Jump to content
IGNORED

Gassbokser - kompabilitet?


DFM62
 Share

Recommended Posts

Har nå kjøpt - og prøvd litt ymse gassbokser Propan/Butan-blanding med "standard" skrufatning. Status er at på mine 2 brennere - en Trangia slangegassbrenner og en 360 Degrees toppmontert, har jeg null problem med 450g bokser merket Primus, Sunwind, Biltema, mens Colemann C300-boksene er det et eller annet med. Jeg har på 2 av 3 problemer med å få skrudd armaturen på slange eller brenner langt nok inn til at ventilen faktisk presses inn. Prøvd både 230 og 450g av denne. Skrur så hardt at jeg ikke tør mer - det er noe som ikke stemmer her.

Er det bare meg? Eller eksisterer det en kompabilitetsgreie på "standard" tilkoblingen en må være klar over?

Edited by DFM62
Link to comment
Share on other sites

Mange rapporterer om problemer med visse gassbokser, og i de aller fleste tilfeller er det Coleman-bokser som skaper trøbbel. Også med mine brennere. Så den enkle løsningen for min del er å aldri kjøpe Coleman gassbokser. Alle andre gassbokser jeg har prøvd har fungert fint.

Link to comment
Share on other sites

Coleman boksene er produsert av Campingaz, det står kun i den tyske teksten på boksen så det er vanskelig oppfatte. Dvs made in France...

Har isolert sett hatt problem med en boks fra Weber på en av brennerne mine, det er noen år siden så jeg vet ikke hvor den var produsert.

Det meste av gassbokser er produsert i Korea. De er som regel uproblematisk å bruke.

Link to comment
Share on other sites

borgern skrev (30 minutter siden):

Er vel noen brennere som har litt kort "nål" som har problemer med Coleman sine bokser. De funker fint på mine brennere. Primus sin krever kortere nål, er det merket jeg får mest lekkasje på når jeg skrur boks av og på brenner.

Takk for opplysningen om at Primus krever kortere nål. 

Opplever det som at jeg får mere futt i brenneren (Vega) når det brukes gassbokser fra Biltema, MSR, GoSystem osv, sammenlignet med Primus. (Spesielt når boksen brukes oppned) 

Og i tillegg er det relativt ofte lekkasje når brenneren kobles fra primus gassboksene. Slik at man må fra fram en liten kvist eller tannpirker for å prøve å få ventilen på boksen tett.

Og det er irriterende siden jeg generelt er veldig fornøyd med WinterGass boksene til Primus i bruk ned til -5’ish, og litt til, grader. 

Skal sjekke det med nålen litt nærmere når jeg får tid 👍

Coleman bokser sluttet jeg å kjøpe for flere år siden etter at det ikke kom gass ut av brenneren når den var koblet på en ny og full Coleman gassboks. Etter å ha funnet ut at nålen ikke nådde ned slik at ventilen ble åpnet, løste jeg problemet med å legge en liten kvistbit nedi ventilen på boksen slik at ventilen åpnet når brenneren var koblet til. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt problemer også med et par Koeva gassbokser jeg kjøpte tidligere i sommer. Jeg har flere brennere men den som ofte sliter er en slik Robens fire Bug, de har rett og slett litt korte gjenger slik at nåla ikke kommer helt ned. Mener @whistler også har hatt problemer med coleman boks og en slike type brenner tidligere?

Biltema og Primus sine gassbokser har alltid fungert fint på alle mine brennere, inkludert den litt kranglete Robens fire bugg'en min.

Robens_Fire_Bug_Stove_Titanium.jpg.9de47342a4fd61cfb1385e1de100296d.jpg

671518038_WEB_ImageKoveagassboks230gGassboksmedstandar-2027428407.jpg.94adc2a9cd3399959a2cd37c95bbf03f.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kjent problem, litt vanskelig å løse på en trygg måte.  På tur har jeg løst det med en liten stein ned i ventilen, men det er ikke alltid man da kan skru av boksen igjen for da stopper ikke gassen fra boksen. Er ganske sikker på at ei lita kule på diameter med hullet i boksen løser det, og vil komme ut igjen, men jeg har ikke den kula foreløpig.

 

dsk

Link to comment
Share on other sites

Har som vane å teste gassboksen hjemme før tur, for å være sikker på at den fungerer. Dette etter å ha lest slike historier på nett.

Coleman c300 har fungert på alle våre brennere, men vi legger merke til at ventilen sitter noe dypere i disse boksene. Brenneren må skrus helt ned før det blir noe action, samt at disse boksene ikke søler noe gass heller i det man kobler de til. Dette fraværet av søl har gjort at vi nå foretrekker disse boksene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy