Gå til innhold
 • Bli medlem

ØysteinT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ØysteinT

 • Bursdag 5. august

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Høvik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. havregrøt er enkelt - jeg er ikke noe glad it det (eller rømmegrøt). Men jeg elsker risgrøt. Fantastisk å ha dynegrøt når du har vært ute en lang skitur og komme tilbake til hytta og bare finne den frem, ta frem sukker og kanel (og smør for de som bruker det) og nom nom. Derfor jeg tenkte å teste det på termos, finne seg en topp og nyte finværet og mumse graut. Næringsinnholdet er ikke så viktig for meg - jeg går 2-3 mils turer med kun en Troika som mat.
 2. Hei noen som har erfaring med å lage grøt i termos for turmat? Burde den lages med litt mer veske enn normalt fordi den vil ligge og varme seg i et par timer lengre enn normalt? Eller bare følge pakken?
 3. Er jo ikke langt å gå fra Rjukan sentrum til Krossobanen Litt over 2km.
 4. Ser på å gå en rundtur på Hardangervidda og lurer på om det er plasser i Rjukan man kan parkere greit en uke? Vurderer starte i Rjukan og gå nord til Kalhovd og så runden Mårbu - Rauhelleren - Sandhaug - Mogen, ta båten tilbake og gå Skinnarbu - Rjukan over Selstali. Men trenger da å kunne parkere i nær-sentrum av Rjukan i ei uke....
 5. Hårteigen er vel den mest markante toppen på Hardangervidda. Den kan sees fra Gaustatoppen
 6. Tok turen ti Norefjellstua og gikk tur/retur Høgevarde. Var litt surt og halvveis ble det vått (ikke direkte det som var meldt...). Men fikk sett to flokker med reinsdyr, både på turen opp og turen ned. Og på vei ned til Noresund fikk jeg sett denne flotte Bifrost-broen. Æsene har besøkt Noresund i dag.
 7. Hei driver og ser litt på ferieturer og Hardangervidda Øst er er flott område. Har gått mye der mer har to strekninger jeg ser på som jeg lurer litt om. Mogen -> Sandhaug: Hvordan er bekker og elver som krysses her? Jeg har gått stien som kommer fra Lågaros til sandhaug, så lurer mest på fra Mogen og til der denne møtes. Kalhovd -> Rjukan via Helberghytta: Samme her, hvordan er bekker og elver å krysse? vet at mye avhenger av vannmengde, men det vil vel trolig være mye vann i fjellet i hele år.
 8. I fjellet bruker jeg en kombo av to ting: digitale Norgeskart fra Kartverket via GeoViewer (offline kart) Trykte kart i 1:50' eller 1:25' (hvis jeg kan finne det) På dagsturer hender det at jeg tar ut turkart fra norgeskart.no og skriver ut relevante sider i 1:25'.
 9. Gjerne gi tilbakemelding om hvordan det var
 10. Hardangervidda er et av sommerens alternativer - men Jotunheimen Mk 1.1 står øverst på planen. Snuser også på Skotland.
 11. Hei hvilke turoperatører har folk erfaring med for en guidet tur til Kilimanjaro? Helst en norsk oppratør Vurderer en tur neste år.
 12. Etter litt hit'n'miss i Jotunheimen så setter jeg nesen mot østvidda i morgen. Planen er å dra til Solheimstulen og gå en rundtur der (Mårbu, Lågaros, Besso, Rauhelleren, Solheimstulen). Ikke planlagt noe fisking
 13. Så, ferietid og fjelltid. Planen i år var å prøve meg på Jotunheimen, et område jeg ikke har vært så mye mye i enda. Originalplanen var å gå en god runde: Gjendeheim -> Memurubu x 2 dager -> Glitterheim x 2 dager -> Gjendeheim og ta to topper på veien. Men værmeldingen denne uka gjorde at planen ble forandret til Gjendeheim -> Memurubu x 2 -> Gjendeheim. Dette er først gang på et par år jeg at jeg forsøker Besseggen (jeg har prøv en gang før, når jeg var 25kg tyngre, og snudd på bunn av eggen). Jeg har gått nok turer til at høyden ikke burde ta drepen på m
 14. Andre turer kan være også rundt østre del av Hardangervidda. Kjør til Kalhovd og du har en fin tur fra dit til Mårbu, med alternativ for båt også. Kjør til Immingfjell og gå tur-retur Immingfjell - Mårbu. Ellers spørs det litt hvor du er, men Blefjell, Norefjell og Lifjell er fine områder hvor du kan ta overnattingsturer.
 15. Hei lurer litt på hvor krevende er det å gå mellom Vinjeronden og Rondeslottet? Jeg er normalt ikke en "egg-vandrer" - dvs jeg liker meg ikke på spisse egger, jeg står gjerne 1-2 meter innenfor og ser mot kanten Er det kun deler av urene som er bratte eller er det også smalt mellom disse? Og da i forhold til f.eks eggen på Besseggen (som jeg har vært på og kan bruke som referanse). Skal til Rondane til helgen/neste ukeog tenkte å gå trekanten, men evt over Rondeslottet. Ellers blir det opp til den og ned igjen samme vei.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.