Gå til innhold
  • Bli medlem

Luddis

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Neutral

Om Luddis

Nylige profilbesøk

815 profilvisninger
  1. Jeg prøvde treningsøkten du foreslo, og er helt enig i at det er et godt alternativ! Alt du trenger er jo tross alt en tredemølle og en time av dagen.
  2. Jeg har en veldig lite vitenskapelig bevist måte å trene på. Men det funker fjell for meg. Starter med relativt lett sekk, og går en solid distanse. Si 15kg sekk og 15kg. Så ville jeg økt vekt og gått ned på avstand. Si 20kg sekk og 10km. Så ville jeg gradvis. økt distansen opp til 15km hvis det var mulig. Når jeg har nådd 15km, øker jeg vekten på sekken igjen, og starter på 10km. Og sånn fortsetter det. Hvis du når 30-35kg så trenger du ikke øke vekten, men øk heller distansen. Du trenger heller ikke gå 15km for å få utbytte, eller ha en sekk på 30kg. Hvis du går med sekk på 15-20kg, 5-10km så kommer det også til å ha en stor påvirkning på kroppen. Og det er hvertfall MYE bedre enn å ikke gjøre noe form for trening.
  3. Det gikk fint å gå slike lengder med 24kg sekk, ble litt sår på hoften de første dagene bare. Jeg trente med sekk på 35kg før jeg dro på turen, ca 1-3 ganger i uken 5-10km om gangen. Det hjalp veldig med å gjøre kroppen vandt til sekk. Nå er jeg i militæret og sekken veide 55kg sist gang jeg veide den. Man går naturligvis sjeldent over 15km dagen med så tung sekk, men nå føles 30kilo ut som ingenting. Lærdommen jeg har tatt fra det er at du burde gå regelmessig med blytung sekk. Mye tyngre enn du skulle trodd, på treningsturer. Da blir ikke sekken på 25kg et problem lengre. Hvilken tur planlegger du? Hvor langt må du gå og hvor mye kommer sekken til å veie?
  4. Når jeg kom hjem veide sekken rundt 15-16kg, tror jeg. Er ikke helt sikker. Så da blir det rundt 10-12kg mat for 9 dager. Tror ikke det går an å redusere det så veldig mye. Hvis man går med staver, så føles sekken lettere, eller trener 1-2 ganger minimum i uken med 30kg sekk. Når man da tar på sekken på startstreken vil den ikke føles like tung. Vil absolutt ikke anbefale å starte en slik tur uten å ha gått litt med sekk i forveien. Da blir det tyngre enn det trenger å være.
  5. Jeg hadde 2 depoter. Ett på TORSETLIA, og ett på KVANNDAL. Bærte altså da mat for 9dager, så for 5 dager, så for 6 dager. Sekken veide mest på dag 1, klarte å få den ned i 24kg. Værtene på Torsetlia er kjempehyggelige, og de tok gladelig imot depoet mitt. Kvanndal fikk jeg levert maten min av noen som skulle gå med meg i noen dager. Men det er en slags veiresturant der som helt sikkert kommer til å hjelpe deg med depot. Endte opp med 100 havgregryn til frokost. Men har aldri vært så lei havregryn som når jeg kom hjem. Vil anbefale å mikse det litt opp med andre ulike frokostblandinger nå og da. Jeg lagret mye av planleggingen i en docx: https://drive.google.com/drive/folders/1CXSEDOnxZHu_H_hKxIj9nMClItheFzpj?usp=sharing Lagde også en Youtube video av turen:
  6. Ja, det ble tur :). Fullførte turen på 21 dager (1 hviledag). Og gikk ned 1kg, noe som forsvant på under en uke etter jeg var ferdig med turen.
  7. Jeg hadde meg en tur nå i helgen og oppdaget akkurat det du sa. De buksene tåler ikke akkurat mye vann før man blir våt
  8. Når en skal på lang tur så gjelder det å kvitte seg med alt som man kan spare vekt på, og la merke til at skallbuksen min veide litt over et halvt kilo. Hva hvis man dropper den? Om dagen kan man gå med bare en vanlig turbukse som er vindtett og kanskje litt vannavstøtende, og hvis det regner så kan man bare gå for å holde seg varm og ta den av og bytte til stilongs når du kommer inn i teltet. Er det noen som har erfaring med noe slikt? Jeg personlig har aldri gått på turer over en natt uten å ha med skallbuksa, men det hadde jo vært vekt å spare.
  9. Kjekt å høre at det er et tema som kommer opp og. Jeg er generelt mye alene og liker det sånn, så det å prøve seg 3 uker tror jeg blir en spennende opplevelse for meg. I værste fall så er det bare 3 uker. Jeg fokuserer mye på mat siden jeg har vært mye på tur før uten fokus på akkurat dette og ender ofte opp med vekttap når jeg har komt hjem. Jeg er en spinkel fyr og trenger gjerne over 3500 kcal hver dag for å holde meg oppe. Turen jeg skal gå er fra Oslo til Bergen, så det er alt fra Nordmarka til Hardangervidda. Jeg har ikke planlagt hviledager, men kan lett få det til hvis jeg raster ved siden en av de mange turistforeningshyttene på veien, har også lagt en uke margin til denne turen. Jeg har null peiling på fiske og planlegger å lage maten på forhånd (med depo). Vekta på grunnrustningen har jeg ikke målt, men det blir tvilsomt over 20kg sekk til en hver tid.
  10. Jeg planlegger en tur til sommern. Jeg tenkte at 200g med havregryn, med sukker og rosin (ca 900 kcal) til frokost, sjokolade , kjeks og kanskje spekemat til lunsj , og potetmos (350kcal) med realturmat (600ish kcal) var en mulig kominasjon? Kan eventuelt slenge på smør, men jeg vet ikke hvordan jeg frakter på dette uten å ødelegge det. Hva tenker dere?
  11. Dæven, du får det jo til å høres ut som en enkel sak å gå 500km eller hva det nå er. Jeg tror jeg kommer til å bruke lengre tid enn 14 dager. Tror og at noen av etappene kommer til å være mindre enn 30km. Men å få en sekk helt ned i 15kg hadde vært en drøm. Har relativt nytt utstyr, så tror et er maten som kommer til å veie mest. Har forstått at frysetørret mat som bare trenger å tilsettes varmt vann er saken på lengre turer. Jeg har greit med erfaring med å gå på tur. Men matdelen har jeg ikke vært så nøye på.
  12. Jeg har lagd en pakkeliste til turen, men jeg har ikke veid alt. Så jeg vet ikke hva den egentlig veier. Det er en god stund enda til jeg skal på turen. Men jeg regnet med at mat kommer til å veie mye?
  13. Heisann. Jeg har tenkt til å gå fra Oslo til Bergen denne sommeren som en del av et skoleprosjekt. Den lengste turen min har tidligere vært på 11 dager, halvparten av det jeg regner med det tar å gå på Oslo til Bergen, og da var vi 2. Nå skal jeg gå alene, og jeg lurer på hvor mye vekt jeg bør regne med at sekken veier. Jeg har regnet med 20kg, men er det mulig å få den lettere enn det? Må jo bære maten, primusen og teltet selv. Hvor lange bør dagsetappene være, og hvilke mat burde jeg ta med meg? Jeg har vært mye på tur, men ikke mange som har vart over uka. Er det noen som har tips?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.