Jump to content

DROMEDILLA

Aktiv medlem
 • Posts

  420
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DROMEDILLA last won the day on April 10 2018

DROMEDILLA had the most liked content!

About DROMEDILLA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DROMEDILLA's Achievements

 1. Ok, er mulig det kommer til andre butikker snart også.
 2. Må vel betale toll og moms?
 3. Jeg har chair kit til liggeunderlaget mitt. Det veier bare 300 gram. Da får jeg en super stol i teltet av liggeunderlaget mitt. Jeg tenkte mer på noe ala vidda til dagsturer.
 4. Jeg hadde en liknende plate som magasinet, men brukte den ikke fordi jeg ikke fikk plass i sekken. Vidda kan rulles sammen og tar liten plass, men veier en del og koster også litt. Kanskje fordi den er utviklet i Norge?
 5. Det jeg er litt redd for. At det blir lite brukt altså. Jeg har chair kit til oppblåsbart liggeunderlag også, så det hadde gjerne ikke blitt tatt med på telttur heller. Det et i hovedsak tenkt på dagsturer, men på den andre siden blir det gjerne til at man vil bære minst mulig.
 6. Har bestilt fra den siden selv. Jeg fikk toll/moms gebyret ettersendt i en separat konvolutt fra fraktselskap. Varen ble derfor ikke billigere enn i Norge, men det var eneste stedet varen var tilgjengelig når jeg bestilte. Det kan lønne seg å bruke importkalkulator på toll.no for å se om man sparer noe på å handle fra de. Jeg fikk det jeg bestilte relativt raskt, men kundeservice var treg med å svare på det jeg lurte på i forbindelse med bestillingen min. Jeg fikk ikke svar før jeg hadde fått varen. De beklaget og skyldte på covid og mange bestillinger. Man må også være obs på at man har svakere forbruker rettigheter dersom man handler fra et utenlandsk selskap – dersom noe uforutsett skulle oppstå
 7. Kom over denne «stolen» på Facebook. Stort sett har jeg med meg en liten sitteplate i skumgummi eller et lett liggeunderlag på dagsturer for å spare vekt. Noen ganger hadde det vært godt å kunne hvile ryggen litt også. Jeg ble derfor litt nysgjerrig på «vidda of Norway» stolen siden det egentlig et et sitteunderlag med ryggstøtte. Minuset slik jeg ser det er 1. vekt og 2. pris. Stolen koster 899 og veier 700 gram. En sitteplate i skumgummi veier rundt 30 gram og koster fra 20 kroner og oppover. Til sammenligning veier Helinox Chair Zero 490 gram og koster bare 300 mer enn «Vidda» solen. Minuset med en stol som helinox er at det man må passe mer på hvor man setter opp stolen i forhold til en sitteplate. Noen som har erfaring med «Vidda» stolen, eller har noen andre gode tips til hvordan kan hvile ryggen litt på tur?
 8. Ser Exped har kommet med noen nye liggeunderlag. Jeg bare lurer på om noen vet hvor jeg kan finne målene på enden? Siden underlaget er smalere med fotenden kan det være det passer inn i enkelte telt som også er smalere med enden, men trenger å vite hvor brede de er. Det står bare at det er 197 x 65 cm, men da er det på den bredeste delen.
 9. Jeg vurderer å bytte min Bergans Helium Dome 3 og Helsport Fjellheimen Xtrem 3 ut til fordel for en Helsport Svalbard High 3 camp Xtrem. Bergans teltet et jeg glad i, men syns forteltet er lite. Jeg syns også det er tungvint å måtte ta på ytterduken etter innerteltet er satt opp. I vind blir det lett en utfordring. Helsport Fjellheimen 3 har jeg ikke noe negativt å si om. Eneste grunnen til at jeg vil bytte ut de to teltene et i hovedsak å få et telt i stedet for to. Svalbard Xtrem 3 har like stort fortelt som på et tunelltelt, men selve hoveddelen er i praksis et kuppeltelt. Jeg foretrekker kuppeltelt på turer hvor det kan være vanskelig å få teltet til å stå skikkelig. Svalbard teltet har riktig nok en tunell i forteltet, men det har også Bergans teltet (om ikke langt på nær like stor). Noen som har erfaringer med Svalbard Xtrem? Er det mulig å pakke teltet i en teltpose og ha på pulk siden det har kryssende stenger i hoveddelen?
 10. Jeg har et noen år gammelt Helsport Fjellheimen X-trem 2 telt. Jeg har muligheten til å bytte til meg en nyere modell med plass til 3 for et lite mellomlegg. Jeg har sett på begge teltene. Mitt eldre telt går en del ned mot fotenden. Det er også smaler i fotenden. 3 manns utgaven har jevnere takhøyde inne i teltet. Den er heller ikke smalere med fotenden. Det er heller ikke så stor forskjell i vekt. På vekten min skiller det ca 600 gram. Jeg har i hovedsak tenkt å bruke det alene og bærer det på ryggen. Av og til pulk. Tremanns utgaven veier 4450 med alt, 3 manns utgaven veier 3850 med alt (på vekten min). Ville dere ha beholdt 2 manns utgaven siden det blir mest brukt alene, eller ville dere ha oppgradert til 3 manns utgaven og fått litt mer plass?
 11. Tomt på lager? [Hidden Content]
 12. Ble anbefalt det, men jeg har tenkt det samme som deg. Tenkte bare å prøve det ut.
 13. Randone skiene har Marker F12 binding. Fjellsidene har Voile 3 pin 75 mm binding.
 14. Jeg tenkte å bruke på Fischer 109 fjellski og på noen Randone ski jeg har. De er vel litt ulik bredde på. Har ikke så mye erfaring med skarejern. Vet ikke hva jeg skal se etter.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy