Gå til innhold
  • Bli medlem

DryTech/Real Turmat i krise. Varsler permitteringer


Gabs88

Anbefalte innlegg

Skal bare... skrev (31 minutter siden):

Hææ? Du er så blodfan av Drytech og hatar Gilde så mykje at du meiner det er verdt å underlegge oss Russland, dersom norske soldatar må ete mat frå Gilde. Det er noko i den holdninga di eg virkeleg ikkje forstår.

Jeg mistenker at @aico mener at kvaliteten/smaken på Gilde sin turmat er dårligere enn Drytech sin (forsåvidt enig i det). Og dårlig/smakløs mat gir dårligere moral og opplagthet, også for soldater, som igjen vil påvirke stridsevnen. Altså leser jeg det slik at kontrakt med Gilde vil gi dårligere soldater enn kontrakten med Drytech, hvis jeg ikke har misforstått innlegget til @aico. Man spiser jo liksom ikke mer enn man må dersom det smaker høgg. Det er jo også en grunn til at stridsrasjonene inneholder kaffe, tyggegummi og slikt, det er for kosens skyld, all den tid man overlever fint uten kaffe (eller, de fleste da...). Et smakfullt måltid er jo liksom dagens lille høydepunkt på slike dager.

Gabs88 skrev (21 minutter siden):

Og når stridsmaten vår er såpass essensiell som du sier, noe jeg til en viss grad er enig i at den er, så er det kanskje en dårlig ide at alt produseres såpass langt nord og veldig nære den russiske grensen..

Akkurat denne er jeg ikke veldig enig i. For det første, om Forsvaret skal begynne å diskriminere tilbydere i anbudskonkurranser fordi de er plassert i nord, så er det i seg selv uheldig. Forsvaret har størst tilstedeværelse nettopp i nord. I tillegg, så er det ikke slik at om Russland skulle gå til invasjon i nord, så stopper produksjonen av stridsrasjoner helt opp hvis/fordi fabrikken der oppe er satt ut av spill – om jeg ikke tar veldig feil, så kan faktisk Forsvaret (staten) ta kontroll over Gildes produksjon i et slikt tilfelle (på samme måte som de kan rekvirere bilene til folk), man forholder seg liksom ikke til at «nei, Gilde har vi ikke kontrakt med, dessverre» i en krigssituasjon, da er det alle mann til pumpene. Da har man mulighet til å kjøre full produksjon døgnet rundt, uavhengig av om det er bedriftsøkonomisk lønnsomt eller ei, og samtidig prioritere slik produksjon over andre produkter. Vi så jo også under korona-pandemien hvor omstillingsdyktig enkelte industrier var når det måtte produseres mer smittevernutstyr. Vil tro at det samme ville skje dersom Norge skulle bli invadert, for å si det slik, men i mye større omfang. I tillegg vil man selvfølgelig få forsyninger fra andre allierte, om nødvendig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
1 minute ago, Måssåbjønn said:

I tillegg, så er det ikke slik at om Russland skulle gå til invasjon i nord, så stopper produksjonen av stridsrasjoner helt opp hvis/fordi fabrikken der oppe er satt ut av spill – om jeg ikke tar veldig feil, så kan faktisk Forsvaret (staten) ta kontroll over Gildes produksjon i et slikt tilfelle (på samme måte som de kan rekvirere bilene til folk), man forholder seg liksom ikke til at «nei, Gilde har vi ikke kontrakt med, dessverre» i en krigssituasjon, da er det alle mann til pumpene.

Poenget er vel heller at utstyret er der, Gilde har ikke nødvendigvis kapasiteten som trengs for å erstatte volumet Real leverer. Samt at behovet i krigstid vil være mye høyere.

Så fra et forsvarsperspektiv så kan det gi mening å spre kapasiteten utover, feks dele opp kontrakten for så å gi halvparten til Drytech og den andre halvparten til Gilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Real er realt nok, men etter dager med dette så blir det feil ph verdi og treg gjennomstrømning. Tror Forsvaret har belegg for å gå videre med denne saken. Og offisielle anbudsrunder er pålagt over en gitt sum. Klart at små poser med bringebærdrops og tyggis gjør susen, men en annen leverandør har sikkert godsaker og. Viktig at produsent er innomhus og kortreist, men savner gode årganger av RSP!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 3/19/2024 at 8:27 PM, GrendelRaptor8 said:

Skulle vel strengt tatt bare mangle at ikke noe slikt skulle ut på anbud

Jo, enig med den, men samtidig kritikkverdig at det ikke har blitt lagt ut på anbud for lenge siden, og at de ikke får fortsette nåværende kontrakt frem til anbudsprosessen er gjennomført.

Det burde ikke være nødvendig at de skal gjennomføre permitteringer nå i påvente av at anbudsprosessen skal gjennomføres.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke lett for et lite lokaltfirma og stille opp mot gilde i en anbudskonkurranse. Gilde er store og har økonomi til å legge inn et lavt anbud. Smak og kvalitet vil det være en del av anbudskriteriene eller blir det bare på pris? Få fordeler å være liten i en sånn sammenheng da den lille fort kan gi fra seg all mulig fortjeneste i håp om å vinne et anbud.

Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gabs88 skrev (På 22.3.2024 den 16.46):

Jo, enig med den, men samtidig kritikkverdig at det ikke har blitt lagt ut på anbud for lenge siden, og at de ikke får fortsette nåværende kontrakt frem til anbudsprosessen er gjennomført.

Det burde ikke være nødvendig at de skal gjennomføre permitteringer nå i påvente av at anbudsprosessen skal gjennomføres.

Absolutt. Anbudsprosessene i forsvaret de siste årene har ikke akkurat vært inner tiere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

torese skrev (23 timer siden):

Smak og kvalitet vil det være en del av anbudskriteriene eller blir det bare på pris? 

Tore

Det får me no sjå når anbodet vert utlyst og ligg i Doffin.

Slik sett er me heldige i dette landet. 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.