Gå til innhold
  • Bli medlem

Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)
sofasliter skrev (På 30.10.2021 den 16.50):

Det dukket opp reklame for en norsk produsent av helmelkspulver på et eller annet sosialt media, MAYAH Produkter AS. Nystartet og de satser på eget utsalg og netthandel i første omgang.

Utsolgt der nå, men ville ikke kjøpt der fordi jeg ikke bruker så mye av dette, og når jeg først handler inn (via nett) så ønsker jeg pulver med noe lengre holdbarhet. Spurte dem i høst om holdbarheten. Fikk til svar 6 måneder etter produksjondato, noe lengre tid om man oppbevarer den kjølig. De har ikke selv prøvd å vakumere tørrmelka, som noen andre gjør, skrev de.

Viking Tørrmelk kunne jeg ha  i årevis, også lenge etter best-før-datoen. Det var perfekt for meg som ikke bruker så mye/så ofte og som (nå) må bestille via nett.  Får titte i den andre og nyere tråden her inne melkepulver [...]/62755-billig-forholdsvis-melkepulver/ om det ligger noen forslag der.

 

Endret av zimwalker
  • 2 uker senere...
Annonse
Skrevet
zimwalker skrev (På 5.1.2025 den 18.49):

Utsolgt der nå, men ville ikke kjøpt der fordi jeg ikke bruker så mye av dette, og når jeg først handler inn (via nett) så ønsker jeg pulver med noe lengre holdbarhet. Spurte dem i høst om holdbarheten. Fikk til svar 6 måneder etter produksjondato, noe lengre tid om man oppbevarer den kjølig. De har ikke selv prøvd å vakumere tørrmelka, som noen andre gjør, skrev de.

Viking Tørrmelk kunne jeg ha  i årevis, også lenge etter best-før-datoen. Det var perfekt for meg som ikke bruker så mye/så ofte og som (nå) må bestille via nett.  Får titte i den andre og nyere tråden her inne melkepulver [...]/62755-billig-forholdsvis-melkepulver/ om det ligger noen forslag der.

 

Har latt det gå langt over holdbarhetsdato på tørrmelk uten at det har vært noen stor smaksforskjell.  Oksygen vil uansett føre til at feitt harskner, så dersom man tenker å la tørrmelk gå langt over oppgitt holdbarhetsdato bør man vurdere å bruke oksygen absorbere. Dette gjelder uavhengig av produsent. 

  • 3 uker senere...
Skrevet (endret)
On 1/31/2025 at 2:59 PM, Svartedauen said:

Utrolig lite fett i de produktene, hhv. 1,4g og 0,6g. Men vet ikke hvordan de smaker da.

Edit: leste litt mer av tråden nå og ser at noen foretrekker skummeltmelkpulver med lite fett. Selv ønsker jeg mest mulig fett i melkepulveret på tur, brukt Nido til nå men skal bestille det fløtepulveret fra gaute.no og teste! Har hatt lyst til å finne fløtepulver helt siden jeg hørte at det er det Børge Ousland bruker på sine ekspedisjoner.

Endret av BendikIv
  • 5 måneder senere...
Skrevet

Når man kjører porsjonspakninger med havregryn til langtur, blander dere inn tørrmelken på forhånd eller oppbevarer den i egen forpakning og blander inn underveis? Noen ulemper med å blande inn på forhånd?

Skrevet
10 hours ago, rk said:

Når man kjører porsjonspakninger med havregryn til langtur, blander dere inn tørrmelken på forhånd eller oppbevarer den i egen forpakning og blander inn underveis? Noen ulemper med å blande inn på forhånd?

Jeg blander inn på forhånd på de turene jeg har dette med. Det gjør ting litt lettere underveis. 

  • Liker 1
Skrevet
rk skrev (11 timer siden):

Når man kjører porsjonspakninger med havregryn til langtur, blander dere inn tørrmelken på forhånd eller oppbevarer den i egen forpakning og blander inn underveis? Noen ulemper med å blande inn på forhånd?

Kan ikke forstå at det skulle være noen ulemper med å ha alt det tørre blandet på forhånd, så alt man må gjøre ute er å blande med riktig mengde vann.

Skrevet

Jeg bruker nå¨Nestle Nido tørrmelk. fin til slikt. Jeg laget et par ziplock med vanlig frokostblanding og hadde oppi passe mengde tørrmelk. Helte i bolle og tilsatte vann ute. Fungerte som bare det. Melkesmaken der er litt mer søtlig enn vanlig melk men det går helt fint til slikt.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har hatt noen uker hos søta bror og for første gang slet jeg med å finne Semper tørrmelk der. Var ikke SÅ aktiv med å søke etter det men vanligvis var dette lett å finne i alle litt større butikker.  Sjekket semper sine sider og de var diffuse.
Snodig svar jeg fikk fra Google:

IMG_1895.png

  • Hehe 1
Skrevet
rk skrev (20 timer siden):

Når man kjører porsjonspakninger med havregryn til langtur, blander dere inn tørrmelken på forhånd eller oppbevarer den i egen forpakning og blander inn underveis? Noen ulemper med å blande inn på forhånd?

Jeg gjør det samme som de forrige talerne. Jeg blander i porsjonsposer med 60-70 gram havregryn, to skjeer melkepulver, en liten neve rosiner, litt sukker og kanel. Og så har jeg med meierismør i en liten boks til smørøye

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.