Jump to content

ozzi

Aktiv medlem
 • Posts

  1,092
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ozzi

 1. Det er mye snø ennå, men jeg ville startet fra Grotliområdet hvis jeg skulle inn der nå. Det er mer snø i den delen.
 2. Hold det for deg selv. Husk at det er ganske sikkert andre som også har dette som sitt favorittvann, og som lever i den deilige troen på at dette er de aleine i verden om å vite. La dem få beholde den gleden. Halve moroa for andre er også å lete etter gode vann. Friluftsopplevelsen blir redusert når man vet at man går i fotsporene til andre hele tiden. Turene man planlegger og "oppdager" selv gir langt større glede og lærdom enn det man leser seg til i detalj. Dette gjelder også for fine fotturer, skiturer, teltplasser osv. Det er alt for mange allerede som skal dilte i fotsporene til Monsen etc, gjerne med GPX-fil som viser helt nøyaktig rute med avmerket leirplass. Kanskje kan man også finne igjen plassen hvor "O`Store" dreit? Nå mener jeg ikke at alt skal holdes kjeft om. Generell info om et område, og flotte bilder gir bare inspirasjon, men noen godbiter kan man gjerne ha for seg selv.
 3. http://www.turistforeningen.no/alesund/article.php?ar_id=32272&fo_id=708 Denne blir trolig oppdatert jevnlig.
 4. Enig. Dette henger også sammen med at kartkunnskapen, og dermed evnen til å planlegge en tur, trolig er den mest mangelfulle kunnskapen blant friluftsfolk i dag. Å delta på et skredkurs uten å kunne lese høydekurver ordentlig er nesten bortkastet. Man finner ikke fine rygger, eller opplagte terrengfeller som bekkedaler og slikt, uten kartet.
 5. Leste alt jeg kom over om saken, og gir full støtte til SRX...
 6. Ja. Det kan du lure på? Hadde de visst at det var folk der, så måtte de jo sjekket uansett. Kanskje de ville ha mobilkontakt for å forsikre seg at alt var bra før de startet en redningsaksjon? Det er jo i tilfelle et greit ønske, men håpløst å etterleve i praksis. Det vil uansett bli håpløst å kontakte politiet på forhånd hver gang man har tenkt å gjøre noe de tilfeldigvis mener er dumdristig.
 7. Stikking av vinterløyper blir gjort med skuter. Utover det blir ikke løypene vedlikeholdt. Kontakt DNT Oslo og omegn, som har ansvaret for løypene nordover fra Haukeliseter. Langrennski er håpløst, til dels farlig, ved vanlige vinterforhold. Det er ikke solid nok.
 8. Svært klokt sagt, selv om jeg er i tvil når jeg tar flytoget OSL-Oslo. Sannsynligvis er det mye å gjøre her også, bare man er litt kreativ og blir kjent i området. Kan sikker gjøre mye artig i ravinene.
 9. Årets Villmarking jukser, og årets fjellfilm viser ikke alt den heller: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=25059&highlight=oppdrag+sognefjorden Jeg heier på hverdagsheltene som i en travel hverdag får store naturopplevelser på enkleste vis. Usponset og ukjent for alle.
 10. Brusdalsvatnet er drikkevann og bading er forbudt. Tror jeg skal overleve likevel.
 11. Jeg vil kalle den litt gjengrodd, men gikk der relativt tidlig på sommeren. Vil du ha sug i magen på en topp, så glem Slogen. Dra på Keipen.
 12. Flott turrapport. Slogen sees tydelig på 058, litt til høyre for midten.
 13. Mer her: http://www.fvn.no/lokalt/mandal/article888873.ece Pinlig......
 14. Fagerbotnvatnet skal være et bra vann.
 15. Det stemmer nok at det var i den utgava. Artikkelen var fra området mellom Kaldhusseter og Geirangerfjellet. Vann som var nevnt var Slettdalsvatnet, Viavatnet og vannene i Djupdalen. Har den ikke foran meg og husker ikke alle detaljer. Uansett et nydelig område som har flotte topper å besøke dersom fisket slår feil.
 16. Tidsangivelse av ruter har gått ut på dato. Oppgi lengde og eventuellt høydemeter.
 17. ozzi

