Gå til innhold
  • Bli medlem

BrumBrum

Aktiv medlem
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

73 Good

Om BrumBrum

Profile Information

  • Gender
    Female

Nylige profilbesøk

1 815 profilvisninger
  1. Kjell Iver - det var ikke meningen å bryte noen regel her. Før jeg postet endret jeg min signatur til å opplyse om at jeg eier SQOOP. Har fulgt med på tråden en tid og ser at kravet om at tilbudet det linkes til skal være spesielt godt og evt klare en administrators syretest på prisjakt ikke alltid overholdes: Så jeg tok sjansen på at 25% rabatt var bra nok i denne sammenheng - selv om det finnes en butikk til med samme tilbud akkurat nå. Og spesielt siden det i eksemplet over er tilstrekkelig "å tro at en vare er ganske godt nedpriset" Jeg vil jo gjerne holde meg innenfor reglene. Kan du vennligst klargjøre hva som menes med svært godt tilbud. Gjerne en prosentsats. Da blir det veldig enkelt for meg - og andre å vite hva som er i henhold til reglene og kan postes i røverkjøptråden.
  2. Hei, FlågenS Ja, har vært på en tur og testet det. Det ble lite vær men jeg har tro på at dette tåler det som måtte komme: Virker solid på alle måter. Skulle jeg pirke på noe så er det at trådene mellom stangfestene under teltet burde vært i annen farge enn bardunene for å unngå at man prøver å spenne opp stengene med en bunntråd på oversiden. Disse trådene var dårlig festet når jeg fikk teltet, Fjällräven har varslet fabrikken som skal kvalitetssikre dette bedre. Topphatten er symmetrisk. Jeg skulle ønske meg at den var assymetrisk slik at en lengre side kunne vendes mot evt regn/vind. Har ingen erfaring så det er en spekulasjon. Når det er sagt har jeg foreløpig bare godord: Luftingen under topphatten er raus - du kan åpne halve "kronen" under hatten. Det vet jeg kommer godt med på varme sommerdager - og kalde vinterturer (kondens). Forteltene er store (80cm fra ytterduk til inneteltets inngang), lett å knipse ned litt av innerteltet for å få enda større plass i forteltet. Innerteltets to innganger skråder og er bredest nederst. Ved full åpning av ytterdøren vil det regne på innerduken, men det er ikke noe problem siden glidelåsen starter lengst unna innerteltet slik at åpningen kan tilpasses været. Glidelåsen på ytterteltet blir stående låst der du ønsker, smart når du vil ha litt åpning for å bedre lufting. Oppsetting går greit og pakkeposen er romslig. Her er en link til min første tur med teltet (på tiurfot.blogspot.com): http://tiurfot.blogspot.no/2016/04/orrfuglen-spiller-over-hele-skogen-na.html For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at jeg også selger turutstyr og telt i min egen butikk SQOOP. Akkurat dette teltet, Abisko Dome 2 bruker jeg privat.
  3. Akka Dome er utgående modell, nye heter Abisko Dome: https://sqoop.no/produktkategori/turutstyr/bo-bra/ Bor du i nærheten av Ski kan du komme innom og se på mitt. Det nye har bedre lufting, bla topphatt
  4. Vanskelig å svare på fordi behovene er så forskjellige. Min erfaring er at det holder med batteribank på korte helgeturer. Skal du på lengre turer der bankene vil gå tomme er solcellepanelet en bra løsning. Det er dessverre ikke perfekt; Gjennom en uke må du nesten kalkulere med å få mindre og mindre strøm å rutte med. I delvis skyet går det seint å lade opp. På den annen side, du vil alltid ha glede av et panel, hvis du først har det. Du får jo mer strøm og kan bruke kamera, mobilen osv mer uhemmet hvis du ønsker det. Jeg har erfaring med GoalZero-produktene og har testet billigvarianter fra bl.a claes ohlsson. Begge deler fungerer men jeg foretrekker GS fordi det er laget for tøff turbruk, og hvis jeg først skal drasse på det må jeg være sikker på at det virker også... Bruker solcellepanel til å lade batteribanken som lader mobilen, GPS, kamera i tillegg til å lys i teltlykta. Her er en artikkel om solcellepanel, importere selv osv
  5. 30% på TreknEat og Adventure Food turmat hos SQOOP: https://sqoop.no/30-pa-turmat/
  6. Du har nok rett i det FlågenS, at duken er tykkere og vil blafre mindre enn SLduk. .. nå har ikke jeg annen erfaring enn 1 oppsetting - så det bli litt sånn midlertidig synsing inntil jeg får erfaring fra bruk i ruskevær. Mitt førsteinntrykk er at duken er ganske tynn - noe ala Hillebergs Allak/Soulo/Unna, men at den kanskje føles noe mykere. Den er likevel kraftigere og stivere enn SL-duken til Helsport. Jeg pleier ellers å løse støyproblemet i telt med ørepropper etter at det kom noen på markedet som omtrent ikke merkes i øret.
  7. Bra oppsummering. Jeg har brukt samme jakke i et par år og etter min smak fungerer den bare i sprengkulde og mye vind. Under andre forhold er den for tett og puster for dårlig synes jeg, spesielt når jeg drar tung pulk blir det hett under hatten. Har også mikrolight og jeg opplever at den puster bedre (men er for kort til vinterbruk i fjellet). Antarctica er veldig tynn, veier nada, tørker raskt, tar liten plass og det at den går langt ned på låret gjør at dette er en jakke jeg gjerne tar med i pulken uansett.
  8. Ja, det finnes sekker med bedre bæresystem. Sjekk AARN: https://sqoop.no/sekken-som-aldri-er-baktung-test-aarn/ Jeg lærte noe av en kiropraktor jeg var innom i fjor; Ømme muskler mellom og litt nedenfor skulderbladene ved bæring av sekk skyldes at skuldrene dras bakover og at du går med konstant belastning på muskler i bryst/rygg. Man føler gjerne at det er godt å strekke ut ved å presse skuldrene fremover. Gjør motsatt, sa kiropraktoren - tøy ut ved å presse armer og skuldre bakover. Og ligg på rygg med en tennisball plassert på vond muskel. Bit tenna sammen i 20 sekunder. Det hjelper.
  9. Enig, det skulle vært noen hundre gram lettere, men på den annen side - de selger dette som et 4-sesongers telt med mulighet for doble stangsett og jeg ser at innfestinger, sømmer, reimer osv er kraftigere enn på SL-telt, så da blir det fort litt tyngre. Forsterkningen nede på ytterteltet koster vel også litt ekstra vekt. Bardunene derimot er tynne, mer som på SL-telt. Dette skal få kjørt seg i all slags vær året rundt. Gleder meg til turene utover
  10. Da fikk vi endelig nye Abisko Dome 2 i hus. Virker romslig, god plass til 2, smarte detaljer, typisk Fjällrävenkvalitet - noen løse tråder men alt i alt et bra førsteintrykk. Her er en liten filmsnutt fra første oppsetting: https://sqoop.no/forste-oppsetting-av-splitter-nye-fjallraven-abisko-dome-2/
  11. Det er innstillinger for rygglengde, skulderstroppbredde og vinkling hoftebelte vertikalt/horisontalt (pluss bøying av alu-ryggskinne på noen modeller) i tillegg til tradisjonelle innstillinger. Enig med dørvakta at man bør ta seg tid til å stille inn riktig. Da oppdager man at dette bæresystemet fungerer godt, med vektfordeling, flytende hovedsekk/frontsekker som står i ro/ikke følger kroppens sideveisbevegelser - og det er spesielt på lengre og tyngre turer det kommer til sin rett synes jeg. Her kan du se AARN i bruk - fra en ukestur i fjor sommer: http://tiurfot.blogspot.no/2016/01/rret-on-rocks-ukestur-pa-iskald.html
  12. Load Limo er en solid sekk, som gjerne kunne hatt tynnere stoff for å spare vekt, men det er bare min mening. Opplegget med frontsekker gjør dette til en bra og ganske unik bærefølelse som må oppleves, og med frontsekker kommer du opp i 90 liter. Klarer du deg med rundt 75 liter totalt ville jeg sett på AARN Effortless Rhytm 79 liter inkl frontsekker. Jeg var i samme situasjon som deg og solgte min Bergans Alpinist 130 liter, og investerte i nytt lettere telt, liggeunderlag, sekk og sovepose. Er nå nede i litt under 15 kg inkl. mat og fiskeutstyr på ukesturer i fjellet. Kom tilfeldigvis over AARN og jeg må si at jeg ble helfrelst av bæresystemet med frontsekker. Har til nå gått med AARN Peak Aspiration 61 liter men må opp en størrelse til Guiding Light 69 liter etter at teltet Ringstind Superlight er byttet ut med et Hilleberg Unna. Jeg har skrevet en artikkel om AARN her, (og gjør oppmerksom på at jeg har en nettbutikk som bla. fører alle AARN-sekkene og tilbehør som tas inn til landet).
  13. Vet ikke hvilken legering det er, men den en god del stivere og enn andre primusvindskjermer jeg har. Og den har tålt å bli brukt med kvistbål uten å bli deformert.
  14. Denne UtilityFlameovnen som er nevnt lenger opp i tråden veier 16 gram og er sammenpakket på størrelse med 2/3 Iphone. Og den koster 52 kroner (uten tenngeleen). Godset i ovnen er akkurat tykt nok til å tåle kvistbål uten å bli deformert. Geleen som trådstarter tipset om er ment til mer enn til opptenning, den har effekt nok å koke opp vann til et par kopper drikke eller et lite måltid. Og da helst i en litt trang ovn ala den som ligger i settet, eller annen tilsvarende mikroovn.
  15. Har ikke testet det, men vil tro det fungerer greit så lenge en mindre beholder er tett.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.