Gå til innhold

Vea

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  219
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Vea vant dagen sist 8. juli 2012

Vea hadde mest likt innhold!

Om Vea

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg sitter på en Primus 2079 gassbrenner med tilhørende gassflaske, antakelig fra slutten av 70-tallet. Noen som vet om det er noe samleverdi i denne?
 2. Har gått noen år uten å bruke fjellski, men har de siste åra kjørt en del randonee. Da jeg prøvde på meg fjellskiskoene etter at de ikke var brukt på mange år, gikk det opp for meg at jeg tidligere har gått med altfor romslige sko. (Dette kan jo også forklare hvorfor det var så drit å få til den telemarkssvingen i sin tid...) Etter å ha jobbet meg gjennom 4-5 par av alpinstøvler, innser jeg at jeg har en problemfot når det gjelder å få godt hælgrep. Foten min er lang og smal og lav over vrista. Den har lang stortå og og en utstikkende kul på siden av foten. Jeg har nå innsett at jeg er interessert i å skaffe et par litt brede fjellski med mulighet for både gå-over-vidda-med-pulk-turer og lettere toppturer med lengre anmasjer i flatt terreng (Med mulighet for et par telemarksvinger på vei ned om jeg nå får gjort et nytt forsøk på å lære meg dette). Jeg har gjort noen forsøk på å teste sko i butikk, og har sett på modeller fra Alfa (helt håpløst brede og romslige) Alpina (bedre enn alfa, men fortsatt for romslige) og Crispi (enda ett hakk bedre, men også i drøyeste laget romsige.) I tillegg sitter jeg og vurderer en svært lett Arcteryx rando-sko uten tunge og ekstremt godt gå-utslag. Den store fordelen med en plastsko er at den kan formes stort sett slik du vil ha den. Ulempen er at det er stivt og.. ja... plastikk. Og da kommer utfordringen: Hvor skal jeg gå i ski-og skoverden? Finnes det noen skomerker eller modeller som kunne passe min vanskelige fot? Er det noen som har erfaring med å montere en rando-binding på vanlige brede fjellski (f.eks Åsnes Ingstad) og kombinere dette med en lett rando-sko? Hva er pro/cons med en tec-binding kontra en BC/75 mm binding? Og rando-sko med stort gå-utslag kontra fjelskisko, eksempelvis Crispi svartisen? Og er det noen som har erfaringer med å bruke den nye serien av Åsnes-ski (Rabb 68, Nosi 72) som fjellski i flatt terreng? Hjelp meg å bli litt klokere!
 3. Ta en kikk på facebooksiden til Einar Knutsens norgestkystprosjekt. Han har delt turen over noen somre. Rand Skaug tok den samme turen for et par år siden. Et lite google-søk finner også flere, slik som denne. Det har vært padlet mange forskjellige typer. Stort sett alle produsenter som lager høykvalitets havkajakker har modeller som egner seg. Som det er nevnt over: Prøv deg fram.
 4. To familier medtil sammen 4 barn i alderen 6-10 år søker feriedestinasjon. Vi leter etter et sted som: - Har stabilt og varmt syden-klima i juli - Er nært badevennlig hav (hvis muligheter for å finne hus med basseng kan vi godt bo inntil en halvtime unna havet) - Ligger nært fine fjell som rastløse fedre kan ty til når brakkesjuken inntrer, eller hvis det blir for hett i lavlandet. - Er enkelt og rimelig å ta seg til fra Oslo - ligger i et område med gode mattradisjonet - Har mulighet for andre familievennlige severdigheter/attraksjoner/aktiviteter i nærheten (eksempelvis sykkelutleie, kajakkutleie, rafting, klatreparker, by, dyrepark, grotter osv) Jeg er nysgjerrig på middelhavskysten mellom Frankrike og Hellas, men er åpen for helt andre forslag. Kjør debatt!
 5. Ikke ha alt for høye forhåpninger...
 6. Har forresten en Thermarest Treo også. Den har tre ben, og blir ganske vinglete. På annet enn flatt, hardt underlag er den helt ubrukelig. Blir stort sett igjen hjemme.
 7. Jeg har stol i tre varianter: 1: Billig foldestol som ikke trenger liggeunderlag. Skal fungere fordi sitteplata og ryggplata er stiv, Tatalt ubrukelig. 2: Eldre versjon av Thermarest stol (ser ut som denne). Brukes med ettilsvarende gammelt 2,5 cm underlag. Svært god å sitte i. 3: Exped chair kit. Brukt sammen med 7cm underlag. Jeg liker ikke sittekomforten i denne. Føler ikke at jeg får noe støtte i korsryggen. Da jeg brukte thermaresten hadde jeg ofte med meg stolen. Men ettersom exped-underlaget er så mye medre å sove på, har jeg i de senere årene stort sett reist uten stolen.
 8. Jøss, hvor kjøpte du den? Er det denne: http://www.nrs.com/product/1630/nrs-packraft ?
 9. Dette er litt som å kjøpe deg en fet goretex-dress og så kjøpe billige slagstøvler på Europris. Da jeg jobbet i sportsbutikk anbefalte jeg alltid at man la mest penger i ryggsekk og sko, sovepose og liggeunderlag. Sko og ryggsekk fordi utstyr som ikke passer får store utslag på gå-komforten, mens liggeunderlag og sovepose gir deg god søvnkvalitet. For padleutstyr er det åra som sørger for framdrift, og på en to-timers tur stikker du åra ned i vannet rundt 3000 ganger. Jeg anbefaler deg å vurdere én gang til om du kan legge litt mer i åra.
 10. Båter med senkekjøl oppfører seg som regel som værhaner, dvs at de går opp mot vinden når du padler dem. Når skegen legges ned, endres disse egenskapene, slik at båten vil gå på tvers av vinden slik du beskriver at du opplevde i sidevind. Det er ingen poeng i å benytte skeg om du padler i motvind. Det vil virke mot sin hensikt.
 11. I år blir det sommertur til Sunnmøre, hvor vi skal bo like utenfor Ørsta. Er det noen som har anbefaling til toppturer i området som er egnet for barn? Ungene er 6 og 9 og planen er å finne en eller flere topper som kan gi mersmak for toppturer.
 12. Jeg ville også valgt Scott. Jeg har ikke prøvd Discovery, men spesifikasjonene sier meg at den rett og slett er litt "stutt-tjukk". Med bredde på 63 cm er jeg redd du kommer til å oppleve den som treg og kjedelig.
 13. Maihaugen har lagt ut et bilde hvor de lurer på om noen ser hvor det er malt: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154816149904788&substory_index=0&id=120625859787 Noen som kjenner igjen fjellet i bakgrunnen, kanskje?
 14. http://m.hblad.no/s/hb2016-04-27/a/90c2afb3cf34/3da00cc
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.