  stranda

  Det er åpent
 18. Skal forsøke å gi svar, men ikke sikkert at jeg har rett. Hvilket føre må jeg regne med i starten av juli? Trolig noe snø, selv om det er relativt lite i år. Kommer helt an på temperaturen i juni. Vått terreng, null snø? Forhåpentligvis ikke is på vannene? Antagligvis vil det være is på en del vann, i hvert fall dem som ligger litt gjemt i terrenget. Terreng på turen utenfor stier? Lettgått terreng uten vanskeligheter. Mobildekning? Behov for nødpeilesender? (Har hørt det er lite turgåere der, så sannsynligheten for å bli funnet ved fotskader er vel lav?) Svært dårlig mobildekning. Kan like godt legge den igjen hjemme. Ekstra mat mht. vanskelig fiske i så høye vann? Er stort sett alltid mulig å få fisk med mark i bekker og småelver. Både mye bamse og ulv i området har jeg hørt men tror ikke jeg får sett annet enn villrein. Mye bamse er det ihvertfall ikke, og ikke ulv heller. Jerv er det bra med, men er vanskelig å få øye på.
 19. Enig med Erling. Flott program, og liker opplegget med båtturen, lokal mat og informasjonen om småstedene langs fjorden. Skifilmer kan man se andre steder, men dette viser litt mer, og det er positivt. Dessverre har de hele tiden gitt inntrykk av at de GÅR til fjells. Dette har muligens lurt noen i tidligere episoder, men det toppet seg i siste episode med det nevnte hundespannet. "Skuespillet" rundt dette var så dumt at det var flaut å se på. Pussig at ingen gikk på feller når de måtte gå hele veien? Hvor var hundespannet hvis kroppen til Karina ikke hadde taklet den "første skituren etter skaden"? Det teite er jo at flygeløyver er offentlig dokument, slik at det er lett å sjekke. Fant ikke løyvet på nettet nå, men kom kjapt fram til dette: http://fjordhelikopter.no/Nyheter/tabid/1499/newsid3123/219/Default.aspx
 20. Jeg vulle ikke blitt skuffa hvis det ikke blei skiføre, for å si det slik. Det er ikke normalt at sesongen starter så tidlig.
 21. http://www.turistforeningen.no/conditions.php?fo_id=3872&co_id=423
 22. Er noe tidlig å spå påskeføret nå, men nok snø blir det helt sikkert.
 23. I Sunnmørsfjordene er det mange slike plasser. Oaldsbygda-Tretindanibba, Skrednakken-Grøtet, Skår-Skårasalen(eller mer orginalt, Søre Skårtind). Ellers er både Nordfjord, Sogn og Hardanger nærmere, og det finnes helt sikkert nok av muligheter der.
 24. - Det er dumt å bade i innseilinga til småbåthavna en fin sommerdag. Helt greit om vinteren. - Det er dumt å spille fotball på kjøpesenterets parkeringsplass en lørdag formiddag. Ingen bryr seg på søndag. - Det er dumt å være dritings i gata en tirsdag kl. 12.00. Natt til søndag er det helt greit. - Det er tilsvarende dumt å gå/sykle i skiløyper når det er skiforhold. Helt greit når det ikke er det.
 25. Jeg brukte sørpå som synonym for Sør-Norge (som har en klart definert betydning: den delen av fastlandsnorge som ikke er Nord-Norge), beklager om dette var uklart. Jeg vet du mange steder får jaktkort til grei pris i Sør-Norge, men mange andre steder (gjerne de gode stedene og de som ikke ligger veldig langt ute i periferien) får du dem til en høy pris (og da gjerne begrenset med senere start og uten hund). I forhold til i Troms der du kan jakte nær sakt over alt, på de beste plassene, med hund og fra jaktstart er dette mye mindre lukrativt. Dette gjør at veldig få nordlendinger drar til Sør-Norge for å jakte, mens masse søringer drar til Nord-Norge for å jakte.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy