Snutemor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  102
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Snutemor vant dagen sist Februar 18

Snutemor hadde mest likt innhold!

Om Snutemor

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Nes

Nylige profilbesøk

1 109 profilvisninger
 1. Mygg og knott å slikt...

  Jeg bruker ikke DEET. Har liksom ikke helt sansen for å smøre inn barna eller meg selv med noe forskere sier kan ha eller ikke kan ha samme effekten som nervegass. Mulig at risikovurderingen min ville vært annerledes i et område med malaria. Malaria er også litt kjedelig å få har jeg hørt. I sommer brukte jeg en hjemmesnekret variant med lavendel, eucalyptus citriodora og olje. Det funka på meg nå i Afrika, men skal ikke si sikkert om det var en faktisk effekt av sprayen, om det var placebo eller at jeg stirret såpass strengt på myggen at den ikke turde å lande. Men jeg er ikke kresen jeg, virkning er virkning.
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  På bærtur med egne og andres barn Skrubbsår på kneet, blåbær i magen, krypdyr og insekter og en stor verden å oppleve. Tre år er en magisk alder.
 3. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tur til Anse Major. Strand uten veiforbindelse helt vest på Mahe, Seychellene. Fra havnivå, opp til rundt 450 meter, ned til havet igjen, og samme veien tilbake. Ikke en tur å legge ut på i regnvær, sleipe steiner som fungerer som rutsjebane et par hundre meter rett ned frister lite for sånne som meg med adrenalinintoleranse. Men i fint vær er det en nydelig tur. Selv om 28 grader og luftfuktighet på 80 % ikke er for pyser. Men det er vi såklart ikke, Bestemor på 65, 17-åringen og jeg. Dit skal vi, til stranda der nede. Paradisstrand på paradisøy. Og så opp igjen...
 4. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke i dag men i går: tur på Moyennes Island, en øy i en av nasjonalparkene her på Seychellene. Vakkert på overflaten, men vannet skjuler en tragedie. 80 % av korallrevet er dødt, mest pga gjentatte el Ninjoer, som gjør at vannet blir varmere enn normalt. Ikke mange gradene som skal til før korallene koker over og dør. Med det forsvinner de små fiskene som lever i korallrevet, og deretter større fisker som lever av småfisk. Og dermed maten til menneskene. Global oppvarming føles mye mer konkret her, og har en større bevissthet hos folk. Det er satt igang tiltak med å plante ut koraller drevet fram på "planteskoler". Veldig interessant, men dessverre ikke noe man får lov til å komme og se dersom man er en helt vanlig besøkende fra Norge. Men tur får man lov til å gå, så lenge man er forsiktig. Noe for Prekestolen?
 5. Hvor har du vært på tur i dag?

  Turrapport fra en bitteliten øy i et ganske stort hav veldig langt unna Norge: gikk til stranda, drømte meg bort til Lofoten og Vesterålen, og gikk hjem igjen. Og sånn går nu dagan.
 6. Hva har du lest nå ?

  Et annet perspektiv på sydpolferden til Amundsen: Snille hunder kommer ikke til Sydpolen Veldig, veldig morsomt skrevet om en ikke-fullt-så-tøff cocker spaniel og hans veldig, veldig tørste eier, bibliotekaren, mens de følger Amundsen stadig sydover. Poenget med å komme først til et ikke-sted midt i isødet står ikke helt klart for hovedpersonen Tassen, og etterlater ikke Amundsen sånn altfor mye ære. Det stolte norske sydpolsfelttoget hviler på litt for mange løgner og altfor mange hundelik etter Tassen sin mening... Morsomt, gjenkjennelig og litt trist hvis man er hundeeier eller biblitekar eller begge deler.
 7. Sovepose som kan kobles sammen med din. Du kan hun varme seg på deg om hun fryser...
 8. Barn og fiskelykke

  Tja, alt er enkelt når man kan det. For de som ikke har vokst opp i en fiskehåv og ikke vet venstre og høyre på en fiskestang, kan det være utfordrende nok å vite hvor man skal plassere seg for i det hele tatt å ha en minimal sjanse for å få fisk. For ikke snakke om å skulle lære bort riktig kasteteknikk når snøret er surret 15 ganger rundt nærmeste grantre. Eller å vise tilstrekkelig entusiasme til at junior ikke går lei når det viser seg at det var elvebunnen på kroken, ikke fisk. Denne gangen også. Jeg kan underholde og sysselsette et tosifret antall treåringer samtidig med mark, blader, kongler og maur, men med én femåring og en fiskestang er sjansen stor for at det ender i krampegråt, fiskekrok i leppa og sammenbrudd for oss begge. Nei, gi meg forsvarets matkontainer, hjemmelaget kjøttsuppe, femteklassen til sønnen min, et hemmelig tursted, leirbål og dyrebæsj-quizz. Stas og snakkis i lange tider etterpå. Det er ikke fisk alt som glimrer...
 9. Sekk som passer lang rygg

  Takk for tips! Setter den også på lista over aktuelle
 10. Hvilken komfortforttemperatur til vintersovepose?

