marieb Skrevet 18. juni 2020 Del Skrevet 18. juni 2020 Hei, jeg planlegger langtur og lurer på om noen har tips om tørking av egen turmat. Hva er gode og enkle middager? Oppskrifter på middager, lunsj osv? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
martin.m Skrevet 18. juni 2020 Del Skrevet 18. juni 2020 Hei. Ta en titt på disse søkeresultatene. En del tips der. https://www.fjellforum.no/search/?q="Tørking av mat"&updated_after=any&sortby=relevancy Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 18. juni 2020 Del Skrevet 18. juni 2020 Sjekk denne: "Å - det smakte bra" under Mat på tur. Denne publiserte jeg 12 mai 2017, og mange hengte seg på og kom med gode råd. Det eneste jeg ikke kommer til å tørke i fremtiden er kjøttdeig. Det ble noe har de greier. Var på tur her forleden og i den anledning tørket jeg 10 egg. En utfolig vektreduksjon. Burde ha benyttet to ildfaste former, slik at prosessen hadde gått litt fortere. Tørket mat holder seg utrolig bra. Jeg har nå brukt mat som har ligget tørket, også kjøtt, i to år - og jeg lever fortsatt. Men det er ikke alt som bør tørkes - av oss. Ta en turpå suber'n og se hvor mange produkter som allerede er tørket. Et godt tips er også å ta en tur i en Asibutikk. Lykke til Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lofoten-Møring Skrevet 20. juni 2020 Del Skrevet 20. juni 2020 hvor hardt skal det piskes sammen før tørking? er det nok med et halvminutt med visp eller må det mikses mer ordentlig, for eksempel i en blender? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skogens Stønn Skrevet 20. juni 2020 Del Skrevet 20. juni 2020 Tom42 skrev (På 18.6.2020 den 18.15): Det eneste jeg ikke kommer til å tørke i fremtiden er kjøttdeig Stek den før du tørker den. Det synes i hvert fall jeg ble bra. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skogens Stønn Skrevet 20. juni 2020 Del Skrevet 20. juni 2020 Lofoten-Møring skrev (2 timer siden): hvor hardt skal det piskes sammen før tørking? Jeg bare rører det sammen med en gaffel til det er godt blandet, omtrent som når man skal lage omelett. For all del, ikke lag eggedosis! 😋 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Per Ericsson Skrevet 20. juni 2020 Del Skrevet 20. juni 2020 Stekte flere kilo kjöttdeig (egen kvernet med lav fetthalt) og törket for ett år siden som det ble mye igjen av. Har hatt det i fryseren og det fungerte helt fint kjöttdeigsaus og lasagne hemma ett år senere. Da kan man koka det lenge så vannet trekker in. På tur, not so much... Da blir det litt hardt og kjedeligt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 20. juni 2020 Del Skrevet 20. juni 2020 Skogens Stønn skrev (1 time siden): Stek den før du tørker den. Det synes i hvert fall jeg ble bra. Jeg gjorde det, men det ble noen harde greier. Tror jeg dehydrerte lenge nok også. Men kanskje jeg, på din anbefaling, prøver igjen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skogens Stønn Skrevet 20. juni 2020 Del Skrevet 20. juni 2020 Tom42 skrev (3 timer siden): Jeg gjorde det, men det ble noen harde greier. Tror jeg dehydrerte lenge nok også. Men kanskje jeg, på din anbefaling, prøver igjen Jeg sørget også for at kjøttsmulene ble nokså små, som veldig grovt havsalt kanskje, slik at de lettere skulle ta til seg vann. Jeg brukte kjøtt med lavt fettinnhold (5%?), men kan ikke helt skjønne at det skulle bety noe. Under bruk kokte jeg opp retten med kjøttet i, lot det så stå lenge å godtgjøre seg (1 time?) før jeg varmet det opp på ny og spiste det med god appetitt. Kanskje jeg bare hadde flaks med tmrkingen. Jeg skal jammen teste igjen en av dagene. 😉 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TimoS Skrevet 23. juni 2020 Del Skrevet 23. juni 2020 Skogens Stønn skrev (På 20. juni 2020 den 17.30): Jeg sørget også for at kjøttsmulene ble nokså små, som veldig grovt havsalt kanskje, slik at de lettere skulle ta til seg vann. Jeg brukte kjøtt med lavt fettinnhold (5%?), men kan ikke helt skjønne at det skulle bety noe. Under bruk kokte jeg opp retten med kjøttet i, lot det så stå lenge å godtgjøre seg (1 time?) før jeg varmet det opp på ny og spiste det med god appetitt. Kanskje jeg bare hadde flaks med tmrkingen. Jeg skal jammen teste igjen en av dagene. 😉 Fettinnhold har mer å si for holdbarhet, enn hvor lett det er å bløtlegge. Over tid vil det oksidere (harskne) i kontakt med luft, og kan reagere på sollys ved langvarig eksponering. Jeg prøvde store brødsmuler når jeg tørket kjøttdeig, det hjalp i retter som ikke kan stå lenge i bløtlegging. Tofu kan funke og, det får konsistensen av kjøttdeig etter å ha vært fryst. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Marius Engelsen Skrevet 19. april Del Skrevet 19. april Plukker opp tråden igjen, i stedet for å starte en ny. En såkalt Air-Fryer er nesten blitt allemannseie nå. Det er en liten og kjapp varmluftsovn. Jeg ser noen modeller har i stilling for tørking av frukt. Programmet betyr bare X grader i X tid, så selv den enkleste Air-Fryeren bør kunne tørke like bra. Disse maskinene er ganske mye raskere enn stekeovnen. Muligens på grunn av kraftigere sirkulasjon, og mindre volum. Noen som har forsøkt å tørke kjøtt, grønnsaker og frukt i en slik sak? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.