Snutemor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  115
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Snutemor vant dagen sist Februar 18

Snutemor hadde mest likt innhold!

1 følger

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Nes

Nylige profilbesøk

1 222 profilvisninger
 1. Storytel

  Her er noen friluftsrelaterte: http://The Best Outdoor Podcasts for 2017 - Bearfoot Theory https://bearfoottheory.com/best-outdoor-podcasts/ (Ellers er jo No such thing as a fish en av mine favoritter. Fra teamet bak QI. Og masse annet sært historie og naturvitenskaplig. Kommer veldig an på hva man synes er interessant.)
 2. Storytel

  Amazon Audible har MYE bedre utvalg av det jeg synes er interessante bøker enn Storytel. Mange fortellinger feks fra Appalachian Trail og Pacific Crest Trail, og mye hørbart/lesbart fra Alaska/Canada og andre villmarksområder. Koster jo litt, men man kan velge å betale for enkelttitler. (Etter en gratis prøveperiode på 30 dager.) Ellers finnes det jo massevis av bra (og gratis) podcast som kan lastes ned om livet utendørs, hvis man ikke nødvendigvis må høre en bok...
 3. Kindle paperwhite veier 350 gram... På min har jeg akkurat nå rundt 30 bøker. Og den har innebygget lys, kan lese når som helst og hvor som helst. Elsker min kindle
 4. Status quo på hjortelusflue

  Om jeg bare går på stien er det ingen her heller, men om jeg går utenom, og særlig der elgen eller rådyra har liggegroper, er det endel. Håper på tidlig nattefrost i år
 5. Status quo på hjortelusflue

  Grøss og gru ja De biter meg, og det klør i månedsvis etterpå...
 6. Her hvor jeg tusler de fleste av turene mine (Nes i Akershus) er hjortelusflua kommet for en stund siden, men det er ikke så mange av dem i år som enkelte år (bank i bordet...) På dagsturer tolerer vi hverandre, hjortelusflua og jeg (den biter meg, jeg skviser den, og sånn går nu dagan,) men jeg orker ikke tanken på å legge meg i soveposen mens det kravler og kryper inne i øret, i håret og under undertøyet Hvor langt nordover eller oppover i høyden må jeg for å slippe det ****** insektet? Hvor mange av dem er det i år, de stedene den har etablert seg? Noen erfaringer? (Og ja, jeg vet det er pinglete å la et (eller noen tusen) småkryp stoppe turer, men likevel )
 7. Symptomer på å være fanget i eget hus

  Lovende Jeg ser neglelakken er på plass. Neglelakktørker er standardutstyr som følger med håper jeg?
 8. Symptomer på å være fanget i eget hus

  Skeptisk... Jeg venter fremdeles på "Helsport for Her-edition". Ingen kan vel i sin villeste fantasi forvente at vi damer skal dra på telttur uten integrert sminkespeil, hårføner, duftlys, skohylle og "LOVE" og "HOME" i utskjærte bokstaver på teltveggen. Håper slike basics er ivaretatt i et såkalt unisex-telt.
 9. hei, mørkeredd og redd for å være ute alene

  Når du kommer fra lyset er mørket alltid mørkest. Hva med å gå ut i skogen bak huset før det blir mørkt, og å være der i skumringen? Helst en stjerneklar dag. Prøve å venne seg til å være ute mens det gradvis blir mørkere, med tryggheten (huset) rett i nærheten? Da har du retrettmulighet hvis det blir for skummelt.... Jeg er ikke redd for mørket selv, men er redd for mye annet, og vet veldig godt at det eneste som hjelper er å utfordre seg selv på det man frykter mest, et lite museskritt av gangen. Ikke at noen forklarer deg at det ikke er farlig. Da føler man seg ikke mindre redd, bare dum i tillegg.
 10. Leve på mat frå naturen – kvar?

  Spør på facebookgruppen Sopp og nyttevekster. Der er det mange med veldig mye kunnskap, fra hele landet.
 11. Mygg og knott å slikt...

  Jeg bruker ikke DEET. Har liksom ikke helt sansen for å smøre inn barna eller meg selv med noe forskere sier kan ha eller ikke kan ha samme effekten som nervegass. Mulig at risikovurderingen min ville vært annerledes i et område med malaria. Malaria er også litt kjedelig å få har jeg hørt. I sommer brukte jeg en hjemmesnekret variant med lavendel, eucalyptus citriodora og olje. Det funka på meg nå i Afrika, men skal ikke si sikkert om det var en faktisk effekt av sprayen, om det var placebo eller at jeg stirret såpass strengt på myggen at den ikke turde å lande. Men jeg er ikke kresen jeg, virkning er virkning.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  På bærtur med egne og andres barn Skrubbsår på kneet, blåbær i magen, krypdyr og insekter og en stor verden å oppleve. Tre år er en magisk alder.
 13. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tur til Anse Major. Strand uten veiforbindelse helt vest på Mahe, Seychellene. Fra havnivå, opp til rundt 450 meter, ned til havet igjen, og samme veien tilbake. Ikke en tur å legge ut på i regnvær, sleipe steiner som fungerer som rutsjebane et par hundre meter rett ned frister lite for sånne som meg med adrenalinintoleranse. Men i fint vær er det en nydelig tur. Selv om 28 grader og luftfuktighet på 80 % ikke er for pyser. Men det er vi såklart ikke, Bestemor på 65, 17-åringen og jeg. Dit skal vi, til stranda der nede. Paradisstrand på paradisøy. Og så opp igjen...
 14. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke i dag men i går: tur på Moyennes Island, en øy i en av nasjonalparkene her på Seychellene. Vakkert på overflaten, men vannet skjuler en tragedie. 80 % av korallrevet er dødt, mest pga gjentatte el Ninjoer, som gjør at vannet blir varmere enn normalt. Ikke mange gradene som skal til før korallene koker over og dør. Med det forsvinner de små fiskene som lever i korallrevet, og deretter større fisker som lever av småfisk. Og dermed maten til menneskene. Global oppvarming føles mye mer konkret her, og har en større bevissthet hos folk. Det er satt igang tiltak med å plante ut koraller drevet fram på "planteskoler". Veldig interessant, men dessverre ikke noe man får lov til å komme og se dersom man er en helt vanlig besøkende fra Norge. Men tur får man lov til å gå, så lenge man er forsiktig. Noe for Prekestolen?
 15. Hvor har du vært på tur i dag?

  Turrapport fra en bitteliten øy i et ganske stort hav veldig langt unna Norge: gikk til stranda, drømte meg bort til Lofoten og Vesterålen, og gikk hjem igjen. Og sånn går nu dagan.