Gå til innhold
Bibi

Snøplugger eller snøanker?

Anbefalte innlegg

Skal igang med teltturer på vinteren og lurer litt på hvordan jeg skal "feste teltet i snøen"...

Hva foretrekker dere; snøplugger på 30 eller 50 cm eller snøanker? Og hvorfor?

Kommer selvfølgelig til å bruke ski og staver til bardunene...

Endret av Bibi

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker lite ski og staver fordi det..

1. Gjerne brukes på dagen (Har mye campaktig adferd på vinteren der teltet står samme sted hele helgen.)

2. Gjerne er krise om en stavtopp eller trikse blir ødelagt fordi de fryser fast i snøen.

 

Foretrekker 30 til selve teltet og 50 cm til barduner. Pleier ha med to brøytestikker som er 2 meter som jeg gjerne bruker på vindsiden. Disse ankrer jeg også gjerne teltet med under oppsetting i vind. Har også positiv effekt at de har refleks i toppen. (Ikke rapp noen langs veien 😉)

 

Har normalt så mange pakksekker osv med at jeg kan ofre et par slike og grave ned som anker om det er veldig løse forhold. Det kan jeg også gjøre med en lengre grein f.eks og feste 2-3 barduner i samme stokk og grave ned.

Endret av Espen Ørud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 timer siden, Espen Ørud skrev:

Foretrekker 30 til selve teltet og 50 cm til barduner. Pleier ha med to brøytestikker som er 2 meter som jeg gjerne bruker på vindsiden. Disse ankrer jeg også gjerne teltet med under oppsetting i vind. Har også positiv effekt at de har refleks i toppen. (Ikke rapp noen langs veien 😉)

Slår et slag for brøytestikkene, de fungerer veldig godt til formålet. Fester seg  godt til snøen og ødelegger ikke bardunene. Biltema selger pakker, hver med 6 stk stikker, så det er ikke nødvendig å stjele de som står langs veien 👌🏼 Iallefall ikke før de ender opp som nedfallsfrukt i veggrøftene på vårparten engang.... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gikk nylig til innkjøp av 30cm og 50cm snøplugger fra helsport ifra sportsnett.no. Hadde fra før 3-4 fra MSR.  Min erfaring tidligere var at granbar og lignende funket like bra som teltplugger, men med gjester denne gangen ville jeg være forsikret at alt funket. Sukk, 1000kr senere. Helsport sine plugger er ganske svære og veier mye, men burde duge. Som andre har kommentert, sub-optimalt bruke ski og staver osv hvis du skal i fra teltet og la den stå. Hvis du har lysst å spare peng, foreslår rett og slett kvister osv, gjerne med barnål på. Nå er innkjøpet gjordt, jeg slipper tenke på det..men 8x 50cm teltplugger var kanksje unødvendig, kan ikke se for meg det blir så my snø i Vestlandet i framtiden..siste 5-8 år har vært katastrofalt...8x30cm derimot kan komme godt med.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 10/23/2019 at 12:19 PM, Emanuel Desperados said:

Hvis du bestemmer deg for 31cm snøplugger, vil jeg anbefale ebay. Der finner du disse i pakker med 5 stk for mellom 50-100 kr og gratis frakt, kontra 3-400 kr som helsport sine koster. Laget i aluminium og gjør jobben og vel så det. 

for sent. Ble helsport sine..men hadde en tidsfrist...og leste innlegget bare nå etter å ha hentet snøpluggene. Vel vel, jeg som er vanligvis en god ebayer..nå vet jeg til neste gang...fa..n heller...

Endret av squidman

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg har laga mine eigne snøpluggar på Gjerdesaga. ca 25cm lange, firkant i tverrsnitt og topp som vanlege pluggar. Eg har alltid med meg slike pluggar til alle festepunkta på teltet. Dei har fungert for meg, men eg har aldri brukt dei nedi skogen, kun på fast snaufjellsnø. Dei frys fast til snøen etter kort tid, så eg må stort sett stikke spaden nedimellom for å få dei laus att.

Det største problemet eg har møtt på, er å få dei nedi hard snø. Klok av skade, har eg byrja å ha med ein vanleg, kraftig plugg til å lage hol med, dersom det er harde forhold. Med den til lage eit hol, fekk eg ned kvar einaste plugg også i påska i år. Utan den, hadde eg vel ikkje fått ned ein einste ein av snøpluggane mine.

Det hender toppen knekk av, så dei er ikkje evigvarande.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av sarawm
   Hei! På fredag skal jeg på min første vintertur (med ski og pulk!). Gleder meg veldig, men gruer meg også litt; fått anbefalt å bruke fjellski, men har ikke det.. Ikke fått tak i heller. Så tenker å låne mammas gamle klassiskski (selv har jeg skøyteski, men ser for meg at klassisk må være bedre?). Fått inntrykk av at vi skal gå i ganske flatt terreng, men anbefales fjellski siden vi skal gå utenfor løyper og med noe tung oppakning, samt at fjellski-sko jo er varmere.. Risikerer jeg at denne turen blir helt fiasko hvis jeg bruker langrennski? Jeg er i god form og har gått langt på ski før. Samt meldt mildvær, så tror ikke skoa blir alt for kalde. Har ellers randoski, men det er jo en del tyngre, samt at tar jo litt tid med av og på feller..
   Ellers noen tips? Hørt man kan bruke gaffatape som feller?
  • Av Nikolai Enok Anfeltmo
   Jeg vurderer å gå en vintertur fra Trondheim til Indre Troms og søker etter alle type tips men sliter litt med å sette meg litt inn i noen aspekter. Jeg prøver å finne informasjon både på forumet og andre steder, men er litt vanskelig å sette alt i sammenheng. Jeg har erfaringer med kalde netter, slitsomme turer og hardt vær, men tenker at når jeg skal på en lengre tur burde jeg skaffe så mye informasjon som mulig om hvordan dette skal gå så smertefritt som mulig. På utstyrsfronten må jeg oppgradere en del:
   Gassbrenner eller annen brenner - jeg har alltid brukt ett stormkjøkken på gass og har klart meg fint med det, selv om det har gått tregt på de kaldeste turene, men tenker jeg burde kjøpe en ny brenner. Er det ufordelaktig å fortsette med gassbrenner på en slik tur med tanke på kuldens innvirkning på gassen? Er det en brenner som er veldig pålitelig og dere kan anbefale? Telt - jeg har på vinterturer brukt ett 4 sesongers tremanns-tubetelt. Av hensyn til vekt og mindre luftvolum å varme opp, tenker jeg å investere i ett nytt telt. Ser at prishoppet fra type Cloud Up med stormduker til mer anerkjente merker er stort. Skjønner at jeg betaler for kvaliteten men kommer ikke over noe telt, som er pålitelig i vinternorge men nødvendigvis ikke er konstruert for en Grønlandstur. Pulk - har kikket på Paris Expedition pulker som er mye billigere enn andre pulker og det virker som at folk synes dette funker bra med taudrag. Jeg er litt skeptisk, siden jeg kun har brukt stive drag (kan nevne at jeg ikke har gått noe særlig mye med pulk). Funker disse godt til en slik tur? Ski og skisko - jeg leser at man burde ha stive skisko når man skal traversere fjellområder. Det gir mening, men har alltid brukt noen veldig myke skinnstøvler som jeg har arva, disse har egentlig aldri vært varm nok. Jeg leter etter ett par sko som passer til å gå langt men samtidig gir meg stabilitet. Jo varmere de er jo bedre, jeg sliter med å være kald på føttene og hadde satt umåtelig stor pris på ett par skisko som faktisk holder meg varm. Jeg har sett på Crispi Svartisen, men hadde vært fint med andre tips, gjerne noen som er billigere, om det finnes. Jeg innser at alt dette blir en investering, men jeg trenger ikke det mest ekstreme eller moderniserte, klart meg fint med det jeg har på turene mine til nå.
   Hadde sikkert vært interessant å se noen utstyrslister fra lignende turer, og andre tips til en slik tur setter jeg pris på.
  • Av Nicolai Strand
   Vet det er lagt ut i forumet før men føler ikke det jeg er ute etter har blitt besvart. En parka til vinterbruk. Har ikke tenkt å bruke så veldig mye på parkaen da jeg har nien andre store innkjøp i tilleg, så prislimiten blir på 3500kr. Har foreløpig vurdert disse:
   fxr svalbard parka 
    
   Helly hansen svalbard parka:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Didrikdons Reidar parka:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skal bruke de i Røros kommune vinterstid. Hvilken ville dere ha gått for? Har dere evt en annen varmere ish samme prisklasse ikke over 3500kr. 
   Takk for svar på forhånd!
  • Av Nicolai Strand
   Hei! Det kan godt hende at teltet spesifikt har blitt besvart før! Men jeg skriver no en gang om dette. Holder fjellheimen pro om vinteren. Tåler den storm, liten storm eller sterk kuling, med andre ord hva er bristepunktet? Har noen erfaringer med teltet. Har hørt eneste forskjellen mellom ekstremutgaven og pro er stormmattene. Går det ikke an å bare legge snø rundt og litt oppover teltveggen?
   Takk for svar på forhånd!
  • Av André Pedersen
   Her ligger en video fra vår tur til Hardangervidda 22-24 mars 2019. 
   Det var en tur med mye vind, noe vi også var klar over før vi dro og pakket og forberedte oss deretter. 
   resultatet kan du se her.
   Det ble en flott tur med mange nye opplevelser som vinterfjellet kan by på.
   kom gjerne med tilbakemeldinger og om du har lyst kan du følge meg på @fjellmann77 på instagram. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.