Jump to content

Tørke mat til tur


marieb

Recommended Posts

Annonse

Sjekk denne:  "Å - det smakte bra" under Mat på tur.

Denne publiserte jeg 12 mai 2017, og mange hengte seg på og kom med gode råd.  Det eneste jeg ikke kommer til å tørke i fremtiden er kjøttdeig.  Det ble noe har de greier.  Var på tur her forleden og i den anledning tørket jeg 10 egg.  En utfolig vektreduksjon.  

egg1.JPG.6dd2a91de02216e4eff3313ce0ff501e.JPGIMG_3623.thumb.JPG.320ee277016978388a3a7d40a2f9995d.JPG

Burde ha benyttet to ildfaste former, slik at prosessen hadde gått litt fortere. Tørket mat holder seg utrolig bra.  Jeg har nå brukt mat som har ligget tørket, også kjøtt,  i to år - og jeg lever fortsatt.  Men det er ikke alt som bør tørkes - av oss. Ta en turpå suber'n og se hvor mange produkter som allerede er tørket.  Et godt tips er også å ta en tur i en Asibutikk.  

Lykke til

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stekte flere kilo kjöttdeig (egen kvernet med lav fetthalt) og törket for ett år siden som det ble mye igjen av. Har hatt det i fryseren og det fungerte helt fint kjöttdeigsaus og lasagne hemma ett år senere. Da kan man koka det lenge så vannet trekker in. På tur, not so much... Da blir det litt hardt og kjedeligt. 

Link to comment
Share on other sites

Skogens Stønn skrev (1 time siden):

Stek den før du tørker den. Det synes i hvert fall jeg ble bra.

;-)

Jeg gjorde det, men det ble noen harde greier.  Tror jeg dehydrerte lenge nok også.  Men kanskje jeg, på din anbefaling, prøver igjen

Link to comment
Share on other sites

Tom42 skrev (3 timer siden):

Jeg gjorde det, men det ble noen harde greier.  Tror jeg dehydrerte lenge nok også.  Men kanskje jeg, på din anbefaling, prøver igjen

Jeg sørget også for at kjøttsmulene ble nokså små, som veldig grovt havsalt kanskje, slik at de lettere skulle ta til seg vann. Jeg brukte kjøtt med lavt fettinnhold (5%?), men kan ikke helt skjønne at det skulle bety noe. Under bruk kokte jeg opp retten med kjøttet i, lot det så stå lenge å godtgjøre seg (1 time?) før jeg varmet det opp på ny og spiste det med god appetitt. Kanskje jeg bare hadde flaks med tmrkingen. Jeg skal jammen teste igjen en av dagene. 

😉 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skogens Stønn skrev (På 20. juni 2020 den 17.30):

Jeg sørget også for at kjøttsmulene ble nokså små, som veldig grovt havsalt kanskje, slik at de lettere skulle ta til seg vann. Jeg brukte kjøtt med lavt fettinnhold (5%?), men kan ikke helt skjønne at det skulle bety noe. Under bruk kokte jeg opp retten med kjøttet i, lot det så stå lenge å godtgjøre seg (1 time?) før jeg varmet det opp på ny og spiste det med god appetitt. Kanskje jeg bare hadde flaks med tmrkingen. Jeg skal jammen teste igjen en av dagene. 

😉

Fettinnhold har mer å si for holdbarhet, enn hvor lett det er å bløtlegge. Over tid vil det oksidere (harskne) i kontakt med luft, og kan reagere på sollys ved langvarig eksponering.

Jeg prøvde store brødsmuler når jeg tørket kjøttdeig, det hjalp i retter som ikke kan stå lenge i bløtlegging. Tofu kan funke og, det får konsistensen av kjøttdeig etter å ha vært fryst.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Plukker opp tråden igjen, i stedet for å starte en ny.

En såkalt Air-Fryer er nesten blitt allemannseie nå. Det er en liten og kjapp varmluftsovn. Jeg ser noen modeller har i stilling for tørking av frukt. Programmet betyr bare X grader i X tid, så selv den enkleste Air-Fryeren bør kunne tørke like bra.

Disse maskinene er ganske mye raskere enn stekeovnen. Muligens på grunn av kraftigere sirkulasjon, og mindre volum.

Noen som har forsøkt å tørke kjøtt, grønnsaker og frukt i en slik sak?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy