Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Alkylatbensinflasker Biltema


Anbefalte innlegg

Kjøper alkylatbensin på Biltema til primusene (etter tips på forumet). Fungerer utmerket. Noen som har erfaring med holdbarheten til selve flasken i felt? Er den tett, tåler den støt, kulde etc?  Digg å kunne slippe omfylling og ekstra flasker.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke hatt problemer med selve flaskene på tur, men har opplevd at korken lekker dersom flaska ligger horisontalt etter at den har vært åpnet (ikke samme problem før den har vært åpnet). Pleier derfor alltid  tømme åpnet flaske over på andre typer flasker på tur, og ikke åpne ny biltema flaske (under tur) før det er plass på andre flasker.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anders_G skrev (1 time siden):

På vintertur hvor det går mye drivstoff pakker jeg flaskene i en plastkasse som jeg har i pulken. Det hender det lukter bensin oppi kassen, men har egentlig ikke sett tegn til lekkasje. 

God ide’. Se opp for gnist da 🤓.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Av ren nysgjerrighet med de alkylatflaskene fra Biltema: totakts, firetakts, eller irrelevant for brenneren sin del?

 

EDIT: Basert på funn i annen tråd, ser det ut til at svaret er firetakts bensin ja. 

Endret av kepiblanc
Fant svaret selv
Lenke til innlegg
Del på andre sider
kepiblanc skrev (11 timer siden):

ser det ut til at svaret er firetakts bensin ja. 

Ja, 4-taktsbensin. 2-taktsbensinen er iblandet 2-3% olje for smøring av motoren den brukes i. Jeg har ikke prøvet 2-taktsbensin da, men kan ikke se at det skulle være noen fordel i hvert fall. Tvert i mot tipper jeg at det vil sote. Men det vet jeg altså ikke. Jeg bruker kun 4-taktsbensin. Hvis du prøver med 2-takts vil jeg gjerne høre resultatet 😄

;-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har noen opplevd feil lukt på Biltema sin alkylatbensin? Jeg syntes den luktet for mye vanlig bensin og holder meg til Aspen sine blå til 4T. Mistenker at Biltema ikke har den renhet som Aspen siden lukt var påfallende ulik. Tidligere kjøpte jeg Heptan i "løs vekt" på Statoil og denne luktet identisk til Aspen. Jeg tipper at Biltema shopper der det er billigst.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 months later...

Använd Aspen akrylat anv till motorsåg fungerar mycket bra och nästan luktfri.

4T till Bensin kök.

4l dunk som tidigare anv till starka lösningsmedel fungerar bra som engångs dunk på tur till benzin

eller en gammal bensin dunk till bil som har utgått nyss och ej skall användas till bilen längre

Skyddshanskar och en bra tratt

WP_20200802_10_58_26_Pro.jpg

Endret av Håkan S
bild
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
  • Av Turøystein
   Hei.
   Skal på en lang tur gjennom store deler av Norge og i den forbindelse så lurer jeg på hvordan folk har gjort det med drivstoff til primusen. Skal bruke renset bensin. Er jo egentlig ikke lov å sende dette i posten men når man skal være 5-6 mnd på tur kan jeg heller ikke bære med meg alt fra starten heller. Har flere depoplasser underveis der det ikke mulig å få tak i dette og det hadde vært best å sende dette på forhånd.
   Så, har noen noen tips på hvordan jeg skal gjøre dette?
  • Av esphojo
   Skal de gamle brennerne lagres med eller uten innhold i tanken?
   Ved jevnlig bruk er det enklest å la de stå med fuel i tanken, men om de blir stående i ubrukt en periode? Evt hvor lenge kan de stå med innhold?
   For min del gjelder det en eldre 111 (parafin) og en 8R (bensin).
   Noen med tanker rundt dette?
  • Av tshansen
   Det tok ikke mange turene på ski før eventyreren i meg våknet for fullt. Noe som gjør at en del turer på bucketlisten skal realiseres heller før enn siden  I den forbindelse ser jeg at behovet for bensinbrenner utpeker seg. Jeg kommer til å bruke gass som vanlig, men til smelting av snø og varme i telt blir det nok lettest/best å bruke bensin. Derfor stiller jeg det vanskelige spørsmålet... Hvilken?
   De jeg har sett mest på:
   Primus Omnifuel

   Optimus Nova (Nova+ blir ikke aktuell pga regulatoren)

   MSR XGK EX

   Jeg blir nok å fyre utelukkende med 4t bensin som folket her inne anbefaler. 
   Jeg er innforstått med at det er langt mer bråk med fyring av slike brennere. Er det noen av disse som utmerker seg bedre enn de andre i forhold til vedlikehold. Mener jeg så et klipp på youtube hvor Nova'en var lettere å rense/vedlikeholde på farten? Alle gode innspill hjelper på. Jeg har nesten skjønt at uansett hvilken jeg velger, får man en bra brenner. Men her er sikkert noe jeg ikke har sett, eller ser behovet for i forhold til bruk og oppsett. 
  • Av Terka
   Noen som har tips / linker til bra og billige flasker for transport av bensin på tur?
   Må selvsagt være potte tett ift flaske/korker, bruker i dag std en liters flasker som bensinen selges på men har opplevd å få littegrann lekkasje via åpning/kork selv om korken er godt skrudd på.
   Har bensinbrennere fra Soto, Trangia/Optimus, og MSR. MSR brennere brukes mest så om flaskene er kompatibel med deres pumper så er det et pluss.  Men flaskene trenger ikke være kompatible med noen som helst, der viktigste er at dem er lekasjefri både stående og liggende.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.