Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken skalljakke er best på slitestyrke?


Snutemor

Anbefalte innlegg

Som ett innspill har jeg droppet søken etter de perfekte funksjonelle plagg for enhver anledning, man finner aldri noe som er 100% perfekt, er det tynt, bevegelig, komfy og med god pusteevne så er det som oftest mindre slitesterkt osv... I stedet bruker jeg det som passer best funksjonelt uten å tenke for mye på slitasje og skader. Ting skal jo brukes og tar heller noen rep runder ved behov. Stort sett er det frem med symaskin, en rask sikksakksøm for å holde stoffet isammen og så ett lag med Casco LiquiSole over. Limet er gjennomsiktlig, skaden forblir tett, holder seg myk i kulde og tåler vask. Dette har jeg praktisert i flere år, og funker fint dersom man er mest opptatt av bruk og ikke finstas til bytur. For vinteren dreier det seg mye om rifter i bukser/gamasjer som får kjørt seg med stegjern og stålkanter, og for jakka er det isskruer og isøkser som hekter seg borti. Hanskene er også veldig utsatt for slitasje og da legges ofte ett slitasjelag på i tillegg til lim. For sommeren er det mindre bruk av skalljakke, og mindre slitasje, men noe kaving på fjell er ikke til å unngå, og da er det stort sett ermene som får gjennomgå og må reppes. Så mitt tips er : bruke det du liker best, og ta heller noen rep runder. :getlost:  

 
Når pumpen står i arma og stegjerna sitter dårlig, tenker man ganske lite på om neste spark kan gi hull i buksa :geek: . 
 
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Rakk å få kjøpt en Beerenberg skalljakke før de forsvant på marked. Kjempejakke.

Har en i eVent hengende i skapet som jeg snappet opp veldig billig, har ikke rukket å ta den i bruk enda. Men en bekjent kjøpte samme jakke, og har brukt den mye, var storfornøyd helt til den ble vasket første gang. Skal ikke si om den ble vasket "korrekt", men den lakk som en sil etterpå, og var ikke mulig å få tett til tross for flere impregneringsforsøk. Det ble også antydning til rust på glidelåsene. Så vær litt påpasselig når du vasker den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.