Gå til innhold

DROMEDILLA

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  276
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

DROMEDILLA vant dagen sist 10. april 2018

DROMEDILLA hadde mest likt innhold!

Om DROMEDILLA

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er det bare redningstjenesten som har utstyr til å søke etter recco?
 2. DROMEDILLA

  Skredsøker

  Jeg liker å gå på topptur men jeg har ikke noe skredsøker. Har vært varsom og tenkt at det ikke kan skje meg noe, selv om det egentlig er idiotisk å tenke. Har hatt med meg spade og søkestenger riktig nok. Jeg lurer derfor på å skaffe meg en søker/sender. Noen tips til hva jeg bør se etter? Er alle skredsøker kompatibel med hverandre? Tenker på hvis jeg er på tur sammen med noen og de har søkere av andre produsenter? Vinterklærene mine har recco reflektorer. Fungerer søkerne på det?
 3. LaberBris, jeg har har strøkne R8 bindinger jeg kan bruke men slik jeg skjønner egner ikke R8 seg så godt til å gå langt på flaten? Jeg har lyst å kunne dra på tur med pulk, så da må bindingen både være god å gå med og på samme tid gi støtte til krevende nedkjøringer på toppturer.
 4. Platen er 20 mm. Har skrudd av bindingen fra de gamle skiene nå. Jeg ser at wire på den ene bindingen er litt slitt. Hvordan bytter man wire og hvor får man rimelige wire til riva 3?
 5. Jeg målte ikke men jeg tror de er rundt 20 mm. Alternativt kan jeg kjøpe nye plater, men vet ikke hvilke type jeg skal kjøpe.
 6. Jeg kan eventuelt bruke de bindingene her også. Cobra R8.
 7. Bindingene jeg har tenkt å bruke har oppbyggings plate alt. Kan jeg bruke den? Skiene er Fischer E109. Geometri er 82 - 60 - 70 mm. Lagt ved bindinger.
 8. Søren at jeg ikke fikk med meg tilbudet. Så jeg kan hive på mine gamle Riva bindinger og oppgradere senere til bedre binding uten å lage nye hull i skiene?
 9. Har kjøpt meg nye fjellski på tilbud uten binding. Jeg har lyst på 75 mm bindinger med wire. Jeg har fra før noen ski som jeg ikke bruker med Rottefella Riva binding. Lurer på å bruke denne bindingen på de nye skiene. Spørsmålet er om det er samme hull på Super 75 Telemark hvis jeg senere vil kjøpe helt nye bindinger?
 10. Fikk mine Alpina Alaska i går og har gått med de i huset en times tid i dag. Jeg føler de er litt trang med lilletåen. Ellers passer skoene. Jeg er usikker på om jeg skal gi de en sjanse eller om jeg skal returnere de. Jeg er redd for at en størrelse til opp blir for mye slik at skoen ikke sitter skikkelig stramt. Jeg bruker vanligvis 45 men nå bestilte jeg 46. Skoene føles perfekt ellers utenom med lilletærne. Er det risky å putte en pose med vann oppi og putte de i frysen for å blokke ut litt?
 11. Jeg vurderer å bytte ut mine gamle Madshus Glittertind med BC bindinger til noen fjellski med litt mer innsving slik at jeg kan leke meg litt mer. Skiene må også fungere til langtur med oppakning. Jeg har sett litt på Åsnes Ingstad og Fischer E109 Easy Skin. Jeg har lyst på ski med 75 mm binding. Jeg har fra før noen Rossignol Bandit ski med 75 mm Cobra R8 bindinger, og noen gamle Tua Montets MX med 75mm riva binding. Dette er vel egentlig rene telemarkski, så de fungerer kanskje ikke like godt på tur som for eksempel Ingstad eller Fischer skiene? Illustrasjon av utstyret jeg har nå
 12. Da ble jeg litt klokere Heriks. Takk Noen som kan fortelle hva plasseringsping er og hvordan/når dette blir belastet?
 13. Skal ha meg en inreach enhet slik at jeg har litt ekstra sikkerhet når jeg er på tur eller på sjøen med båten. Jeg lurer imidlertid på litt i forhold til abonnementet. Jeg lurte på det billigste abonnementet safety uten binding. Det ser imidlertid ut til at det påløper en ekstra kostnad på 275 kroner i året bare for å kunne ha et abonnement uten binding? Månedsprisen kommer utenom? Er det slik at man kan deaktivere det løpende abonnementet og aktivere det når det passer, eller fryser du bare abonnementet for en måned i gangen? Det står: Jeg lurer også litt på priser. I det billigste abonnementet safety koster det 1,10 for send/spor punkter. Det står også at det er 10 minutters sporingsintervaller. Betyr det jeg blir belastet automatisk for dette? Det utgjør i såfall nesten 160 kroner i døgnet ekstra hvis det går automatisk. Det koster også 1,10 for plasseringsping - noe jeg ikke aner hva er? Noen tanker eller tips? Jeg er ikke borte lange turer i gangen så jeg trenger ikke noe dyrt abonnement. Prislisten i sin helhet https://explore.garmin.com/nb-NO/inreach/
 14. Jeg vurderer denne skoen selv. Hvordan er størrelsen? Jeg ser at noen skriver i test at de måtte gå opp en størrelse for at den skulle passe.
 15. Følger deg ikke helt nå. Nå du mener låst telefon mener du når du du ikke har gått fysisk inn på telefonen? Altså hvis du for eksempel låner mobilen til noen andre som ikke er låst opp med fingeravtrykk eller liknende? Blir ikke det samme å ringe med en telefon som har roaming aktivert?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.