Gå til innhold
  • Bli medlem

Utenfor

Aktiv medlem
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

22 Neutral

Om Utenfor

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Glo over urørt terreng og tenke at noen andre 500 år tidligere kunne sett det samme er en veldig spirituell opplevelse (ikke i relgiøs forstand).
  2. Repeterer meg sikkert. Om vi gjorde unntak for allemansretten på Hardangervidda, Rondane og Jotunheimen ville vi fortsatt hatt allemannsrett i resten av Norge. Men etter min mening er allemannsretten mer verdifull og BEDRE jo større områder den omfatter. Greit, det er ikke stengning av hele Nasjonalparker som diskuteres ennå. Vi har hatt allemannrett siden 50 tallet, praksisen mye lenger og villreinstammene har eksistert ved siden av dette. Det er moderne næringsutvikling, vei, infrastruktur, hyttebygging, grunneiervirksomhet osv. som har brakt villreinen til nesten kollaps, disse truslene finnes mot alle naturområder og villdyr i Norge. Så vi flytter turistene fra dette område til et annet, som igjen vil få økt belastning og kanskje på grunn av dette utvikler egne begrunnelser for allmenn begrensning. Da har vi plutselig et nytt problemområde. Om det som skjedde med villreinområdene var unikt og kunne isoleres, skulle jeg vært enig, men gitt situasjonen, hvor mange steder som opplever lignende dynamikk skjønner jeg ikke annet enn at dette bildet er en trussel mot allemannsretten. Jeg tror alle kan gjennkjenne og identifisere steder med lignende problemstillinger hvor løsninger som dette kan bli presedens. Tross alt, om nekte allmenn ferdsel er eneste mulige løsnong -gaffateipen som redder villreinen, da er jeg for. Men unnlatetelsesynden i å ikke diskutere/belyse/fokusere/FREMHEVE og gjøre noe med de bakenforliggende årsakene er ............ikke bra.. For å si det pent. Jeg er heller ikke mot nedleggelse av hytter flytting av stier ol. Slike Turisthytter som det er snakk om styrker (sikkert både og) ikke nødvendigvis allemannsretten.
  3. Enig i dette. Fjerning småveier ville mange steder hatt enorm effekt. Grunneieres tilgang på tungt maskineri osv. Har vært en forbannelse for Norsk natur. Er dette et svar på dette? Enig med Storm_Eagle. Den grunnleggende allemannretten må beskyttes, den er jeg sikker på vil innskrenkes fremover. Som bekjent av flere jegere kan jeg signere på at naturvernet i villreinjakten er et vikarierende motiv for mange.
  4. Jeg har også inntrykk av at tibudsprisen er den egentlige prisen på mange produkter. Resten er manipulering, eller markedsføring som noen liker å kalle det. Har Bosh produkter i hjemmet som jeg stadig ser på tilbud der ute, produkter som på ingen måte hører hjemme i den orginale prisklassen.
  5. Jeg har en eldre versjon av Xtherm. Ventil på toppen og mye knitring. Knitrer mindre etter noen år. Lapper småhull med sømforsegler/silikon. Bruker dette hele året om jeg skal sove inne i telt. Legger ved skummatter, skinn, tepper etter behov. Har alltid som han over et tynt skummlag fra Biltema som beskyttelse under. Uten telt, med bål bruker jeg oftest skumunderlag. Kanskje litt tungt, men jeg savner et enkelt, romslig opplåsbart underlag med en tynn EVA(matte) på hver side. Jeg tar den ekstra vekten..
  6. Jeg skjønner ikke at kun et kammer i hele lengderetningen skal være godt nok? Er det slik alle underlagene gjør det?
  7. Kanskje. Kanskje ikke. Er det gitt at hensynsfull ferdsel forstyrrer kalvingen? Ferdselsfrie fuglereservater er ofte bittesmå holmer i skjærgården og vann. Syns ikke det er til å sammenligne. Jo, jeg kan se for meg situasjoner hvor ferdselsforbud er akseptabelt. Jeg kan også se for meg at ferdselsforbud, fremover, blir den lettvinte løsningen for å holde liv i økosystemer som kollapser av følgene fra helt andre menneskelig aktiviteter enn fotturisme. For å repetere. Det er også et problem at midten av vidda er 4 timer gåing fra nærmeste bilvei istede for 6-8 om vi hadde fjernet 2-3 grusveier.
  8. Byråkrater fagfolk og de som betaler feite bunker for å jakte..? Forbud mot å gå i disse områdene er selvsagt mot allemannsretten. Forbud mot telting også. Men forbud mot kiting, fatbike, elsykkel, droner.. Omlegging av stier, stenging av hytter osv. Ingenting av dette er særlig inngrepende i allemannsretten. Jeg syns det er tåpelig og skremmende, og dessverre alt for mye i tråd med hvordan jeg ser for meg fremtiden for allemannsretten, om dette i det hele tatt blir vurdert foran et hav av andre helt opplagte tiltak.
