Jump to content

Skalljakke til dame


Dalvi

Recommended Posts

Hei!

Jeg ønsker å kjøpe en svart skalljakke til dame. Hvilke modeller anbefaler dere? Har ikke tenkt så mye på budsjett, er først og fremst interessert i kvalitet. Med det sagt drar jeg ikke på ekspedisjoner, men jeg ønsker en jakke som kan brukes i friluft hele året.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Eg veit i alle falla at Arcteryx Alpha SV kjem i svart. God jakke. Middels lengde. Den nyaste modellen har eg dog ikkje testa, den skal visstnok vere litt endra.

Elles har Klattermusen svarte jakker av god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke dame, men er godt fornøyd med min Klättermusen Allgrön skalljakke, som finnes som damemodell og i sort.

Den er mellomtung, og synes den funker okei som allround-jakke hele året. Suveren passform på hetta, god passform ellers. Hele stoffet er litt stretchy og føles mykere og bråker mindre enn en del andre skallplagg. To magelommer og ei innerlomme. 

Skulle ønske den hadde brystlomme, savner det til kompass. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hva som er en god jakke er helt individuelt. "Noen liker mora og noen liker dattera". Det viktigste er at jakken passer deg og har de lommene og luftemulighetene som du mener at du tenger. De fleste jakkene er av bra kvalitet hvis vi bare snakker om dagsturer eller kortere overnattingsturer i godt vær. 

Det du bør være obs på er at, uansett hva ekspeditøren i butikken sier, skalljakker kondenserer på innsiden i kaldt vær. Dette skjer på grunn av fysiske lover som man ikke kommer utenom, og derfor er det viktig med gode luftemuligheter.

Mange friluftsklær lages med sterke farger, noe som kan være greit hvis du kommer ut for et uhell eller en ulykke og må ha hjelp i fjellet. Jeg hadde med en lite fjellvant kammerat på fjelltur, og i mangel av fjellklær så brukte han en gul sykkeljakke som ytterbekledning. På veien hjem møtte vi noen som kom mot oss, og de hadde sett oss, dvs. han i sykkeljakke i nesten en time før vi møtte dem, men meg, som gikk med grå jakke grønn bukse og svart sekk så de først da de nesten kunne høre oss. 

Noen ganger ønsker man kanskje å være litt anonym, men det kan være greit å ha muligheten til bli synlig hvis uhellet skulle være ute.

5700ef4e3e7db_Klrliten.JPG.a557c7c5d36580fe106d2bf363ecb8fc.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy