Gå til innhold

DROMEDILLA

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

DROMEDILLA vant dagen sist 10. april 2018

DROMEDILLA hadde mest likt innhold!

Om DROMEDILLA

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Følger deg ikke helt nå. Nå du mener låst telefon mener du når du du ikke har gått fysisk inn på telefonen? Altså hvis du for eksempel låner mobilen til noen andre som ikke er låst opp med fingeravtrykk eller liknende? Blir ikke det samme å ringe med en telefon som har roaming aktivert?
 2. Så da skal den ha like god dekning for samtaler også?
 3. Brukte appen where am I. Den får bare opp gps koordinater, du kan ikke ringe med den. Den 113 appen, er det slik at man ringer med mobildata?
 4. En kompis ringte meg litt før 12 i natt. Han var på tur og hadde gått seg fast på et fjell. Han var våt, kald og sliten, og klarte ikke å finne veien ned igjen. Han hadde gått seg bort fra stien, og plutselig var det for bratt for han å komme seg videre. Det hører med til historien at han ikke hadde med seg annet enn det han gikk i. Han ville at jeg skulle guide han ned, men det var ikke ideelle forhold å dra opp dit. Det var mørkt, sluddet og regnet og blåste godt. Jeg anbefalte han derfor å ringe til røde kors i stedet for å vente på meg. Jeg er ikke kjent i området, og det ville ta meg lengre tid å komme til han enn det vil ta for dem siden jeg må kjøre et godt stykke også. Jeg hjalp han å finne ut hvor han var ved å få han til å laste ned en app på telefonen, slik at han kunne formidle videre til hjelpen nøyaktig hvor han var. Anbefaler for øvrig alle å ha en slik app. Lykten hans døde også. Etter mye venting ble han heldigvis reddet ned. Han var nede igjen litt før klokken 6, og hadde da sittet fast i over 6 timer. Jeg og en kompis pakket også sekken, tok med utstyr og klær kastet oss også i bilen etter at vi ikke fikk kontakt med han på en god stund, men vi ble stående fast i kolonne. Akkurat da fikk vi svar fra han at han hadde kontakt med hjelpemannskapene, så vi trengte ikke å komme opp. Vi snudde derfor og dro hjem igjen. Etter dette reflekterte jeg litt. Jeg har alltid med meg vindsekk eller redningsfolie hvis jeg skulle gå meg fast eller trenger ly fra elementen. Men hva gjør jeg egentlig hvis jeg ikke har noe jeg kan bruke? I følge han var det ikke nok snø til å grave seg ned der det var trygt å gå. Han søkte i stedet ly bak noen steiner. Det var ikke noe spesielt han kunne bruke til å sitte eller ligge på da alt var vått eller dekket av våt snø. Siden han var høyt oppe var det ikke noe vegetasjon han kunne bruke til å lage skjul eller bruke til underlag. Hva hadde dere gjort i en slik situasjon? Da tenker jeg ikke på hva dere hadde gjort for å unngå å havne i den situasjonen, for det er selvsagt, men hvis dere av en eller annen grunn skulle bli sittende fast uten utstyr og må ha beskyttelse for elementene tenker jeg. Her hadde vel vindsekk eller folie vært nyttig, men det hadde ikke han. Det var krevende forhold i området. Han hørte helikopteret, men de kunne ikke lande. Han hørte også at det gikk skred i området. Må for øvrig rose røde kors. De møtte han med godt humør, mat og kakao. Han fikk også låne noe tørt og varmt.
 5. Jeg har både fjellski og løypeski som jeg kunne tenke meg å prøve med kortfell. Spørsmålet er om jeg kan bruke en 30 mm kortfell på en ski som er 55 mm på det smaleste? I såfall kan jeg bruke den samme fellen på ulike skiene mine. De smaleste er rundt 30 mm på midten. Jeg har fra før brukt vanlige feller (ikke på de smale skiene), men da må jeg drive å ta av og på. Kortfell har jeg ikke prøvd, men har forstått det slik at det minner litt om felleski? Jeg har kjøpt meg en par felleski også som jeg er fornøyd med, men det er treningsski. Tur og fjellskiene mine er vanlige smøreski.
 6. Jeg har bare reklamert en gang hos Bergans selv. Det var en dunjakke som ble veldig krøllete etter en tur i vask selv om om jeg fulgte anvisningene til punkt og prikke. Nesten som et papir som var krøllet og brettet ut igjen. Jakken var ikke ødelagt, så bare veldig krøllete ut. Jeg fikk ny uten noen diskusjon. Det kaller jeg service.
 7. Jeg kjøpte dette teltet for å ha et enkelt, lett og rimelig turtelt. For meg ble takhøyden og lengden litt liten, så jeg leverte det tilbake etter å ha testet det i stuen. Alt i alt er jeg positivt overrasket over hvor mye telt man får for pengene. Jeg kjøpte det hos xxl for 850 kroner på tilbud, og det må sies å være et uslåelig tilbud. Det teltet var blått... Hadde det ikke vært for takhøyden og lengden hadde jeg beholdt det. Byttet i stedet teltet mot et NH 2 manns kuppel telt som veide en kilo mindre, og kostet et par hundre kroner mer på tilbud. Lavere vekt og bedre plass. Om kvaliteten er like god gjenstår å se. Ikke tvil om at Bergans teltet er mest for pengene i forhold til kvalitet hvis man kan ofre litt plass. Jeg har også hatt Nordmark 2, som er Helsport sin konkurrent til Bergans sitt telt. Liker at Bergans teltet kan lukke ventilene i ytterteltet for å redusere trekk når det er kaldt. Det kunne ikke man på Helsport teltet. Justerbare ventiler gjerne at man kan bruke teltet litt mer når det er kaldere ute.
 8. I denne artikkelen er det to damer som aldri har sovet i hengekøye før som sier de har blitt hektet, til tross for litt start problemer. Hva tenker folk om deres erfaringer og ville dere ha gjort noe anderledes? Har kjøpt hengekøye selv men har til gode å teste den. https://www.vg.no/reise/i/Kv9OWG/en-natt-i-hengekye
 9. Vurderer å kjøpe en ny bukse til vinterbruk. Har kjøpt meg en Bergans arctic expedition jakke og har lyst på en passende bukse. Bergans arctic expedition salopette hører riktig nok til, men kunne tenkt meg en mørkere ensfarget bukse. Hvordan er Bergans Oppdal i forhold til Bergans arctic expedition salopette? Jakken og tilhørende bukse avbildet under. Hentet fra bergans.no
 10. Hvordan får jeg bort flekker på silikon behandlet duk? Er et Fjellheimen Xtrem telt.
 11. Hvordan får man bort flekker på teltduken og hva bruker folk for å bevare farge og impregnere duken?
 12. Noen som har erfaring med billige telt fra Ebay og Amazon? Dette her koster for eksempel ikke skjorten, men kan ikke finne så mye om det. https://www.ebay.com/itm/Light-Weight-Backpack-Pyramid-Tent-1-Man-Hiking-Mountaineering-Camping/372320905303?hash=item56b00e2857%3Am%3Am3aTAipQY4t0qV547mfFc_g&var=641142947763
 13. Gjorde slik du sa. Var bare i huden. Får satse på at det ikke er farlig.
 14. Fikk to flotte torsker og en lange i dag. Når jeg skar fisken i fileter så jeg at det var svake sorte prikker i kjøttet. Kan det være parasitter eller er det slik?
 15. Nå snakket vi om de billige teltene i Helsport Nordmarka serien og Bergans Trysil/Trillemarka. Camping teltene nevnte jeg lengre oppe i tråden, og sier vel da at jeg ikke er så tilhenger av de.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.