Gå til innhold
 • Bli medlem

O.Ramberg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om O.Ramberg

Nylige profilbesøk

696 profilvisninger
 1. Du bør sjekke materialet som er brukt i duken. Jeg har Firstlight teltet og problemet er kondens. Firstlight er vel opprinnelig laget som et vintertelt, men mitt var ikke tett i regnvær, så jeg har impregnert det. Kanskje impregneringen også gir økt kondens, men uansett bedre enn at det regner inn. Alene i teltet og greit vær fungerer OK. Til "Distance" teltet så kan man kanskje heise det opp i et tre dersom man ikke bruker gåstaver.
 2. Det er ingen problem å padle i det området. Jeg har vært til Jerken med kano, det skumleste er raske båter som det er masse av om sommeren.
 3. Jeg har ikke noe konkret erfaring med Ally, men generelt så liker jeg best en retningsstabil kano til vann. Det er irriterende å padle en kano med for mye spring på flatt vann. Skulle også ønske at kano hadde en liten langsgående kjøl så ikke vindavdrift blir så dominerende. Nå er det som en pingpong ball på vannet. Min kano er en WeNonah 15 Heron i Kevlar.
 4. Hvis du tar turen til Borsæ så bør du absolutt ta turen videre inn til Urdvatn og Folurdi inne i enden. Det er flott klart vann med bratte fjellsider, men tror det er lite fisk der.
 5. Har noen opplevd feil lukt på Biltema sin alkylatbensin? Jeg syntes den luktet for mye vanlig bensin og holder meg til Aspen sine blå til 4T. Mistenker at Biltema ikke har den renhet som Aspen siden lukt var påfallende ulik. Tidligere kjøpte jeg Heptan i "løs vekt" på Statoil og denne luktet identisk til Aspen. Jeg tipper at Biltema shopper der det er billigst.
 6. Min absolutte favoritt til generelt friluftsliv er forsvarets vanlige M77. De er vanntette nok, lette, puster, godt grep, varer lenge og tørker fort. Skaftet er høyt nok så man ikke får barnåler og lyng i sokkene. Jeg fuget dem med Tech7 nederst mellom lær og sålen og de tåler nok vann til vanlig skogsterreng.
 7. O.Ramberg

  Teleskopstang

  Jeg har teleskop stang Berkley Lightning 7 og den fungerer bra. Den har ikke knekt enda selv om jeg har løftet fisk ut av vannet. Jeg fester bare sluken inne ved snella og strammer snøret for å holde stanga sammen. Beskyttelses hetta som fulgte med var ubrukelig. Så også at Biltema har en som ser akkurat lik ut.
 8. Det eneste jeg kjenner til av planter med noe næring av betydning er islandslav som jeg mener må lutes/vannes/kokes og navlelav som må kokes. Sjekk Lars Falt sine bøker. De brukes av forsvaret. [Hidden Content]
 9. Jeg har sett en del på Ray Mears sine filmer, spesielt fra de nordiske land. Litt gammelt, men bra og nøktern framstilling. [Hidden Content] Lars Falt som han er på tur med her har skevet bøker for det svenske forsvaret, som også brukes av det norske.
 10. Jeg bruker også Leukoplast på alt fra gnagsår til hull i goretex. Den henger best av det jeg kjenner til. Biltema gaffatape er elendig og smuldrer bort.
 11. Det må vel være gassen som boksen har sluppet som har blandet seg med luft og anntent som har gjort skaden og ikke trykkbølgen som følge av at boksen sprakk. Det jeg prøver å si at det har vært en sekundær eksplosjon av gass. Den kunne oppstått også med en boks som lekker kontrollert hvis hytta var tett nok.
 12. Her er et bilde av forsvarets ovn. Drivstoff renner inn i bunn og man kan se flammene snurre rundt, men jeg mener at den også skal kunne brenne ved.
 13. Har noen av dere grublet på hvilken retning man skal vinkle hullene i for å få flammen til å rotere best mulig. Vil retning være avhengig om man er over eller under ekvator. Jeg har sett samme patent på forsvaret sin teltovn til parafin/diesel. Den soter mye før man får trekk i pipa, men brenner rent uten forstøvning av drivstoff.
 14. Problemet med Biltema sine hjul er at det ikke er gummi, men en slags jalla plast blanding fra Kina. Man kan kjenne det dersom du sammenlikner et bildekk i gummi og overflaten på Biltema sine hjul som er mye glattere. De holder en stund, men sprekker etter hvert.
 15. Jeg sliter med å knekke kode ang smørespenn på Åsnes sine fjellski. Mine gamle Atomic mountain BC har smørelomme slik at man både har glid og smøring som holder en stund. Testen tidligere var å stå på flatt gulv med tyngde på begge ben. Skien ligger da over gulvet på midten og man skulle da kunne dra et papirark under. De fjellski jeg har sett hos Åsnes er svært myke( inkludert Amundsen) og kan klemmes sammen med en hånd. På flatt gulv ligger hele skien flat uansett og smøring slites fort.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.