Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Kult at du tenkte på samme rute. Jeg fikk aldri gått turen. Jeg mener jeg leste på en eller annen toppturgruppe, mulig det var på friflyt, at det nettopp kan være glatt på svaene ganske høyt oppe. Det er mulig jeg startet denne tråden her på forumet ETTER at jeg leste om de svaene, jeg husker faktisk ikke. Skulle jeg vurdert å gå der nå, ville jeg ikke gått der hvis det er dårlig vær. Jeg ville også tatt med meg alt utstyret, ikke gått på dagstur, kjipt å komme opp og ikke komme seg ned igjen ved evt. dårlig vær. Vet ikke om dette hjalp deg så mye, men hvor tenkte du å starte og avslutte hele turen?
  3. I dag
  4. Fikk du noe svar på dette spørsmålet, eller fikk du gått turen? jeg tenker på samme rute, og har akkurat samme spørsmål.
  5. Det er kortere fra Glomfjord til Storglomvatnet, så anbefaler at du tar bussen dit. Eventuelt at du tar taxi fra Glomfjord til Fykan. Derfra går du "Rallarmarsjen" Blir noen høydemeter, men du slipper unna med en timinutters taxitur, istedenfor en halvtime. https://ut.no/kart/tur/1112181203/glomfjord-rallarstia#11/66.7929/14.0038
  6. Ja. Men hva slags erfaring er du ute etter? Er det innvirkning på isolasjonen du er ute etter? I så fall tror jeg ingen kan svare deg på hvor mye varmere det blir om underlaget blir litt bredere. Det må jo nesten måles på laboratorie. Det er på midten underlaget blir presset mest sammen. Støtter denne 👍
  7. Takk for tilbakemeldingen! Det er da slik jeg forstår det mulig, om enn litt knotete å ta rundturen fra Glomfjord, med utgangspunkt buss. Et muligens bedre alternativ kan kanskje være å hoppe av bussen på Ørnes, og ta taxi videre til Storglomvatnet? Turen på 3 mil vil vel koste litt - men antakelig ikke mer enn at det bør være vel verdt pengene. Ser da for meg at et mulig alternativ kan være: tur fra Storglomvatnet - til Glomfjord. Og buss tilbake fra Glomfjord. Fisket høres for øvrig forlokkende ut👍
  8. Jeg har vært ute etter noe lignende og venter nå på en Exped Thunder 70 i posten. Finnes i dameversjon. Jeg er veldig glad i Bergans Helium 55. Har hatt nåværende versjon siden vinteren 2022, og hadde en annen tidligere. Men på lengre turer blir den for liten for meg, og har ikke blitt helt venn med Gregory Baltoro-sekken jeg har brukt. Thunder veier 1,6 kg og har oppgitt lastevne til 24 kg. Ser ut som greie løsninger. Men passform er såklart viktigst, og det vet jeg foreløpig ikke.
  9. Vi har første versjon av Helium i 40 L som hun har brukt på alle turene vi har vært på. Men hun har lyst på en som er litt større, og litt bedre bærekomfort (ikke all verden på førsteversjon av Helium).
  10. 1. Det går buss til Glomfjord. Det er jo et stykke derfra opp til Láhko, men du kommer ikke nærmere med kollektivt ser jeg. 2. Det er et stykke fra Glomfjord til Láhko. Synd ikke bussen stopper på Fykan, for da kunne du fulgt rørgata opp til Papphuset ("ny" DNT hytte). Derfra er det fint å gå en rundtur i nasjonalparken. De aller fleste starter ved Storglomvatnet eller Namnlausvatnet (litt lengre ned). Eventuelt fra Langvatnet opp fra Sundsfjord, men dit er det enda lengre inn fra Kystriksveien/kollektivforbindelse. 3. Fisket.. Ja nei, hva skal man si? I Norgestoppen?
  11. Jeg har nå satt av en snau uke for å vandre rundt i Lahko nasjonalpark. Planen er ikke alt for lange dagsetapper, med regelmessige fiske- og foto-pauser. Stikkordet er rekreasjon - samt og få oppleve et område jeg aldri har vært i før. Jeg har tidligere tilbragt en del tid i andre nasjonalparker i "området"; hhv Saltfjellet-Svartisen og Junkerdal. Jeg har noen spørsmål til tips; dersom noen er kjent i området rundt Lahko / Glomfjellet. 1) Jeg kommer med fly til Bodø, og tenker grunnet turens varighet i utgangspunktet ikke å leie bil. Hvordan er mulighetene for å "reise kollektivt" til en tur i nasjonalparken? Ser at det er en buss 200 som går flere ganger daglig til Glomfjord. 2) Gitt at kollektivtransporten går til Glomfjord, er dette et OK utgangspunkt for en rundtur i nasjonalparken? Ser på kartet at det går sti fra toppen av slalombakken som kan følges til Øvre Glomvannet - og videre innover i fjellet. Eller er det et "must" å starte turen fra Storglomvassdammen? Her går det vel ikke buss? Eller finnes det andre startsteder som er OK utgangspunkt med kollektivtransport? 3) Hvordan er fisket i området?
  12. @ingen87 nei det ble ingen av sekkene her foreløpig. Hun fikk overta en brukt en av noen bekjente (ikke så lett), som hun foreløpig er veldig fornøyd med. Erfaringavis er hun en «enn sekk til alt» typen så den hadde nok bare samlet støv i kjelleren. Men har kikket på både Renn og Helium til meg selv for en lettere variant og, uten å ha kunnet forsvarse et nytt kjøp helt enda,
  13. Det er risikosport å spise det samme hver dag mener jeg. Hvis man går lei, blir dårlig i magen, eller som i ditt tilfelle; opplever at maten ikke metter nok, så har man «ødelagt» alle måltidene for turen. Variasjon sikrer at man får mange måltid som fungerer bra. Et par alternativer jeg bruker for enkel og variert turmat: 1. Frokostblanding med tørrmelk: Ferdige porsjonspakker med frokostblanding – for eksempel nøtter, tørket frukt, eller det du måtte ønske. Tilsett kaldt vann, og frokosten er klar på et blunk. 2. Pannebrød i porsjoner: Lag ferdige poser med tørrvareblanding til pannebrød. Når det skal brukes, tilsett vann rett i posen, kna det sammen til en tykk røre, riv av et hjørne og klem røren ut i en varm stekepanne med rikelig olje. Bruk det pålegget du liker. Fordelen er at du slipper å koke vann – det sparer drivstoff. Makrell i tomat og leverpostei i porsjoner gir mye god næring som pålegg. 3. Variert havregrøt: Havregrøt kan enkelt varieres ved å blande inn ulike typer babygrøt med forskjellige smaker. Jeg mener det er alfa og omega å variere maten litt – det gjør underverker for både humør og appetitt. Hvorfor spise det samme hver dag når det finnes så mange enkle måter å gjøre det mer spennende på?
  14. https://gaute.no/produkt/helmelk-pulver-35-fett-500-gram/ Ser ikke ut som Gaute har blitt nevnt her før, de har både skummet og helmelkspulver. Forskjellig annet som kan brukes til turmat også som eggepulver.
  15. I år gikk vi deler av Norlandsruta, fra Umbukta til Sulis. Jeg brukte mine splitter nye Durstongear Iceline Poles. Svært lette og behagelige å gå med, jeg har versjonen med løkker til hendene uten at det har betydning. Etter ca 130km så brekker plutselig nedre seksjon på den ene staven, jeg går på sti, og det er myk/fuktig jord å sette staven i. Passer ekstremt dårlig da jeg bruker staven til å sette opp X-Mid teltet. Ved neste stopp blir det feltreperasjon, for å ha en komplett stav til å sette opp teltet med, en bit av en bjørkekvister blir grei spjelk, men ikke til å gå med. Når vi så har fullført 260+km, så ser jeg at tuppen på gåstaven som ble brukt alene på resten av turen mangler og jeg har slitt nedover på selve karbonet i staven. MAO begge stavene feilet for meg. Dette er for dårlig stavene må kunne tåle normal bruk i norske fjell.
  16. Har man en ryggsäck med flera stora fack kan man lägga tält utan packpåsar i den. Vikt på tält kan nog variera lite beroende på material och större avvikelser desto större tält. Vissa återförsäljare som tex backpack uppger de olika artiklarna som följer med egna vikter. Packa i tid och väg allt om under din maxvikt du vill eller orkar bära, lägga tid på tex träning istället för vikt. Jag har sparat mycket på val av lättare ryggsäck utan många fack och blixtlås, och lägger då hellre vikt på ett tyngre tält. Några extra tältpinnar och linor och spännlås och extra fäste med klämma och stång hylsa tar jag med. Lina använder jag till torklina mellan stavarna som jag sätter vinklade utåt för att tåla högre vikt av kläder utan att åka upp ur marken som ofta är porös i fjällen.
  17. Østmarka på tvers, bomma kanskje litt på skotøyet. Var mye tørrere (og mye bra klopper!) enn forventet. Fin tur uansett
  18. På tur er det lurt med utstyr som har flere funksjoner. Skoene holder frokosten (havregrøt) og kaffekoppen, slik at dette ikke velter.
  19. https://www.youtube.com/watch?v=r3Xp_JvJD34 Nå har han lagt ut alle CAD-filene som gratis nedlasting. Tok en kjapp sjekk hos https://jlc3dp.com og det koster rundt 10-15 USD for SLM print i rustfritt og 30-35 USD for titan. Hva som funker eller bra aner jeg ikke.
