Gå til innhold
finfyr

Den store MSR Papa Hubba NX tråden

Anbefalte innlegg

Oppretter denne tråden for erfaringsdeling rundt MSR sitt PAPA HUBBA NX. Det er ikke veldig mye informasjon å finne på nettet, så her er det fint om noen har egne erfaringer som de kan dele. Har selv bestilt teltet og vil poste mine erfaringer når jeg har fått teltet i hus. 


Dette skriver Oslo sportslager om teltet:
Endelig i 4-personers utgave! Papa Hubba NX er det nye og største medlemmet i MSRs svært lette Hubba-familie. Papa Hubba NX er et stort og romslig 4-mannstelt som veier under 3 kilo. Papa Hubba har nesten 5 kvadratmeter plass i innerteltet, og gir suveren liggekomfort for 4 personer.
Dette er et av verdens letteste telt for 4 personer. Til tross for den svært lave vekten byr Papa Hubba NX på overlegen komfort. Papa Hubba NX har en unik stangkonfigurasjon som gir suveren plassutnyttelse og gir svært mye volum inni teltet. Det er også svært enkelt å sette opp. Papa Hubba NX kan settes opp med bare ytterduk, bare, innerduk, og selvfølgelig begge deler. Ytterduken er fargekodet slik at du enkelt ser hvilken vei det skal stå. Den selvstående konstruksjonen gjør det enkelt å finne den ideelle plasseringen for teltet.
 
MSR Papa Hubba NX har inngang og fortelt i begge ender. Dette gir enkel adkomst når mange bor i teltet. Forteltene gir også god plass til lagring av utstyr. Innerduken sørger for suveren lufting og borttransport av fukt. Med sin vekt på bare 2960 gram er dette et ekstremt lett telt. Pakkvolumet er også svært lavt. Pakket med alt medfølgende tilbehør er størrelsen bare 53 x 17 cm. Det er intet annet enn imponerende! 
 
MSR Papa Hubba NX er det perfekte telt for familier som ønsker seg et lett telt med god plass.
Personer: 4
Sesonger: Vår/Sommer/Høst
Minimumsvekt: 2670 gram
Vekt med alt medfølgende utstyr: 2960 gram
Pakket størrelse: 53 x 17 cm
Antall innganger: 2
Plugger: 14 x MSR Mini Groundhog
Stenger: DAC Featherlite
Materiale ytterduk: 20D ripstop nylon 1200 mm Durashield™ polyurethane & silicone
Materiale innerduk: 20D ripstop nylon, 15D nylon micromesh og 30D ripstop nylon 3000 mm DuraShield polyurethane & DWR
Grønn og Hvit

 
Skjult lenke - logg inn for å se den
 

 

Noen som har noen erfaringer med teltet?

Endret av Kjell Iver
Tok bort video - ref under :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Hubba Hubba nx, og er godt fornøyd. Flott å ha mulighet til ekstra god lufting på varme dager. Har også sett på Papa Hubba nx, skulle gjerne hørt litt om hvordan det klarer seg i sterk vind.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spennende telt og det er høyaktuelt også for meg. Spent på hvordan din erfaring blir med teltet. Jeg har 1'ern fra før.

 

Dette er korrekt video - om Papa Hubba

 

Se der ja, ordner du med å fjerne filmen fra mitt første innlegg? Jeg får ikke redigert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bestilte teltet fra oppoverbakke.no og det ble sendt igår. Så da har jeg det vel rett over helgen. Langt hyggeligere pris enn hva sportslageret oppgir på sine nettsider. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Teltet har ankommet og er testet på stua. Måtte rydde unna sofaen og et bord, for teltet er stort! Ingen overraskelse naturligvis, ettersom det var et stor telt jeg ønsket meg.

 

Førsteinntrykket er at det er enkelt å sette oppe og at det virker solid. Praktiske løsninger både når en monterer og inne i selve teltet. 

 

Regner med å få testet teltet natt til søndag. Skal ta bilder og komme med ny oppdatering da. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er teltet testet av meg og min datter. Satte opp teltet på stuen en dag tidligere, så var ikke helt ukjent med fremgangsmåten. Teltet er enkelt å sette opp, fester først innerteltet med åtte plugger og da er det enkelt å sette opp rammen som har fargekoder for hvor de skal festes. Klikker på innerteltet og finner så frem ytterteltet som legges over og festes på. Enkelt.

 

Teltet virker solid bygget og med fine løsninger. Kjekt med to åpninger. God plass til tre Synmat 7LW, men ikke plass til fire. Vurderer å ligge "feil" vei og ha en glipe mellom underlag to og tre. 

 

Det regnet en del i natt, men lite vind. Kjenner likevel naturligvis at det er noe trekk ettersom ytterduken ikke går helt ned til bakken og innerteltet er utstyr med masse lufting med myggnetting.

 

Mer har jeg ikke å komme med akkurat nå, men spør gjerne og du skal få svar :) (Det er Bergans Wiglo 4 som står ved siden av)

 

 

post-3318-0-50718400-1441573158_thumb.jp

post-3318-0-11709400-1441573160_thumb.jp

post-3318-0-26829700-1441573161_thumb.jp

post-3318-0-64415600-1441573163_thumb.jp

post-3318-0-42368800-1441573167_thumb.jp

post-3318-0-73911100-1441573170_thumb.jp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Skjult lenke - logg inn for å se den takk for gode og instruktive bilder.Jeg har nå hatt 1 uke i mitt en manns av samme typen. Jeg liker det enmanns teltet veldig godt.

 

Vi tenkte å kjøpe et firemannstelt for fjellbruk med barna på sommer og høst, og svakheten er som du sier at det er for luftig. Blir det mye vind blåser det rett i gjennom teltet, og det er ikke et telt jeg ville hatt smårollingene i om det er null grader og vind - slik det oftest er på denne årstiden.

 

Hadde derimot innerduken vært heldekkende med ventilasjonsluker hadde dette vært et godt alternativ for høstbruk også. Jeg tenkte for øvrig at teltet hadde plass til 4 liggeunderlag i bredden men det går altså ikke?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har LW utgave på våre underlag, og da går det ikke med fire ved siden av hverandre, nei. 

Ser ut som det fort kan bli et telt som brukes hovedsaklig når det er ganske grei temperatur, så får vi bruke wigloen ellers. Var på tur i helgen, og angrer på at det Papa'n ble med da. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

1055 dager siden sist aktivitet i tråden. Teltet er fortsatt i bruk av oss og vi er godt fornøyd. Lå fire personer i det i natt, på over 1100 moh. Lite vind, så det fungerte godt. 

Ser prisen har kommet opp over 10 000kr, tviler på at vi ville betalt så mye. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av gramjeger
   Selger min 3F UL LanShan2. Ikke alle forsår at man ikke kan ha for mange telt, så for å teste ut nye telt selger jeg et telt jeg er meget fornøgd med ...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Blindgjenger
   Det var som pokker, men nå har jeg begynt å lure på om truger kunne få meg mer ut i skogen om vinteren. Går ikke på ski frivillig, og det er sjelden gode forhold for fottur i Oslomarka vinterstid. Så derfor, altså, har tanken på truger slått rot 🤔 Finner ikke så mange ferske diskusjoner om emnet her på forumet, ser ut som det var et hetere tema for 10-12 år siden. En god del av modellene som dukket opp som forslag i de dager finnes ikke lenger, og det kan vel ha skjedd noe nytt på trugefronten i mellomtida... Ikke for det, det grunnleggende gjelder fortsatt - små truger bærer ikke stor man på puddersnø 😁
   Er 194 cm og 85 kg netto, så da bør jeg vel hvertfall holde meg unna alt under 30". På den annen side er det først og fremst dagsturer i bymarka som er aktuelt, og det betyr ganske ulendt skog og ikke veldig tung sekk. Da er det kanskje ikke noen udelt fordel å ha altfor lange truger heller? Og så er det det å finne en balanse mellom å kjøpe noe dyrt som kanskje ikke blir så mye brukt, eller noe litt for billig som ikke er noe gøy å bruke. Altså noe som er godt nok til at det er gøy, men ikke så dyrt at det aldri blir noe av. Tenker i utgangsunktet at 2000 er greit men 3000 er i overkant.
   Noen synspunkter på fordeler og ulemper med tradisjonell alurør med duk vs de formstøpte sakene? Tubbs er vel fortsatt aktuell, MSR ser spennende ut (men koster kronasjer). Atlas er vel også en gammel traver. Hva med TSL? Er ikke så mye omtalt, kanskje mest fordi de holder til på denne siden av dammen?
   Mja, og så er det vel fjellstøvler str 47 som vil være aktuelt fottøy, så må ha greit romslige bindinger.
   Ville sette stor pris på litt veiledning fra mer erfarne trugegjengere - og beklager at tankene kom litt hulter-til-bulter!
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.