Gå til innhold
  • Bli medlem

Per Ericsson

Passivt medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Per Ericsson

  1. Jag gick igenom en god del vanliga livsmedel med avseende på energitetthet når jeg planla langtur for noen år siden. Nå blev det sån att jag alltid spiste havregryn till frukost, men till lunsj byttet jeg det vanlige knekkebrödet mot fröknäcke. Det har en tetthet på ca 500kcal/100 gram och smakar voldsomt mye bedre. Borde passe till frokost og! Gick 22,5 km per dag i hundra og noen dager og veide bare 0,5 kg mindre ved slutten enn ved starten (182 cm, 79kg). 4000-4200 kcal per dag tror jag.
  2. Jag gick igenom en god del vanliga livsmedel med avseende på energitetthet når jeg planla langtur for noen år siden. Nå blev det sån att jag alltid spiste havregryn till frukost, men till lunsj byttet jeg det vanlige knekkebrödet mot fröknäcke. Det har en tetthet på ca 500kcal/100 gram och smakar voldsomt mye bedre. Borde passe till frokost og! Gick 22,5 km per dag i hundra og noen dager og veide bare 0,5 kg mindre ved slutten enn ved starten (182 cm, 79kg). 4000-4200 kcal per dag tror jag.
  3. Det var en kar som kjörte hemifrån, la ut depot över hele Norge, satte bilen i norr og tok sen flyet ned till Lindesnes og begynnte å gå. Kanskje kan du bruke deg av en lignende strategi ibland. Bare ett tips Å så kan Setesdal Austheiene ha mindre snö en Vestheiene. Se på senorge.no.
  4. Jeg tok kontakt med eiern av Argehovd och blev skjutsad över Kvennaosen i begynnelsen av juni 2019. Alltså nedströms öya ved Bekkestöl. Jag fann heller inga vad över Kvenna, förutom langt vest ved Litlos (för mycket snö) och över Rjukan ville jag inte gå (för mycket vei). Men om du vill utforska vidda sör for Kvenna är det ju mycket lättare att ta bilen till Songadammen och gå innover, så är du där direkt. Är bara en dagsetappe mellom dammen og Kvenna, med to åpne (var iaf för corona) hytter dessutom. Mannen som har Argehovd har, eller hadde, också en taxibåt på Mösvatn. Så om du spör pent kan han säkert ta dig från Varland och sätta av dig på sörsidan av vassdraget istedet for f. eks. Mogen.
  5. Ja, bluetooth. Söker den satelliter i påskrudd tilstand uten å vara i "bruk"? Trudde ikke det, men er det så får jeg dobbeltsjekke litt.
  6. Trur det går helt fint å ta Xenith 105 istedet for 95. 105 finns till salg mange plasser. Vurderte selv Xenith 105 mot Baltoro 95 og tok Xenith:en pga lavere vekt.
  7. Det kanske inte spelar någon roll om man vet om vassdraget er gyro-infisert eller ikke - alle större lakseförende vassdrag jeg vet har regler som sier att man må desinfisere utstyret (stänger, vadere, fluer, kano, packraft) för du bruker det i dem.
  8. Hvis du tar båten över Namsvatnet kan du nog vara i parken i 15:00-tiden på andra transportdagen. Du rekker sikkert en tidligere båt og.
  9. Min erfaring av Stetind og Ingstad med BC är exakt som willikovs. 😕 OG jag får masse gnag. Har länge vurdert Svartisen 75mm istedet for bedre stabilitet. Men det kanske finns mye å hente i å skaffe ett par skor som sitter bedre?
  10. Jeg lånet tråden litt: Vilken pels egner seg best till pelskant da? Er det rev? Jeg har nemmlig en byparkas med kaninpelskant som er svaert myk og behaglig. Men er den for myk till å fungere ute på tur?
  11. Streaking caddis, mörkbrun. Störrelse 12 eller 14. Er jo en törrflue men den fanger fisk når den er våt og.
  12. Det er sikkert et fint liggunderlag men till ungefär samme pris och mindre vikt får du ett Synmat UL Winter som också är en del varmare (R på ca 5 istället för 3,3). Det kanske är litt mindre robust bare. Vill du ha lettere men like varme finns det flere alternativer fra Exped og Thermarest. Noen er nesten halve vekten men då er punkteringsrisken sikkert höyere åsså.
  13. Sant, det var ett enormt grepp på de där till Cody Townsend. Är de litt ulik hverandre på bildene du viste? Det er noe hvitt mellom hver knopp på den ene bilden men ikke de andre. Kan det tyde på att de er litt tuklet med? De Armadastavene veier 220 gram/styck med Åsnestrinsene. Topper på att de originale var 15-20 gram lettere men de var särdeles elendige. Måtte bruke litt våld for å få åsnesene på men det gick akkurat. Köpte faktisk flere staver når jeg kjöpte disse fordi vekten ikke var å finne noet sted, så jeg kunde veie alle jeg kjöpte å beholde de letteste. Samboern syntes det var en god idé, fordi hun beholdt et av de andre paren. Ville egentlig ha staver uten teleskop men det var veldig få lette på tilbud...
  14. Jag använder de här stavarna men har byttet trinsen till en vanlig Åsnes lössnötrinse. De trinsene passer faktisk också på Black Diamond-staver.
  15. Si det. Jeg hade ett par Scarpa som ble reklamert på den måten etter diskusjon med Hektapåtur.no. Vis av erfarenheten gjorde jeg likedant med disse Briksdal og viste personalen på G-Max bilder på experimentet. De godtok det og ga pengene tilbake. Om det er noe som Crispi anbefaler eller ikke rörer vel meg kun indirekte, siden reklamasjoner oftest rettes mot selger og ikke produsent.
  16. Ja, det er som Kjell Iver sade anbefalt metode.
  17. Jeg kan fortelle at jeg reklamerte mine Briksdal i forrige uke fordi de hade beynnt å lekke. Oppdaget att jeg var litt våtere enn jeg burde på en myrat tur i september. Merket ingenting tidligere, ettersom jeg gått så lite i år, og kun godvaersturer. 5-6 punkter runt kaloscheringen släppte igenom vann når jeg fyllte skoene med vann. Ca 100 mil och 16 mån gamle. G-Sport var snill og tog de in uten spörsmål, synd bare at de har solgt slut på modellen siden de ska legge ned og bli Intersport.
  18. Tack for svar! Jag har brukt den ganske mange dager på den måten i forrige sommer men den buggade i ibland (kanske var 15:e dag i snitt) og slo seg ikke på igen. På den måten fick jeg noen stygge hull i min NPL-ruta. Därför har jeg sluttet å bruke den sån og i stedet bruker vanlig 30-min tracking uten loggpunkter. Fick heller aldrig svar på min feilrapportering till Garmin så jeg får vel si meg fornöyd sånn, livet går videre. Nökkeln till lang levelengde på en lading er i alle fall å ikke koble den till telefon og ha lengst mulig mellom trackingpunktene.
  19. Upplever den også som enkel å bruke, både med og uten telefon parkoblet. Tar förstås en del tid for å knappa in en teksmelding uten telefonen, men det går. Man kan også ha forinstilte meldinger å sende. Den har litt kort batteritid i min mening så jeg har den helst avstängt med sparsommelig tracking og har med en batteribank på turer over to-tre dager.
  20. Hei! Har ikke gått over Varangerhalvöya men fisket litt i Syltefjordelva i sommer. Vi kunde lett vade over med vadebukser flere plasser mellom Arondalen og Adamsvatnet. Du kan fölge med på vannstand i andra elver i närheten på Sildre.nve.no får å lage deg en idé om vannstanden når det er aktuellt.
  21. Hei! Jeg gick en ruta veldig lik din forrige sommer, i begynnelsen av september. Somas-Nedrefoss över fjellet, upp ved Luvdijohka og videre til Masi. Gick det bra?
  22. Trur ikke det blir så mye avsverting av normalt bruk, men min gule ull-t-skjorte ble en nyans gråere på ryggen etter ca 50 turdager. Den burde også uansett kastes, men det er av andre grunner
  23. Stekte flere kilo kjöttdeig (egen kvernet med lav fetthalt) og törket for ett år siden som det ble mye igjen av. Har hatt det i fryseren og det fungerte helt fint kjöttdeigsaus og lasagne hemma ett år senere. Da kan man koka det lenge så vannet trekker in. På tur, not so much... Da blir det litt hardt og kjedeligt.
  24. Jeg fant ett Nordisk Halland 2p till ungefär 3500 på tillbud förra året. 1,5kg och tar liten plass. Det er testet i storm ifölge produsenten men jeg syns det blafrer litt vel mye i mer enn laber bris, även om det overlever.
  25. Jag tror det fiskes en del på vannene på Kåringen men å andra siden er det litt kjipt å telte der. På fjellet mellom veien og Strandtinden er det noen vann med stor utsiktsfaktor men det er nok litt langt, ulendt og usikkert med fisk i de. Ved Slåttdalsvatnet finns en liten gapahuk som man kan bruke. Koseligt vann med mer lavlandspreg. Myrat nede ved gapahuken, törrere ved hyttene i nordenden. Nede ved Lödingen, ved hyttefeltet på Nes, er det sikkert noen telteplass å finne men också en del hytter. Sjöörret går i den lille bekken som renner ut i söröst, ellers har jeg bare fått makrell og småsei og -torsk der. Langs veien till Vestbygd finns mange fine teltplasser på halvöyene man åker förbi. Vannene i fjellet nord for Offersöya trur jeg kan vara ganska bra, men återigen litt langt och gå bara för en telteplass. I tillegg har jeg hört grunneierne vill ha vatnan for seg sjöl. Men vil man bare ha en fin natt med lite utsikt så er det verdt å pröve vilken ubebodd liten halvöy som helst mellom Kåringen og Offersöy. Du finner nok en eller annen plass på Nes og.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.