  9. Skjønner hva du mener. Regner dette er dilemma mange aktivister er klar over. Når jeg hører Extinction Rebellion tenker jeg fort vekk på snørrunger som ramponerer kulturarv. Men jeg tror ikke det er helt rettferdig. Hvis jeg var 20 år i dag og så utsikten ville jeg også tatt radikale grep.. kanskje stoppet opp og vurdert strategien. Men organisasjoner som dette er løse strukturer hvor ingen kontrollerer alle, kanskje det er best slik. Som sagt jeg skjønner litt hva du sier, men jeg tror med det utbyggerne alltid vil få siste ord. Husker en av de tidligere vindmølle kontroversene, i alle fall den første jeg la merke til. PR folk innleid av disse megaselskapene manipulerte og satte lokalbefolkningen opp mot hverandre. Jeg fulgte dessverre ikke for godt med men det var opplagt strategi der. Lokalfolk som var i ferd med å bli fratatt livsgrunnlaget og var med rette forbanna. De ble diskreditert, gamle synder ble gravd opp fra sosial medier, de ble presentert som usaklige og truende....Man skal liksom stole på prosessen . Forbanna tull jeg stoler ikke på prosessen, jeg forstår godt at folk er sinte. Nå ser jeg de subsidierte milliardærene har kommet til bygda mi, med sine PR folk, artiklene har begynt å flyte i lokalavisene, motstand er ennå ikke mobilisert fordi det fortsatt er mye usikkerhet om prosjektet. Og med sine erfaringer fra denne bransjen kanskje de greier å nøytralisere motstand før den oppstår? Men det er virkelig skremmende å makten i apparatet de har, man får en tydelig fornemmelse at de store gutta er kommet. For min del skal jeg f...n ikke finne meg i at de ødelegger den siste fliken av "villmark" i området jeg bor . VELKOMMEN Extinction Rebellion!!
  10. En stund siden jeg leste artikkelen men kan ikke huske de foreslåtte tiltakene angriper allemansretten på noen grunnleggende måte? Her fatter jeg heller ikke hvorfor de enkleste og mest effektive tiltakene ikke blir vurdert? Gjør det som skulle vært gjort i mange nasjonalparker og mange andre steder. Fjern innfartsårene som skjærer langt inn i disse områdene. Jeg er ikke lommekjent i Femunden men om man hadde stengt innfarståren på Svensk side (Kjærringsjø?) Båten på Norsk side og sikker noen veier til ville veldig MYE natur vært spart. Istede tenker vi forbud-forbud. Med å stenge mener jeg ikke nekte ferdsel i disse områdene, kun nekte bilkjøring. Det er ikke slik at alle verdier er knyttet til praktiske applikasjoner. Edelstener er et milliardmarked hvor verdier ofte er styrt av følelser. Det samme i eiendomsmarkedet. Jeg tror ekslusivt eierskap og kontroll over natur /villmark potensielt kan bli langt mer verdifult en noe edelsten marked. Etter hvert (kanskje allerede) vil det sikkert ligge ganske mange offentlige milliarder klare til å brukes i diverse konserverings "schemes" Som en passiv intekt til de som eier disse områdene. Høres kanskje søkt ut men jeg tror dette kan være fremtiden.
  11. Har ikke sett denne dokumentaren til NRK, men syns det er pussig at folk tør å sette navnet på noe så aldeles syltynt som den kronikken. Min pessimistiske spådom: Før dette snur kommer allemansretten til å bli uthulet, folks tilgang på den urørte naturen kommer til å begrenses. Mer og mer. Urørt natur øker i verdi, som følge vil den eiendomsretten forsterkes, vipps så er våre kjære natur eid av banker. Noen som vil vedde mot?
  12. Har brukt Winnerwell Fastfold Titan mye, sammen med Nortent 4 og Luxe Hexpeak. Nortent blir litt for stort for den ovnen når det er bikkjelaldt. Luxe teltet funker om jeg forer jamt med god ved. Vurderer å annskaffe enten Frisport 6000 (med eller uten glass) eller Winnerwell Nomad View L sammen med NORTENT Lavvo 6 PC eller Frisport Exteme 8. Valgets kval. Jeg holder en knapp på Frisport ovn, på grunn av størrelse og Nortent lavvo fordi jeg allerede har flere grønne telt😶
  13. Fint motiv men vanskelig å se på bilde tatt av bilde🙂 Men er bildene på bloggen din, tatt med disse apparatene? Der var mye fine bilder. Løp på Elkjøp rett før de stengte i går. Der kunne de matche JFotos pris, vipps-bom-bang nå er det kjøpt. Ligger til lading.. Gleder meg å prøve!
  14. Etter å bladd gjennom bilder tatt med Sony DSC-RX100 III er jeg i grunn ganske imponert. Nei, ser ingen Pixler. Men det er ikke så lenge siden jeg så pixler med denne.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.