Jump to content

dede

Aktiv medlem
 • Posts

  324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

dede last won the day on May 27 2021

dede had the most liked content!

About dede

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

4,821 profile views

dede's Achievements

 1. Det er ikke merket over Sælandsfjellet og stien er sånn passe tydelig. Men tenker en bør gå på nordsiden av det sydligste vannet ref de to rutene jeg har gått om du ser på kart nr 2. Er 2 gjerdeklyvere der jeg har gått (på den delen av ruten som er felles for de to alternativene)- så greit å treffe på de. Mht Bursfjell; Om du vil gå mest mulig utenom vei er det start på Ålgård ved Edlandsvannet som gjelder. Mange alternativer og alle ruter mener jeg er merket (mulig ikke på venstre side av stemmen? men er tydelig sti der når en tar av opp siste metere til venstre ved vannet). Fra Eikeland eller ved start for Bjødnalia blir det litt langs vei/traktorvei et stykke inn og opp før selve oppstigning starter men er en fin topp verdt å få med seg. De rutene jeg har gått via "Høga Håland" og vann "247" er utenom merking - og et par delvis også utenom sti. Jeg går jo med GPS sporing så vet jo etterhvert hvor jeg må gå for å treffe hovedsti før gjerdeklyvere (dvs ruten nord for vann 247 krysser jeg og et gjerde uten klyver - men har gått greit til nå). Alltid gøy å finne nye ruter og jeg har jo fått mange ideer fra Rejohn. Må bare bli kvitt influensa og forkjølelse nå så skal jeg til Ristølnuten etc med nye varianter. Mangler og å gå på baksiden av vannet ved Bjødnalia..
 2. Fin tur ja og er utrolig mange mulige varianter i området ref kart fra meg.. Siden du nevner du synes de siste km er kjedelige - hvorfor ikke heller gå over Sælandsfjell etter å ha gått rundt ved Skogen? Mulig det går å gå nedover mot kleiva på kartet fra den lilla streken på kartet med bare 2 streker - evt så kan en bare gå bort til før Blåfjellet og ta den bratte bakken ned der (orange strek). Da slipper du veien ned til Sjelset og bortover.. (Bakken ned til Sjelset er visst omtrent det eneste stykket jeg ikke har gått siste året ref kartet med "alle" turene)
 3. Jeg får også nye strikker fra Helsport Mulig siden teltet mitt også er kjøpt på outleten?
 4. Jeg har helsport SL fjellheimen og strikker i stenger er blitt slappe. Ser dette er noe som skjer så tenker det bare er å skifte de ut (teltet er 4? år gammelt - ikke veldig mye brukt - men er gjerne for gammelt til å klage til HElsport der jeg kjøpte teltet på outleten?). Jeg bruker ikke teltet på vinteren (og ble ikke brukt i fjor sommer heller så har ligget en stund. Tenker jeg klarer å skifte strikkene - men noen som har ide om det er forskjell på strikker og verdt å kjøpe noe fancy? Er Helsport sine ok nok eller vil de bli like fort slappe igjen? Ser ut som de ikke har Helsport-strikkene på xxl eller andre butikker i nabolaget (må dra innom platou for å sjekke der) og er jo teit å bruke en formue på porto om jeg kan få tak i noe tilsvarende i "vanlige" / andre butikker (helst Stavanger/Sandnes/Bryne).
 5. Kart og pil nede og velge meny Ruter …-merket oppe til høyre og så importer fil så bør det gå? (Sånn jeg gjør det på iPhone i alle fall)
 6. Ser heller ikke firfisle veldig ofte. Så da har du helt sikkert sett samme firfirslen jeg så for en uke siden ca samme sted (eller i alle fall en nær slektning!)! Sitter og ser på bilder av vannene - det første er ved Ristøl og så tenker jeg det andre kanskje er mellom Ristøl og skogen et sted? Og det siste kanskje helt nede ved veien (men det er jeg ikke sikker på - kan og være Engjavannet?)?
 7. Og der var huggormen allerede ute:-( !! Hadde håpt det skulle gå noen uker til - men greit å vite så jeg kan starte med prepping ved kaffepauser; 1)ikke sette meg der det er steinur i nærheten 2)se meg godt rundt for å tenke hvor de kan holde til og evt sette meg et annet sted 3)klaske gåstavene mange ganger i bakken rundt der jeg har tenkt å sitte (og gjerne litt underveis om jeg blir sittende lenge) 4)trampe eller hoppe litt ekstra før jeg setter meg ned.. - og om noen har flere tips tar jeg gjerne mot de... Tenkte på samme turen i går men ble til at jeg gikk fra Ålgård nedenfor Stemmen og gjennom skogen og opp rundt nonsfjedl og bursfjedl Enda en ny variant ift der jeg har gått mye nå - men satt på toppen og så på deres tur så den er garantert på lista om ikke så lenge.
 8. Fant en rute på fjell-vandring.net (orange strek) der de har gått en annen vei opp fra bjødnalia til ristølnuten og også har en direkte rute mot lauvlia. Tenker kanskje jeg ser om den funker neste gang. Litt gøy å surre rundt utenom sti så lenge en har gps (og da også finner veien tilbake om så skulle være)
 9. Ja skal nok komme meg helt på toppen - jeg så en nødling før klyveren så tenker den viste rette veien? Tenkte og på å gå rett mot lauvlia istedetfor traktorveien men er jo aldri sikker på om og hvor det er gjerder en må over.. Gikk du gjennom porten på traktorsporet før du svingte av mot lauvlia? (og var det noen gjerder der?)
 10. Og idag fikk jeg missing link inn på kartet over. Gikk til gjerdeklyveren på toppen så plutselig kom jeg ikke helt opp på ristølnuten - så må nok opp en gang til. Kjempefin tur som nå er inne på listen - litt mye grusvei i starten (til bjødnali) men derfra var det flott. tikket inn på 11,2 km fra Eikeland skole. (kan jo korte grusvei ved å gå over Sælandsfjellet - må se om jeg finner en sti over der uten å måtte gå ned til urådalen - får sette det på lista).
 11. Dukker stadig opp tester av diverse utstyr opp i feeden. Og for noen uker siden var det termokopper som var testet. Om vinteren er det ikke alltid like fristende å ta frem termos og kopp for å fikse kaffe på turene - ønsker bare en kort stopp. Men så er jeg jo glad i kaffe - og hadde vært godt å drikke det jeg ikke drikker i pausen på hjemturen (evt på vei til stallen) i bilen etter tur.. Så endelig fant jeg ifølge testen en skikkelig termokopp som holder kaffen varm. Kjøpte denne thermos JMY koppen - og den svarer veldig til forventninger. LAger kaffe om morgenen og den er faktisk fortsatt varm i både 4 og 5 (og flere?) timer. Relativt liten investering som jeg tenker blir til stor glede.
 12. Har vært i Skottland på rundreise med fotturer i Juli (bodde på hoteller). Ble veldig advart av en skotte om mygg- og knottplage før jeg dro - særlig i Juli. Tok med en thermacell men fikk ikke tak i gasspatroner så ble ikke brukt. Myggnett og caps er veldig greitå ha - fås kjøpt mange steder.. Skal man gå mange dager hadde jeg spandert på å bære med et i reserve siden de kan ryke ganske fort.. veier ikke veldig mye;-) (men lurt å kjøpe et litt skikkelig med en gang?) Vi hadde noen syke knottsvermer enkelte dager (men heldigvis ikke hele tiden) - bl.a. når vi hadde stoppet for lunch. Knotten tåler og kan fortsatt fly i regn.. Jeg fløy til Aberdeen og tok tog til Glascow der vår tur startet (og vi sluttet i Edinburgh der jeg hadde en ekstra dag før jeg tok tog tilbake til Aberdeen). Tog funker veldig bra til interntransport. Er forresten en stor og god sports/fjellbutikk på jernbanestasjonen i Aberdeen (i alle fall var den der før 2020..). Vi gikk tur i glen nevis - altså dalen under ben nevis. Tror toppen er ganske grei men regn med litt folk. Advarsler er gjerne beregnet på de som skal på den høyeste toppen uten egentlig å ha forutsetninger for det..(uten å ha gått i fjell før). Gikk også turer på Isle of Sky - kjempefint der ute og gode stier (turene våre var basert på buss til hver ende og gikk også der det ikke var mest folk). En erfaring jeg har gjort både i Skottland, Irland og Wales er at det er en grunn til at det er grønt der.. Samme som vestlandet i Norge. Lurt med godt regntøy..
 13. Enig der. Det er egentlig ganske mange alternativer i det området som ikke er merket. Jeg har også funnet alternativer opp til Bursfjell fra Eikeland som er umerket. Og så ser jeg jo at rekke med topper mellom Risetnuten og forbi skaret over Skogen burde ha noen muligheter.. Ganske lite område der jeg nå har gått mange varianter - men har fortsatt litt igjen å utforske.. Tenker ristølnuten, over til lauvlia og opp fra skogen (+ bak vannet) må bli de neste?
 14. Artikkel til ettertanke i årboka til DNT av Stein P. Aasheim [Hidden Content] (Side 13 om linken ikke peker direkte dit) Er fristende å kjøpe det nyeste hotteste nye men trengs vel egentlig..? eller funker det gamle man har selv om det veier litt mer eller man rett og slett har klart seg uten?
 15. Jeg var på tur i samme området søndagen etter stormen. Startet fra Eikeland som jeg pleier og gikk til Bjødnali for å sjekke om jeg fant stien opp mot ristølnuten. Ingen problemer å finne nødlingene oppover. Snudde før toppen siden jeg er ei kløne i nedoverbakker og var sent ute (ikke alt for mye søvn i stormen og skulle jo dessuten ut å sjekke forholdene i vagleskogen med hesten (mye nedfallstrær der over veier og stier)). Det var ikke noe problem å følge nødlinger opp mot ristølnuten. Jeg gikk til venstre ved treet på bilde siden tydelig nødling/merking oppå den store steinen og oppover - snudde som sagt før jeg var helt oppe men mener jeg så gjerdeklyver på toppen? Men da jeg kom ned så jeg at det går en sti på høyre side av dette treet også? (Bildet er fra første sletten etter at en har gått oppover fra Bjødnalia) Er det verdt/mulig å gå opp der også? Hvilken vil evt være brattest om du har gått begge? Ellers hadde jeg også tenkt på å gå rundt skogen men så for meg at elva ved porten der kunne være stor å krysse for meg med dårlig balanse... Men det gikk gjerne greit? Ifjor var det jo snebro der på denne tiden - og is over myren videre så litt enklere enn i vått terreng.. Ned fra Blåfjell/Sælandsfjell; Jeg er ikke noe glad i steinura og gjerdeklyveren øverst i urådalen - vet du om det er noen vei ned der en kan komme seg ned på andre siden av Bjødnalia (ie veien mellom Bjødnalia og Skogen?). Jeg har gått fra toppen av bakken mot sjelset og over sædalsfjellet (se kartet) - var fin tur som kan anbefales om en synes bakkene ned til sjelset og videre er kjedelige (var heldig og fant stier siden et par gjerdeklyvere) men har lyst å se om jeg finner en annen rute så jeg unngår den siste biten opp til Bjødnali. Ellers har jeg store planer å se om det er noen sti fra Bjødnalia på baksiden av vannet der - er jo en gjerdeklyver på veien til skogen men har ikke gått der?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy