Gå til innhold

dede

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  211
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

dede vant dagen sist Juli 9 2016

dede hadde mest likt innhold!

Om dede

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 876 profilvisninger
 1. Jeg har aldri opplevd så tett tåke som i rogaland idag. I lavlandet.. hadde en tanke på at det vill være lurt å komme seg litt opp i høyden. Og det var det. Turen gikk til storaberget. Tok den raskeste veien opp men rundturen nedover (ville ikke gått via grindavannet om tåke over grastofjellet men var jo strålende sol der og). Skikkelig novembersøndagsbonus etter en høst med mye regn.
 2. Lupine neo ble bra når jeg satte på filter. Men en ting å passe på om noen går for det merket; lading av batteri kun med lupines egen lader om du ikke kjøper egen overgang for å bruke usb så du kan bruke powerbank😳
 3. Tok med hjem en Lupine Neo fra XXL på tilbud til 1490,- på lørdag, Ser at den ikke har det smarte batteriet som viser gjenværende strøm som ligger på alle beskrivelser( men ikke hos XXL) så lurer på om jeg skal føle meg litt lurt... Den er dog oppe på 2499,- å igjen så var gjerne et godt kjøp? Eller kunne jeg like gjerne gått for Nitecore til mye lavere pris? Skal bruke den på ridehjelm når jeg er ute og rir I skogen så falt jo for lav vekt og mye lys. Ser ut som litt smalt lysbilde (jeg ser jo løver og geoparder I skogen ved siden av oss...) så spent på å prøve.
 4. En refleksjon da jeg var i kina var at jeg var imponert over gamle kinesere som foretrakk hull i gulvet, også der de kunne velge (vestlige doer var gjerne ledige). Tenkte at det jo må være mer behahelig å sette seg ned.. inntil det gikk opp for meg at de jo har trent lårmusklene hele livet...
 5. Takk for de gamle og velkommen til nye sko. Kjørt dobbelt i sommer (brukt begge par) siden det å kaste de gamle var hardt selv om jeg var klissblaut bare jeg så på en sølepytt. De gamle er la sportiva tibet og så ble det crispi skarven som nye sko. Blir litt sliten i anklene av de nye så må foreløbig variere snøring. Men fornøyd med de nye så nå ble de gamle igjen i catalonia (ellers hadde jeg aldri klart å kaste dem!)
 6. https://www.sintef.no/contentassets/d1c81c13fabf4c56bb98b75a1e6849d8/spiselige-byggverk-pepperkakehus-2012.pdf her er en byggeanvisning til som de har laget😊 snart aktuelt igjen en regntung mørk november/desemberhelg... merk at anvisningen tar også for seg klimatilpasning. Noe å tenke på etter helgens uvær..
 7. Når er det xxl har 25% salg`? September eller oktober - har et gavekort som svir I lommeboka men litt fristende å vente om det ikke er alt for lenge til salget..
 8. I sandnes rogaland har ridestier vært merket gult. Gjerne med hestesko (U), men ofte bare prikk eller strek.. de merkene blir nå erstattet med skilt. Eg. litt kjipt for nå tror alle som går på tur eller sykler at vi bare har lov å ri der det er skilt, mens egentlig har vi ifølge allemannsrett lov å ri på andre stier / veier og(om ikke kommunale regler sier noe annet).
 9. Bridgedale liners - dyrt i innkjøp men kost pr bruk er sannsynligvis ekstremt billig. Fantastisk holdbarhet og gode i bruk.
 10. Grimslifjellet for å prøve ut nye fjellstøvler. Passe lang tur der jeg kunne droppe å gå opp på toppen om såre ben. Men ingen gnagsår så da ble det opp på toppen. Dårlig med vått terreng for å gå inn støvler for tiden - men de ble våte oppi av svette om ikke annet😊 gode støvler men litt høyere enn de gamle så litt øm foran på leggen selv om jeg ikke snørte øverste hempe. Men de blir nok med på tur neste helg
 11. Skal dere "krysse" hardangervidda må du el starte lengre nord? Da kan du ta buss/båt/fly til Bergen og tog til Finse/et-annet-sted og så gå over vidda til haukeliseter der du enkelt kan hoppe på bussen tilbake til Stavanger (et bussbytte på hjemveien)
 12. Håper jo forsåvidt ikke mange driver og vaser ute I fjellet denne uke uten å vite hva de gjør. Dette er KALDT...
 13. dede

  71 grader nord

  Enig der. Kjendiser har ikke "råd til" å oppføre seg dårlig siden de jo skal "leve av navnet" etterpå.. og premien går jo heller ikke til dem selv men til en god sak så dermed vet de at "alle vinner" og turen blir viktigere. De har jo også klart å få noen fantastisk fine folk med I en del av kjendisversjonene.
 14. På mitt 3. par av disse (stall/ridesko) og må desverre si at kvaliteten er blitt litt dårligere - den ene er bla litt trangere enn den andre I åpningen (vanskeligere å få på og av! kjøpte på nettet (outnorth?) så fikk ikke prøvd de) og litt dårligere skinn? enn de første som varte I veeldig mange år! Men er fortsatt supergode og behagelige sko til sitt bruk. Ulempen med dem som tursko er nok at om du går I terrenget er det fort gjort å få kvist og småstein oppi skoene med mindre du bruker gamasjer.
 15. Her er tråden om min første telttur - men jeg har nok mer erfaring fra andre turer (hytte-til hytte + masse dagsturer!) - så kan bare skrive under på ull ull ull... eneste fornuftige - og se på det som en investering uansett. Jeg bruker ulltrøye daglig hele vinteren (i stallen hos hesten - og når jeg tenker meg om så varer ullsesongen ofte fra ca august til mai i Stavanger...) - vasker trøyene ca en gang i uka (siden de kun brukes i stallen) og devoldtrøyene er maange år gamle. Mener jeg har et janus sett også og stemmer nok at det slites fortere. Hovedtips; Med tung sekk - finn teltplass i tide -kjipt å gå seg tom fordi en gikk "for langt" - særlig om du går med barn! Gjerne teltplass nært vann/rennende vann. Ull funker... Jeg bor på vestlandet og vil dermed aldri gå på tur uten regntøy. Her er det ikke nok med poncho siden vinden vil kunne ta den og en da blir våt (går mye over tregrensa - mulig det er enklere i skogsterreng). Også dette med ull og gode sko har du allerede erfart.... Er jo alltid avveining om hva en vil ha med seg og når sekken blir for tung - og der må en nesten bare prøve seg frem. MEn jeg har tenkt på hytte-til-hytteturer at har jeg klart meg uten noen klær et år så går det greit året etter også. Sekken blir alltid tung nok...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.