Gå til innhold

DROMEDILLA

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  258
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

DROMEDILLA vant dagen sist April 10 2018

DROMEDILLA hadde mest likt innhold!

Om DROMEDILLA

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har både fjellski og løypeski som jeg kunne tenke meg å prøve med kortfell. Spørsmålet er om jeg kan bruke en 30 mm kortfell på en ski som er 55 mm på det smaleste? I såfall kan jeg bruke den samme fellen på ulike skiene mine. De smaleste er rundt 30 mm på midten. Jeg har fra før brukt vanlige feller (ikke på de smale skiene), men da må jeg drive å ta av og på. Kortfell har jeg ikke prøvd, men har forstått det slik at det minner litt om felleski? Jeg har kjøpt meg en par felleski også som jeg er fornøyd med, men det er treningsski. Tur og fjellskiene mine er vanlige smøreski.
 2. DROMEDILLA

  Nerdetråd - Første inntrykk av Bergans Trillemarka 2

  Jeg har bare reklamert en gang hos Bergans selv. Det var en dunjakke som ble veldig krøllete etter en tur i vask selv om om jeg fulgte anvisningene til punkt og prikke. Nesten som et papir som var krøllet og brettet ut igjen. Jakken var ikke ødelagt, så bare veldig krøllete ut. Jeg fikk ny uten noen diskusjon. Det kaller jeg service.
 3. DROMEDILLA

  Nerdetråd - Første inntrykk av Bergans Trillemarka 2

  Jeg kjøpte dette teltet for å ha et enkelt, lett og rimelig turtelt. For meg ble takhøyden og lengden litt liten, så jeg leverte det tilbake etter å ha testet det i stuen. Alt i alt er jeg positivt overrasket over hvor mye telt man får for pengene. Jeg kjøpte det hos xxl for 850 kroner på tilbud, og det må sies å være et uslåelig tilbud. Det teltet var blått... Hadde det ikke vært for takhøyden og lengden hadde jeg beholdt det. Byttet i stedet teltet mot et NH 2 manns kuppel telt som veide en kilo mindre, og kostet et par hundre kroner mer på tilbud. Lavere vekt og bedre plass. Om kvaliteten er like god gjenstår å se. Ikke tvil om at Bergans teltet er mest for pengene i forhold til kvalitet hvis man kan ofre litt plass. Jeg har også hatt Nordmark 2, som er Helsport sin konkurrent til Bergans sitt telt. Liker at Bergans teltet kan lukke ventilene i ytterteltet for å redusere trekk når det er kaldt. Det kunne ikke man på Helsport teltet. Justerbare ventiler gjerne at man kan bruke teltet litt mer når det er kaldere ute.
 4. DROMEDILLA

  Første gang i hengekøye (vg.no)

  I denne artikkelen er det to damer som aldri har sovet i hengekøye før som sier de har blitt hektet, til tross for litt start problemer. Hva tenker folk om deres erfaringer og ville dere ha gjort noe anderledes? Har kjøpt hengekøye selv men har til gode å teste den. https://www.vg.no/reise/i/Kv9OWG/en-natt-i-hengekye
 5. DROMEDILLA

  Skalbukse til vinterbruk

  Vurderer å kjøpe en ny bukse til vinterbruk. Har kjøpt meg en Bergans arctic expedition jakke og har lyst på en passende bukse. Bergans arctic expedition salopette hører riktig nok til, men kunne tenkt meg en mørkere ensfarget bukse. Hvordan er Bergans Oppdal i forhold til Bergans arctic expedition salopette? Jakken og tilhørende bukse avbildet under. Hentet fra bergans.no
 6. DROMEDILLA

  Vedlikehold og rengjøring av telt?

  Hvordan får jeg bort flekker på silikon behandlet duk? Er et Fjellheimen Xtrem telt.
 7. Hvordan får man bort flekker på teltduken og hva bruker folk for å bevare farge og impregnere duken?
 8. Noen som har erfaring med billige telt fra Ebay og Amazon? Dette her koster for eksempel ikke skjorten, men kan ikke finne så mye om det. https://www.ebay.com/itm/Light-Weight-Backpack-Pyramid-Tent-1-Man-Hiking-Mountaineering-Camping/372320905303?hash=item56b00e2857%3Am%3Am3aTAipQY4t0qV547mfFc_g&var=641142947763
 9. DROMEDILLA

  Sorte prikker i kjøtt torsk

  Gjorde slik du sa. Var bare i huden. Får satse på at det ikke er farlig.
 10. DROMEDILLA

  Sorte prikker i kjøtt torsk

  Fikk to flotte torsker og en lange i dag. Når jeg skar fisken i fileter så jeg at det var svake sorte prikker i kjøttet. Kan det være parasitter eller er det slik?
 11. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Nå snakket vi om de billige teltene i Helsport Nordmarka serien og Bergans Trysil/Trillemarka. Camping teltene nevnte jeg lengre oppe i tråden, og sier vel da at jeg ikke er så tilhenger av de.
 12. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Vinterbruk er veldig vidt begrep. De billige teltene tåler nok mye, og sannsynligvis mer enn de fleste vil tørre å utsette de for. Men skal jeg på skikkelig vintertur i eksponert terreng uten retrett mulighet vil jeg personlig tatt med meg et tøffere telt, men du kommer nok langt med rimelige telt også. Men sikkerhet er helt klart viktig hvis du er langt fra folk og ikke har mulighet til retrett.
 13. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Man trenger ikke å bruke så mye penger på utstyr selv på vinteren. Bamse underlag får du på tilbud ned i 200 kroner, på overskuddslager får du ny eller brukt vinter sovepose for mellom 400 og 1000 kroner. En brukt multifuel brenner til oppvarming og matlaging får du for 400 kroner på finn, eventuelt for 4-500 kroner ny på overskuddslager. Vinterbekledning får du rimelig på salg eller brukt. Plukket opp ny bergans vinterbukse på opphørssalg til 400 kroner for eksempel. Sportsbutikker selger ofte ull og superundertøy på tilbud til mellom 100 og 200 kroner. Paris pulk får du ned i 500 kroner på tilbud. Du klarer deg med tau som drag. Sele kan du lage eller kjøpe på tilbud til 2-300 kroner, eventuelt brukt. Det er også folk som leier ut, og i noen kommuner kan du låne gratis tur utstyr. Med andre ord trenger ikke friluftsliv å koste så mye, og jeg slår et slag for at billige utstyr i mange tilfeller kan være vel så gode som langt dyrere. Selv har jeg eid alt fra billig marka telt, til Helsport og Bergans sine ekspedisjons telt. Jeg har kjøpt på outlet, salg eller brukt. Jeg har også solgt en del telt, og erfaring viser at brukte telt holder seg bra i pris. Selv de som er rimelige. Spesielt de som har et kjent merke. Dyrere telt faller naturligvis mest i pris i forhold til kroner og øre, men ser man i prosent er det ganske jevnt. Har faktisk opplevd å få like mye igjen for et telt som jeg betalte for mitt nytt siden jeg kjøpte mitt på salg og prisen var gått opp i senere tid. Jeg kjøpte også teltet utenfor sesongen og solgte det i sesongen med stor etterspørsel etter akkurat det teltet. Det var et billig telt. Med andre ord taper du ikke så mye penger på å teste ut et rimelig telt av et kjent bra merke.
 14. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  9 Jeg tror det passer perfekt til det bruket du beskriver. Med erfaring fra vanlig Nordmarka tror jeg ikke dette teltet er dårligere. På XXL står det at High 3 camp er tilpasset helårsbruk, mot 3 sesonger på vanlig Nordmarka. Grunnen til den lave prisen er at de benytter litt tyngre materialer enn i de dyreste teltene. Det gjør det i hvert fall ikke mindre slitesterkt til sitt bruk. Det er ikke et ekspedisjons telt, men du kan fint dra på vinterturer med det uten å være redd.
 15. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  I hvert fall de tyngste og rimeligste teltene 😁. Har ikke kjennskap til alle teltene her, men har testet både Bergans Trysil/Trilemarka og Helsport Nordmarka, og vil langt på vei si at det er veldig gode telt i forhold til prisen. Minuset er høyden, men til gjengjeld er de svært vindstabile. Jeg tror Bergans teltet passer bedre til vinterbruk da ventilene kan lukkes slik at man kan regulere trekk bedre, men alle er gode 3 sesongers telt. Prisen er heller ikke noe å si på. Har sett 2 manns utgavene nede i 800 kroner ny, og 1200 kroner for 3 manns utgavene. Bedre telt som tåler mye skal du lete lenge etter. Forholdsvis lette er de også. Dette er telt som er aggressivt priset, og det er stadig kamp mellom sportsbutikker om å selge billigst. Hvis man bare skal kjøre bil og campe i telt har ikke vekt så mye å si. Det er likevel viktig at det tåler vær og vind. Det kan også være kjekt med litt plass hvis man skal bo på samme sted en stund. Erfaring fra festival telt er at de har dårlig lufting, de bråker mer i vind og når man skal inn og ut, de holder dårlig vann ute og kvaliteten er så som så.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.