen likevel.
    4 poeng
  3. Jeg gjør et forsøk på å reparere de knekte stålkantene på mine Åsnes Amundsen ski fra rundt 2010. På den tiden hadde Åsnes problemer med stålkantene på 1,5mm, det ligger flere tråder om dette her på forumet. Jeg har hatt skiene stående i påvente av en ide for å fikse dem. Nå trenger jeg et par ekstra ski for en helgetur, så blir spennede å se hvordan de holder. Flensen i stålkanten har hull som er ca. 6mm fra hverandre senter til senter, og 3,25-3,5mm inn fra ytterkant av stålkanten: Tanken er å sette små stifter i disse hullene, som holder de knekte stålkantene inne i skien. Jeg bruker stiftetråd/glassmesterstift for det har jeg liggende. Stiftene er av mykt stål og 1,25mm i diameter: Markering med nål av hvor hullene i stålkanten befinner seg: Stikker hull med nålen for å lede stiften riktig vei. Hullet skrår litt mer innover mot senter av skien enn vinkelen på ytterkanten, sånn at stiften holder seg godt på innsiden. Innmaten av skien er faktisk ganske myk (treverk): Klipper av stiften så den går fra 17mm til ca. 11mm lengde, som jeg tror er nok. Bruker en fil til å lage en egg på stiften så den skal skjære lett inn langs med lengderetningen på skien Slår inn stiften med en hammer så den følger hullet fra nålen: og knekker den av: Slår den helt inn, og gjør det samme med de tre andre hullene: Så gjenstår det å se om dette holder. Det finnes allerede endel hull i skien:
    2 poeng
  4. Veldig skeptisk, har ikke for vane å trykke på lenker der det ikke vises hva den/de går til... uansett hvem som poster. Og denne posten LYSER at man ikke bør trykke på noe som helst, slik den er laget
    2 poeng
  5. I mangel på bilde som ikke var bak betalingsmur tidligere til å vise til i førstepost er teltet nå avbildet på Bengt Rotmo's Instagram: https://www.instagram.com/p/DHlaKXTxzZC/?utm_source=ig_web_copy_link
    2 poeng
  6. Neppe så mange som kjenner til merket Unigear. Etter tips fra en (for mange) ganske kjent "youtuber" (Torgeir Dahl) kjøpte jeg min Unigear-tarp via EBay. Har tidligere hatt duker fra Hilleberg og Red Fox. Ingen slår Unigear i bruksverdi. La gå, det er ikke de letteste om vekt er pri 1. Men det du får igjen er en solid tarp med et innsydd alu-belegg på ene siden, som gjør at solavskjermingen er overlegen ift de fleste andre tarper. På lange lyse sommerdager og netter her nord er solstråler mot teltet et null-problem med denne duken. Med et korrekt oppsett ligger du godt og kjølig inni teltet uansett hvor mye solen forsøker å trenge gjennom. Bruker også duken på høstjakten som bivuakk alene, uten telt. Knakende stemning å ligge under den med pipen og myse inn i bålet. Noen bilder av denne kan sees her. Eventuelt her. Eller her.
    1 poeng
  7. Sydvang Skaring 9 UL tarpen er helt super. Masse tarp for pengene. Lett og har en masse barduner, men ikke stor nok til å "dekke hele teltet". "Catenary cut" som tarpen har tror jeg er en fordel for å lettere få den stram, selv i litt rar form. Eksempel fra da jeg brukte den over et Abisko Lite 3: Dette var egentlig litt upraktisk siden man må krype ned lenger før man er ved inngangen når man skal inn. Hadde vi rullet opp hele forteltet hadde det hatt mye mer nytte som "forlenget uteplass".
    1 poeng
  8. Den første er Aliexpress. Helt trygt å SE på. Noe lignende denne? Det er mange billige skatter på AIliexpress om man bruker hodet.
    1 poeng
  9. Isåfall kan det være lurt å ha en løsning der en bardun "tar over" når strikken er strukket helt ut da en strikk tåler mindre ( med tanke på kraftig uvær) Har sett noen løsninger på dette, men husker ikke hva det kalles. Tenker da hovedsaklig på festene langs bakken som er hovedforankringen på en Duomid Edit: Noe alla dette
    1 poeng
  10. Vet ikke helt om jeg skjønner behovet for å dekke hele teltet med tarp. Er teltet defekt på noen måte? I min bok er det greit å la teltet være leveggen og sette en mye mindre tarp ved inngangen for å få mer plass til koking osv. Men jeg er bare en enkel gutt fra havgapet 😂
    1 poeng
  11. Å dekke hele teltet med tarp gir ikke så mye mening egentlig (annet enn for skygge). Det er styrete og ender gjerne med en uoptimal strekk i tarpen så det bare blir blafring. Du vil jo gjerne også ha litt luftgjennomstrømming inn teltets ventilasjonsluke også. Siden formålet her er kokkelering - Lofoten 3 SL Camp har et ganske bra størrelse fortelt. Med døren åpen er det en fin matlagingssone. Med en liten tarp og gåstav e.l. til å støtte den opp kan du lage en "baldakin" type løsning som utvider plassen rundt forteltet litt. Søk på "baldakin" her på forumet så finner du mye inspirasjon.
    1 poeng
  12. Midtfestepunkt på tarpen er til min bruk veldig nyttig. Jeg bruker tarpen ofte uten mulighet for "ridgeline" (midt-line) og da er det veldig nyttig med feste på midten. F.eks slik (det står et Helsport Fjellheimen 2 under tarpen der : Dette var rigging for å få skygge fra midnattsola. Samme tur slo det om til litt nedbør og det ble rigget om til tørt uteområde foran inngang: Dette er Revir Oslo sin tarp Hegn på 3*4 meter. Den er noe større og tyngre enn jeg normalt ville tatt med til ren telttur da det skal barduneres og plugges ganske kraftig for å holde den størrelsen på plass om det blåser litt. Jeg ville uansett ikke prioritert tarp for å lage le-vegg. Du har le bak teltet uansett. Tarp for min del prioriteres enten for skygge eller nedbør. Når det er sagt så skal det nevnes at Hegn Tarp har pleid å være mye tarp for pengene og jeg har 3 som jevnlig er i bruk til at fra hengekøyetur til tak ala det over her når turene i inkluderer alt for lang bæring. (Og så er jeg såpass "heldig" at jeg har vel totalt ca 6 forskjellige tarper og kan velge litt etter hva som passer best til hver enkelt tur)
    1 poeng
  13. Som levegg mot vind synes jeg tarp fungerer dårlig alene. Det er mye vindfang. Man hvis du får lagt tarpen over et telt, eller en stor stein, så får du et godt le mot vinden med den kombinasjonen. Da tar teltet/steinen mesteparten av kreftene mot vinden. Samtidig synes jeg tarpen ikke bør være for stor, det blir mye vindfang og vanskeligere å sette opp i vinden. Når tarpen skal over et telt synes jeg relativt tynne lette tarper fungere best. De former seg best, og legger ikke så mye vekt på teltet. Jeg har en relativt billig Naturehike Cloud tarp som jeg er svært fornøyd med. Lett og sterk! Min Bergans Medium tarp er større, men brukes kun på dagsturer.
    1 poeng
  14. Jah, og det er derfor jeg tolker det som narvspaltete lær! Elgen
    1 poeng
  15. Ikke en løsning jeg vil bruke på mine Hilleberg telt, men med et "en-stangs-telt" med polysterduk som slik jeg har forstått det gir lite rom for strekk i duken - tenker jeg at en kort løkke med strikk mellom bardunfeste og bardunsnøre vil fordele belastningen når det kommer harde vindkast. Det vil gi bevegelse i teltet ja. Blir det plagsomt prøver jeg uten. Strikken må være slik at man får strammet bardun og duken godt, men uten å "bruke opp" hele elastikken, slik at man har noe å gå når de kraftigste vindkastene kommer.
    1 poeng
  16. Jeg bruker mest flyfoto med mapbuilder overlay, mapbuilder overlay viser da alle stier, veier osv. For min del gir det ofte mest nytte. Eventuelt konturlinjene man kan skru på i kartet. Slope angle shading gir jo også et mer intuitivt overblikk over høydeforskjeller og bratthet enn relief-kartet gir. Jeg er også glad i muligheten til å få merket opp strukturer i kartet, da dukker alle hytter osv opp. Dette er jo en del av de tingene som man ikke finner på alle kart, Eventuelt konturlinjene man kan skru på i kartet, små veier og hytter dukker feks ikke opp i Google Maps. Samtidig så får man jo feks Live Satelite Photos med Pro versjonen. Det blir jo omtrent samme som Copernicus, å få tilgang til satelittfoto som bare er noen få dager gammelt kann jo ha enorm verdi til tider. Men jeg er usikker på om live satelitt-bildene man får via Caltopo faktisk holder høy kvalitet i Norge, eller om det primært er en USA-basert tjeneste. For min del er dette nok til at jeg kan planlegge det jeg går av turer uten at jeg trenger å holde på slik jeg har gjort tidligere med å kombinere mange ulike kart-tjenester. En annen funksjon som frister med Pro er jo muligheten for å printe kart. Du kan printe kart i A4-størrelse på fotopapir i høy kvalitet med alt du trenger å vite. Så det er mye snacks kombinert i en enkelt kart-tjeneste. Og jeg skraper jo fremdeles kun overflaten av det som er mulig i denne.
    1 poeng
  17. De beste turene trenger ikke å være de lengste. Man trenger ikke et kjempebål for å ha "tur-TV", to pinner som brenner er nok. Høres ut som om du hadde en kjempehelg. Takk fra oss alle for at du rydder søppel etter andre, de bynære områdene er utsatte.
    1 poeng
  18. Det ser ut som at Barents kommer med en UL versjon av noe som ligner på "south pole" teltet. Det kan bli spennende. Så så vidt litt av det på storyen deres på instagram. 2 nye faktisk. Børgefjell 2p og Dindalen 4p.
    1 poeng
  19. Fredag til tirsdag gikk jeg Breistølen-Bjordalsbu-Iungsdalshytta-Kongshelleren-Geiterygghytta-Finse og over Hardangerjøkulen. Aldeles nydelig 😎
    1 poeng
  20. Nok en helg på Hardangervidda. Med turmakker uten særlig ski/pulk-erfaring ble det en bra rundtur for det meste i kvistet løype fra Halne og ned til Stigstuv, oppover mot Dyranut igjen før vi skjærte av for å rette oss mot Halne igjen. Ca. 31 km. Jeg ble første besøkende på Stigstuv i år! Lever lenge på den 😁 De åpnet vel bare noen timer før vi ankom for en kaffe og lunsj. Turmakker brukte sitt Sydvang Skaring 2p UL-telt, og dette fikk testet seg godt. Natt til lørdag var værmeldingen oppe og nikket på 19 m/s i vindkastene. Det blafret nok litt, men teltet stod helt fint. Det er bare å gjenta at Sydvang Skaring UL er et veldig godt kjøp om man ikke har lyst å brenne av store summer på et lett og godt telt. Jeg brukte Fjällräven Keb Endurance 3 som jeg i det siste har fått dårlig samvittighet for å ikke ha brukt nok. Spitsbergen-teltet er blitt prioritert for ekstra plass når det ikke bare er jeg som skal sove i det. Godt å være tilbake til et telt som ved en del vind "uten å prøve" kun lager litt rolig durelyd istedenfor blafring Snømelding: Det er et veldig tydelig skille fra typ. Øst for Halne på Hardangervidda som er vesentlig mer snøfattig enn vestover. Snøen fredag og lørdag var helt panser i de fleste områder etter sol, regn, vind og minusgrader som har herjet om hverandre i det siste. Ikke det kuleste føret å gå i, men helt perfekt for god teltstrekk. Graver man hardt nok igjennom de harde lagene kommer man omsider langt nok ned til å kunne stå oppreist i forteltet. Natt til søndag kom det et snøfall på 1-2 cm som gjorde seg godt for hjemturen, selv om det ikke tok lang tid før det ble klabbeføre i solsidene. "Ser østover" til et mye mer flekkete landskap: Stigstudalen: Parkert på Stigstuv Snøfall natt til søndag:
    1 poeng
  21. Ei lita veke med nordisk slede i Rondane på meg og @Sig Man, som første litt lengre tur for to unghundar på 7mnd og vel halvanna år. Start Måndag vart forskyvd til Tysdag grunna matmors behov for litt kiropraktisk assistanse før ei veke med kjørebeltet på. Med ein hund mindre i hushaldninga enn ved inngangen til vinteren, og to skiløparar på ein slede, var målet kos og hygge, god tid til samvær og innarbeiding av langtursrutinar hjå dei unge. Planen var Høvringen - Vetåbua - Øksendalen. @Hammer hadde ein dag mindre til disp, og gjekk oss i møte frå Venabygdsfjellet Med ein binding som rett og slett losna heilt frå skia, og medførte ein kveldstur med snørekjøring til Venabu for å leige eit par ski, tapte vi endå ein halv dag. Vi enda difor opp med Høvringen - Jammerdalsbu - Øksendalen. Ein veldig flott tur med mykje god tid og godt samvær. Vi har hatt alle sortar føre, og eg har sjeldan vore så glad for xplorebinding og stive Lundhagsstøvlar som eg har vore denne veka, i skarpe unnarenn med sterke bikkjer framfor sleden. Liten stemningsrapport under. 20250327_130056.mp4
    1 poeng
  22. Jeg har trollheimen classic 3 og stetind 3 ul. Trollheimen blir nok brukt mer som vintertelt mens stetind 3 er egentlig for stort. Synd de ikke har 2 mannsversjonen. Jeg blir nok å kvitte meg med stetind å få taki et lettere 2 mannstelt. Er ellers relativt fornøyd. Har inntrykk av at mange influensere har fått "kasta" de teltene etter seg også og ble kanskje litt lurt av det selv da jeg var fersk
    1 poeng
  23. Ta deg sammen! Jeg opplyser helt klart i samme post at jeg har tilknytning til AMOK
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.