Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet
sneakyowl skrev (18 timer siden):

Skal sjekkes ut!

For å være vennlig: en oppskrift:

500g mjøl halv hvete, halvt fullkorn av en type. Kan også være den kjente 40/60 % blanding

1 tsk bakepulver

1 tsk salt

ca. 2 kopper skumma kultur så'n etter gehør og mjølkvalitet. På tur erstattes med tørrmelk + vann.

samles til 3-5 cm tykkelse, eller i form, stekes ca 40 min, v 200 C

På tur har jeg eltet deig i plastpose for alt ikke skulle bli totalt klissete. ( kremfløte kan på tur bli til "bikerkrem" ved å ha kremfløten og noen mynter, gjerne med hull og riste lenge og iherdig.

Jeg bodde et halvt års tid i Dublin og fikk sådan ferskbakt hver morgen!! Smaker litt nøtteaktig!

Kan vel med fordel bakes i en "omniovn" eller gryte på tur.

Elgen  

Photo0227.thumb.jpg.cc25bc3cfded757a72a5ad825681ed4c.jpg

  • Liker 3
  • Takk 1
Annonse
Skrevet

Hittat en gång i en container på en tapp för återvinning (nu är dessa låsta)

Gastub punkteras med nål i den blå behållaren tilv i Frankrike.

Testade att lägga i frysen över natten ca 20-30% propan startade nästan direkt,även provat när låg i bilen i ca -10 gr över natten och tinat snö till The vatten,satt på det när jag skulle packa bilen och tog säker ca 20-30 min före ca 3 dl var drick varmt.

Även testat den AL flaskan med ca 100% butan till att valla skidor när minst -5 gr C ok samt efter legat i frysen lika andra köket.

Vid ca +10 gr C och kastrull med värme vxl gick det ok att koka gröt utanför vindskyddet jag sovit i under natten.

Jag har köket i bilen på vintern om man får problem och vill ha lite varm dryck.

DSC04122.thumb.JPG.1c171e1bd0a1cdc629218e8419b6f40f.JPG343969680_5948678025241385_4308415844590922218_n.jpg.d8de472b20f45d9ab749ff58016f001b.jpg

DSC04108.thumb.JPG.d50fa1fb3d3abc8baec1481cf3a21c33.JPG

  • Liker 3
Skrevet

Flere iWalker bilder, jeg blir mer og mer fornøyd med denne.  Ca 6 grader ute, og med mitt selvlagde varmeskjold var jeg redd for at det ikke ble trykk nok på tanken, men det funker veldig bra.  Jeg føler det trygt med det varmeskjoldet.  
Nå tør jeg anbefale den, hvis man gidder å lage seg et slikt varmeskjold. :-) 

IMG20251102205519.jpg

IMG20251102205513.jpg

IMG20251102205258.jpg

IMG20251102204621.jpg

IMG20251102204301.jpg

  • Liker 1
  • 1 måned senere...
Skrevet
Måssåbjønn skrev (På 9.8.2025 den 17.45):

54709874778_6c27672e2a_c.jpg

Tok med min Primus No. 96 på fjelltur til sitt fødeland hos söta bror etter å ha bytta alle gamle pakninger til nye av Viton. Brenner fint som bare det, og veldig hendig størrelse å ha med til kafferast på dagstur i multemyrene.

Nydelig brenner 👍

Skrevet
sneakyowl skrev (På 24.8.2025 den 9.54):

Jeg prøver og feiler meg frem til en god oppskrift på brød eller rundstykke(r) uten bruk av kjøkkenmaskin og gjerne med kort hevingstid - Med formål om å ha en "go-to" blanding med på tur for steking i Hajka-ovnen.
I går ble det Soto Muka på gass som fikk æren på kjøkkenet.
IMG_0572.thumb.jpeg.55de66ec17bf39b0423e5adc868fb26e.jpeg

Har en sånn på vei fra Sverige - er du fornøyd med ovnen?

Skrevet (endret)
PerSJOHN skrev (7 timer siden):

Har en sånn på vei fra Sverige - er du fornøyd med ovnen?

Veldig! Brukes ofte på tur! Mest til rundstykker og pizza, men også feks lasagne og annet.

Endret av sneakyowl
  • Liker 1
Skrevet
sneakyowl skrev (13 minutter siden):

Veldig! Brukes ofte på tur! Mest til rundstykker og pizza, men også feks lasagne og annet.

Gøy å kunne utvide mulighetene på turmat, men det blir nok ikke noe jeg tar med over Hardangervidda - men perfekt i pulk, kano eller kajakk

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.