Jump to content
IGNORED

Oppgraderte telt fra Fjellreven i 2016


hgmann
 Share

Recommended Posts

Ser at Fjellreven kommer med ganske store oppdateringer på teltseriene sine i 2016. Ser ut til at de satser på to serier; lettvekts Abisko og Keb for røffere forhold.

Hidden Content

 

Bilder av telt finner du ved å scrolle ned på siden,

Link to comment
Share on other sites

Inngangen til forteltet så veldig lav ut :hmm:

Men veldig spent på mere informasjon. Takk for du delte

Hmm, du er inne på noe der. Håper de ikke har gått i fella og ofret takhøyde for vekt. Akkurat det har gjort mange lette telt uaktuelt for meg. Jeg liker nemlig ikke å stange i taket. Jeg venter i spenning på mer detaljer.
Link to comment
Share on other sites

Ah! Det var jo bilder der også!  :D

 

Ser ut som de har vært og snoka på Hilleberg sine telt... Det jeg ikke var strålende fornøyd med på Akka dome, høy vekt og innvendige stangkanaler, ser ut til å være forbedret på Keb og Abisko dome. Bare de ikke har lagd pygmeversjoner for å spare vekt, så ser det veldig bra ut :)

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Skulle akkurat til å bestille telt, men fikk jommen beskjed om at alt var solgt ut, i påvente av nye telt i slutten av Mars. Keb Dome 2 ser interesant ut for meg. 

Her er også bilder av et nytt telt, Polar Endurance 3. Dette må de ha jobbet med lenge. Jeg fikk beskjed om at dette snart kom ut 3 år tilbake. Med en prislapp på 13.000 SEK ifølge artikkelen er dette litt i topp sjiktet: 

Hidden Content

Edited by Markus Ingebretsen
Link to comment
Share on other sites

Den 26.1.2016 at 9.34, BrumBrum skrev:

Ståle S: Det nye teltet Abisko View 2 veier 2,7 kg (minimumsvekt 2350gr). Innvendig høyde er 110cm.

Høyde er jo så absolutt godkjent men vekta er fortsatt litt i overkant sammenlignet med opplagte konkurrenter synes jeg. Hadde jeg eid en kano hadde jeg garantert kjøpt det.
Tenker det må være helt genialt til å campe ved en stille elvebredd der man vil ha med seg flotte utsikter selv om man halvsover mett og fornøyd i soveposen på kveldinga.
Er egentlig ute av teltmarkedet etter jeg kjøpte Helsport Reinsfjell SL til halv pris på black friday men til kano/båtbruk ville jeg vært svært fristet til å kjøpe atter et telt. Reinsfjell SL når jo ikke Abisko View til anklene når det kommer til "view". :)

 

Link to comment
Share on other sites

Den 4. februar 2016 at 14.59, Highfive skrev:

Veldig tydelig hvor Fjellreven har hentet inspirasjon fra med designed iallefall :-)

Enig - de har nok hentet litt her og der men spesielt hos sin "storebror" i teltmarkedet. Ved første øyekast er vel fortsatt View det som skiller seg mest ut? Pluss fargene selvfølgelig, med signaturfargen FN-blå i tillegg til Sand og det som ser ut til å være en ny grønnfarge.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Min svigerfar har nettopp kjøpt seg et nytt telt fra fjellreven. Mener det var Abisko Shape 3. Sammenlignet med mitt eget Reinsfjell SL, så syns jeg teltet fra Fjellreven fremsto i bedre kvalitet. Mange fine løsninger, med f.eks. egen myggnetting-dør i innerteltet (altså to dører til innerteltet), og innebygd klessnor. Vi slo det bare opp i hagen, og han hadde ikke fått testet det på tur enda, så noe mer kan jeg ikke uttale meg. 

Link to comment
Share on other sites

Då må du gje oss ein kort rapport! Har Akka Dome som familietelt, men det er noko tungt, har ei idiotisk løysing der stengene kryssar kvarandre i toppen og dårleg kvalitet på telt- og stangpose. Elles har det mange andre kvalitetar som gjer at eg går god for Fjällräven. Abisko Dome 3 hadde vore interessant... Har vurdert det opp i mot Hilleberg Kaitum 3. 

Link to comment
Share on other sites

Har latt det stå ute i regnet og så langt null lekkasjer før tur hehe, gleder meg til helgen! Prøvde et Abisko Lite 1 for ett par måneder siden i noen uker; knallbra kvalitet på selve teltet. Liker selv større telt men kvaliteten var det ikke noe å utsette på. 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Etter noen måneder med bruk har har jeg laget en kort video om et telt jeg kunne ha greid ut i det lange og breie om. :) Still gjerne spørsmål her eller i kommentarfeltet til videoen så svarer jeg ved anledning. Er litt travelt på jobb så noe kjempelangt innlegg av tekst er noe som må vente :P

Uansett: Her har dere videoen:

 

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, ula said:

Tack för trevlig video!

Funderar själv på detta tält och det är guld värt med sådan information!

Ingen problem. :) Er godt mulig jeg lager en follow-up video på senere tidspunkt, når været er bedre og alt det der hehe. Jeg er kjempeglad i fjellturer og turutstyr- telt er en av de tingene som jeg nærmest er blitt litt 'hekta' på, i tillegg til ryggsekker. Så om du/dere skulle ha noen spørsmål; fyr løs! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
 • 2 weeks later...

Har hatt noen netter (uker, totalt) i et Abisko Lite 1 m/ footprint også nå. Må si jeg liker det så langt veldig godt. :) Gleder meg til å bruke dette videre! Lånte ett i fjor en periode, og kjøpte nylig ett selv også som jeg har prøvd ett par helger nå.

Edited by Vandrefalken
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: 
   Hidden Content


   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy