Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjell-quiz


El Gringo

Anbefalte innlegg

Annonse
Når det gjelder det siste bildet ditt, var min første tanke Stor-Svuku (1416 moh) øst for Femunden. Ligner fælt på Femundsfjell det der. :twisted:

Å jada, rett igjen! :idea: Dette er Store Svukua/1416 sett fra Elgåhogna/1460, slik den så ut 07.04.2004.

Og stien fra Svukuriset og inn i Grøtådalen og Femundsmarka drar over Svukuas søre skulder på ca. 1200 moh.

Foran sees Revlingsjøene, mye brukte vann for isfiske.

Ja - og så'a? Neste...?

Hvor står Roger og myser her?

post-51-133474404473_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var vanskelig, Erling. Masta lurer jeg på om den står på Gjørudshaugen nordvest for Øyangen. Brattheten på noen av de fjerne fjellene kunne jo indikere Jotunheimen, men jeg får ikke utseendet til å stemme med noen av de toppene som kunne være aktuelle. Noe kan kanskje være Synnfjell eller Skaget. Traktene øst for Valdresflya vil jeg tro blir for lave til å kunne sees da de er nesten like fjerne som Jotunheimentoppene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først, men kanskje ikke fremst, må jeg si at tampen brenner... veldig! :P

Den siste setningen din, var det et hint kanskje... Ikke fremst? Er det ikke fremste Skagsnebb (2003), men V-1/2093? :idea:

Min tanke var også først Skagsnebb/2003, men jeg ble litt i tvil da jeg så på bakgrunnen. Ser man så mye av Loftet foran Leirdalen fra 2003? Uten å ha tittet på egne bilder (som er hjemme :twisted: ), vil jeg tippe at Roger står på 2093? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi, mens jeg brukte litt tid på å svare, ser jeg at Kim har vært inne og svart det samme før meg... :twisted:

Ok, da sier vi uavgjort mellom deg og Kimmern da! Hintet oppfattet, og korrekt svar! :P

Roger nyter utsikten ned på Hurrbreen fra Bakraste Skagsnebb/2093.

Bak Leirdalen sees platået opp mot Dumhøe. Og som jeg fleipet med til Roger: Dumhøe/2060 bak - og dumhue/1.85 foran! :idea:

Bildet tatt 25.08.2003.

Har flere jeg. Klare?

Eller kanskje jeg skal vente litt på andre...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ods skreiv:

Omnsfjellet er ikke usannsynlig. Og at det da er Ruten som stikker opp bakerst.

Da e vi enig om Omnsfjellet, men fjelle til venstre bak kan itj vær Ruten, retningsforskjellen e for stor. Kan de vær Skaftskåla?

Lægg me et utsnitt av et oversiktsbilde me tre markerte toppa/fjell: de te høyre e Omnsfjellet og æ trur at nr. to fra venstre e Ruten - i så fall ka for et fjell e de te venstre? Lægg me et zooma bilde av de fjelle.

Har sjekka mot MapSource(Garmin) og retningan stæmme me dæm æ peila me kompass.

post-474-133474404483_thumb.jpg

post-474-133474404494_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

andersno skreiv:

te høyre e Omnsfjellet og æ trur at nr. to fra venstre e Ruten

Har sjekka me bilda fra tidligar, og e temmelig sikker på Ruten etter å ha krysspeila fra Storheia. Lægg me bilde tatt derfra som vise både Omsfjellet og Ruten.

Lægg dessuten me et bilde tatt i dag fra Estenstadhytta - sjøl om snøen e bort igjen i marka her, så e de snø på Omnsfjellet.

post-474-133474404506_thumb.jpg

post-474-133474404515_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, der blei den siste utlagte quizen også tatt. Eg følger opp med bilete frå toppar utanfor Jotunheimen... Kva heiter den snøkledde toppen bak varden i framgrunnen? Som eit lite hint så ligg det også ein bre der (som blir stadig mindre...)

post-908-133474404528_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at FU har eit flott bilete som er teke i frå eit eller anna utsynspunkt, truleg mellom Reppeggi og Blåeggi i fjella på Strónde (Vossetrand). Eg tvilar på at eg har stått akkurat der biletet er teke, men eg har nok vore i nærleiken på turane frå Stónde og over mot vest i Torvedalen.

Utsynet i bakgrunnen har eg sett ulike variantar av mange gonger. Vatnet i høgre del av biletet ser for meg ut som Oppheimsvatnet. Frå venstre er det området nord for Oppheim mot Brekkedalen og Jordalen, med Larsfonnberget. Vidare finn me dei spektakulære fjellryggene på begge sider av Nærøydalen/Stalheim og Nærøyfjorden, der dalen og fjorden er som eit trongt hogg ned i fjellet. Vidare mot høgre er den opne Øvsthusdalen, med stien frå Fyre (Stalheim) til Grindafletna (DNT-hytte), og stiar vidare til Ljosanbotn/Mjølfjell i Raundalen, Flåm (Brekke, 1,5 km. frå Flåm kai og stasjon), og over dei høgre av dei snøkledde fjella (Skammadalshøgdi, 1605 m.o.h.)

Så er me vel ved saka si kjerne. Det største snøkledde fjellet er Steganosi, 1761 m.o.h. på Undredalshalvøya, med den vetle bre-resten med namnet Syrdalsbreen. Nedanfor ber det bratt ned sidedalen Syrdalen mot Undredalen i Aurlandsfjorden. Eg hugsar kanskje feil, men eg lurar på om ikkje namnet er forbunde med den kalde trekken i området der inne. Sjølv har eg gått stien og buførevegen over høgda under Store Breen, 1662 m.o.h. (mellom Stiganosi og Skammadalshøgdi), der stien når opp i 1570 m.o.h. Dette var ein buføreveg det stod respekt av, då underdølene buførte frå bygda nede ved Aurlandsfjorden, over Store Breen (namnet hadde kanskje si meining den gongen dei buførte, men breen er omtrent borte, og glatt og hard det som er att) og ned i Nisedalen (ca. 900 m.o.h.), der elva stuper i Nærøyfjorden. Og der har eg vore vitne til kløvjing over fjellet for hjortejakta, september 2003.

Det er eit par brear (dvs. knøttsmå brear eller brefonner) til i området. Den eine er Øyaskavlen på nordaustsida av det steinurd- og røys-kledde Skammadalshøgdi mot Fessedn (Fossane) med sine dyregraver. Den andre er den endå mindre Jordalskavlen, rett aust for høgda mellom Brekkedalen (sidedal til Storedalen/Rjoanddalen ovanfor Mjølfjell) og Ljosdalen ovanfor Flåm. Uansett er Syrdalsbreen størst av dei små breane på Undredalshalvøya.

Steganosi er populær å rusla over i dag, der turen til høgdagarden Stigen ved Aurlandsfjorden er mykje av grunnen til turen over fjellet der. Sjølv såg eg bort på Steganosi, la. 10/9 i haust, frå Gavlafjellet, 1244 m.o.h., ein topp mellom øvre Modalen og øvre Eksingedalen, litt lenger vest enn FU sitt bilete er i frå. Der kom det meir fram av fjella på Undredalshalvøya enn det FU sitt bilete viser, men gløym det. FU sitt bilete er eit praktfullt bilete over det staselege fjellområdet mellom Voss og Aurland i Indre Sogn. Flott bilete, FU.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg tek sikkert feil, El Gringo, men eg prøver til med Blefjell, sett frå Gausta. (Eg tenkte aller først på Hallingsskarvet i frå ein eller annan kant, men det tvilar eg på).

Trykk på linken under.

http://www.stoelsheimen.no/galleri/voss/d/pages/Tvinnekleivane-2.htm .

Kva heiter fjellet litt til venstre for midten der bak? Kva heiter grenda nede til høgre?

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

El Gringo skreiv:

Andersno: Det er vel to fjell i Sør-Trøndelag som heter Ruten...det er den som ligger på vestsiden av E6..og så er det en småtopp ved Fongen som heter Ruten.

De e helt riktig, i midtnorge e de to fjell som heite Ruten, 1 i Selbu kommune og 1 i Hemne kommune. Det vi snakke om her e de i Hemne.

Ellers har æ sjett mer på karte og kjæm te at fjelle te venstre for Ruten e Jørenskardfjellet. Viss de e nån som e lokalkjent tar æ gjerne imot korreksjon viss æ tar feil(som vanlig :shock: ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

El Gringo har vel ute et bilde som ikke er løst, men det tåles vel ei oppgave "tell"...

Litt original oppgave denne gangen :wink:

Her er 4 bilder av varder. Toppene disse står på er alle velkjente og godt besøkte topper. Hvilke er det :shock:

post-283-13347440455_thumb.jpg

post-283-133474404555_thumb.jpg

post-283-133474404558_thumb.jpg

post-283-133474404562_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.