Gå til innhold

dede

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  203
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

dede vant dagen sist Juli 9 2016

dede hadde mest likt innhold!

Om dede

Nylige profilbesøk

1 603 profilvisninger
 1. dede

  Tips til tynne ullsokker sommerstid

  Bridgedale liners - dyrt i innkjøp men kost pr bruk er sannsynligvis ekstremt billig. Fantastisk holdbarhet og gode i bruk.
 2. dede

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Grimslifjellet for å prøve ut nye fjellstøvler. Passe lang tur der jeg kunne droppe å gå opp på toppen om såre ben. Men ingen gnagsår så da ble det opp på toppen. Dårlig med vått terreng for å gå inn støvler for tiden - men de ble våte oppi av svette om ikke annet😊 gode støvler men litt høyere enn de gamle så litt øm foran på leggen selv om jeg ikke snørte øverste hempe. Men de blir nok med på tur neste helg
 3. dede

  Hardangervidda rute

  Skal dere "krysse" hardangervidda må du el starte lengre nord? Da kan du ta buss/båt/fly til Bergen og tog til Finse/et-annet-sted og så gå over vidda til haukeliseter der du enkelt kan hoppe på bussen tilbake til Stavanger (et bussbytte på hjemveien)
 4. dede

  Sibir kulde i Nordmarka? :)

  Håper jo forsåvidt ikke mange driver og vaser ute I fjellet denne uke uten å vite hva de gjør. Dette er KALDT...
 5. dede

  71 grader nord

  Enig der. Kjendiser har ikke "råd til" å oppføre seg dårlig siden de jo skal "leve av navnet" etterpå.. og premien går jo heller ikke til dem selv men til en god sak så dermed vet de at "alle vinner" og turen blir viktigere. De har jo også klart å få noen fantastisk fine folk med I en del av kjendisversjonene.
 6. dede

  Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  På mitt 3. par av disse (stall/ridesko) og må desverre si at kvaliteten er blitt litt dårligere - den ene er bla litt trangere enn den andre I åpningen (vanskeligere å få på og av! kjøpte på nettet (outnorth?) så fikk ikke prøvd de) og litt dårligere skinn? enn de første som varte I veeldig mange år! Men er fortsatt supergode og behagelige sko til sitt bruk. Ulempen med dem som tursko er nok at om du går I terrenget er det fort gjort å få kvist og småstein oppi skoene med mindre du bruker gamasjer.
 7. Her er tråden om min første telttur - men jeg har nok mer erfaring fra andre turer (hytte-til hytte + masse dagsturer!) - så kan bare skrive under på ull ull ull... eneste fornuftige - og se på det som en investering uansett. Jeg bruker ulltrøye daglig hele vinteren (i stallen hos hesten - og når jeg tenker meg om så varer ullsesongen ofte fra ca august til mai i Stavanger...) - vasker trøyene ca en gang i uka (siden de kun brukes i stallen) og devoldtrøyene er maange år gamle. Mener jeg har et janus sett også og stemmer nok at det slites fortere. Hovedtips; Med tung sekk - finn teltplass i tide -kjipt å gå seg tom fordi en gikk "for langt" - særlig om du går med barn! Gjerne teltplass nært vann/rennende vann. Ull funker... Jeg bor på vestlandet og vil dermed aldri gå på tur uten regntøy. Her er det ikke nok med poncho siden vinden vil kunne ta den og en da blir våt (går mye over tregrensa - mulig det er enklere i skogsterreng). Også dette med ull og gode sko har du allerede erfart.... Er jo alltid avveining om hva en vil ha med seg og når sekken blir for tung - og der må en nesten bare prøve seg frem. MEn jeg har tenkt på hytte-til-hytteturer at har jeg klart meg uten noen klær et år så går det greit året etter også. Sekken blir alltid tung nok...
 8. Hahaha. Det er etterhvert mye folk som går forbi på fisketur ved vannet nedenfor hytta vår. Mor hater det men vi andre synes det går greit så lenge de ikke setter seg ned og tenner bål (finner vi bålplasser så rydder vi dem og legger over mose etc). Det som vel var verst var at vi hadde innbrudd ifjor.. så økt aktivitet er ikke bra (tidligere (hytta har vært i familien siden 1920-tallet) var det ikke vei men nå er det bygd nye hytter og dermed vei til ca 200m fra hytta... men over til hundene; brodern har 2 riesensnauzere hvorav en 9mnd 'liten' valp. I sommer måtte noen til byen å handle og jeg meldte meg til å bli igjen (jippi) å passe hundene. Siden den voksne er gal etter sau og den unge er vimsete og ikke alltid hører på meg lot jeg de ligge på soverommet (tok ut en om gangen på tur). Jeg koste meg med bok ute, og så kom en gjeng unger for å fiske. Pratet med den voksne og de var fotballag som tok fri fra trening. Kjempekoselig å se guttene kose seg.. helt til 2 av dem gikk bort å stillte seg nedenfor soverommet..bikkjene satte i gang med voldsom bjeffinf og jeg ventet en reaksjon fra guttene men ingen kom..så endte med at jeg måtte be guttene flytte seg bort fra vinduet for at hundene skulle roe seg ned så er herved kan jeg bekrefte at hundeglam ikke skremmer bort folk.. (kunne selvsagt sluppet hundene ut om jeg hadde visst jeg hadde fått dem inn igjen (de er ikke farlige men ser jo relativt skumle ut!) men syntes jo som sagt det var herlig å se unger kose seg med fiskestenger. Dagen etter var de tilbake og da var det brodern som hjalp en av dem å fikse snøret😊. Når vi erpå hytta har vi alltid vimpel oppe som Viser at det er folk tilstede. Tror det hjelper på at folk ikke slår seg ned i vannkanten.. utsikten fra trappa som viser avstanden til vannet så litt lengre enn trådstarter..(bilde tatt ved midtnatt)
 9. dede

