Gå til innhold

O.Ramberg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. O.Ramberg

  Gassboks på varm vedovn

  Det må vel være gassen som boksen har sluppet som har blandet seg med luft og anntent som har gjort skaden og ikke trykkbølgen som følge av at boksen sprakk. Det jeg prøver å si at det har vært en sekundær eksplosjon av gass. Den kunne oppstått også med en boks som lekker kontrollert hvis hytta var tett nok.
 2. O.Ramberg

  Hjemmelaget ultralett kvist gass brenner

  Her er et bilde av forsvarets ovn. Drivstoff renner inn i bunn og man kan se flammene snurre rundt, men jeg mener at den også skal kunne brenne ved.
 3. O.Ramberg

  Hjemmelaget ultralett kvist gass brenner

  Har noen av dere grublet på hvilken retning man skal vinkle hullene i for å få flammen til å rotere best mulig. Vil retning være avhengig om man er over eller under ekvator. Jeg har sett samme patent på forsvaret sin teltovn til parafin/diesel. Den soter mye før man får trekk i pipa, men brenner rent uten forstøvning av drivstoff.
 4. O.Ramberg

  Kanotralle

  Problemet med Biltema sine hjul er at det ikke er gummi, men en slags jalla plast blanding fra Kina. Man kan kjenne det dersom du sammenlikner et bildekk i gummi og overflaten på Biltema sine hjul som er mye glattere. De holder en stund, men sprekker etter hvert.
 5. O.Ramberg

  Fjellski og spenn

  Jeg sliter med å knekke kode ang smørespenn på Åsnes sine fjellski. Mine gamle Atomic mountain BC har smørelomme slik at man både har glid og smøring som holder en stund. Testen tidligere var å stå på flatt gulv med tyngde på begge ben. Skien ligger da over gulvet på midten og man skulle da kunne dra et papirark under. De fjellski jeg har sett hos Åsnes er svært myke( inkludert Amundsen) og kan klemmes sammen med en hånd. På flatt gulv ligger hele skien flat uansett og smøring slites fort.
 6. O.Ramberg

  Kanskje en Packraft??

  Kan noen forklare meg litt om egenskapene til en Packraft i forhold til kano på flatt vann. Jeg har padlet en del kano og med den kan man greit komme seg over store avstander. Min favoritt kano nå er en WeNoNah Heron 15 som veier 16kg. Den er lett å få opp på¨biltaket, men må surres fast på land så ikke vinden tar den. Hastighet har jeg aldri målt, men vil tro 4-5 knop. Når jeg ser Packraft så tenker jeg mest på egenskapene til en opplåsbar badebåt som suger seg til vannet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.