Gå til innhold

DROMEDILLA

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  253
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

DROMEDILLA vant dagen sist April 10

DROMEDILLA hadde mest likt innhold!

Om DROMEDILLA

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. DROMEDILLA

  Vedlikehold og rengjøring av telt?

  Hvordan får jeg bort flekker på silikon behandlet duk? Er et Fjellheimen Xtrem telt.
 2. Hvordan får man bort flekker på teltduken og hva bruker folk for å bevare farge og impregnere duken?
 3. Noen som har erfaring med billige telt fra Ebay og Amazon? Dette her koster for eksempel ikke skjorten, men kan ikke finne så mye om det. https://www.ebay.com/itm/Light-Weight-Backpack-Pyramid-Tent-1-Man-Hiking-Mountaineering-Camping/372320905303?hash=item56b00e2857%3Am%3Am3aTAipQY4t0qV547mfFc_g&var=641142947763
 4. DROMEDILLA

  Sorte prikker i kjøtt torsk

  Gjorde slik du sa. Var bare i huden. Får satse på at det ikke er farlig.
 5. DROMEDILLA

  Sorte prikker i kjøtt torsk

  Fikk to flotte torsker og en lange i dag. Når jeg skar fisken i fileter så jeg at det var svake sorte prikker i kjøttet. Kan det være parasitter eller er det slik?
 6. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Nå snakket vi om de billige teltene i Helsport Nordmarka serien og Bergans Trysil/Trillemarka. Camping teltene nevnte jeg lengre oppe i tråden, og sier vel da at jeg ikke er så tilhenger av de.
 7. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Vinterbruk er veldig vidt begrep. De billige teltene tåler nok mye, og sannsynligvis mer enn de fleste vil tørre å utsette de for. Men skal jeg på skikkelig vintertur i eksponert terreng uten retrett mulighet vil jeg personlig tatt med meg et tøffere telt, men du kommer nok langt med rimelige telt også. Men sikkerhet er helt klart viktig hvis du er langt fra folk og ikke har mulighet til retrett.
 8. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Man trenger ikke å bruke så mye penger på utstyr selv på vinteren. Bamse underlag får du på tilbud ned i 200 kroner, på overskuddslager får du ny eller brukt vinter sovepose for mellom 400 og 1000 kroner. En brukt multifuel brenner til oppvarming og matlaging får du for 400 kroner på finn, eventuelt for 4-500 kroner ny på overskuddslager. Vinterbekledning får du rimelig på salg eller brukt. Plukket opp ny bergans vinterbukse på opphørssalg til 400 kroner for eksempel. Sportsbutikker selger ofte ull og superundertøy på tilbud til mellom 100 og 200 kroner. Paris pulk får du ned i 500 kroner på tilbud. Du klarer deg med tau som drag. Sele kan du lage eller kjøpe på tilbud til 2-300 kroner, eventuelt brukt. Det er også folk som leier ut, og i noen kommuner kan du låne gratis tur utstyr. Med andre ord trenger ikke friluftsliv å koste så mye, og jeg slår et slag for at billige utstyr i mange tilfeller kan være vel så gode som langt dyrere. Selv har jeg eid alt fra billig marka telt, til Helsport og Bergans sine ekspedisjons telt. Jeg har kjøpt på outlet, salg eller brukt. Jeg har også solgt en del telt, og erfaring viser at brukte telt holder seg bra i pris. Selv de som er rimelige. Spesielt de som har et kjent merke. Dyrere telt faller naturligvis mest i pris i forhold til kroner og øre, men ser man i prosent er det ganske jevnt. Har faktisk opplevd å få like mye igjen for et telt som jeg betalte for mitt nytt siden jeg kjøpte mitt på salg og prisen var gått opp i senere tid. Jeg kjøpte også teltet utenfor sesongen og solgte det i sesongen med stor etterspørsel etter akkurat det teltet. Det var et billig telt. Med andre ord taper du ikke så mye penger på å teste ut et rimelig telt av et kjent bra merke.
 9. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  9 Jeg tror det passer perfekt til det bruket du beskriver. Med erfaring fra vanlig Nordmarka tror jeg ikke dette teltet er dårligere. På XXL står det at High 3 camp er tilpasset helårsbruk, mot 3 sesonger på vanlig Nordmarka. Grunnen til den lave prisen er at de benytter litt tyngre materialer enn i de dyreste teltene. Det gjør det i hvert fall ikke mindre slitesterkt til sitt bruk. Det er ikke et ekspedisjons telt, men du kan fint dra på vinterturer med det uten å være redd.
 10. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  I hvert fall de tyngste og rimeligste teltene 😁. Har ikke kjennskap til alle teltene her, men har testet både Bergans Trysil/Trilemarka og Helsport Nordmarka, og vil langt på vei si at det er veldig gode telt i forhold til prisen. Minuset er høyden, men til gjengjeld er de svært vindstabile. Jeg tror Bergans teltet passer bedre til vinterbruk da ventilene kan lukkes slik at man kan regulere trekk bedre, men alle er gode 3 sesongers telt. Prisen er heller ikke noe å si på. Har sett 2 manns utgavene nede i 800 kroner ny, og 1200 kroner for 3 manns utgavene. Bedre telt som tåler mye skal du lete lenge etter. Forholdsvis lette er de også. Dette er telt som er aggressivt priset, og det er stadig kamp mellom sportsbutikker om å selge billigst. Hvis man bare skal kjøre bil og campe i telt har ikke vekt så mye å si. Det er likevel viktig at det tåler vær og vind. Det kan også være kjekt med litt plass hvis man skal bo på samme sted en stund. Erfaring fra festival telt er at de har dårlig lufting, de bråker mer i vind og når man skal inn og ut, de holder dårlig vann ute og kvaliteten er så som så.
 11. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Testen er laget for de som er ferske på tur utstyr. Jeg syns de på en fin måte viser folk hva som er viktig å se etter når du skal velge et telt, og til hvilke bruk de passer best til.
 12. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  https://www.side3.no/friluftsliv/test-av-billige-telt-6654131
 13. DROMEDILLA

