dede

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

dede last won the day on Juli 9 2016

dede had the most liked content!

Om dede

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 125 profilvisninger
 1. Liggeunderlag og pute

  Noe jeg ikke oppdaget selv I helga men leste om etterpå er at exped chairkit har putelomme... så kan legge noen myke klær inni der så forsvinner de ikke I løpet av natten sånn som alt som ligger oppå liggeunderlaget bare gjør.. Så det håper jeg å huske neste tur:-)
 2. Mobilkmera vs kompaktkamera

  Re mobil som kamera er jo den viktigste regelen å sette mobilen i flymodus om du ikke trenger å bruke den som mobil. Bruker da mye mindre batteri siden den ikke leter etter signaler.
 3. Lofoten i juni

  Og blir det for mye folk i lofoten er veien kort til vesterålen eller over på hinnøya der en bla har møysalen😊⛰
 4. Imponerende telttørking.. mitt henger litt på veranda til det ikke drypper og så slenger det rundt på stuen noen dager der jeg rister litt og snur på det innimellom. Håper det holder.. om yttertelt blir vått blir jo innerteltet også det så må vel pakkes separat om en skal være ute mange dager? Jeg var ute i regn i natt og dunjakke og dunsovepose kjentes fuktig selv om inne i teltet. Er jo nybegynner med telt. Hadde tørre klær i pakkepose og var glad jeg hadde ekstra genser i tillegg til dunjakken.. en annen ting jeg erfarte var at det var lurt å legge alt inn i forteltet - gjerne oppi sekken selv om en bare skal en liten tur fra teltet (ryddigere og triveligere camp også😊).. og så Tok jeg regntrekk på sekken i natt om bløtt på bakken i forteltet.. og lærte at en kan legge seg ved elva og våkne på ei øy😳😀😀
 5. Jeg har vel gjerne strammet og strukket ut hver av seksjonene og justert 'rundt og rundt'. Alltid festet i fotenden først. Får prøve å feste begge endene først neste gang og så strekke ut og plugge på langsidene til slutt og se om ikke det blir bedre. Innerteltet virker litt stramt ja men har ikke fått til å justere på de reimene på det så lenge jeg har latt det sitte i ytterteltet. Må gjøres når de kobles sammen?
 6. Er jo motsatt ende jeg ikke får strammet.. men tok ikke bilde derfra..
 7. Har fjellheimen superlight 2 camp. Veldig fornøyd med teltet men får ikke til å stramme fotenden på teltet så får alltid kontakt med inner og yttertelt. Noen som har samme problem eller har noen gode tips? på bildet står det jo ulendt men har samme problemet på plenen hjemme. Bruker alle barduner.
 8. Har fjellheimen superlight 2 camp. Veldig fornøyd med teltet men får ikke til å stramme fotenden på teltet så får alltid kontakt med inner og yttertelt. Noen som har samme problem eller har noen gode tips? på bildet står det jo ulendt men har samme problemet på plenen hjemme. Bruker alle barduner.
 9. Forsand er jo snart Sandnes? skulle til forsand og se på ridestevne nå i helga og ville kombinere med tur. Alle skryter av røssdalen med telt så fant ut det måtte være bra kombinasjon siden hestetitting var hovedmålet. ankom parkeringen til røssdalen (fin kjøretur inn der - har vært mye på forsand men ante ikke at det bor så mye folk innover her) lørdag i 5-tiden. 18 biler! Kunne jo selvsagt være noen på dagstur..? Men sa jeg kom inn på sletta var det 20 telt der. Mye barnefamilier og grill/bålrøyk lå tykk.. jeg fortsatte litt til og fant en fin plass ved elva noen 100m lengre inn. Yr hadde vært ganske ustadig men både fredag og lørdag morgen sa de minimalt med nedbør.. yeah.. fikk opp teltet ganske flatt( ikke like flatt der som på 'sletta' der alle andre bodde) og drakk kaffe før en liten tur. Så pils og middag før jeg plutselig måtte komme meg under tak.. først byger men de kom tettere og tettere og morgenen var det 'pissregn'. Heldigvis kort tur 45 min (med veldig glatte steiner langs ura så gikk fryktelig sakte) til bilen. Regnet fortsatte så droppet ridestevne søndag og dro hjem for å impregnere regntøyet.. fin tur men nå har jeg vært der.. for kort til å være ordentlig tur og frister ikke å bakse i ura for å komme videre innover.
 10. noen som har vært på skåpet som vet om det er teltplasser rundt hytta? Har lyst på tur dit (imorgen til søndag) men tenkte å bo i telt. Alle sovehyttene er fullbooket hele sommeren.. og har vel en mistanke at også hovedhytta er populær og gjerne 'full nok'.. serut som passe lengde på tur med telt for mine dårlige knær (og at jeg synes det er litt tryggere i områder med andre folk). Har røssdalen som alternativ men der har jeg hørt det av og til er 'for mye folk'..
 11. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Artig å lese TarjeiSkrede bloggen. Sikkert ikke så mange på fjellforum som har vært på GR1 - men jeg har vært på rideturer I området (tror det høyeste jeg har vært er og besøkt flere av stedene på de 2-3 siste etappene - bl.a krysset Pont de Llierca:-) Fantastisk område og ikke for mange turister. Vi reiser til hest og har jo da hatt lengre dagsetapper. Landsbyer / gårder til overnatting er ikke nødvendigvis overfyllte av turister.
 12. Roadtrip til vega

  Følger denne siden jeg vurderer å kjøre TIL Harstad etter tur på vestlandet med mor (da blir det E6...) men bruke masse tid og teltet hjem FRA Harstad TILStavanger igjen etter noen dager I nord..
 13. Siden jeg har kjøpt chairkit forsøker jeg å få ned vekta på annet utstyr for å forsvare å putte noe nytt I sekken... Veide bålkjele og gassbrenner igår og de kom på 800g inklusiv trekk/pakkeposer! Ble jo med en lettvektskjele I sendingen fra fjellsport da jeg kjøpte chairkit (for å komme over portofri sending:-)) men kan jo spare 250-300g til om jeg bytter ut gassbrenneren med en av de bittesmå.. Den jeg har idag er kjempegammel (15år+) men ble først tatt I bruk I fjor og er Primus Himalaya med slange. Ser jo at slangebrenner har sine fordeler men skal jeg virkelig spare på vekta må en vel kjøpe av de små toppmonterte? En minibrenner vil kun være med når jeg er alene om bæring og bare skal koke til REal og kaffe. Ser jo det finnes noen jetboil set men tenkte det er unødvendig å bruke penger på når jeg har kjele og forsåvidt en skikkelig gassbrenner om jeg skal lage ordentlig mat (jeg er for lite på tur til å ha samling av brennere - og tror ikke på vinterturer de nærmeste årene så trenger ikke mer enn gass) Så; Funker de små toppmonterte gassbrennerne eller er de så små og knølete (og mindre effective?) at jeg like gjerne kan beholde den jeg har? Hvilke Brennere anbefales eller anbefales ikke? Vil gjerne ha piezo tenner så jeg slipper å huske fyrstikker... (jada har vært der - og også glemt kaffekoppen eller kaffen...men beginner vel å lære)
 14. Frilager.no

  Frilager.no -Her var det mye til rimelig leiepris. Utrolig bra tilbud om en feks vil prøve telttur eller kanotur uten å måtte kjøpe telt og kano.. enkelt å booke og lett å finne om tilgjengelig😊 Mulig prisene som vises er for lag/foreninger? Men uansett flott tilbud
 15. Glemte å ta bilder igår.. men var på Sulken i Sandnes. Veldig fin og variert tur med både skog og beitemark og fjell og for mine vonde knær var den passe lang😊