Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Er det noen som kan gi noen råd angående kuppeltelt beregnet på fjellturer.

Holder på å lete i jungelen av telt og utforminger.

hva er deres anbefaling når det gjelder innerteltet. Synes det er mye mesh. Er en frysepinn. Bør jeg se etter telt med mindre mesh, eller har ikke dette noe å si?

ser nå på :

- tungsten ul 3
- Salewa litrek pro iii

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Ikke se deg blind på mesh i forhold til temp om sommeren. Jeg sover en del i hengekøye og den har kun mesh/myggnett som tak1830060813_2020-06-0619_48_51.thumb.jpg.74264cca57cb0c3c1bb2b25e3ad86892.jpg

Jeg finner det gjentatte ganger overraskende hvor mye den faktisk holder på varmen. Når man åpner glidelåsen om morgenen kjenner man gjerne kjølig luft "strømme inn". 

Og kompis har et kuppeltelt av Salew-typen med mye mesh - han er mer fornøyd med at det slipper ut varme når det er veldig varmt på varme dager enn at det evt skulle bli for kaldt når det er litt kjølig. 

Endret av Espen Ørud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror mesh eller hel duk har litt med hvordan teltet lufter. Høyt skåret duk, eller ventiler. Dernest hvor du pleier å være på tur. Jeg har telt med mesh og telt med hel duk og er mest begeistret for hel duk der jeg telter mest.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har mye mesh i det teltet jeg bruker mest. Er duk et stykke opp på alle kanter for å unngå direkte trekk. Farge på ytterduk er lys også. Blir ikke badstu i teltet så fort sola er oppe. Mesh er såpass tettvevd at det trekker ikke så mye gjennom den heller. Men hvis det er kjølig og en skal fyre stikker nok varmen lettere, uten at jeg har hatt behov for det.  Mitt er Big Agnes Copper Spur UL2. Veldig lett og fint telt som alikevel er romslig nok. Skal du ha hel duk og lett telt så ta en titt på Helsport Reinsfjell 2 superlight

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi valgte vårt telt, Exped Venus, nettopp av denne grunnen: alle åpninger til innertelt kan åpnes helt, lukkes med bare mesh eller lukkes helt med duk. Det var et godt valg for oss som har en del turer etter at nattefrosten kommer i august/september og vi har ingen problemer med å anbefale teltet til andre.

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

IMG_0095.JPG

SZNs5N5NRieAAv4C%4SlKg.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eva Iren Haldorsen Holm skrev (På 10.6.2020 den 16.45):

hva er deres anbefaling når det gjelder innerteltet. Synes det er mye mesh. Er en frysepinn. Bør jeg se etter telt med mindre mesh, eller har ikke dette noe å si?

Som utgangspunkt må ein rekne teltet som kaldt, altså nær utetemperatur. Det er soveposen som skal gjera at ein held varmen gjennom natta. Ein frysepinn må derfor ha ein litt tjukkare sovepose enn ein som ikkje er frysepinn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skal bare... skrev (1 time siden):

Som utgangspunkt må ein rekne teltet som kaldt, altså nær utetemperatur. Det er soveposen som skal gjera at ein held varmen gjennom natta. Ein frysepinn må derfor ha ein litt tjukkare sovepose enn ein som ikkje er frysepinn.

Likevel blir man gjentatte ganger overrasket over hvor godt innerteltet holder på varme og følelsen av kald luft som strømmer inn når man åpner mot forteltet/ute. Både vinterstid og sommerstid. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vist du tar utgangspunkt i telt hvor en del, eller hele luftingen er beregnet ved høyt skåret duk er min erfaring slik: Ved bruk av bare yttertelt: Lunere og "varmere"enn å ligge ute. Ved bruk av mesh inner: Enda lunere og varmere. Ved bruk av hel inner: Enda lunere og varmere.

Ytterduk helt ned til bakken og med  lufteventiler forsterker effekten ytterligere og du slipper følelsen av trekk når det blåser.

Når det er sagt så er mesh inner kjempefint en god sommernatt i lavlandet. Noe helt annet i fjellet med noen få +grader og regn. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helsport ringstind sl  2

Tidigare lagt in test och bilder

Nu sålt men pga anv klart detta är.

Rekommenderas till alla utom vid extrema förhållanden det håller nog några nätter även då men välg pro version om det ska användas över allt dock 50% tyngre.

 