  20. Spørs hva du vil ha, om du bare skal padle og vil ha en god packraft med lav vekt er det vel denne som er den beste jeg vet om: https://rodrig.no/en/products/anfibio-rebel-2k Så langt jeg vet så er det den beste kombinasjonen av størrelse, lav vekt, sprayskirt osv. Hvis du skal bære langt så er det en fordel. Når det kommer til komfort, fart og padleegenskaper, så er en lengre packraft stort sett bedre. Mens når det kommer til soliditet så bør du velge noe i tykkere og tyngre stoff. Alt handler om å finne den balansen du selv liker best, selv har jeg i praksis lagt mine på hylla og jeg har kjøpt kano i stedet, Packraft er i praksis noe som kun er verdt det på turer hvor du skal gå veldig langt og padle lite, på andre turer gir kano en ufattelig mye hyggeligere padleopplevelse. En packraft kan være noe skikkelig mannskit hvis du feks padler over et vann og må padle i motvind tilbake, da er det ikke sikkert du klarer det i det hele tatt.
  21. I går
  22. I förhållande till vikt är ju inte havregryn energirikt, men jag har provat musli och mkt hårda bitar och ej bra för tex tänder och får lägga i blöt på kvällen lika mjölk som blir bättre om får stå ett tag. Jag mår bra av havregryn och då pratar vi inte små portioner utan 3 dl och 7.5 vatten ca 100 gr torkad frukt 2-3 dl mjölk av pulver med hög fetthalt+ca 1 tesked salt. Ev.hårt bröd om plats i ryggsäcken annars kanske kex och the om kallt och gas över på slutet av tur. När jag hade stor ryggsäck alltid några skivor hårt bröd och smör och hårdost en del tar mjukost på tub. Ska jag bära ost ska det vara fet och lagrad över 12 månader, men man får normalt ha smör och ost i innertältet om det ska vara smak och bredbart på mina turer så oftast max +5 ute och kanske+ 7-8 med sollit innertält och yttertältet med mot marken.
  23. Søndag 13. juli. Nørdstedalseter > Sota Sæter. Dette var den siste turdagen på turen min, som startet ved Breistølen. Ruten var Breistølen > Sulebu > Slettningsbu > Fondsbu > Skogadalsbøen > Sognefjellshytta, deretter en omvei Sognefjellshytta > Fannaråki > Sognefjellshytta og videre til Nørdstedalseter > Sota Sæter. Jeg valgte denne ruten for å fullføre MASSIV-turen, som jeg startet som en skitur i mars i fjor og måtte avbryte på grunn av skade. Et andre forsøk som skitur i mars i år måtte også avbrytes på grunn av en lengre periode med dårlig vær med skredvarsler, samt to mindre, men gjenstridige, benskader. Avreise fra Nørdstedalseter klokken 05:00 (det er en lang tur!): Morgenlys i bakkene ovenfor Fivlemyrane i Nørdstedalen: Jeg er vanligvis veldig forsiktig med å ikke forstyrre ville dyr, men denne rypemoren kunne ha valgt et bedre sted å bygge reiret sitt. Det var bokstavelig talt en støvellengde unna den merkede stien. Ungene, selv om de nylig klekket, trengte ikke å bli fortalt hva de skulle gjøre: de løp i dekning så fort som mulig: Rypemoren spilte det vanlige teateret for å lokke meg bort fra ungene sine: Det høyeste punktet på ruten over Fortundalsbreen (ca. 1570 moh). Jeg valgte den direkte ruten over breen, som jeg kjenner godt fra skiturer, fordi jeg gikk den vanlige sommerruten via Illvatnet for noen år siden og syntes den var tøff. Siden jeg var alene, brukte jeg en søkestang for å teste tykkelsen på snøbroene over sprekkene – selv om jeg bare fant noen få sprekker under snøen: Denne lille tjørnet «Heksegryta» er tydelig markert på kartet, men jeg har aldri lagt merke til den før på skiturer. Den må ha vært helt fylt med snø: Hyttene på Sota Sæter ligger i den nærmeste enden av Liavatnet og kan sees ved å zoome inn: Den sjarmerende lille sentrale hytta på Sota Sæter. Hver hytte har et navn, men jeg kan ikke huske navnet på denne: Som med alle de betjente hyttene jeg bodde i på denne turen, nøt jeg en varm velkomst, godt selskap og utmerket mat. De betjente hyttene er en ære for den norske turistnæringen, og nettverket av selvbetjente hytter er noe jeg aldri har funnet noe annet sted.
  24. Ønsker meg ny Packraft. Vurder MRS Microcraft L. Allround, til elv, vann, innsjø.. etc. Noen bedre?
  25. Store havregryn kan jo være ett alternativ, det skal jeg teste. Men grovbrød for 7-10 dager på tur, tar nok for mye plass.
  26. Korrigert for 2 plugger for mye blir ny vekt på plugger 185 gram. Dvs 2127 gram med alle plugger. Telt og stenger blir 1942 gram, og med 10 plugger blir det 2070 gram. Så kan en vel diskutere om de har sine ord i behold… Hadde vært greit nok i mine øyne om dette var oppgitt som det det faktisk er! Da blir ting mye enklere å forholde seg til 😇
  27. Selv har jeg mye bedre erfaring med store enn lettkokte havregryn, og så salter jeg grøten godt. Grovbrød type murstein holder seg greit på tur det da.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.