Gå til innhold

dede

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  251
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

dede vant dagen sist 28. november 2019

dede hadde mest likt innhold!

Om dede

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

3 663 profilvisninger
 1. De aller fleste seriøse varemerker,også inkludert billigmerker er opptatte av åpenhet med hensyn til etikk og bærekraft. Men for urberg koker dette ned til at de er tilknyttet 1% to the planet. Ingenting siersom hvor varer produseres, hva de tenker/ gjør mht bærekraft og etikk. stormberg er også et billigmerke og en kan kanskje tenke sitt om kvalitet (jeg har forsåvidt postiv erfaring med holdbarhet på regntøyet jeg bruker i stallen) men jeg ville aldri være i tvil om deres samfunns- og miljøengasjement. Så trenger ikke ha noe med pris og kvalitet å gjøre at firmaer tenker litt lengre enn sin egen lommebok..
 2. Forsøkte å finne ut noe mer om dette varemerket? Hjemmeside og Facebook side er helt ubrukelige i så henseende. Er det billigvarianter av kjente merker? Parallellimport fra dodgy fabrikker i Kina? Når de sier så lite om bakgrunnen sin får jeg litt uggen smak så ikke lyst å kjøpe noe derfra.. noen som vet noe om dem?
 3. Hei Aktuelt emne for tiden? Jeg skal ut å kjøre i helga 50 mil i morgen til Bygdin.. Det er jo ekstremt varmt så lurer på hva jeg gjør med gassboksen i bilen? Legge den i kjølebagen eller kan den ligge nedpakket i bagasjerommet? Kan jo være jeg stopper og koker kaffe mens jeg lader elbilen.. er det da dumt å ha kald gass? (Er gammeldags kjølebag med kjøleelement i bunnen+ et par løse..
 4. Og søndagskvelden etter turen til rennesøy var det en lykkelig hest som endelig var ‘friskmeldt’ etter sår som krevde antibiotika (som var en kamp å få i ham både morgen og kveld!) og som kunne settes på beite i sandnes. Her får både han og jeg trim (de liker seg godt på toppen av beitet😊)
 5. Nok en tur til ‘rundtomkring’ - denne gang til rennesøy. Har vært der et par ganger før i år - til rennesøyhornet fra sel og også ute på ‘badetur’ til austre Åmøy med helleristninger. Denne helgen tok jeg tur fra Vikevåg via pila og så litt utenfor merket løype til og rundt dalestemmen på sel og så den merkede stien tilbake. Ca 9km og 300høydemeter? Kunne vært Irland. Fascinerende landskap med store gresslier, masse sau og fuglesang, litt urskog (rundt dalestemmen) - og herlig passe varmt turvær😊 gjorde godt for en litt stressa kropp og hode..
 6. Vi har tenkt å henge opp (Amok) hengekøye ved hytta. Siden den jo er forholdsvis lett å hekte ned og ta med (raskere enn å slå ned telt) og det går en del fiskere i området har jeg faktisk kjøpt en sykkellås med tynn vire som jeg har tenkt å slå rundt tre og så den er sikret sånn. Alternativt må vi ta ned hver dag og det tror jeg ikke vi gjør. Vil tro at det sitter langt inne å kutte feks møneline for å stjele den. ville kanskje ikke forøkt å låse et telt - da ville noen som var på jakt etter verdisaker gjerne tenkt at her er det noe og kuttet hull i teltet... Verdisaker (kort og nøkler etc) tar en selvsagt med seg på tur.
 7. Tror jeg skal slå et slag for Jæren som reisemål for familier der en finner litt av alt. Mellom Egersund og Sandnes vrimler det av flotte turmuligheter På høg-Jæren der en kan late som en er på høyfjellet. Masse barnevennlige turer over tregrensa som ikke er lengre enn at en kan tilbringe ettermiddager /kvelder på noen av landet fineste og lengste sandstrender 10 min kjøretur unna(kan gå tur der og!). Og så har en preikestolen som et naturlig høydepunkt. Og om været slår seg vrangt har en Egersund, Sandnes og Stavanger som trivelige byer30 min unna(?) å besøke. Er mulighet for kanoleie både Sandnes Ålgård og Nærbø (fjell-vandring.net på Nærbø - den siden har også masse turtips og tips til telt-plasser).
 8. Denne uka ble det lørdagstur siden jeg hadde innslipp fra beite og lunchforing av hestene midt på dagen søndag - turen da ble å løpe rundt ompå jordet for å få hestene inn - var ikke enkelt for en person så det ble ikke filmet.. (De går ikke fulltid på gress Enda og får litt magert høy når de kommer inn i premie - derav ‘lunchforing’. lørdagen gikk turen nok en gang syd for Sandnes.. hadde tenkt meg å finne rette stien opp til bursfjell siden jeg gikk litt feil sist. Men før jeg kom så langt kom jeg på at jeg jo hadde lest at en kunne starte nærmere Ålgård - ved stemmen. Så da kjørte jeg dit. Stemte at jeg har vært der en gang Sist jeg bodde i Stavanger - for 10-15 år siden.. fin tur via Nonsfjellet opp og så litt opp og ned (enkelte bratte stedet) og over våte myrer (springfart..) til bursfjell. Etter pausen var buffen borte så da var jeg nesten igang med retur samme vei. Men stoppet og sjekket en gang til og sa lå den i jakkehette så dermed ble det rundtur. Greit å slippe et par av de veldig bratte kneikene siden litt sleipt og løst etter mye regn.
 9. 2pinsedag gikk jeg 3-kanten ved steinkjerringa Holmavatn og synesvarden. Startet til en avveksling ved Tovdalsvegen så ble litt lengre tur (men snek meg unna selve kjerringa..). Mye folk på tur - særlig fra Holmavatn til kjerringa. Grei tur når det er varmt siden luftig - og ikke mange lange tunge bakker
 10. Pinsetur til urdalsnipa idag i flott turvær - rundt 20 grader og var litt lufting så nedover vurderte jeg faktisk å ta på mer klær☀️😊😲 på hjemturen stoppet jeg og klappet på hesten som hadde en velfortjent fridag før jeg fikle en runde i vagleskogen og tok en test av nyinnkjøpt hengekøye (Amok draumr - superbehagelig men litt mye å dra på så ikke for alle turer?)
 11. Vurderer en AMOK hengekøye. Ser at den mørke borg tarpen og lettvektstarpen de har på nettsiden er utsolgte. Vil ikke ha lys tarp siden bruk vil være en del i Nordnorge (for å slippe å dele soverom med 3 voksne og 2 riesensnauzere som snorker...). Trenger altså noe som kan skygge litt for midnattsola (i tillegg til øyemaske?) om vi er heldige å se den i sommer.. Ser ikke str på Amok sine tarper? Noen som vet hvor stor en må ha?
 12. Har sviktet sandnes litt i år? Kanskje fordi det er en del plasser med lite parkering og mye folk? Har dermed reist litt sørover istedet..I dag hadde jeg ikke helt bestemt meg. Tenkte på moi-senderen men med en mystisk kø før ålgård var jeg plutselig på vei mot bursfjellet som jeg droppet sist jeg var i det området.. tenkte å gå en rundtur jeg hadde på topo kart på mobilen (orange tur) Men gå den umerkede delen først. Da jeg skulle svinge av veien ifølge den ruta så jeg flere folk som kom lengre innefra. Snakket med et par og det skulle gå greit å gå lengre inn. Siden den ruta jeg hadde så veldig bratt ut gikk jeg den lengre ruta. Fin sti (nesten traktorvei) til jeg mistet stien ved vann ‘247’. Men fulgte lia oppover og fant den heldigvis igjen ved gjerdeklyver. Så til toppen av bursfjellet. Da jeg skulle gå nedover startet jeg ved merking men syntes det så veldig bratt ut så stoppet og sjekket. Heldigvis siden det var stien jeg egentlig skulle gå opp (siden den var så bratt). Fant raskt den andre stien som var utrolig fin. Gikk jo altfor fort så jeg la til en ekstra runde via Skogen. Derfra stortsett på traktorvei tilbake. Bildet ved vannet viser bursfjellet som jeg kom fra. Ble totalt 10,6km (blå tur på kartet). Fin tur som jeg sikkert vil gå hele/deler av igjen. Og jeg hadde energi til en times ridetur i Vagleskogen (i Sandnes) etterpå😊
 13. Vet ikke hvordan det er å drikke fra vann eller om du må bære det? Lurt å sjekke (jeg har ikke sett på linkene). med overnatting hadde i allefall jeg nok tatt med kopp og kaffe /te og brenner, gass og kjele med mulighet for å starte dagen med litt varmt. Om du ikke har piezo tenner så er det da lurt å ha med fyrstikker også..
 14. Fortsatt mange nye turer å velge mellom i distriktet her. I dag ble det låglia. Rart å gå på et såpass stort hus midt i heia. Er tydeligvis blitt populær tur, alltid fullt på parkering der, men fant en plass å stå langs veien. Kjørte forbi et par andre parkeringer til andre turer så jeg har fortsatt flere igjen langs Sikvalandsveien. jeg gikk t/r men ser det er mulig med rundtur som jeg prøver neste gang. Ikke så lang tur men de som tror det er flatt på (høg)jæren tar feil. Masse topper å gå opp på for de som liker sånt. Fin tur med masse fjellfølelse!
 15. 25 april snek jeg meg under sjøen gjennom ryfast til strand. Målet var vel kanskje heiahornet men da jeg så hvor bratt det var mistet jeg motivasjon og lyst på bakkene med skranglete knær og dårlig kondis så da gikk jeg innover småsildalen. Tenkte vel å gå opp fra baksiden men ble ikke det heller. Siden det ikke er noen skam å snu, og jeg bare var meg på tur så snudde jeg midtveis opp og tok heller lang kaffepause ved vannet. Lang kjøretur (kjedelig med tuneller selv om de er nye og fine) og kort tur..
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.