  Jeg har denne, og er veldig fornøyd. Nå er det veldig individuelt dette med hvor lett man fryser osv. Når det er rundt 0 grader trenger jeg ikke mer enn denne. Men jeg er ordentlig frysepinne, og når det kryper ned mot 10 minus på natta må jeg kle på meg flere lag ull. Har synmat 9 under meg.
 11. Sekk som passer lang rygg

  Tusen takk, det kan godt hende jeg gjør hvis det passer sånn Godt å høre at det ikke bare er meg som sliter med å passe inn i "riktig" form og fasong. Og fint at du har funnet flere som passer deg. Det gir håp for meg også! Da har jeg noen modeller å teste ut
 12. Sekk som passer lang rygg

  Takk for tips, skal se på disse
 13. Gamasjer mot huggormbitt

  Ikke så mye hjelp fra meg, men vil bare si at jeg synes du er tøff som finner måter å komme deg ut på, selv om du er redd for hoggorm Bedre å kle på seg gamasjer enn å sitte inne og ikke tørre å gå ut.
 14. Jeg skal kjøpe ny sekk til langturer. Har arvet en Fjellsport Sølen 60 l, men den er for liten for alt mitt pikkpakk, og hoftebeltet havner godt over hofta mi. Er 170 høy og ganske normalt bygd, bortsett fra at jeg tydeligvis har laaaang rygg. Fikk en lowe alpine airzone til jul, men selv ved å regulere rygglengden blir hoftebeltet til et magebelte. Samme med en Bergans 30 l jeg har. Og det er ganske ubehagelig å gå med. Noen tips til sekker jeg kan se på?
 15. Hund på buss - erfaringar?

  Såklart det er lov. Men et lite, vennlig tips Jeg forsøker å tenke på hva slags intensjon jeg har med det jeg sier. Er det for å øse ut frustrasjon og lufte alt jeg har på hjertet? Da kan jeg si akkurat det jeg vil på den måten jeg har lyst. (Med noen få begrensinger i lovverket angående trusler, hatefulle ytringer osv) Men hvis jeg ønsker å overbevise andre, tror jeg det er lurere om jeg er mindre bastant og forsøker å respektere meningsmotstandere mine. Folk som leser blir mer velvillig innstilt til den som oppfører seg på en ordentlig måte. På arbeidsplassen min ender gjerne diskusjoner med at den ene debattanten klasker en spade i hodet på den andre. Selv om den som slår føler seg sterkt forulempet og mener seg berettiget til å gå til angrep, blir vedkommende sjelden møtt med sympati fra omgivelsene. Budskapet drukner lett, både i barnehagen og på nett, dersom formidlingen blir feil... Selv er jeg fryktelig lite glad i slike hundeparken der man sjelden kjenner de andre hundene. Hunder som er i hundeparken KAN være aggressive, engstelige, dominante, og mange eiere følger ikke med eller leser ikke hundespråket godt nok til å skjønne om det som skjer der ute er ålreit for hundene eller ikke. Noen få, trygge, sosiale, lekne hunder kan nok ha stort utbytte av å løpe rundt på en sånn plass, men for veldig mange hunder, min egen inkludert, er ikke et slikt tilbud egnet til å stimulere i det hele tatt. Min hund, en italiensk vannhund, lever for tre ting: å svømme, å bruke nesa på å søke etter gjenstander, og å bli klødd bak øret av meg eller andre i familien. Så lenge han får dekket minst to av de behovene de fleste dagene i uken, tenker jeg han har et godt liv. Det er MITT ansvar å dekke de behovene, samtidig som jeg må passe på at det ikke går ut over andre. Ikke samfunnet sitt ansvar, ikke naboenes. Jeg har selv valgt å ta på meg det ansvaret det er å ha dyr, og den dagen jeg hypotetisk sett ikke klarer å ivareta det ansvaret, må jeg i så fall vurdere hva som er best for han. Mulig omplassering da er det riktige, muligens også det utenkelige ordet avlivning. Det er dessverre også en del av ansvaret mitt som dyreeier å avgjøre når det beste for hunden og omgivelsene er at den ikke lever mer. Jeg vet at finn er full av hunder som trenger nye hjem, men jeg synes det er mer et bilde på at det er for enkelt å skaffe seg kjæledyr, og at mange ikke har tenkt over konsekvensene det innebærer. Det er ikke en menneskerettighet å ha dyr, det er mer en bonus man opparbeider seg med en kombinasjon av heldige omstendigheter og egeninnsats