  Test av billige telt side3

  Side 3 har testet flere rimelige telt. Ikke så overraskende kom Helsport og Bergans bra ut.
 14. DROMEDILLA

  Akto eller Ringstind Superlight Pro.

  Jeg kjøpte først Rigstind SL 2, som veier 1,3 kilo. Men så leverte jeg det tilbake igjen da jeg så Naturehike Cloud 2 up, som veier bare noen gram mer har kommet i en ny utgave med bedre ventilasjon og ekstra bardun fester. Teltet har også blitt selvstående. Blir spennende å teste det ut. Jeg tenkte slik at man uansett har noen begrensinger med et SL telt i forhold til et tradisjonelt kuppel eller tunell telt med flere stenger, så da tror jeg ikke NH teltet er dårligere enn Helsport sitt til det bruket. Prisen er heller ikke noe å si på. Betaler 1250 på tilbud. Hvis prisen ikke er så viktig kan jeg anbefale Helsport teltet. Har ikke testet det på tur, men har slått det opp hjemme og gått gjennom det. Virker veldig solid bygget. 2 manns utgaven av Ringstind SL har også 10 cm. høyere takhøyde enn 1-2 utgaven, og litt bedre plass innvendig. Den ekstra plassen er gull verdt og du merker ikke de par hundre grammene ekstra i forhold til 1-2 utgaven.
 15. DROMEDILLA

  Helsport Sarek Dome 2+ inntrykk

  Nei, jeg gikk for et Reinsfjell Superlight i stedet. Ikke fordi jeg ikke likte teltet, men fordi jeg trenegte et lettere telt. Var ikke mer enn et kilo i forskjell på Sarek Dome 2+ i forhold til målt vekt på mitt Bergans Helium Dome 3 manns kuppel telt med storm matter. Da ble Reinsfjell 3 SL til under halve vekten av mitt Bergans telt et mer naturlig valg for meg. Hadde jeg ikke hatt Bergans teltet der i mot hadde jeg gjerne beholdt det. I forhold til pris, kvalitet og vekt er Sarek Dome 2+ et flott valg. Så det faktisk helt ned i 1500 kroner nylig, og det må sies å være et kupp. Jeg kunne kjøpt mer enn to Sarek Dome 2+ telt for prisen jeg betalte for mitt Reinsfjell telt, og da fikk jeg mitt på tilbud. Jeg veide dessverre ikke stenger og plugger på teltet. Litt av grunnen til at det veier mer er kanskje at du kan åpne mer av fronten på teltet enn på andre tilsvarende kuppel telt fra Helsport. Mer åpninger gir mer vekt. Det er også sydd inn et vindu på enden i myk plast, noe som også øker vekten litt. Ikke minst er fortelt større på Sarek Dome enn for eksempel reinsfjell teltene, men de har i stedet knepet inn litt på ligge lengden. Jeg tror likevel at den ekstra størrelsen i forteltet er med på å øke vekten. Det er hele 100 cm på det lengste. Reinsfjell som er omtrent identisk har mellom 60 og 80 cm fortelt på hver side (SL, pro, trek og xtrem).
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.