Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Gjorde store øyne, da samen i TV2s "Søringen og samen", helte varmt vann i papptallerkener og strødde pulveret fra potetstappe posen over. Sånne triks, som irriterer meg grenseløst...at jeg ikke har skjønt dette før. Genialt og enkelt...alle får den mykheten/ fastheten på stappa si, som de lyster.

Forresten et sjeldent herlig og upretensiøst program med myyye natur, samt smarte tradisjoner...levert av en hverdagskonge(les; same), som ikke har behov for å blås seg opp.

  • Liker 2
  • 1 måned senere...
Annonse
Skrevet
Myriameter skrev (På 12.2.2023 den 10.49):

Gjorde store øyne, da samen i TV2s "Søringen og samen", helte varmt vann i papptallerkener og strødde pulveret fra potetstappe posen over. Sånne triks, som irriterer meg grenseløst...at jeg ikke har skjønt dette før. Genialt og enkelt...alle får den mykheten/ fastheten på stappa si, som de lyster.

 

Prøvde en annen variant av dette som sikkert ikke høres så veldig godt ut, men som også funket bra på siste fjelltur. Blande hurtigris og potetstappe. Det fungerer utmerket - blir en helt annen konsistens på stappa, og en grei måte å kvitte seg med rester på tur, bare man har noe krydder. Både hurtigris og potetmos smaker høgg hjemme, men på tur funker det meste,,

  • Liker 1
Skrevet

Föredrar potatismos men egentorkad risgryta smakar bra.

Märkes pulver som Felix var mkt godare än lågpris och var färdigkryddat.

Bäst blir torkad potatisgratäng av kokpotatis.

Torkade kryddor som rosmarin passar bra i potatismos,och konsistensen blir mkt bättre om vattnet har kokat upp och man rör ner pulvret omgående samt har lite extra pulver i en extra potion om man mätt lite fel på vattnet och det behövs lite mer för att få i den mängd pulver man tycker är lagom.

Jag har även haft med torkade grönsaker som spenat och  kött eller fisk som fått för svälla i kallt vatten sedan man kommit fram till vald tältplats ev tidigare om man torkat för mkt.

Skrevet (endret)

Jeg koker pølsesnabber i vannet, og blander direkte i en Wildo øse. Jo kraftigere pølse, jo mer smak på stappa.

Endret av Omnilite
Skrevet

Jeg liker å lage potetmosen i en kopp, helst i slike store brettekopper. Har en halv pose pulver og en god klatt smør i koppen og fyller i vann og rører til jeg har fått den konsistensen jeg vil ha. Gastromat er forresten nydelig på potetmos... litt spekepølse attåt og man har en nydelig lunsj

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.