  Fersking på tur -selvbetjente hytter

  Du får jo ikke tak I ferskt brød på hyttene og det du orker å bære med deg bør spises før du bestemmer deg for at det like gjerne kan bli fuglemat (snakker av erfaring). Sikkert noen som har tips om hvilket brød som holder best. De holder bedre om du kun skjærer opp det du trenger om morgenen. Jeg ville vurdert å gi havregrøt en sjanse til frokost (se egen tråd med tips) - evt kan en jo også prøve seg med noe frokostblanding. Merk at om det blir varmt så vil sjokoladen din smelte ganske kjapt! Siste hytte-til-hytte tur jeg var på var der en jente som hadde bannet om hun var nordlending etter å oppdage at hele sekken og innhold var innsauset I sjokolade.. Jeg bruker nøtteblanding til energiboost på sommeren (evt med M og non-stop I). Om du ikke tåler nøtter så er tørket frukt (og kjeks) mye bedre som energi underveis enn sjokolade. Merk at kornmo har kommet med en søt cookie som ikke inneholder nøtter men sjokolade eller tranebær. Den reddet meg da jeg ble tom for energi nå I sommer på vei opp en bakke:-) God tur:-)
 10. dede

  fiske i Frafjordheiane, trenger tips

  Skal vel være fisk oppe ved Grautheller/Taumevatn/Storevatn området - I alle fall er det dit turistforeningen drar om de skal ha fisketurer... Hvorfor ikke stikke innom STF å høre om de har noen tips:-) Tror også medlemskort der gjelder som fiskekort så det kan også være lurt å sjekke!
 11. dede

  Roadtrip til vega

  Kjørt fra Harstad til Verdal nå på 3 dager. Mindre trafikk enn jeg hadde trodd men er mer enn nok bobiler.. noen av fergene - men ikke alle - praktiserer å slippe av personbiler først. Særlig gunstig idag siden veldig svingete vei sørover fra Brønnøysund.. vær ops på fergetider - de går ikke alltid så ofte og med litt ymse mellomrom - også langs selve rv17. været har vært elendig, 9-10 grader og vind og mye regn, så selv om telt er planen ville jeg sjekket feks Airbnb el for å få tørket opp. Mye vann i stien til torghatten idag tidlig (planen var å gå i gårkveld men droppet heldigvis det - selv for en bosatt på Vestlandet var det for mye regn..)
 12. dede

  Liggeunderlag og pute

  Noe jeg ikke oppdaget selv I helga men leste om etterpå er at exped chairkit har putelomme... så kan legge noen myke klær inni der så forsvinner de ikke I løpet av natten sånn som alt som ligger oppå liggeunderlaget bare gjør.. Så det håper jeg å huske neste tur:-)
 13. dede

  Mobilkmera vs kompaktkamera

  Re mobil som kamera er jo den viktigste regelen å sette mobilen i flymodus om du ikke trenger å bruke den som mobil. Bruker da mye mindre batteri siden den ikke leter etter signaler.
 14. dede

  Lofoten i juni

  Og blir det for mye folk i lofoten er veien kort til vesterålen eller over på hinnøya der en bla har møysalen😊⛰
 15. Imponerende telttørking.. mitt henger litt på veranda til det ikke drypper og så slenger det rundt på stuen noen dager der jeg rister litt og snur på det innimellom. Håper det holder.. om yttertelt blir vått blir jo innerteltet også det så må vel pakkes separat om en skal være ute mange dager? Jeg var ute i regn i natt og dunjakke og dunsovepose kjentes fuktig selv om inne i teltet. Er jo nybegynner med telt. Hadde tørre klær i pakkepose og var glad jeg hadde ekstra genser i tillegg til dunjakken.. en annen ting jeg erfarte var at det var lurt å legge alt inn i forteltet - gjerne oppi sekken selv om en bare skal en liten tur fra teltet (ryddigere og triveligere camp også😊).. og så Tok jeg regntrekk på sekken i natt om bløtt på bakken i forteltet.. og lærte at en kan legge seg ved elva og våkne på ei øy😳😀😀
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.