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Esther Johanne Moe Lie
   Hei! Jeg har nylig bestemt meg for å utforske litt mer av Trondheim enn bare asfaltjungelen, og leter etter en fin plass å sette opp telt. Jeg er helt fersk i tur- og telt-gamet, og tror jeg trenger litt hjelp.
   Jeg teltet ved Theisendammen for et par uker siden, og det var fint men litt mye ungdom som støyet om kvelden/natten. Det var riktignok natt til søndag, og ikke midt i uka som er planen nå.
   I dag har jeg gått til Baklidammen via Theisendammen for å sjekke ut mulige plasser, men er bekymret for om det kommer til å være mye folk der også.
   Er det noen som har gode tips til steder man kan slå opp telt, uten å måtte gå alt for langt? Jeg har ikke bil, så det er også en fordel om det er greit å komme seg dit med kollektivtransport. Gjerne ved et vann, men det er ikke et must forslag mottas med takk!
  • Av eiriktv
   Hei, sitter (igjen) og vurderer om jeg skal supplere med nytt telt til jakt og fisketurer. Hovedsakelig bruk vil være bruk i fjell, under 3 sesonger. Sesongavslutning for telt på høyfjell blir reinsjakta, hvor det innimellom blir endel vind, og ikke uvanlig snø/sludd på kveldene, gjerne en kombinasjon av disse. Har de siste årene brukt et RT 1-2 SL, modifisert med flere pluggfester. Det har akkurat plass til meg og hunden, men ikke mer. Det er et greit telt, men synes takhøyde er lav, og om man blir tvunget til opphold i telt pga vær så er eneste alternativ å ligge på siden, noe som over tid er litt plagsomt.  Ellers jakter jeg bevegelig og bryter leir hver morgen, og slår opp teltet på ettermiddagen når det er på tide å roe ned for kvelden. Det gjør at jeg som regel finner teltplasser som ligger noen lunde i ly for gjeldende vind, og har hittil ikke plagdes veldig med dette på RT, selv om jeg av og til opplever at det fyker inn endel snø mellom ytter og inner telt.  Jeg har noen enkle krav:
   -Grei plass til 1mann (185cm) og en middels hund. Evt mann og en unge, og evt en hund, eller 2. Hunder kan alltids danderes rundt om dersom barn er med så det er ikke største utfordring.
   --Max 2kg. Ønsker egentlig så lett telt som mulig, men man må kanskje kompromisse, men hunden bærer kløv og kan avlaste her.  Ønsket om lett utstyr handler først og fremst om å øke lastekapasitet på retur med evt kjøttbør..
   -Min 95cm takhøyde. RT har 90cm og med xtherm i bånn blir man krum i ryggen- eller blaut i skallen... Å ha plass til å sitte noenlunde komfortabelt oppreist er en stor fordel. Spesielt til senhøst bruk med mye innetid...
   -Lett å sette opp. Det er stort sett steinete, og RT er klønete sånn sett, selv om ekstra pluggfester hjalp mye.  En kompis har locus khufu  - fint telt, men krever at han får shotgun på teltplass da slike telt er rimelig avhengig av at man kan plugge på riktig sted.
   Er egentlig OK fornøyd med RT til sitt bruk, men det er og blir litt klønete. Lett og fint, og tar lite plass, men knotete å spenne skikkelig opp.  Har fjellheimen 3camp fra før, digger plassen og høyden, men det er tungt, og det blir nesten litt ensomt å sove i såpass stort telt alene   Ser at RT 2 har mer plass, men da er man vektmessig i et terreng der det finnes andre alternativ. Det jeg har kikka litt på er Hilleberg niak, fjellheimen SL2, o.l. man burde sikkert også inkludert anjan og flere i vurderingen. Har også sett litt på trolltind. Fint telt, men da jeg såvidt prøvde det hos helsport virka det overhengende at fotenden ville ta borti duk og bli blaut.  Som sagt synes jeg niak virker fint, dersom vekt stemmer, men er litt skeptisk til om det vil fyke mye snø mellom ytter og inner. Egentlig ikke noe stort problem sånn sett, men uheldig for kondens. Også litt usikker ift om design gir mye løft om ikke kanten står i le. En annen ulempe er det blir i overkant luftig om man dropper innertelt på kortere stunt turer.
   Er ikke snakk om ekstrem bruk da jeg ikke reiser i fjellet om det er meldt vedvarende drittvær, men man bør tåle det som kastes på en når en er ute.
    
  • Av Håvard_74
   Er Helsport Trollheimen forgjengeren til Fjellheimen som selges nå? Noen her med erfaring med Trollheimen 2 camp? Vurderer å kjøpe et som er lite brukt. 
  • Av Turrookie
   Hei! 
   Jeg er på utkikk etter et telt for to personer, til en grei pris. Er nybegynner, så har ikke behov for noen toppmodell, ei har jeg lommeboken til et. Teltet skal hovedsakelig benyttes av meg og min samboer. Vi er på leting etter et tunneltelt, ettersom det virker praktisk med stor plass i forteltet til utstyr og klær. 
   Har sett på Helsport sitt Breheimen 3, som er en spesialmodell ført av XXL. Er det noen som har erfaringer med dette? Tar gjerne imot tips til alternativer, i samme prisklasse

  • Av northern_fov
   Hei og beklager ny tråd om dette.
   Jeg skal ha med minsten på 2 år og kjærringa på tur og ser etter et telt både for nåtiden men som også er et telt for fremtiden så fleksibilitet er bra.
   Antatt bruk:
   - Kommer ikke til å gå lange turer nå, maks 1-2 kilometer. Kanskje det blir lenger på sikt.
   - Antar det blir mest bruk i godvær
   - Over tregrensa
   - Jeg vil ha stort fortelt og da er vel tunneltelt beste opsjon.
   Til nå har jeg siktet meg inn på disse:
   Fjellreven Abisko Endurance 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Helsport Lofoten Pro Camp 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Robens Voyager Versa 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Jeg sikler mest på Abisko men det koster skjorta. Til gjengjeld har det enorm plass som sikkert kommer godt med når man har små barn. Robens VV finner jeg lite om men det ser veldig spennende ut. Når det er så billig blir jeg litt skeptisk. Har et Robens telt fra før av som jeg ikke har noe spesielt å utsette på.
   Takk for innspill.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.