Jump to content

frankdrebin

Aktiv medlem
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by frankdrebin

 1. Høres mer ut som plantar fasciitt, men du har vært hos spesialist, så jeg mistenker hen har rimelig peiling. Jeg tror du har vært særlig uheldig. Det er enorme mengder folk der ute som løper til fjells med vibram -type rare tåsko, altra flatsko helt til andre enden av skalaen med brutusstøvler. Det er litt ulikt hva som passer hvert individ; det er en avveiing mellom vekt og støtte som man selv må føle på.
 2. Lundhags Jaure II light. Fantastisk støvel med ganske lav egenvekt. Har brukt mine på fire-fem langturer nå og det er bare en fantastisk støvel.
 3. Jeg har hatt med en 4kg stor svinestek, ferdig sousvidet, som jeg hang på spidd og grillet i en god time på bålet. Her er det bare å eksperimentere. Lykke til!
 4. Er veldig glad i Silky bigboy 36cm selv. Har både den og katanaboy og til helgeturer hvor vekt ikke er en faktor er de to overlegne sager som fort lager veldig mye ved. Ulempen er pris. Spesielt katanaen er latterlig dyr. @sneakyowl såg igjennom videoen din. Fin video med god praktisk bruk av saga - den ser kurant ut den. Kunne eventuelt bytta blad til ett tørrvedblad (bare tenner, uten raker) for enda bedre effekt. Jeg liker ikke bålplasseringen din. Tusenårige arr etter bålkos er unødvendig i min mening, men ellers en fin video (edit, jeg vet at blant annet Bahco har et tørrvedblad med raker, men jeg synes ikke det funker like godt som tørrvedblad uten rake.)
 5. Tenker dere over flere dager, eller typ en helg- eller endagstur? Jeg har god erfaring med sous-vide til helgetur, men du må være forsiktig om det er over lenger tid. Selv om posen er pasteurisert når du drar, så forringes den dess høyere temperatur og lenger eksponering den får. Det er den store fordelen frysetørket mat har. Tørr mat vokser det ikke bakterier, soppsporer eller slikt på. Ihvertfall ikke i en beskyttet atmosfære. Har hatt med alt fra en diger svinesteik til forkokte poteter til Bacalao på tur med godt hell.
 6. Det kan være at du har smeltet hull i underlokket. Det skjer typisk når du tenner før forvarmingen har slukket helt. Såkalt underburn. Finner mye om emnet på classiccampstoves
 7. Hva slags parafin kjører du oppi? Parafin er ikke parafin... Er det bare under forvarming den soter eller konstant? Video på YT hjelper.
 8. Jeg er imponert over håndverket. Har dessverre for mange ubrukte brennere i skapet fra før av til å forsvare kjøp av en til God tur, hvor enn du skal til
 9. Ah! Notert! Den har jeg ikke erfaringer med. Kommentaren min står seg forøvrig med tanke på Keb/Hebe og deres relative intoleranse mot vestlandsregn.
 10. Den skinnlommen der. Hva heter den?
 11. Til en vestlandsk regnbyge duger verken keb eller andre alternativer jeg har prøvd som ligner. Altså tettvevd bomull som er behandlet på en eller annen måte. Det varer til en liten regnskur, men vedvarende regn? Nei. Når det er bare duskregn, eller vind så er jeg veldig fornøyd med Lundhags Habe. Den er litt mykere enn Keb og passer min kroppsform (lang overkropp) bedre. Om det er skikkelig regn bruker jeg Klåattermusen sin Durin bukse og Allgrön jakke. De tåler litt deng i tett skog og holder meg tørr.
 12. Hva slags materiale bruker du for å lage de der?
 13. Simmerlite er vel ikke i produksjon lenger? Enig i at det er en artig ovn, men sånn sett en enhjørning også i det segmentet. Føler at du er en del av nisjegruppen. Hvor mange brennere har du? (spoiler: jeg har trolig flere... det er en sykdom. 😅)
 14. Det er et nisjemarked. Stillebrennere er vanskeligere å varme opp (det tar lenger tid) og bråkebrennere er mer pålitelige, forenklet sagt.
 15. Koster jo like mye for warbonnet sitt oppheng som fire slike ringer, så... da kan du like gjerne prøve den?
 16. Mer enn sterk nok, men jeg ville heller brukt Beckett hitch, J-bend eller andre knuter fremfor slike. Eventuelt slik: [Hidden Content] Selv kjører jeg denne: [Hidden Content] Veldig enkel å justere og montere. merk at jeg snakker ikke ned slike. Det er mange som bruker de og trives godt med de. Det er bare min preferanse etter å ha prøvd slike og foraktet de.
 17. 1: Nei, men det forenkler oppsettet ditt. Spesielt med tanke på vind. 2QzQ selger en, (via Dutchwaregear) og Simply light designs har en. Du har også alternativer som Warbonnet Wooki, som har delvis UQP innebygget, da nærmeste laget mot kroppen er vindbeskyttende, men det er en annen diskusjon. Jeg har, bruker, og er veldig fornøyd med det. 2: Samme som alle andre dunprodukter. Luft den godt etter endt tur og oppbevar den ukomprimert. Bruke silketrekk på lengre turer for å fange funk. 3: Tipper de fleste UQ du kjøper vil funke, men det kan være du må fikle med litt elastikk og slikt for å få det til. Under en Massdrop Pine UQ med UQP fra simplylightdesigns.com en gang i juli.
 18. Jeg har en Condor Bushlore, Helle Temagami, Fällkniven S1 og en Brusletto hunter. I tillegg til en hel del morakniver og selvlagde fra ulike frost/moraknivblanker. Temagami er min favoritt av de. Kanskje fordi jeg fikk den av kona, kanskje på grunn av den heftige horisontalsliren. Uansett er jeg ikke flink til å bruke den. Stort sett bare på speiderturer den får kjørt seg. Ellers går det mye i lommekniv... hvorav jeg har mange. Den perfekte kniven er den som passer til deg. og til den turen. noen turer trenger ikke noe annet enn en klassisk japansk folkekniv på 35g. Noen trenger en machete for å kappe seg igjennom jungelen. Hva enn som passer eieren og formålet, sier jeg.
 19. Hvor lang tid brukte du totalt?
 20. På full hamp brenner du i snitt rundt 0,06l/min pr dag 7,2dl pr uke 5l 2 timer per dag er mye, (med mindre du smelter mye snø) bare sånn det er sagt.
 21. Vi får bare sitere kardemommeloven. Og forøvrig kan man gjøre som man vil.. .
 22. Bare en liten ting til @børt-erik Dersom du kjøper stillebrenner, så må du belage deg på lenger forvarming og litt lavere effekt. Den er også annerledes å fyre opp. Må slukke helt forvarmingen før du antenner, om ikke kan du være uheldig å smelte hele stillebrennern. [Hidden Content]
 23. Ser ut som en 111T Men den passer vel ikke i en trangia?
 24. Har du stillebrenner på den? Forvarmer du med alkohol eller bensin og stormkoker eller simrer du mye?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy