Gå til innhold

ØysteinT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  78
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ØysteinT

 • Bursdag August 5

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Høvik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Siden været var flott så slang meg på DNT Askers Topp tur-arrangement. De hadde 3 turer: - 7 Topper (30 km) - 5 Topper (18 km) - 3 Topper (10 km) Hvorav jeg gikk på den lengste. Valgte å gå tur med guider siden den ville gå på umerkede løyper og det da er litt greit å få vist hvor man skal gå. Det gikk ut 3 grupper på 7 topperen, totalt ca 50-60 personer. Turen gikk fra Franskleiv (Vestmarksetra) og så opp til Ramsås (tøff stigning, 200 høydemeter på 800 meter). Ramsås har en fantastisk utsikt over Bærum (Sandvika), Oslo og Oslofjorden I Panorama: Yours truly i motlys: Deretter gikk turen langs årsryggen og litt opp og ned til Risfjellet. Her var det ingen utsikt, men kun en gravhaug fra bronsealderen: Deretter gikk vi til Svartvannshytta hvor de var første pause, med saft, kaffe og boller. SÅ gikk turen til Gompen, en topp uten noen store egenskaper som er vedt å nevne, foruten at det er en topp. Fra Gompen gikk turen til Haveråsen, igjen en topp med fantastisk utsikt over Oslo-gryta: SÅ gikk turen ned til Store Sandungen (jeg må innrømme at når jeg hører Sandungen så tenker jeg Maridalen...) Derfra var det tur opp til Bergsåsen, som igjen kjennetegnet seg med fantastisk utsikt: Herfra gikk turen til Halvorsenhytten, for den andre pausen med saft og kaffe. Den siste delen gikk i greit terreng til Bruåsen (igjen en knott i skogen...) og så bort over Eikelundshøgda. Derfra lett ned til Franskleiv og parkeringen. Totalt ble turen på ca 30km, 1000 høydemeter og varte 9 timer med pausene. GPS-spor på denne siden: https://www.alltrails.com/explore/recording/dnt-7-topper-i-asker Turen var flott, tempoet gikk bra hele veien og guidene var veldig hyggelige. Dette var absolutt noe som fristet til gjentagelse.
 2. Akkurat hjemme fra en firedagers over Hardangervidda. Gikk fra Tinnhylen, til Hadlaskard, Litlos (via Hårteigen), Besso og tilbake til Tinnhylen. Droppet siste dag til Rauhelleren, begynte å få meget vondt i ankelen på høyre bein når skoen trykket inntill så jeg sparte meg. Rute + bilder på linken under. https://www.alltrails.com/explore/recording/hardangervidda-rundtur-tinnhylen-hardlaskald-litlos-besso-tinnhylen
 3. Da ser værmeldinga bra ut, og man setter seg i bilen for en langtur på Hardangervidda. Turen går fra Tinnhylen - Hadlaskald - Litlos - Besso - Rauhelleren - Tinnhylen.
 4. Interessante bilder, morfar var en bergjeger.
 5. Takker, ser jo overkommerlig ut
 6. Hvordan er det å komme seg opp på Hårteigen for en novise som ikke klatrer i fjell?
 7. Har folk noen preferanse mellom Sandhaug og Besso?
 8. Tok meg en formiddagstur i nærområdet (Bærumsmarka + vestlige Nordmarka) By (Lommedalen) til Prestehytta via Mattiasplassen og ned over Roglivann. 25,5km - 5 timers tur. Sist helg var det tur-retur Oppkuven i Sørkedalen.
 9. Har enda ikke bestemt meg hvor jeg går - har 6 ruter som alternativer
 10. Syntes denne artikkelen på NRK var intressant: https://www.nrk.no/ho/horer-du-denne-lyden_-er-du-i-livsfare-1.14127761
 11. Flott tur, gikk Valldalen - Litlos på min første tur på Hardangervidda. Da med 30kg ryggsekk pakket for en uke med reinsdyrjakt.... (Hvordan vi hadde tenkt å få ryggsekkene + skutt dyr med tilbake vet jeg ikke helt... ). Var en slitsom bakke oppover med altfor stor sekk og dårlig form... Vi kom bare halvveis før vi stoppet ved Holmavatnet (vi kom sent avgårde fra Oslo og det blåste godt. Lærte forskjellen mellom "kjekt å ha med" og "nødvendig å ha med"
 12. Heisann, har gått "begge" veiene til Mårbu fra Immingfjell (dvs ved bommen på Vikvatnet). Turen nord for Afdalsnutene går begynner med et par km på grusvei til du kommer til Gvonneviertjønne og går på umerket løype til du kommer inn på stien som går fra Solheimstulen til Mårbu. Tilbake kan du gå den "vanlige" løype, som også har grusvei/bilvei på siste par km til Vikvatnet. Her er hvordan jeg gikk den i 2015 - selv om av en eller annen grunn så ble ikke gpsen fra første dag lastet opp, men du ser bildene https://www.alltrails.com/explore/recording/imingfjell-tur-retur-marbu er fint å campe ved Mårbu, er evt en liten avgift (kr 75,- per telter) hvis man bruker de tilrettelagte plassene.
 13. Har gått Trondsbu - Rauhelleren før og vet hvor bedagelig den er
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.