Gå til innhold

Snutemor

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  146
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Snutemor vant dagen sist Februar 18 2017

Snutemor hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Snutemor

Nylige profilbesøk

1 822 profilvisninger
 1. Snutemor

  Hvilke Norse kajakk til meg?

  Litt sånn fra sidelinja fra en skikkelig newbie på kajakk (tok grunnkurs i helga og har nå våttkort. Hurra😊) Instruktørene på kurset var veldig opptatt av at forskjellige kajakker passer forskjellige mennesker. Den som er perfekt for meg, er kanskje helt feil for deg. Handler om kroppsfasong, padlestil og bruksmåte. Det lureste er å prøve mange kajakker før man kjøper sin egen. Ihvertfall prøvesitte i butikken, men helst på vannet. Kajakk-klubber har gjerne mange forskjellige de låner/leier ut til medlemmene sine. I forhold til Hasle fikk jeg erfare at den var vanskeligere enn andre å komme opp i fra vannet, fordi den er litt høyere. Cowboyredning var helt umulig i den hersens båten... Akkurat det er viktig for meg, fordi man før eller siden kommer til å kantre, og det er det greit å ha en viss sjanse for å kunne klare å komme opp igjen uten å måtte gå til land.
 2. Snutemor

  Hvilken jakke og bukse bør jeg velge?

  Jeg har veldig god erfaring med klær fra sport1 sitt eget merke, Jotunheimen. Du får nok ikke like mye kred som en jakke fra Arc'teryx eller Fjellreven gir, men den er mye snillere mot lommeboka. Favoritt"jakka" mi er uten tvil en anorakk fra Jotunheimen som har tålt mye juling i nesten daglig bruk i sju-åtte år. Samme med forskjellig bukser. Jeg er av de som ikke er særlig glad i skallbekledning, foretrekker softshell så sant det ikke øser ned.
 3. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Det skal jeg gjøre! Takk for tips.
 4. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Å, jeg synes det hørtes veldig fint ut, jeg! Jeg går mange lange turer innover i marka her jeg bor, til små og mellomstore vann, og da hadde en packraft vært perfekt. Da har jeg aldri dårlig tid, og har ikke behov for at det skal gå fort. Noen ganger er det deilig å bare være til 😊 (Og andre ganger er det gøy med noe som går litt fort og gjør at man merker man lever 😁) Men det blir så klart to forskjellige bruksområder... 15 kg er overkommelig ja! Takk for tips. Den tror jeg at jeg ville klare å få opp på bilen.
 5. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Jeg vurderer det meste, jeg 😊 Hvor lette kan man få de? Broren min har en havkajakk som jeg har prøvd litt, og den veier 23 kg. Det synes jeg er tungt å få opp på biltaket. Det er derfor jeg er i tvil om det er lurt å kjøpe kajakk i det hele tatt.
 6. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Slik dere beskriver det å padle med packraft høres det jo skikkelig trivelig ut. Søren også, nå ble jeg i tvil igjen En packraft er fryktelig mye enklere å få med seg. Og tid har jeg nok av på tur... Nå har jeg meldt meg på kajakk-kurs. Kanskje valget blir enklere den ene eller andre veien etter det. Skulle vært packraft-kurs også, så man fikk prøvd det.
 7. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Det visste jeg ikke eksisterte. Takk for tips! Man blir jo som du sier noe bundet. Jeg bor litt utenfor Oslo, og tenkte å bruke kajakken dels på Glomma og Vorma, dels på halvstore vann her i nærheten, dels i Valdres der vi har hytte. Og kanskje i Oslofjorden når jeg tør 😄 (Stoooore båter som lager stoooore bølger i Oslofjorden 😬) Men det er en mulighet det er verdt å tenke nærmere på!
 8. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Takk for svar. Da er konklusjonen at packraft utgår. Og at jeg må trene opp muskulatur i overkroppen og trene på å blunke. Eventuelt skaffe meg en mann. Eller bedre betalt jobb. Og en lettest mulig kajakk 😊
 9. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Haha, takk for tipset 😊 Men jeg kan jo stå der og blunke på meg senestrekk, det hjelper fint lite hvis det ikke er noen i nærheten 😄 Joda, jeg kan trene opp styrke. Men det tar jo litt tid. Og jeg vil ut og padle NÅ! (Og bare for å ha sagt det, jeg er ganske sterk altså. Klarer fint å løfte både 18 og 28 kilo, det gjør jeg hele tiden på jobb. Men de kiloene er liksom mer samlet, og (stort sett) litt mer samarbeidsvillig enn en kajakk som ikke gidder å hjelpe til i det hele tatt Gi meg en treåring i trassalderen, når som helst, liksom...)
 10. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Hmmmm.... Så jeg må skaffe meg en mann FØR jeg skaffer meg kajakk??? Får man de på Fjellsport også? Med fjellforum-rabatt? Eller er det bedre utvalg på xxl? Så mye å sette seg inn i... Jeg som såvidt hadde begynt å lese meg opp på ror vs senkekjøl
 11. Snutemor

  Kajakk, eller kanskje packraft?

  Forstår jeg deg riktig med at du mener de triksene med pledd eller sugekopper osv funker når man alene, men ikke når det blåser? Det var jo litt oppløftende, så sant det ikke blåser opp før jeg skal hjemover igjen 😊 Jeg har sett på sånn stativ ja, men de er så dyre 😱 Både kajakk OG et sånt stativ er ganske urealistisk akkurat nå...
 12. Jeg drømmer om å kjøpe meg kajakk. Har forsøkt med lånt kajakk, og det er veldig, veldig gøy. Utfordringen min blir å få den med meg, alene, opp på biltaket... Greit nok med de turene hvor vi er flere, og jeg kan få hjelp, men jeg trives med å kunne ta spontane aleneturer. Liten vits å kjøpe kajakk hvis jeg ikke får den med meg. Har studert masse filmer på youtube med tips og triks til hvordan løfte den, men jeg er usikker på hvor gjennomførbart det er i virkeligheten. Dere jenter (som ikke er Pippi,) hvordan løser dere det å få med dere kajakken? Alternativt funderer jeg på packraft. Den skal jeg klare å bære. Men jeg tenker litt (helt uten erfaring og kanskje uten grunn?) at en packraft er mer et transportmiddel for å komme seg over vannet...To forskjellige typer båter, to forskjellige typer bruksområder. Er det like gøy å padle med en packraft? Jeg lurer på om for mitt tiltenkte bruksområde passer kajakk best. Som jeg kanskje ikke får med meg på tur. Bedre med en packraft. Og sånn går jeg rundt i ring Noen som har noen tanker?
 13. Snutemor

  Tips til middel som gjør underlag mindre glatt

  Erfaring fra anonyme blondiner tilsier ihvertfall at man absolutt IKKE skal kjøpe silikonspray for å forhindre liggeunderlaget i å skli. Helt feil silikontype, viser det seg. Superseriøs forskning sier også at man absolutt IKKE skal prøve å påføre nevnte silikon innendørs... På den annen side, det er rart hvordan en sånn spray legger seg på alle overflater, inkludert gulv, og dermed sikrer betraktelig bedre trafikkflyt i hjemmet. Det KAN være at resten av husets beboere likevel ikke setter like stor pris på parkettens forbedrete glid, der de går i spagaten for 372 gang. Noen er rett og slett utakknemlige. Jeg sier ikke at noen ville være så dumme at de prøver på dette, jeg sier bare at i husstanden min har enkelte blondiner et stående forbud mot å oppsøke Biltema, uten å ha med seg en voksen 😇😱😝
 14. Hvis du ikke låser deg til Nordmarka og Heggelivann, er det mange fine turmuligheter rundt Oslo som er bortimot snøfrie nå. Her i Nes (feks), som er en kort togreise unna Oslo S, så det sånn ut i formiddag: I tillegg har det vært kaldt natterstid hele april, så tælen i bakken er ikke gått. Det gjør det mye enklere å forsere myrområder og våte partier. Med andre ord: helt fantastisk ute nå 😊 Jeg har ikke vært i Østmarka de siste par ukene, men antar at det er samme forhold der nå. T-banen til Bøler, og du er nesten ved Nøklevann 😉 Uansett: kos deg på tur!
 15. Er målet ditt å gå på skitur, eller er skiene bare et middel for å klare å forflytte seg i snøen? Hvis målet ditt er å kunne bevege seg ute i marka når det er masse snø, ikke å gå på ski i seg selv, hva med å bruke truger? Da kan du bruke hvilke støvler som helst
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.