Jump to content

DannyRS

Aktiv medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

About DannyRS

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DannyRS's Achievements

 1. Bruker hilleberg vindsekk 3. Har lagt til barduner med karabinkrok samt fire teltplugger slik at den også enkelt kan brukes som le. Bruker da gåstaver eller trær/rajer for å sette opp. Da fungerer den som en liten tarp. Har den oftest bare med på lange dagsturer og turer over flere dager. Samt ut fra vær, hvor man skal ferdes og turfølge. Ungane synes det er veldig gøy å bruke den i vindfulle pauser, både for spising og omkledning.
 2. Jeg har to sydvang-tarp er. Ikke UL. Den minste har blitt brukt mye. Holder seg bra. Har bytta et par barduner når de har flisa seg opp. Det lugga litt når jeg pakket sammen den største av de etter tørking sist. Viser seg at bardun-strammeren har en pigg i åpningen. Så frem med rundfila. Kommer til å sjekke alle nå.. Har vel egentlig noe høyere forventning til sydvang til tross for prisen. Har vindsekk fra HB og kvaliteten er som forventet bedre der.
 3. Jeg har begge to. Outdoor øks inkl eggbeskytteren veier 610 gram. Liten skogøks inkl eggbeskytteren veier 920 gram. Liten skogøks er min anbefaling om du skal bruke den året rundt. Får vesentlig mer kraft med den. Bruker outdoor øksa mest på sommerhalvåret og når det ikke skal produseres store mengder ved. Som alternativ til Gränsfors, sjekk ut Hultafors og fiskars. Fiskars er uslitelig men ikke samme godfølelsen. Bruker fiskars til kløyving hjemme (x25/x27).
 4. Vi har brukt en vognpose fra easygrow når barna er så små. De fleste vognposer beregnet for vinter er nok en god start. Dessuten er vel samsoving ofte tilfellet i den alderen.
 5. Står litt på linken om hvordan man måler. XL=11. Ser ut som de har XXL også. Passformen er god for meg. Tror jeg leste om de her på forumet før kjøp, så om du søker finner du nok mer info 👍🏻
 6. Jeg bruker Sealskinz Waterproof All Weather Lightweight. Har hatt de i ca 1,5 år, fungerer bra. Rimelige også.
 7. Hvis reservedel kun finnes som slange inkludert regulator har du ikke noe å tape på å forsøke å demontere slange fra regulatoren selv.. 🤞🏻 Prøv som Håkan beskriver over med en fastnøkkel over sekskanten på enden av slangen og hold fast regulatoren med en passende tang eller i en skrustikke. Bruk evt litt forsiktig varme.
 8. Jepp. Sjekk slutten av denne videoen. Gjør omtrent helt likt. Vanskelig å få ut all luft. Tømmer først kanalen som går fra pumpa på min downmat. Posen til chair kit er ganske generøs i størrelsen. Det blir en stor pølse. Men chair kit er jo komfort 🙂
 9. Prøver meg på en tredje tolkning.. Hvis det er en vanlig sykkelventil (Dunlop) kan pakningen inni sitte litt godt. Jeg har brukt litt makt med sykkelpumpa til det "slipper" og man kan pumpe vanlig. Noen ganger må jeg bruke trykkluft... Evt kan man skru ut hele ventilen og bytte som det nevnes over.
 10. Black Diamond Distance finnes også i sammenleggbar aluminium versjon, samt også en versjon som heter Plus. Denne kommer med 100 mm trinser og er i følge Black Diamond 4-sesonger. [Hidden Content] Jeg bruker disse pga mulighet for de store trinsene når jeg går på truger. Festes ikke på samme måte som på de andre Distance stavene. Carbon er selvsagt de letteste, om det teller mest. Hadde et par av Carbon utgaven for å sjekke ut, men sendte de tilbake.. Utrolig lette! Aluminium har dog en litt mer tilgivende måte å bøye seg på.
 11. @endredjeg har brukt en god lommelykt for å se hvor dunet har blitt av, og så dunket det gjevnt utover kanalene med hjelp av lyset. Virker ikke som det er noen mindre kammer på mitt downmat 7lw. Gjorde det før en vintertur der det var viktig å ha isolasjon hele veien.. Vedrørende sammenrulling så gjør jeg likt som nevnt over av flere, begynner med å massere bort luft i kanalen med pumpe, retning fotenden.
 12. Klättermusen bruker også ull og silke, for eks Eir serien med t-skjorter og langermet. Min bedre halvdel digger disse. Men da er det ikke lengre rimelig. Har selv t-skjorter fra Janus og er fornøyd med de.
 13. Som nevnt over, det blir fine snitt med rørkutter.
 14. Med en god runde voks kan man gjøre jakka vannavstøtende, for eksempel på skuldrene, armene og i front. Det vil da være på bekostning av hvor godt den puster. Men det er vel ikke den beste løsningen alene om det er fare for vedvarende pøsregn. Som vindjakke synes jeg fungerer den best med sekk på ryggen pga stretch-stoffet der.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy