Gå til innhold
  • Bli medlem

DannyRS

Aktiv medlem
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

19 Neutral

Om DannyRS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har liten skogsøks, den veier drøye kiloen. Har også outdoor axe som det lette alternativet. Jeg har dog en liten teori om at forbruket av energi pga for liten øks ved kløyving utgjør mer enn merforbruket for å bære en litt større øks. 😅 Så stemmer for stor skogsøks eller en kløyvøks i omtrent samme vektklasse når du skal ha en større øks. Når det er sagt, så er heldigvis regelen for hvor man økser mange kan eie lik den tilsvarende regelen for telt. Maks antall = n+1, hvor n = antallet du eier nå 😆
  2. Når det er kald vinter bruker jeg hestra guide med hestra pull over mitt utenpå. Synes de blir litt trange med liner inni, altså i tillegg til innerforet på guide hanskene. Det vil selvsagt variere fra person til person og valg av størrelse. Bruker stropp til håndleddet.
  3. Bruker nitecore nu25 både til store og små. Den har varmt lys, rødt lys og hvitt lys. Sistnevnte er hovedlyset og kan stilles i flere styrker, inkludert veldig svakt. Oppladbart batteri er innebygd. Relativt lett, noe som er en fordel spesielt for barn.
  4. Ikke padla, men ser greit ut fra Kjølberg bro. 😊
  5. Har et par keb bukser jeg har brukt noen år, kun i rotasjon med ett annet par bukser (Makke pro). Alle sømmene er intakte. Stretchpaneler har blitt noe nuppete. Knappene til stramming nederst i beina har slitt hull igjennom stoffet. Fargen har blitt litt solbleket. Hjalp mye med en vask 😅
  6. Sjekk ut Osprey Ace 38. Den kan reguleres bra med rygglengde og også toppstrammerne. Eldste jenta på snart 10 har hatt Fox 30 noen år, mellomste på 7 har Ace 38. Fox 30 blir raskt full med pose og liggeunderlag inni sekken, men finnes jo som 40 liter. Bra sekker begge to.
  7. Både til solo og sammen med familie/ barn. Har med ett 4p og ett 2p telt når alle telter på tur, så da kan gjerne 2p teltet være litt lett/kompakt i sekken. 😉 Bruker ofte vandrestaver allerede i kombinasjon med barn i bæremeis eller tung sekk. Får leve med at x-mid 1P er lettere å plassere.
  8. Dan har faktisk en bruker på fjellforum også, men noen år siden det var noe aktivitet. Gleder meg til å teste ut teltet etterhvert. 🙂
  9. Bruker hilleberg vindsekk 3. Har lagt til barduner med karabinkrok samt fire teltplugger slik at den også enkelt kan brukes som le. Bruker da gåstaver eller trær/rajer for å sette opp. Da fungerer den som en liten tarp. Har den oftest bare med på lange dagsturer og turer over flere dager. Samt ut fra vær, hvor man skal ferdes og turfølge. Ungane synes det er veldig gøy å bruke den i vindfulle pauser, både for spising og omkledning.
  10. Jeg har to sydvang-tarp er. Ikke UL. Den minste har blitt brukt mye. Holder seg bra. Har bytta et par barduner når de har flisa seg opp. Det lugga litt når jeg pakket sammen den største av de etter tørking sist. Viser seg at bardun-strammeren har en pigg i åpningen. Så frem med rundfila. Kommer til å sjekke alle nå.. Har vel egentlig noe høyere forventning til sydvang til tross for prisen. Har vindsekk fra HB og kvaliteten er som forventet bedre der.
  11. Jeg har begge to. Outdoor øks inkl eggbeskytteren veier 610 gram. Liten skogøks inkl eggbeskytteren veier 920 gram. Liten skogøks er min anbefaling om du skal bruke den året rundt. Får vesentlig mer kraft med den. Bruker outdoor øksa mest på sommerhalvåret og når det ikke skal produseres store mengder ved. Som alternativ til Gränsfors, sjekk ut Hultafors og fiskars. Fiskars er uslitelig men ikke samme godfølelsen. Bruker fiskars til kløyving hjemme (x25/x27).
  12. Vi har brukt en vognpose fra easygrow når barna er så små. De fleste vognposer beregnet for vinter er nok en god start. Dessuten er vel samsoving ofte tilfellet i den alderen.
  13. Står litt på linken om hvordan man måler. XL=11. Ser ut som de har XXL også. Passformen er god for meg. Tror jeg leste om de her på forumet før kjøp, så om du søker finner du nok mer info 👍🏻
  14. Jeg bruker Sealskinz Waterproof All Weather Lightweight. Har hatt de i ca 1,5 år, fungerer bra. Rimelige også.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.